Τσιμπούρια παντούυυυυυ

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Alexandra said:
Ρε παιδιά, που τα πάτε βόλτα τα σκυλιά σας να ξέρω να μην έρθω? :lol: :lol:

Τα αφήνετε να μπαίνουν στα χόρτα?
Σε παραλιακο ασφαλτινο δρομο με μεγαλη κινηση ειδικα το καλοκαιρι,και με ελαχιστα χορτα,στον ιδιο που πηγαιναμε σχεδον 1 χρονο τωρα.Απλα πιστευω οτι πεσαμε σε περιστασιακη τσιμουρογεννα γιατι τα περισοτερα ηταν μικρα.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Και τελειωνοντας γιατι κοντευω να το κανω μυθιστορημα, την ιδια μερα το απογευμα βγαζω τα ταπετακια να τα πλυνω.καθως λοιπον σηκωνω ενα απο αυτα πεταγονται ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πολυ μικρα κοκκινα αραχνακια να τα πω,μεγεθους μεταξυ μυτης και κεφαλιου καρφιτσας. (Ενα μπουκαλι baygon αδειασα)
Εδω θελω τα φωτα σας αν εχει τυχει σε καποιον.Ητανε τσιμπουρομωρά ή κατι αλλο;
Εγω τα θεωρησα τσιμπουρια και επειδη εχω γκαζον και δεν ηθελα επ'ουδενί να αρχισω τσιμπουροεκτροφη πρωχορησα σε μαζικη δολοφονια.
Imperatore μαζι με μια σκονη που δεν θυμαμαι πως τη λενε, και μετα K-Othrine ψεκαστηκαν μαντρες, γκαζον, φυτα,τοιχοι, κτλ.

elle : (να ναι καλά το σκαλιμπορ)
Το σκαλιμπορ απ'οτι διαπιστωσα αφηνει τα τσιμπουρια να ρουφηξουν και μετα σκοτωνει ενω το frontline τα σκοτωνει πριν δαγκωσουν.
Εμεις για μια εβδομαδα μετα το παραπανω περιστατικο βρισκαμε απο ενα δυο την ημερα στο κρεβατι της νεκρα και χωρις να εχουν προλαβει να φανε.Ενοειται οτι εκεινο το βραδυ την ειχαμε πνιξει στο frontline

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Οποιο και να τα σκοτώνει κάνει πολύ καλή δουλειά :lol: :lol:

Και εμείς βάζουμε αμπούλα frontline στις αρχές κάθε μήνα και στα μισά του μήνα βάζουμε και λίγο σπρεΐ για σιγουριά :lol: :lol:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το σκαλιμπόρ δεν είναι για τα τσιμπούρια. Προφυλάσσει μόνο από τη σκνίπα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το scalibor προστατεύει από όλα τα παράσιτα τα οποία είναι ευαίσθητα στην δελταμεθρινη.
Στο φυλλάδιο οδηγιών αναγράφεται συγκεκριμένα:

Πρόληψη της παρασίτωσης από τσιμπούρια για περίοδο 6 μηνών
Πρόληψη της παρασίτωσης από ψύλλους για περίοδο 4 μηνών
Πρόληψη από το τσίμπημα της φλεβοτόμου σκνίπας για περίοδο 5 μηνών
Αντι –νυγματική δράση κατά των ενήλικων κουνουπιών (culex pipiens pipiens) για περίοδο 6 μηνών.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δε το ήξερα, σοβαρά?

Ελπίζω τότε με τη σκνίπα να κάνει περισσότερα πράγματα από ότι με τα τσιμπούρια, γιατί έχω δει να κόβουν βόλτες πάνω τους χωρίς αμπούλα. :roll: :roll:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ έχω τόσα πολλά ιπτάμενα και έρποντα που ήδη έχω βάλει (στον εαυτό μου εννοείται) citronella και σκέφτομαι τώρα σοβαρά και το scalibor :lol: :lol: :lol:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τετοιο εχεις; Δεν εχεις

Αυτο ειναι θυλικο και σημερα βρηκα και το αρσενικο

RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
Alexandra said:
Δε το ήξερα, σοβαρά?

Ελπίζω τότε με τη σκνίπα να κάνει περισσότερα πράγματα από ότι με τα τσιμπούρια, γιατί έχω δει να κόβουν βόλτες πάνω τους χωρίς αμπούλα. :roll: :roll:
το scalibor δεν λειτουργεί ακαριαία στα τσιμπούρια, δεν τα σκοτώνει με το που ανεβαίνουν πάνω στο σκύλο. Τα σκοτώνει σε διαστημα κάποιου χρόνου, 1 με 2 μέρες

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
kotsidas said:
Τετοιο εχεις; Δεν εχεις

Αυτο ειναι θυλικο και σημερα βρηκα και το αρσενικο
Αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό αλλά νομίζω πως πρόκειται για ένα άκακο σκαθάρι. :wink: :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
o μόνος τρόπος να πεθάνει αυτό το πράγμα με εντομοκτόνο είναι να του φέρεις στο κεφάλι την συσκευασία (κατά προτίμηση την 12άδα) :lol: :lol: :lol:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
denis said:
o μόνος τρόπος να πεθάνει αυτό το πράγμα με εντομοκτόνο είναι να του φέρεις στο κεφάλι την συσκευασία (κατά προτίμηση την 12άδα) :lol: :lol: :lol:
Αυτο το σκαθαρι αφου ηταν παραζαλισμενο απο το φαρμακο υποθετω, το σκοτωσα πετωντας του πανω ενα χαλακι και μετα χοροπηδωντας πανω σε αυτο :? :? :?

Για το που μενω αναρωτηθηκα και'γω αφου αυτο αν δεν κανω λαθος υπαρχει μονο εξωτερικο.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Τοτε δεν ηξερα οτι ηταν αυτο :

"Επισημαίνεται η παρουσία του εξαιρετικά σπάνιου στον ευρωπαικό χώρο κολεοπτέρου Ελαφοκάνθαρος (Lucanus cervus) που απαντάται στα δρυοδάση"

kotsidas said:
σκότωσα ότι πεταγε,σερνοτανε,περπαταγε,ηταν μέσα στη γη.Το μόνο που λυπήθηκα ήταν τα σκαθάρια και οι πυγολαμπίδες.
Και ημουν σε φαση αμοκ με τα τσιμπουρια.Συνηθως δεν χρησημοποιω φαρμακα και αν δεις πως εχουν καταντησει τα λουλουδια και τα φυτα μου θα το καταλαβεις,ειδικα τωρα που ο καιρος εχει αλλαξει.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
κάτι που λένε στις ειδήσεις περί τουρκίας και υπερτσιμπουρίασης τα ακούσατε?

εγώ της φοράω λουρί σκάλιμπορ και ένα αραιό χέρι φροντλάιν (πιο πολύ στις πατούσες λιγότερο αλλού) αλλά χθές ας πούμε πήγαμε βόλτα αλλά δεν την έβγαλα από το αυτοκίνητο τελικά λόγο διαφόρων που προέκυψαν -μόλις γυρίσαμε σπίτι ένα τσμπουράκι νηστικό περιφερόταν πάνω της(δεν είχε πιάσει κεντρί).

κι ήταν κόκκινομαυρο δεν έχω ξαναδεί...

το φροντλάιν μήπως φευγει με το θαλασσινό μπάνιο?

TIERARZT

Member
24 Ιουλίου 2008
21
0
Gr-Thessaloniki
υπάρχουν πλήθος σκευάσματα με προστασία από τσιμπούρια.επέλεξε το καλύτερο από τον κτηνιατρό σου.Να είσαι σχολαστική στις οδηγίες χρήσης με μεθοδική στην εφαρμογή του.
:)

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
υπάρχουν πλήθος σκευάσματα με προστασία από τσιμπούρια.επέλεξε το καλύτερο από τον κτηνιατρό σου.Να είσαι σχολαστική στις οδηγίες χρήσης με μεθοδική στην εφαρμογή του.

αυτο είναι που λέμε politically correct απάντηση.
είμαι άντρας όμως και δεν μπορώ να είμαι σχολαστική,:D

πάντως πολύ τσιμπουρι παίζει ε

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
μόλις γυρίσαμε σπίτι ένα τσμπουράκι νηστικό περιφερόταν πάνω της(δεν είχε πιάσει κεντρί).

κι ήταν κόκκινομαυρο δεν έχω ξαναδεί...
Ψαξε καλα, ακομα και στις μοκετες του αυτοκινητου, ακομα και στα ταπετακια.
Εχω ψεκασει ταπετο μπαιγκον και εχουν πεσει εκατονταδες μικρα κατακοκινα τσιμπουρια μεγεθους μυτης εως κεφαλιου καρφιτσας.
Οταν ρωτησα τον κτηνιατρο μου ειπε οτι ηταν νεογεννητα εξου και το χρωμα. Μηπως το δικο σου ηταν στην εφηβεια;:D
Παντως τετοια εποχη τσιμπουρια;:confused::confused: