Τσιμπούρια...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Παντου, μα οταν λεω παντου ομως το εννοω!
Περπατανε πανω στα σκυλια μου, περπατανε πανω μου, στα ρουχα μου, στα μπουτια μου και δεν ΨΟΦΑΝΕ με τιποτα. :eek:
Τα ψεκαζω με eukacid, με ενα αλλο βιολογικο, τα βαραω με την παντοφλα, τα ζουπαω με τα νυχια μου αυτα ειναι αθανατα.
Και ενταξει οταν τα βγαζω βολτα η φυση οργιαζει αλλα και μεσα στο σπιτι μου παει πολυ!

Οπως καταλαβαινετε εχω φρικαρει. Νομιζω εχει ερθει η ωρα να κανω εναν ψεκασμο τοσο στην αυλη οσο και μεσα στο σπιτι!
Γνωριζεται καποιο φαρμακο που μπορω να χρησιμοποιησω ετσι ωστε να ειναι το λιγοτερο αβλαβες για τα σκυλια μου?(Ο κηπος εχει γκαζον, φυτα και δεντρα.) Και αν οχι ποσο καιρο δεν κανει να βγαινουν στον κηπο?

Να προσθεσω οτι η αμπουλα παει συννεφο καθε 20 μερες, χωρια και τα υπολοιπα που τα ψεκαζω. Τι αλλο να κανω??

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Τόσα πολλά δεν έχουμε ούτε εδώ που κυκλοφορούν κοπάδια. Είσαι σίγουρη ότι είναι τσιμπούρια και δεν είναι ψύλοι????

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
πες οτι πουλας το σπιτι σου κ ετσι θα αναγκαστουν να φυγουν!!!!
Καλο !!!!
sevah μαλλον εχεις δικιο ....
Eirini-Fontas
πιανεις και απομονονεις ενα και πας σε κτηνιατρο αν δεν ειναι σιγουρα τσιμπουρι ...
αν ειναι , σου λεει τι πρεπει να κανεις ...
η επομενη κινηση ειναι γεωπονος και καταλληλο φαρμακο για μαζικη εξοντωση ....
οτιδηποτε σου πει θα το χρησιμοποιησεις ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ και μαθεις ολες τις προφυλαξεις ....

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι τσιμπουρι!!ειδικα για τα νυχια που λες!!πας σε εναν αγροτικο συνετερισμο και ζητας γεωργικο φαρμακο για τουσ ψιλους και αλλα παρομοια μαμουνια και σ δινουν αναλογα με τα παρασιτα της περιοχης!σε ποια περιοχη μενεις και γινεται τετοιος πανικος?εγω ψεκαζω καθε 2 μηνες περιμετρικα το σπιτι και εξολοθρευει τα παντα και ειναι και γιακατευθειαν χρηση στο ζωο οποτε ειναι σχετικα αβλαβες!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Και τώρα ας επιστρέψουμε στα τσιμπούρια, γιατί η κοπέλλα ξέρει πάρα πολύ καλά, πως μοιάζουν.
Καμμιά ιδέα λοιπόν για την αντιμετώπισή τους, με την παραδοχή ότι είναι όντως τσιμπούρια;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλο !!!!
sevah μαλλον εχεις δικιο ....
Eirini-Fontas
πιανεις και απομονονεις ενα και πας σε κτηνιατρο αν δεν ειναι σιγουρα τσιμπουρι ...
αν ειναι , σου λεει τι πρεπει να κανεις ...
η επομενη κινηση ειναι γεωπονος και καταλληλο φαρμακο για μαζικη εξοντωση ....
οτιδηποτε σου πει θα το χρησιμοποιησεις ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ και μαθεις ολες τις προφυλαξεις ....
Ψυλλοι δεν ειναι με τιποτα. Πως ειναι το τσιμπουρι πριν ρουφηξει αιμα και πρηστει? Δεν φερνει σαν αραχνη?
Ε τετοια εχω βρει. Οταν ψαρεψω ξανα τετοιο θα το βγαλω και φωτο ν το δειτε, θα το παω και tour στον
κτηνιατρο, την τυχη μου. . .

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
αυτο που περιγραφεις δεν ειναι τσιμπουρι!!ειδικα για τα νυχια που λες!!πας σε εναν αγροτικο συνετερισμο και ζητας γεωργικο φαρμακο για τουσ ψιλους και αλλα παρομοια μαμουνια και σ δινουν αναλογα με τα παρασιτα της περιοχης!σε ποια περιοχη μενεις και γινεται τετοιος πανικος?εγω ψεκαζω καθε 2 μηνες περιμετρικα το σπιτι και εξολοθρευει τα παντα και ειναι και γιακατευθειαν χρηση στο ζωο οποτε ειναι σχετικα αβλαβες!!
Στους Θρακομακεδονες μενω και δεν ξερω γιατι φετος γινεται τετοιος χαμος. Δεν ειπα για νυχια. Στο κεφαλι του εχει σαν δυο δαγκανες και σφινωνεται στο δερμα. Τι διαολο να ναι κατι αλλο? Και γιατι παει και πανω στα σκυλια. Δυο φορες εχω ξεκολλησει τετοιο απο το ποδι μου.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εχει μεσα η κοπρια.

Ειρηνη,παρε sebacil
Δεν κανει κακο στα φυτα και δεν υπαρχει προβλημα και με τα σκυλια αφου μπορουμε να το βαλουμε και πανω τους.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Eirini-Fontas
αυτο που περιγραφεις μοιαζει οντως με τσιμπουρια ,το περιεργο ειναι το μεγαλο πληθος τους ..
το οτι πεφτουν και σε σενα πρεπει να σε οδηγησει σε πτωση απο ψηλα και οχι τοσο απο το χορτο και τα χαμηλα φυτα...
Καλυτερα να αποφευγεις τα δενδρα στο κτημα ...

αυτο γραφτηκε πριν απαντησεις ...αγνοησε το

εχεις ριξει "βιολογικο λιπασμα" (κοπρια !!!) τωρα τελευταια ?
Αν ναι ισως εχουμε βρει την αιτια της μεγαλης συχνοτητας εμφανισης....

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Sebacil εχω ηδη αγορασει. Ψεκαζω κανονικα και πανω στο γρασιδι και στα φυτα και μεσα στο σπιτι?
Θα γινει της κολασεως! Τα νευρα μου δεν ειναι σε καλη κατασταση.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Eirini-Fontas
αυτο που περιγραφεις μοιαζει οντως με τσιμπουρια ,το περιεργο ειναι το μεγαλο πληθος τους ..
το οτι πεφτουν και σε σενα πρεπει να σε οδηγησει σε πτωση απο ψηλα και οχι τοσο απο το χορτο και τα χαμηλα φυτα...
Καλυτερα να αποφευγεις τα δενδρα στο κτημα ...
εχεις ριξει "βιολογικο λιπασμα" (κοπρια !!!) τωρα τελευταια ?
Αν ναι ισως εχουμε βρει την αιτια της μεγαλης συχνοτητας εμφανισης....
Στα ποδια μου εχω βρει τα περισσοτερα και στα σκυλια που σουλατσαρουν προσπαθωντας να βρουν μεζε να
κολλησουν. Αλλα συνηθως μετα τις βολτες μας. Χτες τα βρηκα πριν παμε βολτα. Λετε να τα κονομησα απο
την εκθεση που ειχε πολλες πρασιναδες? Τι να πω!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
μηπως στην γυρω περιοχη περνα κανενας βοσκος η εστω 2-3 ζωα ?
αν ειναι απο την εκθεση θα πρεπει να το ψαξουν και οι υπολοιποι που βρεθηκαν στο χωρο
(λιγο απιθανο μου φαινεται )

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τοσο πανω σε εμας δεν εχω δει κοπαδια. Ειναι σε αποσταση τουλαχιστον 4 χιλιομετρων.
Το σαββατοκυριακο θα βαλω στολη, θα παρω και το ειδικο που εχουμε για τους ψεκασμους
θα αραιωσω το sebacil και για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, θα ψεκασω.

Θα παω να αγορασω και frontline σπρευ και θεωρω οτι δεν μπορω να κανω κατι αλλο για
την καλυψη των σκυλιων.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αυτό που περιγράφεις το είχα δει μία φορά στη ζωή μου όταν γυρίζαμε οικογενειακώς από Θάσο με το θείο μου και το σκύλο του.

Αν έχω καταλάβει σωστά είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα κοινά τσιμπούρια, αλλά είναι τσιμπούρια. Μικρά, μάυρα και "εκατομύρια"...!!! Το θυμάμαι σα σήμερα είχε γεμίσει ο σκύλος, ο τοίχος του μπαλκονιού που τον βγάλαμε για τον καθαρίσουμε, το πάτωμα, εμείς, οι γλάστρες, ήταν φρίκη και παντού!!!

Αν θυμάμαι καλά η κτηνίατρος μας έδωσε κάτι για να τον ψεκάσουμε και φύγαν αποτελεσματικά και από το σκύλο και από το σπίτι (όπου παρεπιμπτόντως δεν ήταν δικό μας αλλά μας φιλοξενούσαν!!! Τρελάθηκαν οι άνθρωποι!).

Θα σου πει ο κτηνίατρος πως θα το αντιμετωπίσει. Εμείς πάντως ακόμη αγνοούμε από που προήλθαν. Δεν ξεκίνησαν σταδιακά πέσανε μαζεμένα σε μεγάλο αριθμό!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν τα κοιταξεις καλυτερα δεν ειναι μαυρα αλλα καφε. Θα παρω και τον doctor τηλεφωνο να δω τι θα
μου πει, θα ακολουθησω και την συμβουλη της yasemin και ελπιζω να πανε απο κει που ρθαν!