Τσιμπούρια...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μου είχε πεί γνωστός μου ότι είχε πάρει χώμα για τον κήπο και γέμισαν τσιμπούρια τα σκυλιά του. Άρα έχεις δίκιο, δεν αποκλείεται να είναι από αυτό ... Να υποθέσω ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε αφού μπήκε το καστανόχωμα ;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το προβλημα εμφανιστηκε εδω και καποιες βδομαδες που μετα απο τις βολτες τα εβρισκα
στα ποδια μου. Προχθες ξαναβρηκα και πανω μου και πανω τους μαλλον λογω του
χωματος.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ειλικρινά, τόσο έντονο πρόβλημα με τσιμπούρια δεν έχω ξανακούσει. Εύχομαι να λυθεί γρήγορα - το σκηνικό είναι εφιαλτικό ! Κουράγιο ...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κι εγώ σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο με την Andromeda. Να τα βρίσκεις επάνω σου και μάλιστα συνέχεια, αυτά έχουν πάθει ανοσία σε όλα τα φάρμακα και στο τέλος θα μας κατσικωθούν και για κατοικίδια..έλεος!
Πραγματικά ανατρίχιασα με την περιπέτεια σου, ελπίζω να βρεις την λύση άμεσα και γρήγορα!

Jimbo13fe

Active Member
31 Ιουλίου 2010
29
0
Πάντως ό,τι και να κάνεις και ανεξάρτητα τι θα σου πει ο γεωπόνος, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου, γιατί δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράγματα.

vasilisd

Well-Known Member
16 Μαϊου 2011
66
0
κατι αντιστοιχο ειχα παθει πριν 2μηνες (παρολο που βαζω αμπουλες κλπ). εβρισκα τσιμπουρια μεσα στο σπιτι αλλα οχι πανω στο σκυλο. ψεκασα με sebacilκαι και λυθηκε το θεμα. υπομονη..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μιλησα και με τον κτηνιατρο και αυτος μου ειπε να ψεκασω με sebacil! Οποτε το Σαββαοκυριακο θα βαλω την
στολη εκστρατειας και θα ψεκασω ολο τον κηπο, βεραντες και το σπιτι μεσα! και ευχομαι να απαλλαγω μια και
καλη!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλή γενοκτονία εύχομαι, και ελπίζω να μην μείνει ρουθούνι ! Γράψε μας πώς πήγε. :)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Διαβάζω το θέμα και έχω πάθει ....
Ανεβαίνουν τα τσιμπούρια σε ανθρώπους ???? :confused::confused::confused:
Ομολογώ πως δεν το είχα ξανακούσει....

Και έχω και μια απορία... αν το τσιμπούρι είναι μολυσμένο και τσιμπήσει άνθρωπο, του μεταδίδει ασθένειες?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Διαβάζω το θέμα και έχω πάθει ....
Ανεβαίνουν τα τσιμπούρια σε ανθρώπους ???? :confused::confused::confused:
Ομολογώ πως δεν το είχα ξανακούσει....

Και έχω και μια απορία... αν το τσιμπούρι είναι μολυσμένο και τσιμπήσει άνθρωπο, του μεταδίδει ασθένειες?
Ναι, ναι! Μια που γνωριζω εγω

http://en.wikipedia.org/wiki/Lyme_disease

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
παρε καποιον που κανει αποντομωσεις να ερθει με το συνεργειο του να σου κανει σωστη δουλεια

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ειμαι και γκαντεμω, χτες ψεκασα τρεις βεραντες και το βραδι ειπε να βρεξει, οποτε τσαμπα ο κοπος μου.
Ελπιζω το Σαββατοκυριακο να ειναι καλυτερος ο καιρος που θα ξαναεπιχειρησω!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Είπαν ότι ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι το τέλος του μήνα ... :(

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ναι αλλα ετσι δεν θα εχω κατοικιδια σκυλια αλλα τσιμπουρια!! :) Ευτυχως απο την Κυριακη δεν εχω βρει αλλο
ουτε πανω τους ουτε και πανω μου! Κατι μου λεει οτι δεν θα ειναι αστατος μονο μεχρι τελος του μηνα αλλα
ολα το καλοκαιρι παλι. .

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Άμα άρχισαν να ψοφάνε τα άτιμα τα τσιμπούρια, είμαστε εντάξει. Μήπως τελικά το φάρμακο δούλεψε παρά την βροχή ;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Βρηκα αρκετα ζουζουνια πεθαμενα, τσιμπουρια δεν βρηκα ακομα ουτε ψοφια ουτε ζωντανα εκτος του
προχθεσινου κρουσματος! Κατι εκανε αλλα θα συνεχισω ακαθεκτη! :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Πολύ ωραία νέα ! Να είσαι αμείλικτη !!! Μην αφήνεις ρουθούνι ... :D:D:D