Τσιμπούρια

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Μπορει 1 σκυλος να εχει καλαζαρ χωρις να εχει συμπτωματα και να εχουν προσβληθει ζωτικα οργανα?Η αυτο γινεται μονο αν εχει εμφανισει συμπτωματα?

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Το ιδιο κανω και εγω καθημερινα,ελπιζω να μην μεινει τιποτα..
Ippotis αν δεν κανω λαθος ειναι ξεχωριστη εξεταση.Και 'μεις μεχρι τωρα καναμε αιματολογικες και καλαζαρ,αλλα πλεον θα χρειαστουμε και γι'αυτο μετα την επιδρομη..
Θα φύγουν!! Σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήμουν δεν παίζει να είσαι! Μια μέρα είχα βγάλει από ενΑ σκυλί μου 25 τσιμπούρια!! Και με περιλαίμιο και με αμπουλες και με σπρέι και με απ όλα!! Αλλά τώρα είμαστε και τα 4 πεντακάθαρα!! Ένας μήνας ήταν κ πέρασε! Θα περάσει κ σένα:)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Aς συνεχισω εδω το θεμα με τον γολγοθα μας για να μην μπλεκω τα ''προ'ι'οντα εξωπαρασιτωσης''.
Δυστυχως τα βασανα μας δειχνουν να μην εχουν τελειωμο..
Παιδια,δεν γινεται αυτο το πραμα,ευχομαι να μην τυχει σε κανεναν σας αυτη η κατασταση και πανω απ'ολα ΠΡΟΣΟΧΗ αν βρειτε στον σκυλο σας αρκετα τσιμπουρια και ζει στο σπιτι,φροντιστε να τα εξολοθρευσετε οσο το δυνατον συντομοτερα και ΠΛΗΡΩΣ.
Την περασμενη Τριτη φεραμε συνεργειο να ψεκασει το σπιτι.Ψεκασαν ΠΑΝΤΟΥ,τα εκαναν ολα λουτσα,μιλαμε για πολυ φαρμακο.Τη μερα του ψεκασμου ειχαμε φυγει απο το σπιτι μαζι με τον σκυλο και με την ευκαιρια του βαλαμε και μια αμπουλα frontline combo αυτη τη φορα,αφου δεν βρηκαμε πουθενα σπρε'υ'..
Σχεδον μια εβδομαδα μετα,συνεχιζω να σκοτωνω τσιμπουρια μεσα στο σπιτι αλλα και επανω στο σκυλο,τα εχω δει ολα,ειλικρινα...Βρηκα ελαχιστα πεθαμενα,τα περισσοτερα τα σκοτωνουμε εμεις..Προσπαθω να κρατησω την ψυχραιμια μου αλλα εξαντλειται.Το χειροτερο χτυπημα το δεχτηκα οταν εβγαλα ρουχα απο ενα συρταρι και τιναζοντας τα επεσαν 2 μικρα..
Ρε γμτ,συνεργειο φεραμε,τι αλλο να κανουμε πια??Θα τους ξαναπαρω για να τους ενημερωσω,αλλα φοβαμαι πολυ και δευτερο ψεκασμο,ποσο χημικο πρεπει να φαμε δηλαδη?Απογνωση..

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Aς συνεχισω εδω το θεμα με τον γολγοθα μας για να μην μπλεκω τα ''προ'ι'οντα εξωπαρασιτωσης''.
Δυστυχως τα βασανα μας δειχνουν να μην εχουν τελειωμο..
Παιδια,δεν γινεται αυτο το πραμα,ευχομαι να μην τυχει σε κανεναν σας αυτη η κατασταση και πανω απ'ολα ΠΡΟΣΟΧΗ αν βρειτε στον σκυλο σας αρκετα τσιμπουρια και ζει στο σπιτι,φροντιστε να τα εξολοθρευσετε οσο το δυνατον συντομοτερα και ΠΛΗΡΩΣ.
Την περασμενη Τριτη φεραμε συνεργειο να ψεκασει το σπιτι.Ψεκασαν ΠΑΝΤΟΥ,τα εκαναν ολα λουτσα,μιλαμε για πολυ φαρμακο.Τη μερα του ψεκασμου ειχαμε φυγει απο το σπιτι μαζι με τον σκυλο και με την ευκαιρια του βαλαμε και μια αμπουλα frontline combo αυτη τη φορα,αφου δεν βρηκαμε πουθενα σπρε'υ'..
Σχεδον μια εβδομαδα μετα,συνεχιζω να σκοτωνω τσιμπουρια μεσα στο σπιτι αλλα και επανω στο σκυλο,τα εχω δει ολα,ειλικρινα...Βρηκα ελαχιστα πεθαμενα,τα περισσοτερα τα σκοτωνουμε εμεις..Προσπαθω να κρατησω την ψυχραιμια μου αλλα εξαντλειται.Το χειροτερο χτυπημα το δεχτηκα οταν εβγαλα ρουχα απο ενα συρταρι και τιναζοντας τα επεσαν 2 μικρα..
Ρε γμτ,συνεργειο φεραμε,τι αλλο να κανουμε πια??Θα τους ξαναπαρω για να τους ενημερωσω,αλλα φοβαμαι πολυ και δευτερο ψεκασμο,ποσο χημικο πρεπει να φαμε δηλαδη?Απογνωση..
Απόγνωση, σε καταλαβαίνω! Κι εμείς βρίσκαμε στα ρούχα! Μέχρι που είχα βρει, σκοτωμένο όμως, σε κάτι κουβέρτες που είχαμε στην ντουλάπα χειμωνιάτικες (μιλάμε για το καλοκαίρι που μας πέρασε). Αλλά πλέον όπως έχω ξαναγράψει εδώ, εδώ και καιρό είμαστε μια χαρά! Πόσο καιρό πάει η ιστορία; Γιατί εμάς κράτησε σχεδόν 2 μήνες!

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
την ίδια κατάσταση είχα και εγώ αλλά με ψύλλους και όχι τόσο με τσιμπούρια!
με σπρέι πόσες φορές δοκίμασες?

εγώ μπορώ να πω ότι με το σπρέι της effipro ψιλοσώθηκα, αν και μετά απο κανα μήνα επέστρεφαν αγνοώντας αμπούλες και άλλες πατέντες που έκανα με αρωματικά φυτά κτλ :mad: και έτσι ξανα δοκίμαζα με σπρέι και μπορώ να πω ότι ήταν το μόνο που τα έδιωχνε.. έστω και αν κρατούσε για λίγες βδομάδες

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το κακό είναι ότι όσο χημικό και να βάλεις, δεν σκοτώνεις τα αβγά. Γι' αυτό συνέχεια βλέπεις καινούρια τσιμπούρια. Θέλει υπομονή και ψεκασμό κάθε εβδομάδα. Εζησα πριν τρία χρόνια αυτό το ζόρι, αλλά με ψύλλους. Δεν έφερα συνεργίο, μπορείς να λύσεις το πρόβλημα με εντομοκτόνα σε σπρέι. Επί ένα μήνα ψέκαζα μια φορά την εβδομάδα, σπάσαν τα νεύρα μου αλλά τα κατάφερα :)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ειναι ο δευτερος μηνας αυτος που διανυουμε με τους μικρους ''χα'ι'λαντερς'',αθανατοι πραγματικα..
Μαλλον θα τους πουμε να ξαναψεκασουν τις κασες απο τις πορτες και περιμενω σε δυο βδομαδες να ερθουν συγγενεις μιας φιλης,οποτε θα μου φερουν sebacil και κανενα frontline spray να εχω καβα..
Σιγουρα παιζει και αυτο που λες Berna,πρεπει να βγαινουν καινουρια απο αυγα..Σημερα απο το πρωι σκοτωσα 6 και η μερα δεν τελειωσε ακομα..Πλεον δεν τα χτυπαω απλως,τα λιωνω με μανια..*demonio*

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Nα ψεκάζεις μία φορά την εβδομάδα και τους χώρους τους (το σπιτάκι τους και όπου αλλού τους αρέσει να κάθονται) και όχι μόνο τα ζώα. Εγώ ξέρεις πού έχω καταλήξει; Πως πλέον τα τσιμπούρια (και έχω την ίδια θεωρία και για τις μύγες) είναι σαν τις κατσαρίδες! Όσο και να ψεκάσεις αν δεν το λιώσεις μόνος σου να το φχαριστηθεί η ψυχούλα σου, δεν θα το ξεφορτωθείς! Ναι, βοηθάνε τα σπρέι και όλα τα άλλα, αλλά η καλύτερη δουλειά γίνεται με το χέρι! χεχε