Τσιμπούρια

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Καλημέρα σε όλους
Πρόσφατα εμφανίστηκε στην περιοχή θηλυκή σκυλίτσα η οποία εγκαταστάθηκε έξω από το σπίτι μας, στο χωματόδρομο.
Την ταϊζουμε, της έβαλα αμπούλα ex-spot δύο φορές, αλλά βλέπω πάνω της 1-2 τσιμπούρια.
Πώς μπορώ να τα ξεφορτωθώ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αν δεν ξέρεις να τα αφαιρέσεις εσύ, καλό είναι να το κάνει κάποιος που γνωρίζει. Δεν πρέπει να μείνει το κεφάλι του τσιμπουριού κατα την αφαίρεση μέσα (κοινώς να αποκεφαλιστεί) και δεν το ζουπάμε να σπάσει το τσιμπουρι.

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Αν δεν ξέρεις να τα αφαιρέσεις εσύ, καλό είναι να το κάνει κάποιος που γνωρίζει. Δεν πρέπει να μείνει το κεφάλι του τσιμπουριού κατα την αφαίρεση μέσα (κοινώς να αποκεφαλιστεί) και δεν το ζουπάμε να σπάσει το τσιμπουρι.
Αναρωτιόμουν εάν μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο σπρέι που θα το θανατώσει. Γιατί δεν νομίζω ότι μπορώ να το αφαιρέσω

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Εαν θέλεις, υπάρχουν ειδικά τσιμπιδάκια στα pets, για την αφαίρεση τσιμπουριών.
Δεν το έχω χρησιμοποιήει και δεν έχω γνώμη!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αναρωτιόμουν εάν μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο σπρέι που θα το θανατώσει. Γιατί δεν νομίζω ότι μπορώ να το αφαιρέσω
Σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να το αφαιρέσουμε εμεις, συνήθως το "μπουκώνουμε" εξωτερικά με κάτι να μην μπορει να αναπνεύσει από το δέρμα του... πχ ελαιόλαδο, βαζελίνη (γερή ποσότητα να το καλύψει ολο το τσιμπουρι) αλλά και παλι αυτό μόνο για σημεία που το σκυλί δεν γλύφει.