Τσιμπούρι και καταπολέμηση

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Καλησπέρα την Δευτέρα βρήκα πάνω στο κεφάλι της σκυλίτσας μου ένα τσιμπούρι (μικρό καφέ με πολλά πόδια) δεν είχα ιδέα τι να κάνω το έπιασα με μια χαρτοπετσέτα και το έβγαλα .
Απο οτι είδα ήταν όλο πανω στο χαρτί και το κεφάλι του και τα πόδια του (μπλιαχ) το ψέκασα και το πέταξα.
Αγόρασα σπρέι effipro και το ψεκάζω απο τ Δευτέρα.
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν και άλλα τσιμπούρια πάνω της? την κοίταξα όλη και δεν βρήκα τίποτα είναι μικρόσωμη (σιχ-τσου)
το σπρέι αρκεί?και για πόσες μέρες ακόμα να την ψεκάζω? πρέπει να αγοράσω και αμπούλα ?υπάρχει άλλη αμπούλα για πρόληψη και άλλη για καταπολέμηση ?
ξέρω οτι υπάρχει περίπτωση να έχει μολυνθεί αλλα πραγματικά δεν έχω χρήματα να της κάνω εξετάσεις αίματος... ούτε κολάρο έχω χρήματα να της πάρω :(:(:(

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Αυτο που δεν ξέρω είναι πόσες μέρες πρέπει να το ψεκάσω . Διάβασα για το Advantix ξέρει κανείς πόσο στοιχίζει ?αν πάρω τν Αμπούλα θα είμαι καλυμμένη? ή πρέπει να πάρω και κολάρο ? το θέμα μου είναι οτι ενδιαφέρομαι για την υγεία της Λούνας μου αλλά δεν έχω χρήματα !

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Πρέπει να αγοράσω και σιτρονέλα ?απο που τν αγοράζω? απο πετ σοπ ή απο φαρμακείο?ψεκάζω με σιτρονέλα το σπίτι ή το σκύλο?
και το σπίτι,το κραβατι της κλπ.με τ πρέπει να τ ψεκάσω?

διάβασα στο φόρουμ όλα όσα αναφέρονται για τα τσιμπούρια

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ψυχραιμία! Αυτό το διάβασες?
Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

Δες επίσης κι αυτό: Tσιμπούρια : Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Έχω πάνω από χρόνο να αγοράσω αμπούλες από ελληνικό pet shop αλλά έχω την εντύπωση ότι κοστίζουν περίπου 7 ευρώ και το σκάλιμπορ γύρω στα 15. Σίγουρα θα βρεθεί και κάποιος άλλος που να γνωρίζει καλύτερα τις τιμές.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι κάποιο προϊόν πρόληψης. Το να ψεκάζεις με παρασιτοκτόνο κάθε μέρα για κάποιο διάστημα επειδή βρήκες μια φορά τσιμπούρι δεν έχει νόημα. Σκοπός είναι να φροντίσεις να μην ξαναβρεθεί κάτι επάνω του. (Να μειώσεις τις πιθανότητες γιατί 100% κάλυψη δεν μπορείς να έχεις με κανένα προϊόν)

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Ναι όλα τα διάβασα! Το θέμα είναι οτι δεν είχα ιδέα πριν και απορώ πως μου είχε ξεφύγει :( :( :(
τώρα που βρήκα το τσιμπούρι τι να κάνω? το σπρει να το σταματήσω? αν βάλω την αμπούλα θα είμαι καλυμμένη ?
με τ να ψεκάσω το σπίτι? γτ διάβασα οτι , ότι και να βάλω πάνω του αν υπάρχουν στ περιβάλλον θα ξανα ανέβουν πάνω της...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
αν κάνω τώρα εξετάσεις για ερλιχεια θα βρω κατι ή πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα? είναι μεγάλο το ποσοστό να έχει αρρωστήσει ?

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλημέρα.
Αμπούλες (για έως 40 κιλα): 8 ευρώ
Σκάλιμπορ: 15 ευρώ
Προχθές τα αγόρασα, αλλά μπορεί να βρείς και χαμηλότερες τιμές ίσως στο Πειραιά, εδώ (νησί), οι τιμές είναι λίγο πάνω κάποιες φορές!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Σε ευχαριστώ πολύ
για το Σκάλιμπορ το γνωρίζω αν κάνω αυτές τις κινήσεις τώρα θα είμαι εντάξει?το σκυλάκι έχει μια πληγή στο λαιμό θα την πάω σήμερα στ κτηνίατρο δεν μπορώ να τ αφήσω!ξέρετε με τ πρέπει να ψεκάσω τ χώρο ?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μόλις γυρίσαμε απο το κτηνίατρο
Η Λούνα έχει ωτίτιδα(έπρεπε να βγουν οι τρίχες και το καθάρισε και βγήκε μαυρίλα δεν μπορούσε να δει το τύμπανο) και για τη πληγή μου είπε μόνο καθαρισμο με μπενταντιν αν δεν εχει φύγει σε 2 μέρες θα της δώσει αντιβίωση τώρα της έκανε μια ένεση με αντιβίωση που θα κρατήσει για 2 μέρες
μου είπε αφού τ ψεκάζω να μην πάρω κάτι άλλο και της έδωσα χάπι για εσωτερική αποπαρασίτωση(dosalid)... εξετάσεις αίματος μου είπε να κάνω τον Ιούνιο και στα αυτάκια της θα της βάζω το auro-pet

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εγω έτρεμα στο γιατρό μόνο που δεν λιποθύμησα !! καλά που ήταν και το αγόρι μου μαζί!
Δεν της έκανε εμβόλιο αλλά δεν θυμάμαι γιατι?μήπως ξέρετε?επειδή θα πάρει αντιβίωση ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σε σκυλάκια με προβλημα υγειας δεν κάνουν εμβόλια για να μη χειροτερέψουν.
ϊσως λόγω της ωττίτιδας να μη έκανε εμβόλια...αλλά μην το ξεχάσεις, να κάνει όταν της περάσει.

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ψεκάζεις το σκυλάκι με παρασιτοκτόνα όταν δεν υπάρχουν παράσιτα! Κάτι για πρόληψη χρειάζεσαι πχ αμπούλα και σιτρονέλα! Το σκαλιμπορ νομίζω δεν πρέπει να το βάλεις όσο έχει πληγή στο λαιμό.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Απο εδώ και πέρα δεν πρόκειται να αμελήσω ξανα τίποτα! το πάθημα έγινε μάθημα!δεν ήξερα αν υπάρχουν παράσιτα μπορεί να είχα βγάλει τ ένα και να ήταν και άλλα αμπούλα μου είπε ο γιατρός να μην πάρω τώρα αλλά σε 15 ημέρες.Την σιτρονέλα απο που την αγοράζω? είναι ειδική για σκύλους ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όχι, απο το φαρμακείο την αγοράζεις, αυτό το σπρεϋ που βάζουμε κι εμεις σε ανοιχτούς χώρους για να μη μας τρώνε τα κουνούπια! :)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
για εξετάσεις αίματος μου είπε 30ε αν θέλω να δω μόνο για ερλιχεια αν θέλω να τα δω όλα 120ε είναι καλή τιμή ;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Την παρασκευή κάναμε εξετάσεις και ήταν καθαρός, κάναμε και προληπτικό guardian. Φοράει scalibor εδώ και ένα μήνα....
Χαιδεύω σήμερα, τσούπ! τσιμπούρι...
Τώρα που καλοκαιριάζει αρχίσαμε τα μπάνια (τρία την τελευταία εβδομάδα), μήπως γι'αυτό δεν πιάνει το scalibor?
Ούτως η άλλως λέει οτι δεν αποτρέπει άμεσα τα τσιμπούρια, αλλά δημιουργεί αρνητικό περιβάλλον και φεύγουν σε μια δυο μέρες.
Να το αφήσω μέχρι αύριο, να δω τι θα γίνει, ή να του το βγάλω άμεσα?

ΥΓ
Καλή μου φαίνεται η τιμή για τις εξετάσεις

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
49
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλησπέρα.
Ο δικός μου και με scalibor έχει πιάει τσιμπούρι.
Η αμπούλα είναι που κάνει δουλειά! Αλλά δεν πρέπει να κάνει μπάνιο για 3 μερες πριν και 3 μέρες μετά την "τοποθέτηση".

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και το scalibor, αν θυμάμαι καλά τις οδηγίες, πρέπει να το βγάζει όταν μπαίνει για κολύμπι (γιατί μολύνει τα νερά). Δεν ξέρω αν επηρρεάζεται και η δράση του, αλλά δε νομίζω...