Τσιμπούρι τέλος Νοεμβρίου???


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Μόλις βρήκα ένα τσιμπούρι στη μουσούδα του.... 26 Νοεμβρίου????

Πέρυσι του έβαλα τελευταία αμπούλα τον Σεπτέμβριο (με τη συμβουλή κτηνιάτρου) φέτος λόγω καιρού του έβαλα την τελευταία μέσα Οκτωβρίου.

Και σήμερα βρήκα πάνω του τσιμπούρι...

Εσείς βάζετε αμπούλες και το χειμώνα?

Σκέφτομαι πάντως να του βάλω σήμερα.
 


fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
αμπουλες κανονικα πρεπει να υπαρχουν ολο τον χρονο στον σκυλο.Ποιος ειπε οτι τον χειμωνα δεν υπαρχουν τσιμπουρια?Ακομα και ψυλοι,εξαρταται που ζεις ποσα ζωα εχεις και τι συνθηκες υγιεινης.Οι ιδανικότερες συνθήκες αναπαραγωγής των τσιμπουριών είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο (15-20 C), οπότε τότε είναι και οι πιο επικίνδυνες εποχές που αρρωσταίνουν και τα κατοικίδια.Αυτο ομως δεν σημαινει κατι γιατι Το θηλυκό, μετά την απομύζηση αίματος, πέφτει στο έδαφος όπου γεννά πανω απο 18 χιλιάδες αυγά και ύστερα πεθαίνει. Η εναπόθεση των αυγών γίνεται σε ρωγμές τοίχων, σε ξύλα, κάτω από πέτρες, σε χόρτα.Τα τσιμπούρια αντέχουν σε νηστεία από 3 εως 18 χρόνια. Τοενήλικο αρσενικό αφού γονιμοποιήσει αρκετές θηλυκές, εγκαταλείπει τον σκύλο και πεθαίνει στο έδαφος.Τα μικρα ομως σε συνθηκες ακομα ως και 5 βαθμων μπορουν να τσιμπησουν τον σκυλο μας.Εαν δεν θες αμπουλα παρε ενα κολλαρο μεχρι την ανοιξη και μετα αμπουλα και κολαρο.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Εγώ που του ρώτησα την κτηνίατρο πρόσφατα αν το χειμώνα σταματάμε ή αραιώνουμε την αμπούλα και το milbemax (να τα δίνω/βάζω ανά δίμηνο ας πούμε, γιατί άλλη κτηνίατρος έτσι μου πε να κάνω πέρσι) μου είπε χαρακτηριστικά "αν βγαίνεις οικονομικά καλύτερα να τη βάζεις κανονικά κάθε μήνα". Και αυτό λέω να ακολουθήσω για το φόβο των Ιουδαίων.

Και τώρα που το λες, πρέπει να του βάλω αυτή τη βδομάδα!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.643
7.753
Mε τέτοιες θερμοκρασίες που είχε ο Νοέμβρης δεν μου φαίνεται παράξενο καθόλου. Μερικές μέρες μπερδευόμουν και νόμιζα ότι ήταν καλοκαίρι ακόμη.
Εγώ είναι πρώτη φορά φέτος που δεν τους φοράω ούτε λουράκι ούτε αμπούλα αλλά νομίζω ότι μια αμπουλίτσα θα την χτυπήσω γιατί σαν να ξύνονται λίγο περισσότερο από το κανονικό!
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αυστηρά βάζουμε αμπουλες όλο το χρόνο, τώρα πια μου είπε ο κτηνίατρος να μη σταματάω ούτε το milbemax.
Προχθές βρήκα στο σπίτι ένα κουνούπι :eyecrazy:
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki