Τυφος ή μορβα;

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Γειά σας, το σκυλάκι μου πριν από 11 μέρες μέρες εμφάνισε αδιαθεσια,σταμάτησε να τρώει,δεν είχε ορεξη και έψαχνε συνεχώς μέρος χωρίς ήλιο για να κάτσει..δύο μέρες μετά τον πήγαμε σε γιατρο και μας είπε ότι έχει τυφο. Ακολούθησαν δύσκολες μέρες με εμετο ,διαρροιες κλπ. Αλλά με ορο και ενέσεις πριν από δύο μέρες ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω του έτρωγε και όλα καλά. Σήμερα όμως ξύπνησε πάλι πολύ ασχημα και με πολύ αδυναμία στα πίσω πόδια και στην λεκάνη..φοβάμαι μήπως έχει τελικά μορβα. Τι πιστεύετε;1526990688467704430423.jpg

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πιστευουμε οτι θα πρεπει να παει σε ενα σοβαρο κτηνιατρο αμεσα.

• Like
Reactions: Konmac

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Ως προς ενημέρωση σας το σκυλάκι μου το πήγαμε σε γιατρο και μας είπε πως δεν είναι μορβα..και είναι απλά αδύναμο γιαυτό συμβαίνουν όλα αυτά. .αλλά με το που γυρίσαμε στο σπίτι συνεχιζει τις κοφτες και γρήγορες ανάσες...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ποσο ειναι το σκυλακι,ειναι εμβολιασμενο?

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Ποσο ειναι το σκυλακι,ειναι εμβολιασμενο?
Όχι δυστυχώς ήταν το πρώτο που πήραμε είναι 3 μηνών περίπου και ο κτηνίατρος δεν μας ενημέρωσε πάρα μόνο για σκουλήκια..γιαυτό και αλλάξαμε.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Του εκανε καποιες εξετασεις η απο τα συμπτωματα εβγαλε διαγνωση?
Κανονικα θα πρεπει να νοσηλευτει το σκυλακι.

• Like
Reactions: Haris Drazen

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Του εκανε καποιες εξετασεις η απο τα συμπτωματα εβγαλε διαγνωση?
Κανονικα θα πρεπει να νοσηλευτει το σκυλακι.
Όχι εξετάσεις δεν κάναμε στην αρχή έλεγξε τα κοπρανα της και όντως ακολούθησαν τα συμπτώματα τυφου..στις 7 μέρες ήταν όλο χαρά ενώ είχαμε κάνει ενέσεις και ορο και τα σχετικά..και σήμερα παλι έπεσε ενώ τρώει και κάνει χαρές δυσκολεύεται να σηκωθεί και έχει γρήγορη αναπνοή

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μηπως εχει χτυπησει η εχει προβλημα στη σπονδυλικη στηλη?
Πολλες φορες αναπνευουν γρηγορα απο πονο.

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Μηπως εχει χτυπησει η εχει προβλημα στη σπονδυλικη στηλη?
Πολλες φορες αναπνευουν γρηγορα απο πονο.
Χτύπημα οχι γιατί από όταν ήρθε ήταν καλά μια πληγή έχει στο λαιμο της από τις ενέσεις

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.466
8.502
Ας το παρουμε αναποδα, εξετασεις αιματος κτλ εκανε ο γιατρος? γενικα τι εξετασεις εγιναν? πως απεκλεισε τη μορβα? εφοσον μαλιστα ειναι ανεμβολιαστο?
Απο μορφα δημιουργειται και πνευμονια που ισως θα οδηγουσε σε γρηγορη αναπνοη.
Γενικα νομιζω δεν υπαρχουν ακριβως στανταρ συμπτωματα ωστε να το διακρινει καποιος μονο απο εκει.
Ο σκυλακος μου παλια πχ (μη τρομοκρατηθεις, για παραδειγμα το λεω) δεν εμφανισε κανενα συμπτωμα πριν και ξαφνικα επεσε κατω παραλυτος με γρηγορη αναπνοη/λαχανιασμα.

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Χτύπημα οχι γιατί από όταν ήρθε ήταν καλά μια πληγή έχει στο λαιμο της από τις ενέσεις
Ας το παρουμε αναποδα, εξετασεις αιματος κτλ εκανε ο γιατρος? γενικα τι εξετασεις εγιναν? πως απεκλεισε τη μορβα? εφοσον μαλιστα ειναι ανεμβολιαστο?
Απο μορφα δημιουργειται και πνευμονια που ισως θα οδηγουσε σε γρηγορη αναπνοη.
Γενικα νομιζω δεν υπαρχουν ακριβως στανταρ συμπτωματα ωστε να το διακρινει καποιος μονο απο εκει.
Ο σκυλακος μου παλια πχ (μη τρομοκρατηθεις, για παραδειγμα το λεω) δεν εμφανισε κανενα συμπτωμα πριν και ξαφνικα επεσε κατω παραλυτος με γρηγορη αναπνοη/λαχανιασμα.
Μας είπε επειδή δεν έχει σπασμους δεν έχει και μορβα αλλά εξετάσεις αίματος ακτινογραφία κλπ δεν έκανε. Τώρα παίξαμε λίγο και ηρεμησε η ανάσα της και γενικά σηκώνεται και έκανε και κακα.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Πήγαινε γλυκία μου σε εναν άλλο κτηνίατρο και ζήτα να γίνουν εξετάσεις αίματος να δεις αρχικά μπας και αυτές δείξουν κάτι και το παίρνετε απο εκεί.

• Like

Xristinazar98

Member
13 Μαϊου 2018
8
2
26
Πήγαινε γλυκία μου σε εναν άλλο κτηνίατρο και ζήτα να γίνουν εξετάσεις αίματος να δεις αρχικά μπας και αυτές δείξουν κάτι και το παίρνετε απο εκεί.
Την πήγαμε εκεί γιατί μας είπαν ότι είναι από τους καλύτερους αλλά μάλλον δεν..ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και που μπήκατε στον κόπο να με βοηθήσετε είχα απελπιστει.

• Like

Giota83

Member
7 Σεπτεμβρίου 2019
13
2
41
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κατι για καποια συμπτώματα που εχει το σκυλί μου. Ειναν 17 ετων και πριν 1 μηνα περίπου του επιτέθηκε σκυλι και ως εκ θαύματος τη γλίτωσε. Σήμερα όμως η μαμά μου μου ειπε οτι κανει συνεχώς εμετό , διάρροια και εχει κάποια τινάγματα . Επειδή το έψαξα ειδα ότι υπάρχει πιθανότητα να ειναι μόρβα. Ο κτηνίατρος λείπει λογω 3ημερου αλλα τον ενημέρωσαμε . Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι οσο και να μην το θελω ηρθε η ώρα του . Επίσης γαυγιζει σαν να ποναει μερικές φορές αλλα μετα ησυχάζει και κοιμάται. Νερό πίνει αλλα δεν τρώει πολυ.

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Ακομα ζει?εντυποσιαζομαι...

Να τον πας σε αλλο κτηνιατρο που δεν λειπει παιζει?

• Like
Reactions: sis

Giota83

Member
7 Σεπτεμβρίου 2019
13
2
41
Ακομα ζει?εντυποσιαζομαι...

Να τον πας σε αλλο κτηνιατρο που δεν λειπει παιζει?
Δεν πιστεύω να υπάρχει κτηνίατρος που να ειναι ανοιχτός το τριήμερο. Εκτός απο μια δόση ειρωνίας που διακρίνω υπαρχει περίπτωση να γνωρίζεις κατι για το θεμα? Αν οχι τοτε άστο.

paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Δεν ειναι απλα δοση ειρωνιας..ολο μου το ποστ ειναι ειρωνικο..και ακολουθει κι αλλη ειρωνια:
Αφου πιστευεις οτι ολοι οι κτηνιατροι λειπουν τριημερο αστον να ψοφησει τοτε..να γλυτωσεις και την ευθανασια που τοσο καιρο προσδοκας..

• Angry
Reactions: Giota83

Giota83

Member
7 Σεπτεμβρίου 2019
13
2
41
Εκτός απο το να κρινεις και να ειρωνεύεσαι ολο τον κοσμο δεν εχεις κάποια αλλη δουλειά να κάνεις? Δεν με γνωριζεις και δεν μπορείς να ξέρεις τι νιωθω για αυτό το σκυλί. Οποτε σε παρακαλω αν δεν εχεις μια απάντηση κόψε την ειρωνία και ασχολήσου με κανεναν αλλο