Τυφος σε κουτάβι & διατροφή

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Καλησπερα,
Το post αφορά πολυ κοντινούς μου φίλους που υιοθέτησαν νέο μέλος.
3 μέρες αφού ήρθε σπίτι τους το κουτάβι,σήμερα,παρουσίασε σημασία τύπου. Καθώς και το βρήκε και ο κτηνίατρος οτι ειναι οντως τυφος,και προχώρησε σε ενέσιμη αντιβιωση-βιταμινες-αντιεμετικη και με πολλές ελπίδες ενθαρρυντικες πως ολα θα πάνε καλα καθώς ειναι ειναι σε πολύ πρώιμο σταδιο.
Η ερώτηση μου ειναι τι θα προτείνατε απο κάποιο συμπλήρωμα διατροφής σε κουτάβι για να τονωθει και να τον βοηθήσει απέναντι στον αγώνα του τύφου.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.928
7.502
Πώς είναι τώρα το κουτάβι;

Δεν έχω εμπειρία με τύφο αλλά προσωπικά θα έλεγα να περάσει το πρώτο στάδιο πρώτα με αυστηρές οδηγίες γιατρού κ μετά να κοιτάξουν για ενίσχυση. Συμπληρώματα διατροφής, ενώ είναι ήδη υπό αντιβίωση κ βιταμίνες κ αντιεμετικές, είναι επικίνδυνο να δωθούν χωρίς συμβουλή γιατρού, με τη λογική μου, καθώς μπορεί να έχουν αλληλεπίδραση με τα φάρμακα (ή τις βιταμίνες - να πάθει κάποια υπερβιταμίνωση πχ). Έτσι κ αλλιώς υποθέτω τρώει ελαφριά - κοτόπουλο με ρύζι.

Ας ρωτήσουν μόνο το γιατρό για την ενυδάτωση (αν έχει πρόβλημα να κρατήσει νερό, είναι σημαντική) κ πιθανόν κάποια στιγμή να τον/την ρωτήσουν για κάποιο ηλεκτρολύτη αν έχει αφυδατωθεί. Εγώ θα έλεγα να μην αυτοσχεδιάσουν όσο είναι στην οξεία φάση.

• Like
Reactions: mareco and vrmode

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Όλα τα φάρμακα δόθηκαν απο τον ίδιο τον κτηνιατρο. Τίποτα δεν εχει χορηγηθεί χωρίς την οδηγία του ιδίου. Μέχρι και η τροφή-πατε-που δινουν τα παιδιά ειναι με την οδηγία του γιατρου

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Το σκυλι δεν εχει υποτροπιασει καθόλου
Εχει όρεξη, παίζει- τρωει. Δεν εχει πυρετό. Το πεπτικο-γαστρεντερικο δεν εχει υποτροπιασει εντελώς καθώς δεν κάνει εντελώς διαρροιες απλά κάνει μαλακα.
Αύριο ειναι το crush test που ο κτηνιατρος ειναι κλειστός και θα πάνε αντί για ενέσιμο,με χάπια.

• Like
Reactions: Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.928
7.502
Όλα τα φάρμακα δόθηκαν απο τον ίδιο τον κτηνιατρο. Τίποτα δεν εχει χορηγηθεί χωρίς την οδηγία του ιδίου. Μέχρι και η τροφή-πατε-που δινουν τα παιδιά ειναι με την οδηγία του γιατρου
Όχι για τα έξτρα συμπληρώματα για τα οποία ζήτησες προτάσεις λέω.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini