Τenshi...To Ακιτα μου.


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Δεν μπορω να πω οτι βγαζει σημαδια επιθετικοτητας .Απλα παιζει μπουνταλαδικα και διαφορετικα απο τα αλλα σκυλια.Και αυτα φοβονται και του γαυγιζουν.Κουναει ουρα και φενεται οτι θελει να παιξει απλα λιγο ΄διαφορετικα΄.Γενικα τα Ακιτα εχουν το χαρακτηριστικο να κανουν κινηση να ανεβουν πανω στο αλλο 'χοροπηδηγμα με τα 2 τα μπροστινα ποδια' δεν ξερω αν με καταλαβενετε και τα αλλα ψιλο τρομαζουν.Πχ με την αδερφη του στην εκθεση που επαιζαν ακριβως με τον ιδιο τροπο δεν υπηρχε κανενα κανενα προβλημα.Αυτο το κανει και στους ανθρωπους που ξερει ωστε να τους καλωσορισει.Γενικα ειναι πολυ καλοπροαιρετος (στα δικα μου τα ματια?)εκτος αν αρχισει το αλλο σκυλι και παει να του επιβληθεί.
Συμφωνω με τον Silent οτι κυριαρχικες ρατσες και αρσενικα δυσκολα να τα πανε καλα με αλλο αρσενικο κυριαρχικο.Οσο και κοινωνικοποιηση να το εχεις κανει απο μικρο.Απο δειγματα που εχω δει και ανθρωπους που εχω μιλησει.Ισως το ελλατωσεις ωστε να μην προκαλει ο ιδιος καυγαδες αλλα αν προκληθει δυσκολα δεν θα θελει να επιβληθει.
τα ιδια ελεγα κι εγω στον εαυτο μου μεχρι που καποια στιγμη το 'λιγο διαφορετικο παιχνιδι' πηρε αλλη τροπη.
φιλικα παντα και με πολυ καλη διάθεση.
 
Last edited:


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Eνταξει παιδια τι να πω.Μολις γυρισα απο την βολτα και τρεμω απο τα νευρα μου.
Πηγαμε βολτουλα στο δασος μιας και ειχε και δροσια και ξαφνικα βλεπω να ερχετε κατα πανω μας τρεχοντας ενα σκυλι μεγαλωσομο τυπου λαμπραντορ.Οπα λεω.. σταματαω και μετα απο λιγο βλεπω και μια γιαγια απο πισω να μου φωναζει.

''Αρσενικο ειναι?'' Ναι της λεω..

Πω Πω πιαστον μου λεει γιατι ο δικος μου δεν τα παει καλα με τα αρσενικα και δαγκωνει.

βαζω και εγω τον Τενσι απο πισω μου και αυτο πηγαινε γυρω γυρω μας και γρυλιζε, του κανω ετσι μια με το ποδι στο εδαφος,παει πισω στην γιαγια τρεχοντας και ξανα κατα πανω μας.Η γιαγια ακομη να ερθει με το λουρι στο χερι.Πως να ερθει ?70 χρονο κυριολεκτικα και ειχε να κανει 150 μετρα αποσταση.Ειχα και τον μικρο που καταλαβε οτι αυτο δεν ηρθε να παιξει και ηθελε να βγει μπροστα και αρχιζε να γρυλιζει και αυτος.Με τα πολλα εφτασε η γιαγια που με χιλια ζορια το εβαλε στο λουρι .Της λεω 'Πατε καλα??' γιατι δεν το φανταζετε στο λουρι αφου ειναι ετσι και μου λεει το αφησα να κανεις τις αναγκες του.
Τωρα τι της λες στην 70χρονη?Εριξε δυο μπινελικια απο μεσα μου και εφυγα.
και ρωτω εγω και αν ο Τενση ηταν μεγαλυτερος?Δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσα να τον ελενξω σε ενα τετοιο γεγονος με σκυλο να ερχετε κατα πανω μας επιθετικα.
Τι να πω.
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αυτο παλι που εσυ τον εχεις δεμενο(οπως ολα τα σκυλια πρεπει να ειναι σε δημοσιο-μη ελεγχομενο χωρο) και σου λεει ο αλλος να πιασεις και να συμμαζεψεις το δικο σου ?Ενω το αλλο σκυλι ειναι ελευθερο ?Και λεει πως ειναι επιθετικο και δαγκωνει!!Αλλα το εχει και ελευθερο!!Ποσο αντιφατικο ρε παιδι μου..

Αντε και εσυ εισαι αγορι με ακιτα,ενα κοριτσι με μικροσωμο σκυλι δεν θα φοβηθει βλεποντας εναν μεγαλοσωμο σκυλο να ερχεται κατα πανω της ?

Τι να πεις για αυτους τους ανθρωπους,μια ζωη τυχερος πρεπει να εισαι και να μην πεφτεις πανω σε ασχετους,πραγμα αδυνατον..
 
Last edited:


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Παιδια να ρωτησω .Ερχεται ενα αδεσποτακι εδω στην γειτονια και του βαζω νερο και φαγητο που και που .Σημερα πηγα τον μικρο βολτα και στον γυρισμο το πετυχα .Μυριστηκαν με το μικρο και ενω αρχικα φοβοταν αυτη μετα αρχησαν να παιζουν σαν τρελα.Υπαρχει κινδυνος να κολλησει τιποτα ή να τον αφηνω να παιζει που και που?Ο μικρος εχει κανει ολα τα εμβολια και φοραει frontline κλπ.
 




aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε παθαινει τιποτα, μονο τα εξωπαρασιτα ειναι το θεμα. Αν η σκυλιτσα ειναι ισορροπημενη, καλο θα του κανει η συναναστροφη μαζι της
 


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Α οποτε κομπλε .
Γιαυτο ακριβως επειδη παιζουν μια χαρα αν και του υποταχθηκε αμεσως αυτη.Αλλα τρεχουν παιζουν πολυ καλα.Ο Τενσι εχει frontline .
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Σωστός Μιχάλη. Αμπούλα καλύτερα, γιατί τα κολλάρα στα αδέσποτα, δεν φτουράνε και πολύ. Για να μην πω, να την πας και για στείρωση.
 


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Παιδια Καλημερα ειμαστε πλεον κοντα 10 μηνων :).
Ο Μικρος πραγματικα ειναι ενα διαμαντι.Πολυ καλος με ολους τους ανθροπους που πλεον λεω δεν ειναι Ακιτα αλλα Λαμπραντορ.Καθολου καχυποπτος με τους ανθρωπους και τους βλεπει ολους καλους.Γινεται να μπαινει στο σπιτι υδραυλικος κλπ και αυτος να παει για χαρες κατευθειαν πανω του??Να πω την αληθεια δεν με πειραζει που ειναι τοσο βουτηρομπεμπες!Απο το να ηταν στο αλλα ακρο 100 φορες αυτο.Ισως στην πορεια αλλαξει και του βγουν και ενστικτα φυλαξης.
Βασικα επειδη απο μικρος ηταν μεσα σε κοσμο και οπου και αν πηγαινα τον ειχα μαζι μου εχει εγκληματιστει πληρος με τους ανθρωπους.Αν και πλεον στο δρομο επειδη δεχεται πολλα χαδια δειχνει πλεον να αδιαφορει και περιμενει απλα να τελιωσουν το χαιδεμα ωστε να προχωρισουμε.Ειτε παμε σε καφε με 100 ατομα ,ή στον δρομο στο μπουγιο του πεζοδρομιου αυτος Κυριος.Με τα αλλα αρσενικα μεγαλου μεγεθους κυριως κυριαρχικα δεν εχουμε πλεον επαφες γιατι δεν τα θελουμε και ουτε μας θελουν απο οτι καταλαβα.Με τα θυλικα τα παμε καλα .
Εχουμε ενα μεγαλο θεμα με το φαγητο καθως εδω και 2 μηνες και κατι δεν τρωει γιατι βαριεται πανευκολα οτι και να του βαλω.Μεχρι και την barf βαρεθηκε.Και δεν ειναι οτι τον παρακαλαγα σε 10 λεπτα το μαζευα αλλα εχει τοσο πισμα ο ατιμος που καθοταν νηστικος και 2-3 μερες.Μετα αρχισα να βαζω λιγο κονσερβα μλιγο γιαουρτι λιγο αυγο και ου το καθεξης και καπου εκει εχασα το παιχνιδι γιατι καταλαβε οτι τον παρακαλαω και καθε μερα θελει κατι διαφορετικο.Απο σημερα ειπα θα ξαναγινω αυστηρος αλλα τον λυπαμαι + του οτι ειναι σε ενα κρισιμο σταδιο της αναπτυξης και πρεπει να φαει.
Παντως αν και ηταν ο πρωτος μου σκυλος και μαλιστα σε μια δυσκολη απο τι λενε φυλη δεν εχω συναντησει καμια δυσκολια στο μεγαλωμα του ΑΚΟΜΗ.Επισης για τα Ακιτα να πω πως δεν ειναι δα και τοσο δυσκολη φυλη εκτος την κυριαρχεια που θελουν να δειξουν σε ιδιου φυλου σκυλο.Αλλα αυτο το εχουν και αλλες 150 φυλες.Επισης ειναι λιγο πεισματαρικα.Δεν εχει κανει Καμια ζημια μεσα στο σπιτι(Βασικα μια, κατι γυαλια που μου ειχε σπαει αλλα φταιω εγω που τα αφησα ),ειχε μαθει με την μια να κανει τα κακα του σε πανα και μετα με την μια οτι πρεπει να τακανει εξω.Δεν εχει δειξει σημαδια κυριαρχιας σε κανενα μελος της οικογενειας μου ουτε σε ξενους.ΕΙναι καλος με παιδια αλλα λιγο ατσουμπαλος ακομη. .Ελευθερο να πω την αληθεια δεν τον αφηνω πουθενα εκτος και αν ειναι κλειστος ο χωρος.Γενικα εμενα με ακουει αλλα φοβαμαι οτι σε καποιο εντενο ερεθισμα δεν θα με ακουσει.
 






Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Ευχαριστω Silent! Χαλια τα παμε με το φαγητο μιζεροι τελειως καπου στα 28 αδυνατος προς το κανονικος για τον κτηνιατρο και τον εκτροφεα μου.Τα αδερφια του εχουν χτυπησει 33αρια.Βασικα ισως ειναι ετσι ο σωματοτυπος του δικου μου ή εχει διαφορετικο ρυθμο αναπτυξης .Σιγουρα πρεπει να παρει 2 κιλακια αλλα που αφου δεν τρωει.Αλλοι λενε βεβαια οτι οτι ειναι να παρει ενας σκυλος θα το παρει αργα ή γρηγορα αφου ειναι ολα στο Dna του απλα εμεις το βοηθαμε με την σωστη τροφη.Καλα δεν εχω προβλημα που δεν ειναι μεγαλωσομος κλπ μην τρελαθουμε,απλα εχω αυτο το ανγχος με το φαγητο γιατι δεν ειναι οτι καλυτερο να μενει νυστικος!! Ειναι φοβερος και τον αγαπαω!
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Ο ρυθμος αναπτυξης επηρεαζεται σε μεγαλο βαθμο απο τη διατροφη ειτε τη ποσοτητα ή την αφομοιωση της.

Εχω 2 σκυλους που τρωνε οποιαδηποτε μαλακια βρουν και μου κανει πολυ εντυπωση πως ο Tenshi βαριεται την barf:confused:.

Η εικονα του φαινεται καλη παντως, ακομα και μενα που τρωνε οσο τους βαλω τα εχω 2 κιλακια πιο κατω απο το νορμαλ.
 




Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Παιζει κανενα 10 λεπτο max μετα βαριεται και ψαχνει κατι αλλο να ασχοληθει και αν δεν βρει ξαπλωνει. Ρε σου λεω μια εβδομαδα τα πηγαμε καλα με barf,εφαγε και το κοτοπουλο του και την σαρελιτσα του και λιγο μοσχαρακι.Μιας και ειναι πιο βαρυ το μοσχαρι δεν εδωσα πολυ αρχικα.Τα λαχανικα δεν τα θελε σχεδον καθολου.Αλλα ξαφνικα την δευτερη βδομαδα μαχαιρι το κοτοπουλο!!Ψιλοκομενο κομπλε ετοιμο για καρβουνα ηταν και ο Κυριος το σνομπαρε.
 


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Κατσε οποτε λες οτι ο μονο ο ρυθμος αναπτυξης αλλαζει ή και η τελικη του αναπτυξη?
Δηλαδη πιστευεις οτι δυο σκυλοι που ειναι στο Dna τους να φτασουν το Α μεγεθος και κιλα .Ο ενας που τρωει καλα και πολυ θα τα φτασει σε Χ μερες και ο αλλος που τρωει λιγοτερο θα τα φτασει σε Χ+Ψ μερες ή δεν θα τα φτασει καθολου?
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Λεω οτι θα φτασει σε χ+ψ μερες. Ο μονος λογος ισως να μην φτασει το τελικο μεγεθος ειναι να υποσιτιζεται για ολη τη διαρκεια της αναπτυξης, αλλα παροτι δεν τρωει πολυ ο tenshi, δεν σου δινει την εικονα του υποσιτισμενου, οποτε δεν νομιζω να μην φτασει το τελικο μεγεθος.

Κρινοντας απο τα αδερφια και τους γονεις σε τι μεγεθος πιστευεις οτι θα κυμανθουν τα αρσενικα της τοκετομαδας?
 


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Το ιδιο ζευγαρωμα που ειχε απογονους τον Τενσι και τα αδερφια του ειχε γινει και πριν 1.5 χρονο πριν τον δικο μου.Τα αρσενικα λοιπον τις τοτε γεννας εχουν 40αρησει νομιζω.Ο πατερας ειναι αρκετα μεγαλος 40 και βαλε και η μητερα κανονικη προς το μεγαλο 32-33 κιλα.Οποτε οπως καταλαβαινεις εχει γονιδια .Οχι υποσιτισμενος δεν ειναι αλλα θα μπορουσε να ειναι πιο γεροδεμενος μιας και παει στα κιλα και στο μεγεθος με τα θυλικα της γεννας.