Υγιεινή εντός σπιτιού

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Μαλλον θα εχει συζητηθει ξανα, δεν βρηκα κατι οποτε ρωταω! Οταν εχουμε σκυλι εντος σπιτιου, τι πρεπει να προσεχουμε απο θεμα υγιεινης? Και εννοω πιο πολυ για ανθρωπους, πχ αν εχει ψυλλους, εχουμε θεματακι κ εμεις? Τι να προσεχουμε για να ειμαστε καλυμμενοι? Πριν απο μερες ο μικρος αρχισε να ξυνεται κ να πεταγεται αραια κ που σαν να τον τσιμπαει κατι.. Ο κτηνιατρος ειπε οτι ειναι ψυλλοι, βαλαμε κ κατι αμπουλες, οκ.. Εβγαλε κ τις προαλλες κατι η μητερα μου (σαν τσιμπημα) κ αναφερθηκε μηπως ειναι απο το σκυλο (αλοιμονο) κ μπηκα σε υποψιες... Παιζει ναχουμε καποιο τετοιο θεμα? Οχι μονο με ψυλλους αλλα γενικα...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι,αμε...Αν εχει ο σκυλος τσιμπουρια,μπορει να γεμισετε κι εσεις και τα παπλωματα,ρουχα,χαλια,κτλ.Δε φαινεται ο ατιμος ο ψυλος!

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
...χαιρομαι... Αυτο μας μενει μονο, τωρα ειδικα που προσπαθω να παρω 'δανειο' απο τους γονεις για εκπαιδευση :) ! Σε τετοιες περιπτωσεις? Υπαρχουν καποια σπρεϊ, αν δεν κανω λαθος,ε? Παιρνω και γεμιζω το σπιτι ή ακολουθω τακτικες στρατου? Να τα βγαλω ολα στον ηλιο, αναπτυρας κατω απτο κρεβατι (πλακα κανω)? Κατι αλλες βλακειες που υπαρχουν και μπαινουν στην πριζα σαν αποθητικα...? Βλακεια?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μια φιλη που επιασε ψυλους,τεζαρε το σκυλο στα σπρευ και σε αμπουλες που σκοτωνουν και τα αυγα τους και ξεκινησε πλυσιμο ολων των ρουχων σεντονιων,κτλ,λεπτομερες καθαρισμα σπιτιου....

Μα πως επιασε ψυλους;Δεν φοραει σκαλιμπορ,αμπουλα,κατι;

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Δικη μου παραλειψη!!! Τουχα κολαρο αλλα του τοβγαλα γιατι τοχε καιρο, ολο ελεγα να παρω κ ολο κατι αλλο εμφανιζοταν κ καθε που πηγαινα στον κτηνιατρο πηγαινα για αλλο λογο και το ξεχνουσα! Αρχισαμε αμπουλες τωρα αλλα λεω να παω να παρω κ σπρευ.. Απλως κανει κ για το σπιτι? να ριξω με το σπρευ στα υποπτα σημεια? Σκοτεινα μερη, γωνιες κτλ..δεν ξερω κ εγω που..

(ο μικρος κοιμαται στο ιδιο δωματιο με εμενα και εγω δεν εχω κατι.. καποια κοκκινιλα, οτιδοιποτε.. αλλα προληπτικα! για να μην 'μπαινουν ψυλοι στα αυτια μου')

Last edited:

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Ναι ! Πρεπει να ψεκασεις το κρεβατι του , τα χαλια σας , τους καναπεδες αν ανεβαινε και αλλα μαλλινα υφασματινα που ηρθε σε επαφη.

Θελει λιγο σχολαστικοτητα , ισως να ειμαι λιγο υπερβολικος , αλλα ειναι καλυτερα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Ρωτα και τον γιατρο σου, θα σου πει τι να ψεκασεις.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Τα κοινα σπρευ που ειναι και για κοριους κτλ κτλ φανταζομαι δεν κανουν... Μη βαλω κανα τετοιο κ παει και γλυψει μετα ο μικρος... Υπαρχουν ειδικα για σκυλια,ε? Ευτχυως δεν ανεβαινει πουθενα, αλλα το κρεβατι του θαθελα να το κανω με κατι..φανταζομαι με αυτο το σπρευ για σκυλους..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
εγω λεω να αποφυγεις δολοφονηκες τακτικες κ να θεσεις τα θεματα των ψυλλων στο τραπεζι σε συσκεψη που θα κανετε μεταξυ σας.πιστευω θα καταλαβουν τα παιδια κ θα φυγουν!ειναι καλα κατα βαθος!!! :p

στον σκυλο βαλε φροντλαιν οπως κ να εχει.εχει δεν εχει ψυλλους.πριν αρχησεις να πλενεις ρουχα ομως επιβεβαιωσε οτι εχετε κατι τετοιο.μην μπεις σε τζαμπα κοπο,γιατι ολο αυτο θα κοστισει κ χρονο κ χρηματα.τους ψυλλους με ενα καλο ψαξιμο θα τους δεις,οπωτε θα πραξεις κ αναλογα.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Οι ψύλλοι με ένα καλό ψάξιμο φαίνονται,δες αυτό το σχετικό βίντεο!Είναι και χειμώνας οπότε μπορεί και να την έχεις γλιτώσει και εσυ και το σκυλί ;) http://www.youtube.com/watch?v=c56Gc6f8Zn0&feature=player_embedded
Καλό θα είναι όμως να φροντίζεις για τους ψύλλους,προληπτικά γιατί μπορεί βλάψουν και τον σκύλο,ειδικά τα τσιμπούρια!Στη θέση σου θα έβαζα μια αμπούλα,ένα κολάρο για να είμαι "καλυμμένος"!
Τώρα όσον αφορά την υγιεινή εντός του σπιτιού που είναι και το θέμα μας,εμείς συχνά καθαρίζουμε το μαξιλάρι τους,πλύσιμο στο πλυντήριο σε υψηλές θερμοκρασίες κτλ. καλό καθάρισμα κατά την διάρκεια της καθαριότητας του σπιτιού και δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα!Σχολαστικό καθάρισμα θα ήταν και το ιδανικό στην περίπτωσή μας!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.083
Athens
Εναλλακτικά ως σπρευ για το σπίτι ψάξε κι αυτό: http://www.bionews.gr/bionews/016/BioYgia.htm

Εγώ το χρησιμοποιώ στο εξοχικό όπου έχω σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, αράχνες, κάτι γυαλιστερά σκουλικοειδή, τη σάρα και τη μάρα... Ψεκάζω όταν φεύγω τις γωνίες και τα περάσματα και μετά βρίσκω παντού πτώματα. Απ΄ότι λέει κάνει και για υφάσματα - δεν το έχω χρησιμοποιήσει εκεί, ψάξτο λίγο...

Είναι λίγο αλμυρό, γύρω στα 23 Ευρώ το μπουκάλι και το βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Σε μένα πάντως κάνει δουλειά στο ζωικό βασίλειο.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Thanx! :) Αμπουλα εβαλε την προηγουμενη βδομαδα.. Μαλλον θα παω κ για κολαρο κ σπρευ καλου κακου.. Οσο για καθαριοτητα δυο φορες τη βδομαδα σχολαστικη (για να μην αρχισουν οι γονεις θεματα με τριχες κτλ..)! φανταζομαι οτι την εχω γλυτωσει... Το κρεβατι του μονο με φοβιζει αλλα ειναι καινουριο, ουτε ενα μηνα που του τοχω, τοχει ψιλοσκισει βεβαια κ δεν μπαινει πλυντηριο γιατι θα φυγει ολο το εσωτερικο του.. Με κανα ειδικο σπρευ μαλλον θα το κανω..

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Οι ψυλλοι αγαπουν πολυ το ξύλο (ψαξε τις ξυλινες επιφανειες με μεγενθυτικο φακο) και στο τσιμπημα τους στον ανθρωπο αφηνουν μια μικρη κοκκινη τελεια που σε φαγουριζει πολυ (τωρα που γραφω εχω μια τετοια στο ποδι μου :p )

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Οι ψύλλοι με ένα καλό ψάξιμο φαίνονται,δες αυτό το σχετικό βίντεο!Είναι και χειμώνας οπότε μπορεί και να την έχεις γλιτώσει και εσυ και το σκυλί ;) http://www.youtube.com/watch?v=c56Gc6f8Zn0&feature=player_embedded
Πολυ επεξηγηματικο βιντεο!! Ειχα αμφιβολιες οτι ο Καρλος μπορει να εχει ακομα γιατι ηταν φουλ οταν ηρθε σπιτι. Μετα απο αυτο το βιντεο μπορω να κοιμαμαι ησυχη τα βραδια! :D

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eνα καλο φαρμακο που απο οσο ξερω μπαινει και σε εσωτερικους κατοικημενους χωρους, ειναι το fendona και πωλειται στα καταστηματα γεωπονικων φαρμακων.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Αν πάρεις το γνωστό scalibor (περιλαίμιο) θα προσέξεις πως ένα κομμάτι πάντα περισσεύει και το οποίο κόβεις και πολυ απλά πετάς!Εγώ το βάζω μέσα στο μαξιλάρι της,προσοχή ομώς,να μην μπορεί να το βρεί,και κάνει πως το τρώει :)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ανοιγω το θεμα παλι γιατι μολις γυρισα σπιτι κ καθομουν στο κρεβατι με το σκυλο κ την μανα μου και εκει που τον χαιδευα ειδα να περπαταει ενα μαυρο πραγματακι δεν ξερω τι ειναι ακριβως !!! Κατευθειαν πηρα το σπρευ frontline και τον ψεκασα περιμενα να δω τι θα γινει καποιες φορες αυτο εβγενε στην επιφανεια κ περπαταγε αλλα δεν μπορεσα να το πιάσω τωρα χαθηκε κ δεν ξερω που εχει παει !! Δεν ηταν τοσο μικροσκοπικο ωστε να χρειαστώ μεγεθυντικό φακο..

Με τι μπορω να ψεκασω το σπιτι ? Με το frontline που ψεκασα το σκυλο υπαρχει προβλημα αν αρχιζει να γλυφετε ?

Ακομα αν εχουμε εμεις πανω ψυλους πως μπορουμε να το αντιμετωπισουμε ? Μας προκαλει καποια ασθενεια?

Επισεις σε ενα βιντεο που ειδα πιο πανω υπαρχει ενα σπρευ που ψεκαζεις για να δεις αν ειναι ψυλοι η κατι αλλο τι σπρευ ειναι αυτο ???

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο ψίλος είναι ένα πολύ μικρό μαύρο ζωύφιο περίπου 1 (μπορεί και 2) χιλιοστό σε μήκος. Σε μεγέθυνση είναι έτσι:Ψίλος..jpg
Για σπρέι κλ, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εκτός από τα γνωστα ζωύφια ο σκύλος μπορεί να κουβαλάει και αλλά όχι απαραίτητα επιβλαβή...απλά σαν επιβάτες!
Ειδικά τώρα που η φύση είναι στα φόρτε της...