Υγρό (ύγρωμα) δίπλα από τον αγκώνα

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Δυστυχώς μέχρι στιγμής τζίφος :(

το ύγρωμα (αν δεν έχει μεγαλώσει και κάνα δυο χιλιοστά) μένει σίγουρα το ίδιο αν και ευτυχώς δεν δείχνει σημάδια σκλήρυνσης.

Το πρωί όσο είμαι στη δουλειά συνεχίζει να την περνάει στο χώμα στον κήπο και στο σπιτάκι του που του έχω βάλει κουβέρτες αλλά αυτός μέχρι να γυρίσω τα έχει πετάξει όλα έξω και κάθεται στο πλαστικό :mad: (μάλλον θα τους τις ράψω σε στρωματάκι).

Το βράδυ τον έχω περιορισμένο σε ένα χώρο 1.5 επί 1.5 πάνω σε ένα πάπλωμα με ψηλές κούτες γύρω γύρω για να μην βγαίνει. Βέβαια χθες μέχρι τις 3 το πρωί λύσσαγε και ήθελε να βγει, αφού στο τέλος επειδή δεν του έδινα σημασία στα κλαψουρίσματα του (για να μην του γίνει συνήθεια) τον έπιασε ταχυπαλμία από την στεναχώρια του και λαχάνιαζε αναγκάζοντας με νυχτιάτικα να τον βγάλω πάλι στον κήπο :mad:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Έχω ακούσει για ένα πράγμα σαν ντόνατ (στρογγυλό, φουσκωτό και με μια τρύπα στη μέση) το οποίο το βάζουν στον αγκώνα σκυλιών με ύγρωμα που δεν μπορούν να αποφύγουν τα πλακάκια.

Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να το βρω;;; :(:(

Όσους έχω ρωτήσει μου λένε πως είναι πολύ δύσκολο και ο κτηνιάτρος που έψαξε δεν βρήκε (θα κάνει άλλη μια προσπάθεια μέχρι σήμερα το μεσημέρι)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έχω ακούσει για ένα πράγμα σαν ντόνατ (στρογγυλό, φουσκωτό και με μια τρύπα στη μέση) το οποίο το βάζουν στον αγκώνα σκυλιών με ύγρωμα που δεν μπορούν να αποφύγουν τα πλακάκια.

Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να το βρω;;; :(:(
Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με το μαξιλάρι που χρησιμοποιείται από ανθρώπους μετά απο επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή των οπισθίων...;)
Ψάξε και σε φαρμακεία για ανθρώπινο μήπως σου κάνει!
Βέβαια δεν μπορώ να φναταστώ πως ένας σκύλος δεν θα το πάρει για παιχνίδι αυτό....:rolleyes:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καλημέρα,

μιας και έχω περιγράψει το θέμα από την αρχή θα γράψω και την κατάληξη ώστε να είναι πλήρες.

50 ακριβώς μέρες από την εμφάνιση του το ύγρωμα έφυγε πλήρως αυτό το Σαββατοκύριακο. Του έχει μείνει μόνο λίγο περίσσευμα δέρματος από το μπαλονάκι που είχε δημιουργηθεί αλλά μιας και είναι μόνο 5,5 μηνών πιστεύω ότι ψηλώνοντας θα αφομοιωθεί και αυτό.

Στο διαταυτα λοιπόν, το ύγρωμα είναι μία κύστη η οποία δημιουργείται στην προσπάθεια της άρθρωσης να προστατευτεί από τα συνεχή χτυπήματα του αγκώνα πάνω σε σκληρές επιφάνειες. Από την προσωπική μου εμπειρία όταν εμφανιστεί ύγρωμα σε αγκώνα σκυλιού ΔΕΝ του κάνουμε σε καμμία περίπτωση παρακέντηση (μπορεί προσωρινά να μην το βλέπουμε πια αλλά σε μια βδομάδα μόνο χειρότερα θα γίνει), φροντίζουμε το βράδυ να κοιμάται στα μαλακά και περιορισμένο (ώστε να παραμείνει εκεί) και λίγο προσοχή μέσα στην μέρα να μην σκάει συνέχεια σε πλακάκια, τσιμέντο, άσφαλτο κτλ με τους αγκώνες.

Αν λείπουμε όλο το πρωί (όπως εγώ) φροντίζουμε να είναι περιορισμένο σε ένα δωμάτιο με στρωματάκια ή αν έχουμε αυλή με χώμα το περιορίζουμε στο σημείο που έχει χώμα και μακρυά από το τσιμέντο.

Το τέλειο θα ήταν να αράζει σε χορτάρι αλλά πόσοι έχουν; :-|

Μια άλλη λύση είναι να μπει στο σκυλί παροχεύτευση δηλαδή 2 σωληνάκια από την πάνω και από την κάτω πλευρά του σάκου του υγρώματος από τα οποία για 3 εβδομάδες θα στάζει συνεχώς το υγρο. Η επιτυχία αυτής της μεθόδου είναι 50-50 και αν συνεχίσει το σκυλί να κοιμάται σε πλακάκια είναι πολύ αμφίβολη.

Από εκεί και πέρα αν το ύγρωμα παραμείνει για πάρα πολλούς μήνες και μονυνθεί ή σκληρύνει τόσο πολύ που επηρρεάζει το βάδισμα του σκύλου ή αν ο χειρουργός διαπιστώσει ότι υπάρχει περίπτωση να χαλάσει την άρθρωση τότε γίνεται επέμβαση αφαίρεσης του υγρώματος, η οποία είναι αρκετά μεγάλο ζόρι αφού περνάει και ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος φοβερή ταλαιπωρία μέχρι να κλείσουν τα ράμματα στον αγκώνα :paja1:

Στην αρχή της εμφάνισης του υγρώματος το σκυλί μπορεί να πάρει για κάνα δυο βδομάδες αντιβίωση (για τον κίνδυνο μόλυνσης) και αντιφλεγμονώδη χάπια, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν αλλά πολύ λίγο (στον δικό μου δεν έκαναν τίποτα). Κάποιοι κάνουν ενέσεις κορτιζόνης στην άρθρωση αλλά ενώ μπορεί να δείξει ότι βοηθά βραχυπρόθεσμα δεν λύνει το πρόβλημα (αφήστε που η είσοδος της βελόνας είναι και είσοδος μικροβίων)

Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν κάποιον που θα έχει την ατυχία να βγάλει ο σκύλος του ύγρωμα στους αγκώνες :)

ΥΓ. μήπως θα μπορούσε κάποιος αντμίν ή μοντ να βάλει τη λέξη ύγρωμα στον τίτλο του θέματος;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι:D Τι ωρα νεα!!! Μπραβο Θοδωρή!!! Καθε μέρα σκέφτομαι ότι ο Μάνου δε θα μπορούσε να βρεί καλύτερη οικογένεια:D:D:D

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Ευχαριστώ πολύ παιδιά,

εγώ του έδωσα φάρμακα για 2 εβδομάδες και τον είχα περιορισμένο, το πρωί στην αυλή στο σπιτάκι του που του έχω φτιάξει ειδικό δάπεδο με 2 στρώματα ραμμένα ώστε να μην χωράνε από την πόρτα του σκυλόσπιτου (τις πρώτες μέρες που του τα έβαζα χωριστά τα πέταγε έξω) και από τις 6 30 το απόγευμα μέχρι τις 8 30 το πρωί ήταν κυριολεκτικά στα πούπουλα :oops:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι:D Τι ωρα νεα!!! Μπραβο Θοδωρή!!! Καθε μέρα σκέφτομαι ότι ο Μάνου δε θα μπορούσε να βρεί καλύτερη οικογένεια:D:D:D
Σε ευχαριστώ πολύ,

έγιναν τόσα πολλά από εκείνο το Σαββατο 2 Ιανουαρίου (πρωτοχρονιάτικα :eek: ) που σου τηλεφώνησα γιατί δεν ήξερα που να τον πάω γιατί ήταν όλα κλειστά και μου είπες να τον πάω στο νοσοκομείο. Ευτυχώς όμως δεν παραιτήθηκα ποτε και ας είχα πισωγυρίσματα και ας μου έλεγαν 3 γιατροί να του κάνω επέμβαση.

Και σε όσους τους τύχει αυτό που θέλω να πω είναι να μην το βάλουν κάτω ακόμα και αν το μπαλονάκι φαίνεται να μην μειώνεται, είναι αργή διαδικασία, μπορεί να πάρει καιρό αλλά αν προσέχουν πολύ το σκυλάκι τους το ύγρωμα αργά ή γρήγορα θα φύγει.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι επίσης σημαντικό σχετικά με την ανάγκη επέμβασης σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν για οποιοδήποτε λόγο παρατηρήσουμε το μπαλονάκι του υγρώματος να ανοίγει σε κάποια σημεία δημιουργώντας πληγές πρεπει άμεσα να πάτε το σκυλάκι σας στον χειρουργό, ο οποίος σχεδόν σίγουρα θα προτείνει να προχωρήσετε σε επέμβαση αφαίρεσης, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μιας και από όσα έχω δει σε αμερικανικα κτηνιατρικά αρχεία όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο υποτροπιασμού μπορεί να υπάρξει πολύ άσχημη εξέλιξη (σε ένα 5% των περιπτώσεων μακροχρόνια αμέλεια έχει οδηγήσει ακόμα και σε δημιουργία κακοήθη όγκου)

ayrton

New Member
14 Οκτωβρίου 2013
1
0
Γράφω και εγώ την εμπειρία μου
Στις 15/8/2013 έγινε διάγνωση ( Αττικό Νοσοκομείο Ζώων ) στον Oscar (boxer) 4 μηνών ακριβώς
Ότι έχει υργωμα στο αριστερό μπροστινό πόδι στο γόνατο ο γιατρός που το είδε εκεί μας είπε ότι δεν κάνουμε τίποτα άπλα μονό υπομονή για 2-3 μήνες
Δεν άντεξα άλλο ήθελα να γράψω ότι δυο μήνες μετά έχει μείνει μια πολύ μικρή ποσότητα υγρού