Υγρό (ύγρωμα) δίπλα από τον αγκώνα

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Λοιπόν τα νέα είναι τα εξής:
Δεν είδα καμία βελτίωση με τη χορήγηση φαρμάκων, αντιθέτως η κύστη μεγάλωσε κιόλας:(
Έτσι πήγα και σ΄ένα δεύτερο κτηνίατρο για μια δεύτερη γνώμη.
Του έκανε πάλι παρακέντηση και του αφαίρεσε πολύ υγρό και μετά του το έδεσε πολύ καλά και είπε να το αφήσουμε για δυο τρεις μέρες (αυτός βέβαια έβγαλε τον επίδεσμο στη μία:rolleyes:)...
Είπε επίσης να παίρνει medrol για 15 μέρες και αν ξαναβγεί (που είναι το πιο πιθανό) θα επαναλάβουμε τη διαδικασία 2-3 φορές.
Αν πάλι ξαναβγεί τότε πρέπει να χειρουργηθεί διότι αυτό μπορεί ακόμα και την άρθρωση να νεκρώσει...:confused:
Όντως τοποθετούν παροχευτέσεις που τις αφήνουν για καμιά 15αριά μέρες...Και φοράει επίσης αυτό το κολάρο...
Την επέμβαση μου είπε ότι την αναλαμβάνει κάποιος χειρουργός ορθοπεδικός...
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα έχει κάποια επίπτωση στην ανάπτυξη του σκύλου μου...:(

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Έχεις απόλυτο δίκιο, αμέσως σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί της για να την ενημερώσω, αλλά και να την ρωτήσω αν της έχει τύχει σε σκύλο και πως το αντιμετώπισε...
Δυστηχώς όμως δεν μπορώ να τη βρώ, έχω καλέσει επανειλημένως αλλά δεν απαντά...
Έχω την εντύπωση ότι είναι άρρωστη ή κάτι τέτοιο...Και είναι και στη Γαλλία...
Θα προσπαθήσω πάση θυσία να τη βρω για να τη συμβουλευτώ;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι ξαναμαζεύει.
Το δικό μου ξαναμάζεψε και με τα φάρμακα βελτιώθηκε λίγο.
Αυριο θα αποφασίσω τί θα κάνω η κτηνίατρός μου είναι άκρως αντίθετη με τις συνεχείς παρακεντήσεις αλλά υπόκειται σε ανωτέρα βία :D
Στην ανάπτυξη όχι δεν παίζει ρόλο. Ο αγκώνας νεκρώνεται άμα γίνει σοβαρή μ$%^$%&α όχι έτσι απλά ...

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Denis σ' ευχαριστώ πολύ!:p
Πες μας αν θέλεις τι αποφάσισες σήμερα, θα με βοηθήσεις πολύ να πάρω κι εγώ μια απόφαση, αφού μιλήσω και με την εκτροφέα!;)

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Λοιπόν τα νέα είναι τα εξής:
Για περίπου 15 μέρες που έπαιρνε κορτιζόνη ο Dante ήταν μια χαρά και η κύστη δε μεγάλωσε.
Μόλις κόψαμε όμως την κορτιζόνη ξαναμεγάλωσε...
Οπότε αρχίζω να σκέφτομαι τη λύση του χειρουργείου...:(:(:(και το ψάχνω λίγο...
Αυτά προς το παρόν...:(
Η εκτροφέας του μου είπε ότι δεν έχει παρουσιάσει τέτοιο πράγμα κανένα σκυλάκι της αλλά πρέπει να κοιμάται στα μαλακά...
Το θέμα είναι πως του βάζω πάπλωμα αλλά δεν πάει να κοιμηθεί εκεί...μάλλον ζεσταίνεται...τι να πω...:D

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
43
ΑΘΗΝΑ
λοιπον πανω στο θεμα που συζητατε.ετυχε να χει το ιδιο προβλημα κ σκυλι φυλης μου κ η κτηνιατρος της προτεινε να παραγγειλει μια κατασκευη απο το εξωτερικο πολυ πρακτικη κ να την φοραει στο σκυλο οταν κοιμαται(επειδη ουτε σε κεινο αρεσε να κοιμαται στα μαλακα κ επεφτε με φορα στο πατωμα οποτε ξαπλωνε).ειναι στην ουσια δυο μανικια ενωμενα πανω απο την ωμοπλατη του ζωου, που δεν το ενοχλουν καθολου, ειναθι μαλακα κ απο υλικο που αποροφα τους κραδασμους κ αποτρεπει τους τραυματισμους κ την δημιουργεια υγρων στους αγκωνες. το κακο ειναι οτι δεν εχω φωτο να σας δειξω...νομιζω οτι μερικα πολυ απλα πραγματα μπορει να σωσουν το σκυλο απο περιττα φαρμακα, παρακεντησεις κ εγχειρησεις.δεν ξερω δειτε κ πειτε μου.η κτηνιατρος παντως ηταν θετικοτατη στα αποτελεσματα του!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
παιδια ειχα το ιδιο προβλημα με τον σκυλο μου κ χωρις φαρμακα θεραπειες κ οτιδηποτε απορροφηθηκαν απ τον οργανισμο.η αληθεια ειναι οτι ισως να βοηθησε οτι τον αναγκαζα να κοιμαται σε μαξιλαρακι.σαφως κ ζεσταινοτανε αλλα επρεπε να το κανω.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
43
ΑΘΗΝΑ
Και δεν ξέρεις οτι κοβει τα παντα και αν δεν μπορεί να τα κοψει παθαίνει νευράκια ?? :p :p
:D:Dδεν τα βγαζεις περα με τα νευρακια τους ε?εχεις δικιο..
τι να σου πω δεν της ειχα βαλει πολτε ''στολη'':D

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καλημέρα παιδιά,

επαναφέρω το θέμα για όποιον του συμβεί στο μέλλον το ίδιο και μιας και ο πιτσιρίκος ο δικός μου (4 μηνών) έβγαλε ένα μπαλάκι γεμάτο υγρό δίπλα στον αγκώνα αρκετά μεγάλο.

Η κτηνίατρος μου είπε ότι δημιουργείται από τα πλακάκια. Της είπα για παρακέντηση και αρνήθηκε διότι μου είπε ότι σε μια βδομάδα θα ξαναβγει και σε χειρότερη μορφή. Μου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σκληρύνει γιατί σε αυτή την περίπτωση την έχει πατήσει και ο σκύλος και εγώ καθώς θα χρειαστεί μια επέμβαση με ράμματα τα οποία στον αγκώνα δεν κλείνουν με τίποτα αφήστε που θα πονάει κιόλας.

Μου έδωσε αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη αλλά όσα φάρμακα και να πάρει το βασικό είναι να ξαπλώνει στα μαλακά. Οπότε κατέληξα το πρωί που είμαι στη δουλειά να τον έχω σε ένα περιφραγμένο χώρο στην αυλή που έχει χορτάρι και το απόγευμα να τον έχω πάλι περιορισμένο σε ένα δωμάτιο με κουβέρτα και πάπλωμα στο πάτωμα.

Δυστυχώς κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει και απλά προσεύχομαι σε 2 εβδομάδες να απορροφηθεί από τον οργανισμό και κυρίως να μην σκληρύνει :( Το Σαββατο βέβαια θα τον ξαναπάω για επανεξέταση.

Πάντως, πρόκειται για ένα πολύ ύπουλο θέμα το οποίο χρειάζεται προσοχή αν ο σκύλος έχει την προδιάθεση. Άλλα πιο τυχερά σκυλιά βγάζουν μόνο κάλους οι οποίοι νομίζω πως δεν αποτελούν πρόβλημα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μη στεναχωριέσαι, το παθαίνουν κι οι άνθρωποι αυτό, δηλαδή εγώ! Πέρσυ είχα τον αριστερό αγκώνα, φέτος το δεξιό.:eek::eek::eek::eek::eek: Άμα το παρακουράζει και το τρίβει κανείς σε ο,τιδήποτε παθαίνει ιστορίες. Και ναι, όντως είναι ύπουλο πράμα και σπαστικότατο διότι αν ο γιατρός αφαιρέσει το υγρό με σύριγγα, ξαναβγαίνει. Θα πάρει λίγο καιρό αλλά θα περάσει.