Υδατάνθρακες στην διατροφή του σκύλου

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Κάποια μηνύματα μεταφέρθηκαν από το θέμα
Μαγειρευτό - Πηγές ασβεστίου;

Εδώ μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με τους υδατάνθρακες
--------------------------------------------------------------------------
....
Δινω μαγειρευτο κρεας με λαχανικα-ρυζι καθε μερα ,5-10 μικρα ψαρια ολοκληρα, δινω συκωτι ,αυγα,γιαουρτι,αμυγδαλα κ διαφορα αλλα.

....

Last edited by a moderator:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
το ρύζι θα μπορούσες να το βγάλεις απο την διατροφή του δεν του προσφέρει κάτι. Μην σε νοιάζει για τα ωμά κόκκαλα ο οργανισμός του σκύλου απορρίπτει τα μικρόβια που μπορεί να έχουν. Το μεδούλι απο τα κόκκαλα ειναι θαυμασια πηγή ασβεστίου μην την καταστρέφεις με το μαγείρεμα.
Γενικά αφού κάνεις τον κόπο να ασχοληθείς με την διατροφή του σκύλου σου ψάξε την ομοφαγία.
Εφόσον δίνεις και γιαούρτι και κόκκαλα θεωρητικά δεν θα εχεις πρόβλημα με το ασβέστιο. εχε υπόψιν σου οτι πρέπει να του κάνεις αιματολογικές εξετάσεις συχνά εφόσον δεν μπορείς να ελεγχεις την πρόσληψη βιταμινών κτλ.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ρυζι-υδατανθρακες=καλο

ρυζι=δημητριακο
σκύλος=σαρκοφάγο

άρα το ρύζι δεν αποτελεί απαραίτητο συστατικό της διατροφής του! Βοηθάει στα προβλήματα πέψης ναι αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει μονιμη τρόφη, άσε δεν που παχαίνει και έρχεται καλοκαίρι!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.968
7.541
Πώς θα βγουν τα καμάρια μας στην παραλία σούπι?? Ε???

Γιατί λες ότι είναι καλοί οι υδατάνθρακες? Δεν τους θεωρώ εντελώς άχρηστους βασικά, επηρεάστηκα και από αυτό το άρθρο που μπήκε κάπου και ανέφερε την επιρροή των υδατανθράκων στην εξέλιξη του είδους, αλλά σαν τη χαμηλοτέρας προτεραιότητας τροφή την έχω εκλάβει κι εγώ.

Για κοίτα μας στα μάτια λοιπόν κι εξηγήσου!

έντιτ: πότε πρόλαβες κι απάντησες...! Καστανο?? Γουάι ιν παρτικιουλαρ καστανο?

Last edited:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
σούπερμαν εφόσον έχω σαρκοφάγο ζώο και επιλέγω να μην το ταΐζω κονσέρβα και κροκέτα προσπαθώ να του δίνω τα συστατικά εκείνα που θα λάμβανε εαν ζούσε ακόμα σε αγέλη. Και για αυτό δεν της δίνω ρύζι γιατι οι σκύλοι δεν μεταβολίζουν καλά τους υδατάνθρακες και τείνουν να τους κάνουν λίπος. Οπότε δεν θα έδινα κάθε μέρα ρύζι!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
το καστανο ρυζι γιατι δεν εχει την ιδια επεξργασια με το κανονικο,
υδατανθρακας=ενεργεια.

jac για το μεταβολισμο διαφωνω.εμενα τρωει ενα ενεργειακο σεικ την μερα και ειναι φετες

Last edited:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
εγω ήξερα οτι η πρωτεΐνη δίνει ενέργεια και ο υδατάνθρακας παχαίνει! (μην νομίζεις όμως ενδέχεται να μην τα μαθαίνουμε και καλα στην φαρμακευτική)

τέλος πάντων, η σκύλα μου είναι κοντή και στειρωμένη παίρνει εύκολα βάρος και επειδή δεν έχει πόδια αλα ζιζέλ μας δαγκώνει ο κτηνίατρος....και για αυτό ψωμάκια, ρυζακια κτλ δημητριακά τρώμε σε αναλογία 1προς6, δυο κουταλιές ρύζι δλδ αμα δεν φτάνει το φαί ή εαν έχει διάρροια κτλ.

Να μας ενημερώσεις σε ποια παραλία θα πάτε το καλοκαίρι για να σας αποφύγουμε εσας τους φετές φέτες γιατι θα πάθουμε κατάθλιψη μάνα και κόρη!!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ο υδατανθρακας αποθηκευεται στους μυς σαν γλυκογονο για να μεγιστοποιησεις τις ενεργειακες αποθηκες κρατας το γλυκογονο ψηλα.

η πρωτεινη βοηθα στην αναπτυξη. και αναπλαση των μυων υστερα απο εντονη ασκηση που καταστρεφονται καποιες μυικες ινες.

απλα πρεπει να κρατας χαμηλο το λιπος.μονο που το λιπος στο σκυλο=καλο.

πφφφφ δε μπορω τα επιστημονικα:p

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
ο υδατανθρακας αποθηκευεται στους μυς σαν γλυκογονο για να μεγιστοποιησεις τις ενεργειακες αποθηκες κρατας το γλυκογονο ψηλα.

η πρωτεινη βοηθα στην αναπτυξη. και αναπλαση των μυων υστερα απο εντονη ασκηση που καταστρεφονται καποιες μυικες ινες.

απλα πρεπει να κρατας χαμηλο το λιπος.μονο που το λιπος στο σκυλο=καλο.

πφφφφ δε μπορω τα επιστημονικα:p
τελος πάντων δεν μπορώ να διαφωνήσω περαιτέρω γιατί δεν έχω παρά γενικές γνώσεις για την φυσιολογία των ζώων. Οταν αρχίσαμε την barf την ξεκινήσαμε με ειδικό διαιτολόγιο (πειραματικό) απο τους φοιτητές της κτηνιατρικής το οποίο δεν περιλάμβανε ρύζι κτλ και είναι και αυτό που ακολουθώ δογματικά.

Αν το σκεφτούμε απλά άλλες διατροφικές ανάγκες έχει ο σκύλος σου και άλλες ο δικός μου. Διαφέρει το βάρος ή φυλή τους και η εκτόνωση που έχουν.

είμαι επιστημονοφρίκ και συγκρατούμε μέ κόπο να γράφω σαν άνθρωπος!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
superman Οι υδατάνθρακες είναι πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο, ο σκύλος χρειάζεται λίπος.

jac ούτε εγώ δίνω δημητριακά στα σκυλιά μου

Last edited:

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
το ρύζι θα μπορούσες να το βγάλεις απο την διατροφή του δεν του προσφέρει κάτι. Μην σε νοιάζει για τα ωμά κόκκαλα ο οργανισμός του σκύλου απορρίπτει τα μικρόβια που μπορεί να έχουν. Το μεδούλι απο τα κόκκαλα ειναι θαυμασια πηγή ασβεστίου μην την καταστρέφεις με το μαγείρεμα.
Γενικά αφού κάνεις τον κόπο να ασχοληθείς με την διατροφή του σκύλου σου ψάξε την ομοφαγία.
Εφόσον δίνεις και γιαούρτι και κόκκαλα θεωρητικά δεν θα εχεις πρόβλημα με το ασβέστιο. εχε υπόψιν σου οτι πρέπει να του κάνεις αιματολογικές εξετάσεις συχνά εφόσον δεν μπορείς να ελεγχεις την πρόσληψη βιταμινών κτλ.
Σε ευχαριστω.
Ρυζι δινω για φυτικες ινες να εχει ενεργεια κ να μην πειναει.Εχω διαβασει κ εγω οτι δεν χρειαζεται στην διατροφη του σκυλου αλλα κ σε ξηρες τροφες εχω δει να περιεχεται,καλα μην νομιζεις μικρη ποσοτητα βαζω.

Συμφωνω με την θεωρια για τα ωμα κ οτι τα συστατικα μενουν αναλοιωτα, αλλα οταν ο λυκος-σκυλος ετρωγε στην φυση σκωτονε το ζωο το ετρωγε κ τελος , ενω αυτα που αγοραζουμε σφαζονται , αποθηκευονται , μεταφερονται , νεκρα πασπαλισμενα με διαφορα χημικα να μην σαπιζουν αλλα καποια μικροβια ζουν κ βασιλευουν, αυτο φοβαμαι πιο πολυ(τα μικροβια).
Βεβαιως κ δεν αμφισβητω ολους εσας που δινετε ωμα , για αυτο σας ρωταω κ για αυτο το ψαχνω .
Η μουκα για παραδειγμα μου ανεφερε κ την περιπτωση της διατρησης , μια αλλη κοπελα ανεφερε "μουρκελα" σε αλλο ποστ(μικροβιο ειναι κ εγω εδω το εμαθα ) , καποιος αλλος δεν ειχε ποτε προβλημα, ολα θα τα υπολογισω κ στ τελος πιστευω θα βρω την λυση που πρεπει-βολευει.

Αυτες τις μερες θα παω για εξετασεις. Θα συζητησω κ με τον γιατρο.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
εγω ήξερα οτι η πρωτεΐνη δίνει ενέργεια και ο υδατάνθρακας παχαίνει! (μην νομίζεις όμως ενδέχεται να μην τα μαθαίνουμε και καλα στην φαρμακευτική)
Χωρις να θελω να σε αμφισβητησω . Εσυ αλωστε το σπουδαζεις το θεμα. Δεν ξερω κ αν εχει σχεση η λειτουργια τωνθρεπτικων συστατικων στον σκυλο κ στον ανθρωπο . Απλα επειδη παλιοτερα ασχολιομουν με την διατροφη κ το γυμναστηριο ειχα διαβασει σχετικα, για τον ανθρωπο παντα.

Θ συμφωνησω με τον σουπερμαν
ο υδατανθρακας αποθηκευεται σαν γλυκογονο , υψηλη ενεργεια , ο οργανισμος σε περιπτωσεις εντονης ασκησης θα χρησιμοποιησει το γλυκογονο απο τις τροφες , οταν τα ποσοστα εξαντληθουν θα αρχισει να καιει σαν "καυσιμο" το λιπος του οργανισμου , αν δεν υπαρχει επαρκης ποσοτητα γλυκογονου προς καταναλωση
, το σωμα καει το λιπος και αν δεν υπαρχει περισευμα λιπους , μυικο ιστο..

Η πρωτεινη (αμινοξεα) βοηθα στην αποκατασταση - αναπτυξη των μυων.

Αυτα ειναι για τους ανθρωπους ομως .

Σουπερμαν κ εγω καστανο δινω

Last edited by a moderator:

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Οταν αρχίσαμε την barf την ξεκινήσαμε με ειδικό διαιτολόγιο (πειραματικό) απο τους φοιτητές της κτηνιατρικής το οποίο δεν περιλάμβανε ρύζι κτλ και είναι και αυτό που ακολουθώ δογματικά.
Θα το εχω υποψη και αυτο , μηπως θα μπορουσες να μου πεις καποιες τροφες απο αυτο το διαιτολογιο ενημερωτικα, αν δεν υπαρχει προβλημα , θα με ενδιεφερε πραγματικα.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Θα το εχω υποψη και αυτο , μηπως θα μπορουσες να μου πεις καποιες τροφες απο αυτο το διαιτολογιο ενημερωτικα, αν δεν υπαρχει προβλημα , θα με ενδιεφερε πραγματικα.
Φυσικά και μπορείς να με αμφισβητήσεις δεν είμαι κτηνίατρος....(μεταξύ μας και αυτούς μπορείς να αμφισβητείς Δεν εχω κάνει τρελή εντρύφηση στην ανατομία των ζώων αλλά στο θέμα υδατάνθρακας σε γενικές γραμμές ξέρω οτι ο σκύλος και ο ανθρωπος δεν μεταβολίζουν το ίδιο.

Εδω είναι το νήμα με την διατροφή http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/η.barf.διατροφή.της.κέλλυς.απο.τον-19898/

να τονίσω οτι είναι φτιαγμένη για τον σκύλο μου με βάση τις αιματολογικές του εξετάσεις με αιματολογικές ανα δίμηνο το πολύ. Είναι το πρώτο διαιτολόγιο που της είχαν βγάλει που εαν δεις έχει τρεις φορές την εβδομάδα δημητριακά τα οποία ελαττώσαμε στο 1/6 τις ποσότητας γιατί ο σκύλος έβαλε κιλά. Εκεί έγινε και η σχετική αναφορά για τους υδατάνθρακες. Τονίζω το θέμα κιλών γιατί ο σκύλος μου είναι κοντοπόδαρος σε σχέση με το σώμα του και η μεταβολή στο βάρος θα την επηρέαζε άμεσα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
αλεξια και υδατανθρακες χρειαζεται ο σκυλος συν το λιπος
Όχι, δεν τους χρειάζεται. Ο σκύλος (και η γάτα) είναι σε θεση να παράγουν γλυκόζη από αμινοξέα (=γλυκονεογένεση)

'Άσε που πολλές διάρροιες προκύπτουν από τους υδατάνθρακες.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Φυσικά και μπορείς να με αμφισβητήσεις δεν είμαι κτηνίατρος....(μεταξύ μας και αυτούς μπορείς να αμφισβητείς Δεν εχω κάνει τρελή εντρύφηση στην ανατομία των ζώων αλλά στο θέμα υδατάνθρακας σε γενικές γραμμές ξέρω οτι ο σκύλος και ο ανθρωπος δεν μεταβολίζουν το ίδιο.

Εδω είναι το νήμα με την διατροφή http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/η.barf.διατροφή.της.κέλλυς.απο.τον-19898/

να τονίσω οτι είναι φτιαγμένη για τον σκύλο μου με βάση τις αιματολογικές του εξετάσεις με αιματολογικές ανα δίμηνο το πολύ. Είναι το πρώτο διαιτολόγιο που της είχαν βγάλει που εαν δεις έχει τρεις φορές την εβδομάδα δημητριακά τα οποία ελαττώσαμε στο 1/6 τις ποσότητας γιατί ο σκύλος έβαλε κιλά. Εκεί έγινε και η σχετική αναφορά για τους υδατάνθρακες. Τονίζω το θέμα κιλών γιατί ο σκύλος μου είναι κοντοπόδαρος σε σχέση με το σώμα του και η μεταβολή στο βάρος θα την επηρέαζε άμεσα.
Επρεπε να στο πω για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, εσυ αλωστε σπουδαζεις και μας τα λες ενω εγω εχω ασχοληθει απο χομπι.

Καταλαβα οτι η διαιτα ειναι εξειδικευμενη για τον σκυλο σου , απλα θα παρω καποιες ιδεες, για αρχη θα μειωσω κ εγω τ δημητριακα κ μετα αφου θα κανω τις εξετασεις θα το συζητησω με τον γιατρο.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
Όχι, δεν τους χρειάζεται. Ο σκύλος (και η γάτα) είναι σε θεση να παράγουν γλυκόζη από αμινοξέα (=γλυκονεογένεση)

'Άσε που πολλές διάρροιες προκύπτουν από τους υδατάνθρακες.
Σε ευχαριστω για την πληροφορια , δεν το γνωριζα.
Με την πατατα ειχα δει δοιαροια κ την εχω κοψει.