Υδροθεραπεία για σκυλιά με προβλήματα

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Άλλο έψαχνα να βρω και άλλο βρήκα...
Αρχικά ξεκίνησα να ψάχνω όλες τις εγκαταστάσεις agility για να γυμνάσω τον Σπούκυ.
Οι πρώτες που βρήκα είχαν εγκαταστάσεις για εκπαίδευση σκύλων για διαγωνισμούς και απαιτούσαν να έχει κάνει βασική εκπαίδευση, οπότε δεν τις προτίμησα. Ψάχνοντας για κάτι πιο απλό, που να προσφέρει στο σκύλο μου εκγύμναση υπό μορφή παιχνιδιού, ανακάλυψα το PALLINI KENNELS.

Την πρώτη μέρα που πήγα εκεί, αυτό που κυριολεκτικά με ενθουσίασε ήταν η πισίνα του. Δεδομένου ότι ο μικρός μου τρελλαίνεται για κολύμπι και τον χειμώνα το στερείται, η πισίνα αυτή είναι ιδανική, αφού είναι κλειστή και θερμαινόμενη.

Το πιο καλό απ' όλα είναι ότι δεν προσφέρεται μόνο για κολύμπι, αλλά για υδροθεραπεία σε σκύλους που έχουν χειρουργηθεί και χρειάζονται φυσιοθεραπεία, ή έχουν κινητικά προβλήματα λόγω δυσπλασίας.
Είναι πλήρως εξοπλισμένη με ιμάντα, σωσίβια, και επιπλέον έχει μηχανισμό που δημιουργεί αντίθετο ρεύμα για να γυμνάζεται ο σκύλος.

Το αναφέρω εδώ σε περίπτωση που κάποιος το χρειάζεται και δεν γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοια πισίνα. Και ένα μικρό δείγμα:

DSC00382..jpg DSC00377..jpg DSC00374..jpg

Τις εγκαταστάσεις μπορείτε να τις δείτε κι' εδώ:
http://www.pallinikennels.gr/

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πραγματικά, πολύ καλή πισίνα αυτή, Φάνια.
Εχω παρακολουθήσει sessions θεραπείας και σε αρκετά, σχεδόν σακατεμένα, σκυλιά με καλά αποτελέσματα...
Σκεπτόμαστε κι εμείς να ξεκινήσει, φέτος το χειμώνα υδροθεραπεία η Μόκα (αφού ολοκληρωθεί ο οίστρος που έχει ήδη αρχίσει), μιάς και βλέπω κάποιο "θεματάκι" στο πίσω δεξί πόδι της...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Γιάννη, αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση εκεί, είναι το πόσο υπεύθυνος είναι ο κ. Κουτσόπουλος.
Παρόλο που ο Σπούκυ κολυμπάει από μωρό όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στην πισίνα του puppies park και είναι εξοικειωμένος, επέμενε για την ασφάλεια του, να του φορέσει σωσίβιο.
Και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Τι θεματάκι έχει η Μόκα? χτύπησε?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Τι θεματάκι έχει η Μόκα? χτύπησε?
Οχι. Δυστυχώς, το έχει από κουτάβι. Οταν περπατάει (κυρίως όταν έχει κουραστεί, μετά από τρέξιμο κλπ.) "τραβάει" το πίσω δεξί πόδι προς τα έξω. Είναι όπως εμείς πατάμε καμιά φορά με το εξωτερικό του πέλματος, όταν έχουμε χτυπήσει το πέλμα μας...
Μάλλον, είναι "θεματάκι" δυσπλασίας, αν και ο γιατρός δεν βλέπει κάτι ιδιαίτερο στις διατάσεις κλπ., που της κάνει...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αφού δεν το βλέπει ο γιατρός, μπορεί και να μην είναι...
Παίζει το ενδεχόμενο να φταίει ο τένοντας από θλάση που ίσως έχει πάθει μωρό?
Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό, και σίγουρα θα την βοηθήσει η πισίνα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ειδικά τα βαριά σκυλιά (45 κιλά, τώρα πλέον, η Μόκα), που έχουν κάποιο πρόβλημα, τα βοηθάει πολύ η υδροθεραπεία.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να ρωτησω κι εγω για τον καημό μου.Εμεις φυσικα δεν εχουμε πισινα,αλλα εχουμε κοντα θαλασσα.Εχει παρακολουθησει κανεις μαθηματα στα σκυλια στη πισινα να μου πει τι κανουν;Κανουν κατι ιδιαιτερο ή παιζουν μεσα στο νερο και κολυμπανε;

Μην παω τον Εκτορα στη θαλασσα,ξεπαγιασω(αφου χωρις εμενα δεν εχει χάζι η θαλασσα και δεν μπαινει) και δεν εχω αποτελεσμα!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ακόμα και η θάλασσα έχει αποτέλεσμα, εάν μπορέσεις και τον βάλεις να κολυμπήσει συστηματικά (και όχι να περπατάει λιγάκι στα ρηχά).
Η άσκηση στο νερό είναι, μακράν, η πιο ωφέλιμη άσκηση, γιατί εξασκούνται οι μύες χωρίς να υπάρχει το "τράνταγμα" του εδάφους...

Τώρα, η πισίνα μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο, όπως είπε η Lostris, λόγω του ότι το ρεύμα του νερού ρυθμίζεται αντίθετα προς την κατεύθυνση που κολυμπάει ο σκύλος. Ακόμα και αν ο σκύλος δεν θέλει να κολυμπήσει, τον κρατάμε ακίνητο και, επειδή νιώθει το ρεύμα, προσπαθεί να κάνει τις κινήσεις του "κόντρα"...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Για να ρωτησω κι εγω για τον καημό μου.Εμεις φυσικα δεν εχουμε πισινα,αλλα εχουμε κοντα θαλασσα.Εχει παρακολουθησει κανεις μαθηματα στα σκυλια στη πισινα να μου πει τι κανουν;Κανουν κατι ιδιαιτερο ή παιζουν μεσα στο νερο και κολυμπανε;

Μην παω τον Εκτορα στη θαλασσα,ξεπαγιασω(αφου χωρις εμενα δεν εχει χάζι η θαλασσα και δεν μπαινει) και δεν εχω αποτελεσμα!
Εγώ είδα προχθές που πήγαμε στην πισίνα, και είχε έρθει μια φίλη μαζί μου που το σκυλάκι της δεν είχε ξαναμπεί ούτε σε πισίνα, αλλά ούτε στη θάλασσα γιατί δεν του αρέσει.
Ο εκπαιδευτής ήταν δίπλα του και τον βοηθούσε να μάθει κολύμπι, έχοντας το χέρι του πάντα κάτω από την κοιλίτσα.
Δες εδώ, να πάρεις μια γεύση:

DSC00412..jpg

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ακόμα και η θάλασσα έχει αποτέλεσμα, εάν μπορέσεις και τον βάλεις να κολυμπήσει συστηματικά (και όχι να περπατάει λιγάκι στα ρηχά).

Τώρα, η πισίνα μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο, όπως είπε η Lostris, λόγω του ότι το ρεύμα του νερού ρυθμίζεται αντίθετα προς την κατεύθυνση που κολυμπάει ο σκύλος.
Αυτο που κανουμε ειναι να πεταω το μπουκαλι στα βαθια και να το φερνει.Άρα,δεν περπαταει μονο,κολυμπαει αρκετα.

Οσο για την κατευθυνση του νερου,μια χαρα τα παμε!Το νερο "κινειται" προς τα εξω,ενω εμεις προς τα μεσα!:p

Θα βάλω φωτο μου,πριν και μετα!Θα με κανει ο εκτοραρας να κανω κορμι!;)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγώ είδα προχθές που πήγαμε στην πισίνα, και είχε έρθει μια φίλη μαζί μου που το σκυλάκι της δεν είχε ξαναμπεί ούτε σε πισίνα, αλλά ούτε στη θάλασσα γιατί δεν του αρέσει.
Ο εκπαιδευτής ήταν δίπλα του και τον βοηθούσε να μάθει κολύμπι, έχοντας το χέρι του πάντα κάτω από την κοιλίτσα.
Δες εδώ, να πάρεις μια γεύση:

View attachment 14039
Καλα,αυτο γινεται στα μικροσωμα.Ο δικος μου θα μου γδαρει τα ποδια...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτο που κανουμε ειναι να πεταω το μπουκαλι στα βαθια και να το φερνει.Άρα,δεν περπαταει μονο,κολυμπαει αρκετα.
Η καλύτερη άσκηση που μπορεί να κάνει ο σκύλος σου...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλα,αυτο γινεται στα μικροσωμα.Ο δικος μου θα μου γδαρει τα ποδια...
Αν ξέρει ήδη κολύμπι, δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό. Απλά πρέπει να έχει ένα δέλεαρ για να κολυμπήσει. Να κολυμπάς εσύ και να σε ακολουθεί, ή να "προχωράς" μέσα στη θάλασσα προς τα πίσω και να τον φωνάζεις κοντά σου.
Εγώ το κάνω αυτό όταν μπαίνω στο νερό μέχρι τη μέση και προχωρώ ανάποδα, κατά μήκος όμως της παραλίας και όχι στα βαθειά. Το να είμαι όρθια στο νερό και να πατώνω είναι σαφώς καλύτερα, γιατί αν χρειαστεί κάτι ο σκύλος έχω έτσι την δυνατότητα να τον βοηθήσω.

Το κακό με σένα είναι ότι τέτοια εποχή η θάλασσα δεν προσφέρεται...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να κολυμπάς εσύ και να σε ακολουθεί, ή να "προχωράς" μέσα στη θάλασσα προς τα πίσω και να τον φωνάζεις κοντά σου.
Εγώ το κάνω αυτό όταν μπαίνω στο νερό μέχρι τη μέση και προχωρώ ανάποδα, κατά μήκος όμως της παραλίας και όχι στα βαθειά. Το να είμαι όρθια στο νερό και να πατώνω είναι σαφώς καλύτερα, γιατί αν χρειαστεί κάτι ο σκύλος έχω έτσι την δυνατότητα να τον βοηθήσω.

Το κακό με σένα είναι ότι τέτοια εποχή η θάλασσα δεν προσφέρεται...
Δεν ειναι το ιδιο σε ολα τα σκυλια.Καταρχην,παντα με προφταινει ειτε στο ορθιο,ειτε στο κολυμπι και αν ειμαι ξαπλα,με πατωνει,αν ειμαι ορθια με χαραζει κανονικα.Δε με κανω παιχνιδι,γιατι την πατησα!Προτιμω να ακολουθει το μπαλακι και να το φερνει.:D

Τελικα,σε ολα τους ειναι βολικα τα μικροσωμα!Γκρρρρ!:mad: :)

Εχω βρει κολπισκο και ειναι μια χαρα η θαλασσα.Τωρα εχει ακομα καλο καιρο στην Κρητη.Αργοτερα,σε μποφορ, ο κολπισκος διατηρει χαμηλα κυματα,ισα ισα για τονωση.:p

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Πόσες φορές την εβδομάδα χρειάζεται;
Εξαρτάται... αν μιλάμε μόνο για γυμναστική ή για θεραπεία.
Ο δικός μου, παρ' όλο που δεν έχει κανένα πρόβλημα, το καλοκαίρι κολυμπάει κάθε μέρα. Τώρα το χειμώνα τον πηγαίνω στην πισίνα μια φορά την εβδομάδα, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....

Για κάποιο σκυλί που έχει πρόβλημα και χρειάζεται θεραπεία, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό. Αν και πιστεύω ότι επειδή το κολύμπι είναι σαφώς η καλύτερη γυμναστική και η πλέον ανώδυνη (λόγω της άνωσης δεν κουράζονται με το βάρος του σώματος, ούτε επιβαρύνονται τα πόδια) και κάθε μέρα αν μπορείς καλό του κάνεις....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μαλιστα...Ωραια.Για θεραπεια,μετα την εγχειριση που καναμε,αλλα και γενικα λογω προβληματων.Δε μας βλεπω για καθε μερα,αλλα 2-3 φορες την εβδομαδα.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ??????
Για την απλή κολύμβηση σε σκυλί που δεν έχει πρόβλημα, εγώ δίνω 15 ευρώ.
Για υδροθεραπεία με χρήση του μηχανήματος, δεν ξέρω.... θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο.
Έχω βάλει το link επάνω, αν το πατήσεις θα σου ανοίξει η ιστοσελίδα τους και έχει και τηλέφωνα.

Και για να μην ψάχνεις: http://www.pallinikennels.gr/