Καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ, αν και το παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό, με αφορμή την υιοθεσία ενός κουταβιού το οποίο βρήκαμε στο δρόμο και όπως φαίνεται απο πολύ μικρό μπήκε στα βάσανα, ευτυχώς για πολύ λίγο. Ο λόγος για ένα ημιαιμο θυληκό κουτάβι 3 μηνών περίπου,(σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το παρακολουθεί), 4 πλέον αφού το έχω ηδή ένα μήνα. Μέχρι τώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά και μαθαίνει πολύ εύκολα και γρήγορα. Ο λόγος που αποφάσισα να γραψω το συγκεκριμένο άρθρο είναι πρώτα για ορισμένες συμβουλές, αν αυτό είναι εύκολο, στο τι θα πρέπει να προσεξω γενικά στην ανατροφη και συμβίωση μαζί του, αλλά και με αφορμή 2-3 πραγματάκια που έχω εντοπίσει αυτό το διάστημα. Το πρώτο και πιο σοβαρό νομίζω ειναι το οτι στις βόλτες μας δεν ξεκολλαει τη μούρη της από κάτω, ρουφόντας σαν σκούπα ο,τι βρεθεί στο δρόμο της (αν δεν την προλάβω), να σημειώσω πως πάντα βγαίνει με το λουράκι της βόλτα και ποτέ ελευθερη, με εξαίρεση τις βολτες μας στο γήπεδο ή στα κτήματα μας, καθώς ζω στην επαρχία. Και εδώ εντοπίζεται το δευτερο πρόβλημα. Όταν είμαστε στο κτήμα και είναι μαζί ο πατέρας, τα αδερφια μου ή κάποιος αλλος συγγενής ή φίλος γίνεται πολύ παράκουη και ακολουθεί εκείνους όπου κι αν πάνε και όσο και αν τη φωνάζω με γράφει επιδεικτικά και δεν γυρίζει πίσω, ενω οταν την πλησιαζω για να την πιάσω απομακρυνεται. Το τρίτο που εχω παρατηρήσει είναι πως όταν για τον οποιοδήποτε λόγο τη μαλωνω μου αγριεύει και η συμπεριφορά της γίνεται καπως επιθετική (γριλίζει, γαυγίζει, δαγκωνει κλπ). Για το πρώτο που αναφερα έχω σκεφτεί στις βόλτες για καποιο διάστημα να της φοράω φίμωτρο μήπως και σταματήσει να τρώει ότι βρει μπροστά της. Θα ήθελα τη γνώμη σας σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα. Επίσης επειδή παρελειψα να το αναφερω στην αρχή, το σκυλάκι το βρήκα με εντελώς κομμένα τα αφτιά του από τη βαση και σύμφωνα με τον κτηνίατρο, πιθανών να του τα εκοψαν όταν ήταν ακόμα λίγων ημερών, με μαχαιρι ή ψαλιδι, γιατι είναι εντελώς στραβα κομμένα, ενώ όταν το βρήκαμε ήταν και με σπασμένο το πίσω πόδι το οποίο είχε δέσει μερικως και είχε δημιουργηθει φλεγμονή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή και βοήθεια.
Last edited: