Υιοθεσία από φιλοζωική


Kostas_

Member
3 Απριλίου 2020
6
8
23
Χαιρετώ την παρέα.Είμαι καινούριος στο φόρουμ αν και το παρακολουθώ εδώ και έναν χρόνο περίπου.Θα ήθελα τα φώτα σας και τις συμβουλές σας.Είμαι 20 ετών ,φοιτητής στο δεύτερο έτος . Πάντα είχα αγάπη για τα σκυλιά και από την οικογένεια μου έχει περάσει πάρα μόνο ένα όταν ήμουν μικρός σε ηλικία (δημοτικό-γυμνασιο) ,το οποίο ζούσε στον κήπο του σπιτιού,αλλά το δηλητηρίασαν. Θεωρώ και νιώθω έτοιμος να προχωρήσω σε μια υιοθεσία σκύλου καθώς όρεξη και μεράκι υπάρχει.Εκτος αυτού νομίζω πως πρέπει να ειπωθεί ότι συγκατοικώ με την κοπελιά . Όσον αφορά τη σχολή, δεν είμαι κι ο τύπος που σε κάθε μάθημα δίνει το παρών...Μαλιστα το αντίθετο θα έλεγα ,μιας κι είναι εύκολη και χρειάζεται παρά μόνο μεθοδικό ,αποτελεσματικό διάβασμα και καλές σημειώσεις .Να συμπληρώσω ότι τόσο εγώ όσο κι η κοπέλα μου δουλεύουμε 3-4 φορές την εβδομάδα,με στάνταρ πρόγραμμα. Το αναφέρω αυτό καθώς είναι φυσικό κι επόμενο ορισμένες ώρες της ημέρας μέσα στην εβδομάδα το σκυλί να είναι μόνο του στο σπίτι. Ο μερακλής ή η μερακλίνα που ενδεχομένως αποκτηθεί προορίζεται ως 3ος συγκάτοικος μας, κοινώς θα είναι μαζί μας στο διαμέρισμα ,το οποιο είναι αρκετά ευρύχωρο με δύο υ/δ.Όσον αφορά τώρα την ηλικία ,θα προτιμούσαμε να είναι ενήλικο (καθώς με όσα έχω διαβάσει μέσα στο φόρουμ και συνδυάζοντας τα με την περίπτωση μας εκεί καταλήξαμε) , μεσαίου η ακόμη καλύτερα μικρού μεγέθους.Καταλαβαίνετε, είμαστε αρχάριοι κι οι δυο οπότε θεωρώ ότι είναι μια πιο safe επιλογή. Εγώ προσωπικά δεν είμαι φανατικός τύπος του μέσα καθώς βολτάρω είτε σε καφέ , είτε άραγμα στην εξοχή (μιας και σπουδάζω Βόλο) αλλά ακόμη και παρείστικα στο σπίτι μου η σε σπίτια φίλων.Παρ' όλα αυτά δεν έχω κανένα θέμα να έχω μαζί μου τον κύριο ή την κυρία που θα αποκτηθεί η ακόμη και να κόψω ώρες από τις εξόδους μου .Αν και δεν νομίζω ότι αποτελεί πρόβλημα αυτό , αφού όπως προείπα συγκατοικώ με την κοπέλα μου.Θα ήθελα αρχικά να με διαφωτίσετε σχετικά με το τι να προσέξω στην διαδικασία της υιοθεσίας όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του σκύλου (με βάση αυτά που σας περιέγραψα) εάν φυσικά μπορεί να ειπωθεί κάτι για αυτό, διότι θα γίνει υιοθεσία ημιαιμακου από φιλοζωική καλώς εχόντων των πραγμάτων. Θα ήθελα να μου πείτε λίγα πράγματα σχετικά με τα έξοδα του σκύλου που είναι εξίσου σημαντικά κι αυτά.. Τέλος αν θεωρείτε ότι η υιοθεσία ενός ενήλικου στην περίπτωση μου είναι καλή επιλογή . Συγγνώμη για τις τόσες λεπτομέρειες αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πριν προβούμε στην οποιαδήποτε κίνηση ,μετά την καραντίνα βέβαια . Εύχομαι να τα λέμε από 'δω και πέρα.
 
  • Like
Reactions: medusa and mareco


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Γεια σου Κώστα,
πιο πολύ πρέπει ν αναρωτηθείς για το αν εσύ κ το κορίτσι θέλετε ν αναλάβετε αυτή τη δέσμευση σε αυτή την ηλικία. Θα σου θέσω μερικά ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν με την αυτοαξιολόγηση.
Αυτοκίνητο υπάρχει για να μεταφερθεί ο σκύλος όταν θα χρειαστεί να φύγετε πχ το καλοκαίρι που κλείνει η σχολή, κτηνίατρο, εκδρομή κλπ?
Όταν θα τελειώσει η σχολή κ επιστρέψετε στα πατρικά σας θα υπάρχει ένα pet friendy περιβάλλον?
Φαντάρος φαντάζομαι δεν θα έχεις πάει. Τι θα γίνει ο σκύλος όταν πας?
Ένας σκύλος θέλει πρόγραμμα κ γενικά μια σταθερή ζωή. Είσαστε σε αυτή τη φάση ή είστε φουλ στα ξενύχτια κ τις κρεπάλες? (που δεν είναι καθόλου κατακριτέο)
Δέχεται ο ενοικιαστής να πάρετε σκύλο? Οι υπόλοιποι ένοικοι?
Που θα βγάζεις βόλτα τον σκύλο? Είναι γεμάτο αδέσποτα ?

Ένα πολύ καλό τεστ είναι να φιλοξενήσετε έναν σκύλο για 1-2 εβδομάδες ώστε να δείτε τι απαιτείται.
Είναι κάτι σαν test drive.

Σχετικά με τα έξοδα συνήθως αυτά πάνε με τα κιλά του σκύλου. Τα βασικά έξοδα είναι η τροφή κ ο κτηνίατρος. Πολύ χονδρικά υπολόγισε 3€ μηνιαία έξοδα ανά kg σκύλου. Δδλ ένας σκύλος 20kg κοστίζει 60€/μήνα. Βέβαια δεν περιλαμβάνονται έκτακτα κτηνιατρικά έξοδα.

Σίγουρα ο ενήλικος σκύλος είναι λιγότερος μπελάς στην αρχή μέχρι να μάθετε ο ένας τον άλλον. Ακόμα είναι πιο οικονομικός καθώς τα πρώτα κοστοβόρα εμβόλια έχουν γίνει. Επιπλέον είναι σε τελικό μέγεθος και έχει λίγο ως πολύ κατασταλαγμένο χαρακτήρα.

Συμβουλή, αν με το καλό το αποφασίσετε, να ξεκαθαρίσετε τι θα γίνει με τον σκύλο στη δυσάρεστη περίπτωση του χωρισμού σου με την κοπέλα. Μην σου φαίνεται ακραίο, υπάρχουν κάποια απελπισμένα posts στο forum με αυτό το θέμα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
Φίλε @Kostas_ καλωσήρθατε στο φόρουμ :)

Να χαίρομαι κι εγώ, με κανά τέτοιο θέμα σαν το δικό σας που και που :LOL:
Ολα ωραία τα σκέφτεσαι και αν είσαι Αθήνα, θα έχεις πάρα πολλές επιλογές δυστυχώς.
Να λάβεις υπόψιν σου όσα γράφει ο συναγωνιστής @Pepev50 από πάνω και ακόμη περισσότερα δυσκολάκια που μπορούμε να σκεφτούμε να σου πούμε. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ. Παραθέτουμε τα δύσκολα που δεν μπορεί να τα σκεφτεί εκ των προτέρων, κάποιος που δεν έχει ξαναζήσει με σκύλο, ακόμη κι αν έτσι τον αποτρέψουμε τελικά από το να αποκτήσει, που είναι πιο τίμιο αν οι συνθήκες της ζωής του δεν είναι αίσιες.

Πέρα από τα δύσκολα βέβαια, οι χαρές που σου προσφέρουν είναι ανεκτίμητες εννοείται :)
 
  • Like
Reactions: Kostas_ and medusa


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
Κωστα πολλα χρονια πριν ως φοιτητρια επισης στο δευτερο ετος στο Βόλο υιοθέτησα ενα μικρόσωμο σκυλάκι με τον φιλο μου τοτε.
Νομιζω οτι τα σκεφτεσαι σωστα ως προς το μικρομεσαιο και ενηλικο και απο φιλοζωικη.

Το μικροτερο σκυλι ειναι πιο βολικο σε μεταφορες, δε ξερω αν εχετε οχημα.Ειναι βασικος παραγοντας. Εαν δεν εχετε η μεταφορα ειναι εξαιρετικα δυσκολη προς και απο τα πατρικα σας μερη, σε κτελ μπαινει σκυλι ως 6-7 κιλα, στα τρενα βολευεις και μεγαλυτερο αλλα ειναι λιγο ταλαιπωρια με την αλαγη στην Λάρισα.
Αλλο βασικο που πρεπει να σκεφτειτε οπως ηδη σας ειπαν παραπανω ειναι τι θα γινεται με το σκυλι καλοκαιρι/πασχα/οταν θα θελετε να πατε μια εκδρομη εξωτερικο με τη σχολη. Ενα μικρομεσαιο βολικο σκυλι το αφηνεις πιο ευκολα σε καποιον γνωστο ή το περνεις πιο ευκολα μαζι σου σε τριημερακια και εκδρομουλες ελλαδα.

Απο οτι θυμαμαι στο Βολο σε ολες τις πολυκατοικιες υπηρχαν αρκετα σκυλακια και ποδηλατα και δεν δυσκολευτηκα να βρω σπιτι δεκτικο στο να εχεις κατοικιδιο οποτε δε νομιζω θα εχετε θεμα με τετοιες καταστασεις, αλλα πρεπει να το συζητησεις με τον ιδιοκτητη εννοειται..

Η πόλη ειναι ευχαριστη για σκυλογονεις....εχει αρκετα μεγαλα παρκα , παραλιες, πηλιο διπλα για να ευχαριστηθεις βολτες, μετανιωσα που εφυγα απο εκει . Σας ζηλευω!
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Kostas_ and mareco


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.878
@medusa εκπλήσσομαι γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, για τα φιλοζωικά αισθήματα των Βολιωτών γενικά και του δημάρχου τους ειδικά. Αν είναι ακόμη δήμαρχος αυτός ο ελεεινός ο Μπέος, που έχει ξεπαστρέψει ολόκληρες αγέλες αδέσποτων :mad:
Ελπίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αν και από φίλη που δραστηριοποιείται γενικά στην περιοχή, δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Αντιθέτως δυστυχώς.
 
  • Like
Reactions: medusa and Kostas_


Kostas_

Member
3 Απριλίου 2020
6
8
23
Καλημέρα κι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να τονίσω ότι η απόκτηση σκύλου αυτή την στιγμή για μένα δεν προσέρχεται από βεβιασμένη, ούτε παρορμητική σκέψη.Αλλωστε στο ίδιο δίλλημα ήμουν και πέρυσι.Καταλαβα ότι ως πρωτοετής και ως άτομο που δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης και ομαλής διαβίωσης ενός σκύλου είναι πολύ ζόρικο να πραγματοποιηθεί η απόκτηση του.Ένας βασικός λόγος που το αποφάσισα "σχεδόν" και το ξανασκέφτηκα όλον αυτόν τον καιρό έχει να κάνει με την δουλειά μου,καθώς έχω ένα ικανοποιητικό για τα δεδομένα "έξτραδακι στην τσέπη μου" και δεν χρειάζεται να επιβαρύνω για τα έξοδα του σκύλου τους γονείς.

Ας πάρουμε τις ερωτήσεις από το τέλος.
Χθες από περιέργεια πριν ανοίξω αυτό το thread μπήκα σε παρόμοιο θέμα με που σχετίζεται με χωρισμούς κλπ..Το σκυλάκι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφεθεί μόνο του.Τουλαχιστον ένας εκ των δύο (εάν κι όταν με το κακό φτάσουμε σε σημείο χωρισμού :p ) θα τον κρατήσει. Ο σκύλος θα κάνει την βόλτα του λιμανάτα καθώς και πάνω από το λιμάνι έχει ένα όμορφο και προσεγμένο πάρκο , που μαζεύονται αρκετοί σκυλοιδιοκτήτες κυρίως απ' την Άνοιξη και μετά.Όσον αφορά τον ενοικιαστή είναι μακρυά ,δεν έχουμε άμεση επαφή αν και μια ερώτηση οφείλω να την κάνω.Οταν του είχα πετάξει κάτι βέβαια φαίνεται να το αποδέχτηκε.Λογω του ότι έχω δει τη νομοθεσία περί σκύλου σε διαμέρισμα δεν με αγχωνει αυτό το θέμα. Ο,τι έχει να κάνει με βραδινές εξόδους κλπ λόγω και της δουλειάς έχουν κοπεί οι περισσότερες χωρίς να μου κακοφαίνεται.Παρ όλα θα υπάρξουν ορισμένες σε πολύ λογικά πλαίσια. Το φανταριλίκι μου δεν το έχω κάνει , ήταν κι ενα θέμα εξαρχής που είχα κατά νου.Βλεπετε όμως το γεγονός ότι είμαστε δυο και ξέρω ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα είναι εκεί ο ένας για να βοηθήσει , ειδικά στην περίπτωση του σκύλου. Αυτό ισχύει για όλους τους παράγοντες απλά δε χρησιμοποιώ τον πληθυντικό συνέχεια :p. Σε ότι έχει να κάνει με επιστροφή σε πατρικά δεν περνάει καν σαν σκέψη από το μυαλό μου . Ακόμη και στην περίπτωση που τύχαινε το θέμα θα ήταν αντιμετωπίσιμο. Αυτοκίνητο τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει .Παρ' όλα αυτά ο Βόλος δεν είναι χαοτική πόλη, κτηνιατρεία κλπ είναι στο κέντρο όπου διαμένω . Επιπλέον το καλοκαίρι δε θα χρειαστεί να φύγει κανείς εκ των δύο μας ,λογω του ότι θα κάτσουμε για δουλειά.Σε περίπτωση που φυσικά κάποιος φύγει για το πατρικό του να δει τους γονείς του κλπ, πάντα κάποιος θα μένει πίσω με τον σκύλο.

Τέλος αυτό που μου χει μείνει περισσότερο από δώ μέσα είναι αυτό που λες κι εσύ, ότι ο σκύλος θέλει πρόγραμμα-ρουτίνα :cool:. Ελπίζω να κάλυψα μέρος των ερωτήσεων,αν όχι όλες.Όχι τόσο σε φάση ερώτηση-απάντηση αλλά σε πλαίσιο συζήτησης ώστε μέσα απ' αυτήν να είμαι 100% σίγουρος για την υιοθεσία.
 


Kostas_

Member
3 Απριλίου 2020
6
8
23
@medusa εκπλήσσομαι γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, για τα φιλοζωικά αισθήματα των Βολιωτών γενικά και του δημάρχου τους ειδικά. Αν είναι ακόμη δήμαρχος αυτός ο ελεεινός ο Μπέος, που έχει ξεπαστρέψει ολόκληρες αγέλες αδέσποτων :mad:
Ελπίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αν και από φίλη που δραστηριοποιείται γενικά στην περιοχή, δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Αντιθέτως δυστυχώς.
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο με τα αδέσποτα ,τουλάχιστον στα δικά μου μάτια δεν είναι κάτι το τραγικό.. Μάλλον επειδή είχα συνηθίσει τις καταστάσεις του χωριού μου και της πόλης μου.Αφου να φανταστείτε συμφοιτητές μου που έχω φέρει στο πατρικό ,μου έχουν πει ότι τόσα αδέσποτα πρώτη φορά βλέπουν σε μια περιοχή.:p
 
Last edited:
  • Like
Reactions: mareco


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
@mareco εγω εμενα δεκα χρονια αλλα προ Μπεου εποχή. :LOL: ΟΙ βολιωτες μετα απο δεκα χρονια εκει μπορω να πω οτι ειναι περιέργοι, σορρυ βολιωτες. Πολλοι ειχαν σκυλο αρα συμαθουν και αλλοι αντιπαθουσαν τους σκυλους λογω των υπολοιπων συχνα μη υπευθυνων. Γενικα κακοποιησεις, εγκαταλειψεις φουλ , απλα περιεργως οντως βρισκεις πχ σπιτι δεκτικο πιο ευκολα απο αθηνα , ισως λογω φοιτητων. Με τα ποδηλατα το ιδιο, οι μισοι ειχαν, τσακωμοι στις πολυκατοικιες αν θα τα βαζουμε μεσα η οχι.. Δε βγαζεις ακρη.

@Kostas_ αδεσποτα υπάρχουν πολλά απο οτι εχω μαθει ακόμα, κυριως περιμετρικά πχ πολυτεχνειο/κτελ γινοταν χαμός απο τότε. Το 2004 λογω ολυμπιακων ειχαν στειρωσει , εμβολιασει αρκετα. Δε θυμαμαι ποσες φορες ειχαμε φαει επιθεση με τα ποδηλατα οταν γυριζαμε βραδυ απο αρχιτεκτονικη ή και ανω βολο, νεα ιωνια και παραλια προς νοσοκομειο. Απλα ηξερες νυχτα εκνευριζονται με τον ηχο, σταματας, το περνεις στα χεράκια συνεχίζεις. Και μες την πολη κεντρο θυμαμαι γυριζα τα βραδια συνοδεια 7-8 σκυλων σπιτι μου , τα οποια ειχα φροντισει να τα κανω φιλους μου. Επίσης στη παρεα μου μόνο ειχαμε βρει στο δρόμο καμια δεκαρια σκυλια για πλακα, ολοι σκυλατοι φυγαμε απο τον Βολο.
Η κατασταση επισης πρεπει να ειναι τραγικη προς εργοστασιακες ζωνες, αλμυρο , φυτοκο κ.τλ. Ακομα και στο πηλιο σε μονοπατια πεζοπορικα σου πεταγονται απο στανες, αξοχικα ή και βρισκεις αδεσποτα κατι ποιμενικα θηρια . Απλα ισως να μη δινεις τοσο βαση τωρα χωρις σκυλο. Θα θελει προσοχη με το σκυλακι οταν με το καλο θα το παρεις.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: mareco


Kostas_

Member
3 Απριλίου 2020
6
8
23
@mareco εγω εμενα δεκα χρονια αλλα προ Μπεου εποχή. :LOL:
@Kostas_ αδεσροτα υπάρχουν πολλά, κυριως περιμετρικά πχ πολυτεχνειο γινοταν χαμός απο τότε. Το 2004 λογω ολυμπιακων ειχαν στειρωσει , εμβολιασει αρκετα. Δε θυμαμαι ποσες φορες ειχαμε φαει επιθεση με τα ποδηλατα οταν γυριζαμε βραδυ απο αρχιτεκτονικη ή και ανω βολο, νεα ιωνια. Απλα ηξερες νυχτα εκνευριζονται με τον ηχο, σταματας, το περνεις στα χεράκια συνεχίζεις. Και μες την πολη εγω θυμαμαι γυριζα τα βραδια συνοδεια 7-8 σκυλων σπιτι μου , τα οποια ειχα φροντισει να τα κανω φιλους μου. Επίσης στη παρεα μου μόνο ειχαμε βρει στο δρόμο καμια δεκαρια σκυλια για πλακα, ολοι σκυλατοι φυγαμε απο τον Βολο.
Η κατασταση επισης πρεπει να ειναι τραγικη προς εργοστασιακες ζωνες, αλμυρο , φυτοκο κ.τλ. Ακομα και στο πηλιο σου σε μονοπατια σου πεταγονται απο στανες, αξοχικα ή και αδεσποτα κατι ποιμενικα θηρια .
Τώρα μάλιστα ,μιλάς την δική μου γλώσσα(y)(y).Όντως στα περίγυρα του Πολυτεχνείου το έχω παρατηρήσει κι εγώ ,απλώς η σχολή μου δε στεγάζεται εκεί και το σπίτι μου είναι κέντρο ,οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα του τι παίζει.Το ίδιο ισχύει και για τα χωριά που ανέφερες.
 
  • Like
Reactions: medusa


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
Τώρα μάλιστα ,μιλάς την δική μου γλώσσα(y)(y).Όντως στα περίγυρα του Πολυτεχνείου το έχω παρατηρήσει κι εγώ ,απλώς η σχολή μου δε στεγάζεται εκεί και το σπίτι μου είναι κέντρο ,οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα του τι παίζει.Το ίδιο ισχύει και για τα χωριά που ανέφερες.
Αμα κανεις το πολυτεχνειο 9 χρονια, εχεις χρονο να εξερευνησεις τα παντα :LOL:
Επισης μετα το τριτο-τεταρτο ετος εμφανιζονται πιο πολλα αμαξακια στις παρεες αρα και εκδρομουλες σε πιο ωραια χωριουδακια και παραλιουλες.
ΥΣ. Ο δικος μου πηγαινε και αμφιθεταρο και μαθημα καμια φορα, τα καλα της καλλιτεχνικης, χιπστερ, χυμα αρχιτεκτονικης σχολης :LOL:
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Kostas_


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf