Υπακοή


Vana___g

Member
23 Δεκεμβρίου 2020
13
2
25
Η maggie, η τσοπανοπουλα μου είναι 1 ετους, πλήρως ανεπτυγμένη 30 κιλά. Όταν θέλω να κάνει, κάτι που εκείνη δεν θέλει ( Πχ τελος βολτας, μπάνιο η να την δεσω), τότε κάθεται κάτω και δεν σηκώνεται με τίποτα, ούτε με λιχουδιές, ούτε με χαδια, ούτε με φωνές. Γενικά δεν βλέπει εμένα σαν αφεντικό, μόνο τον πατέρα μου αναγνωρίζει, αλλά ακόμα και σε εκείνον βλέπω ότι δεν υπάρχει η τέλεια υπακοή, πάει με τις ορέξεις της. Πχ ακόμα και ο πατέρας μου, να της πει "έλα να σε δέσω" , θα πάει 7 φορές στις 10, αλλά οχι και τις 10.
Γιατι συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω για να λυθεί το θέμα?
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Η maggie η τσοπανούλα είναι εξυπνούλα και για αυτό επιλέγει πότε, ποιον και για ποιο λόγο θα υπακούσει. Εξάλλου, έξυπνος σκύλος είναι αυτός που βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να κάνει αυτό που θέλει εκείνος και όχι αυτό που θέλουμε εμείς.

Για αυτό και ο "έξυπνος" ιδιοκτήτης προσπαθεί να βρει τον τρόπο να κάνει ευχάριστο για τον σκύλο να τον υπακούει... Η καλύτερη επιλογή να είναι αυτή που εμείς του δίνουμε.

Ούτε εγώ θα πήγαινα σε κάποιον που θα μου έλεγε "Έλα να σε δέσω" και αν το μόνο που θα κέρδιζα θα ήταν... το δέσιμο.

Θα πήγαινα όμως σε κάποιον που θα μου έλεγε "Έλα" και κάθε φορά που πήγαινα παίζαμε με ένα ωραίο μπαλάκι, δάγκωνα ένα ωραίο πανί και παίζαμε, έτρωγα ένα νόστιμο κομμάτι μπέηκον, έπαιρνα χάδια και επαίνους, πήγαινα μια ωραία βόλτα, κλπ. Κατάλαβες την διαφορά;

Φωνάζεις τον σκύλο, κάνεις κάτι καλό, διασκεδαστικό, θετικό για το σκύλο και μετά τον δένεις και συνεχίζεις.

Στα πλαίσια μιας τέτοιας κουλτούρας είναι πάρα πολύ χρήσιμο να κάνεις (και να μη σταματήσεις ποτέ) εκπαίδευση στις εντολές βασικής υπακοής. Στα πλαίσια "επιμορφωτικού παιχνιδιού" και στα πλαίσια μιας κουλτούρας που θέλει τον σκύλο σωματικά και πνευματικά απασχολημένο, συνεχώς διεγερμένο και εν τέλει κουρασμένο και εκτονωμένο.
 
  • Like
Reactions: GRDANE




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3