Υπογλυκαιμία σε μικρόσωμους σκύλους

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
καλησπερα σε ολους! εδω και 10 μερες εχω το σκυλακι της φωτο που ειναι σχεδον 2 μηνων και ζυγιζει 600γρ. η κτηνιατρος μου ειχε πει πως σκυλια μικρου μεγεθους πασχουν απο υπογλυκαιμια και πρεπει να ταιζοντε συχνα. επειδη ο μικρουλης μου κοιμαται αρκετα, δεν τον ξυπναω. του εχω και κοιμαται σε ενα γουνινο μαξιλαρι καναπε.
προχτες λοιπον το πρωι, ειχε παει 11 και δεν ειχαμε ξυπνησει ακομα κανεις απο τους 2 μας. σηκωθηκα και πηγα να τον ξυπνησω για να κανει τις αναγκες του και να φαει. σηκωθηκε αλλα δεν μπορουσε να σταθει ορθιο και επεσε στο πλαι. τον κουναω αλλα τιποτα. αρχισα να του κανω μασαζ αλλα παλι δεν μπορουσε να σταθει. επαθα σοκ απο τον φοβο μου. με συνεχομενο μασαζ παντου αρχισε να στεκεται και τελικα συνηλθε. εφαγε και τραξαμε κιολας μεσα στο σπιτι για να βεβαιωθω οτι ειναι σιγουρα καλα.
αναρωτιεμαι ομως αν ηταν μουδιασμα των μυων, οπως παθαινουμε και εμεις, ή αν ηταν καποιο υπογλυκαιμικο σοκ μιας που ειχε να φαει απο το προηγουμενο βραδυ. εμεινε δηλαδη περιπου 14 ωρες χωρις φαγητο.
σας εχει τυχει ποτε κατι παρομοιο? εχω τον νου μου παντως μηπως τυχει παλι αν και παντα το ξυπναω στις 8,30 πλεον.

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Καλησπερα και σε σενα και σε ολους τους φιλους που ευχομαι να αποκτησω απο δω και περα μιας και αυτο ειναι το 1ο!! μου μηνυμα!
Οντως τα μικροσωμα σκυλια ειναι πιο επηρεπη σε υπογλυκαιμικα σοκ και χρειαζονται μια καποια ιδιαιτερη προσοχη χωρις ομως αυτο να ειναι και ο κανονας.Μιας φιλης μου το yorkie που ηταν 2,5 μηνων και μονο 400 γρ.επαθε σοκ μεσα στον υπνο του και επειδη το ειχε στο κρεβατι της το καταλαβε αμεσως.Δωστου ζαχαρονερο η στη μυτη του κουταλιου μελι ή ανθος αραβοσιτου για μωρα βαζοντας στην κρεμα και μια κοφτη της σουπας ζαχαρη.Ρωτα την κτηνιατρο και για καποιο συμπληρωμα βιταμινων.

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
leda καλως ηλθες! σου ευχομαι να εχεις ενα μελλον στο φορουμ γεματο γνωσεις!
ξεχασα να πω πως μολις τον ξυπνησα, αυτος χασμουρηθηκε, τεντωθηκε και στο τεντωμα επεσε ακινητος στο πλαι . ισα που κατεβηκε απο το μαξιλαρι του και παρτον κατω.
ενα σοκ απο υπογλυκαιμια τι χαρακτηριστικα εχει?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αν φιλε-η andykor μιλας για υπογλυκεμικο σοκ ,πρεπει να ψαξεις με τη γιατρο σου παθολογικα που οφειλετε αυτο το υπογλυκεμικο σοκ και να μην μιλαμε με γενικοτητες

αληθεια ποσο ημερων πηρες το κουταβι ? γιατι το πηρες τοσο μικρο ? τι το ταιζεις ? γιατι εμεινε το κουταβι τοσες ωρες αταιστο ? το κουταβι κοιμοταν 14 ωρες χωρις να ξυπνησει και να γκρινιαξει για φαγητο καθολου ? ουτε τσισα ουτε κακα ? ,τιποτα ?

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Φιλε-η andry καλημερα και παλι και ευχαριστω για το καλωσορισμα.Λοιπον,επειδη ουτε γιατρος ειμαι ουτε ποτε θα το παιξω,ο,τι λεω βασιζεται πανω στην προσωπικη μου εμπειρια ειτε απο εκμαιευσεις απο συμβουλες κτηνιατρων και φιλων που εχουν χρονια και αυτοι σκυλια.
Ακριβως ετσι εκανε και το σκυλακι της φιλης μου που σου ειπα και επειδη δουλευει σε κτηνιατρειο ,ο γιατρος της ειπε για το μελι (στη μυτη του κουταλιου βεβαια)αφου ως συατατικο μονο θετικα εχει.Βεβαια,ειχαν αποκλειστει αλλοι παραμετροι υγειας και το ξυπνουσε καθε 3 ωρες να το ελενξει και να του δωσει τροφουλα και βιταμινουχο συμπληρωμα σε σωληναριο για σκυλια.Αν συνεβαινε σε δικο μου,μια βολτα στον γιατρο θα την εκανα σημερα.Το σοκ το παθαινουν επεισης και απο στρες,μετα απο αλλαγη περιβαλλοντος κτλ.Περιμενω ευχαριστα νεα τις επομενες ωρες.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πάρε το σκυλί σου και πήγαινε στον γιατρό, μην αναρωτιέσαι τι, που, πως και γιατί.:)

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
το σκυλακι ειναι ημιαιμο και ο ιδιοκτητης της μανας του, πηγε να τα πεταξει επειδη δεν τα ηθελε. τυχαια τα πηρα χαμπαρι και τα μαζεψα, 8 στον αριθμο, και προσπαθω να τα δωσω για υιοθεσια. 1,5 μηνος τα μαζεψα. αυτο ηταν το πιο μικρο απ ολα, μολις 500γρ ενω ολα τα αδελφακια του ηταν 2 κιλα. τα πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε να κρατησω το μικρο σπιτι μου για να το παρακολουθουμε. καθε 10 μερες τον παω στον κτηνιατρο να τον δει. δοξα το θεο ειναι μια χαρα. καρδια, πνευμονες...ολα! απλα μου ειπε να προσεχω γιατι στα μικροσωμα σκυλακια εμφανιζεται πολυ συχνα υπογλικεμια και οτι πρεπει να το ταιζω συχνα. αυτο ομως κοιμαται πολλες ωρες αλλα παντα ξυπναει οταν θελει φαγητο ή να κανει τις αναγκες του. οποτε δεν τον ξυπναω. ετσι λοιπον τις προαλλες ειχε παει 11 και κοιμοταν. αφελεστατα τον αφησα να κοιμαται τοσες ωρες. τωρα βεβαια ακομα και αν κοιμαται τον ξυπναω εγω για να φαει.
οσον αφορα το φαγητο τον ταιζω royal canin για κουταβια μικρου μεγεθους σκυλων. η κτηνιατρος δεν του εχει βρει κατι παθολογικο απλα μου ειπε να μην τον αφηνω αταιστο για πολλες ωρες. απλα ηθελα να το συζητησω μαζι σας μηπως εχετε ζησει και εσεις τετοια περιστατικα..απλα για συζητηση!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Πρωτον,μπραβο σου που εσωσες απο βεβαιο θανατο μια ακομα ζωουλα,ευχομαι να το ξεπερασει που ΘΑ το ξεπερασει ,αυτο ειναι σιγουρο αν και εφ'οσον εσυ δειξεις την υπομονη και την επιμονη στην διατροφη του.Θα του εδινα το συμπληρωμα που σου εγραψα το πρωι,ουτως η αλλως σε ενα ταλεποριμενο οργανισμο δεν νομίζω οτι θα έκανε κακό!Το φθινοπωρο ειχα το τελευταιο μου κουταβι μαλτεζ σε ηλικια 6 μηνων και μολις 860 γρ.να περναει ενα προβλημα υγειας δυσκολο αλλα τελικα τα καταφερε.Λογω μεγεθους και ταλαιποριας,του εδινα για μια βδομαδα κρεμουλα παιδικη Γιωτη ,τη σκετη απο ριζαλευρο που στο γαλα διελυα και μια κοφτη κουταλια ζαχαρη.Και την μοσχοτρωγε και δεν επαθε υπογλυκαιμικο σοκ που πολυ το φοβομουνα.εννοηται οτι αυτο δεν αναιρουσε το φαγητο του που ηταν 3 γευματα την ημερα ACANA puppy.Μια χαρα τα καταφερε ο μικρουλης μου και τωρα ειναι ενα υγιεστατο σκυλακι γεματο ενεργρια και τσαχπινια!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μπραβο σου καλη μου !!!
η τροφη που δεινεις ειναι σουπερ
συζητησε με τη γιατρο εκ νεου το θεμα της υπογλυκεμιας να σε ενημερωσει περισσοτερο
εαν το μικρο σου δεν εχει προβλημα τοτε αστο να κοιματε οσο θελει και να τρωει οσο θελει ,καλο ειναι πριν δωσεις - αν δωσεις κατι αλλο ασε τη γιατρο να το αποφασισει αν χρειαζετε
αν το μικρο δεν εχει προβλημα και εσυ αυθαιρετα δωσεις συμπληρωματα ενω ταιζεις εξαιρετη ποιοτικα ισοροποιμενη ξηρα τροφη τοτε πολυ πιθανο να του δημιουργησεις διατροφικα προβληματα

επισης καλο θα ηταν μιας και η μαμα σκυλα ειναι απουσα ,να βοηθας το μωρο σου μετα απο καθε γευμα ,χαιδευοντας-μασαζακι απαλα τη κοιλιτσα του

Last edited:

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
μπραβο σου καλη μου !!!
η τροφη που δεινεις ειναι σουπερ
συζητησε με τη γιατρο εκ νεου το θεμα της υπογλυκεμιας να σε ενημερωσει περισσοτερο
εαν το μικρο σου δεν εχει προβλημα τοτε αστο να κοιματε οσο θελει και να τρωει οσο θελει ,καλο ειναι πριν δωσεις - αν δωσεις κατι αλλο ασε τη γιατρο να το αποφασισει αν χρειαζετε
αν το μικρο δεν εχει προβλημα και εσυ αυθαιρετα δωσεις συμπληρωματα ενω ταιζεις εξαιρετη ποιοτικα ισοροποιμενη ξηρα τροφη τοτε πολυ πιθανο να του δημιουργησεις διατροφικα προβληματα

επισης καλο θα ηταν μιας και η μαμα σκυλα ειναι απουσα ,να βοηθας το μωρο σου μετα απο καθε γευμα ,χαιδευοντας-μασαζακι απαλα τη κοιλιτσα του
καταρχην για να γνωριστουμε καλυτερα, ειμαι ανδρας και οχι γυναικα :) ...τωρα για το σκυλακι μου, το μασαζ στην κοιλιτσα του σε τι βοηθαει? στην πεψη?