Υπογναθισμός

rottweiler

Member
28 Μαϊου 2010
8
0
nisia bora bora
Προσφατα αγορασα απο ενα εκτροφεα ενα αρσενικο rottweiler 5 μηνων με υπογναθισμο!Δυστιχος δεν μου ειπε τιποτα αλλα ουτε κι εγω μπηκα στον κοπο να το ελενξω για τον λογο οτι ποιο παλια του αγορασα και ενα θυλικο.μου το ειπε ο κτηνιατρος μου που το πηγα για εξετασει!Με λιγα λογια μου την εφερε ο τυπος :mad:.εξωτερικα δεν φενετε το προβλημα γιατι προεξεχουν τα δοντια ελαχιστα..Με ενδιαφερει το κοματι της αναπαραγωγης και δεν θελω να εχω προβληματα στο μελλον!με λιγα λογια σκεφτομαι να το πουλησω...Παρακαλω να μου πειτε την γνωμη σας!!!

164510_165958020116&.jpg

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Ο υπογναθισμός θεωρείτε σφάλμα στην φυλή.
Αν είναι μεγάλο το πρόβλημα τότε είναι σφάλμα αποκλεισμού.

Για το αν μπορείς να το βάλεις ή όχι στην εκτροφή είναι άλλο θέμα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να καταλάβω..θέλεις να γίνεις εκτροφέας?
Γιατί το θέλεις για αναπαραγωγή?
Ο εκτροφέας τι είπε δεν το παίρνει πίσω?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο υπογναθισμός (σωστότερα οπισθογναθισμός) είναι ελάττωμα αποκλεισμού στη φυλή και ως εκ τούτου ξέχνα την συμμετοχή στις εκθέσεις και την αναπαραγωγή.

Kατα τ’ άλλα, τι να πουλήσεις…

- Ή επιστέφεις στον εκτροφέα το σκύλο
- Ή χαρίζεις το σκυλί σε κάποιον που θέλει απλως pet.

rottweiler

Member
28 Μαϊου 2010
8
0
nisia bora bora
δεν θελω να γινω εκτροφεας!απλα θελω να εχω ενα ζευγαρι rott που να ειναι μορφολογικα υγειες ειναι κακο/?και τα κουταβια μπορει και να τα μοιραζω τσαμπα αντι να τα πουλαω!Απο ποσο μηνων αλλαζει δοντια το κουταβι?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Απο ποσο μηνων αλλαζει δοντια το κουταβι?
Από 3,5 - 4 εως 5,5 – 6 μηνών.

Για τα υπόλοιπα θα σε ενημερώσουν οι αγαπητοί συμφορουμίτες (εγω δεν εχω άλλη υπομονή). :)

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Θα σου πρότεινα να πάρεις σοβαρά το θέμα τις εκτροφής μιας και δεν είναι τόσο απλό,θα μπορούσα να πως λίγοι είναι ικανοί να κάνουν εκτροφή μιας φυλής σωστά!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γιατί δεν του το δίνεις πίσω ...

Μπορείς να του πείς ότι "εγώ σου είπα ότι θέλω έναν σκύλο γεννήτορα αλλά αυτός με αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι γεννήτορας άρα με κορόιδεψες άρα φέρε ένα άλλο"

Και φυσικά αν υπάρχει κάποια μικρή διαφορά στην τιμή αυτού του σκύλου με έναν καλύτερο μπορεί να στην χαρίσει ώς ανταμοιβή για την ταλαιπωρία ... πόσο έκανε αυτός ?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο υπογναθισμός (σωστότερα οπισθογναθισμός) είναι ελάττωμα αποκλεισμού στη φυλή και ως εκ τούτου ξέχνα την συμμετοχή στις εκθέσεις και την αναπαραγωγή.

Μια στιγμη βρε συ Κατερινα. Ασχετο μεν με το θεμα, αλλά ενα ροττ με υπογναθισμο, το μονο για το οποίο κανει πλεον ειναι για πετ?
Συγνωμη αλλά αυτο ειναι σχεδον προσβολη στην φυλη αυτη!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
γιατί είναι προσβολή Αρη?
εφόσον το σκυλί δεν είναι κατάλληλο για αναπαραγωγή.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατι Γιωργο μπορει να ειναι καταλληλο για καποια εργασια.
Δηλαδη, ή αναπαραγωγη ή πετ?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
αν κανεις εξετασεις δυσπλασιας στο ζευγαρι σου θα εισα καλυτερος απο εναν εκτροφεα που μο ερχεται στο μυαλο. απο ποιο εκτροφειο το πηρες?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει υπογναθισμό και μετά το πέρας της ανάπτυξής του
επίσης
ερώτημα
τι ροτβάιλερ είπες πως θές?
για εκθέσεις και αναπαραγωγη???
ή ένα σκυλάκι για το σπίτι?
γιατί ο υπογναθισμός δεν είναι κανα σοβαρό πρόβλημα......
απορώ και γιατί δεν το ζευγαρώνουν ενώ ζευγαρώνουν με πρόβλημα σε αρθρώσεις που είναι πιθανό να βασανίσει το ζώο και τους ιδιοκτήτες

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατι Βαγγελη, μαλλον ειναι περισσοτερο κληρονομικος και κληρονομισιμος απο την δυσπλασια.
Ναι, ξερω , δεν με ρωτησες!

ε, οχι και σκυλακι το ροτ! Τι σας επιασε σημερα?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
είπε

μπορεί ναι μπορεί και οχι κατάλληλο για εργασία, παντως δεν μπορεί να το πουλήσει ώς εργασιακό.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Γιατι Βαγγελη, μαλλον ειναι περισσοτερο κληρονομικος και κληρονομισιμος απο την δυσπλασια.
Ναι, ξερω , δεν με ρωτησες!
μπαααα μην το λές....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυσικά μπορεί να είναι κατάλληλο για κάποια εργασία.

Ο τρόπος μεταβίβασης του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού είναι επίσης άγνωστος - συνδέεται επίσης και με την διατροφή - μητέρας και του ίδιου του σκύλου, και μπορεί να αλλάξει την κατάσταση σε νεαρή ηλικία είτε από μόνο του είτε υποβοηθούμενο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μια στιγμη βρε συ Κατερινα. Ασχετο μεν με το θεμα, αλλά ενα ροττ με υπογναθισμο, το μονο για το οποίο κανει πλεον ειναι για πετ?
Συγνωμη αλλά αυτο ειναι σχεδον προσβολη στην φυλη αυτη!
Ποιος είπε ότι ένα pet δεν μπορεί να κάνει εργασία?
Μπορεί για παράδειγμα να κάνει φύλαξη (και αυτό μια μορφή εργασίας είναι) και να φυλάει την μάντρα του σπιτιού του με την ίδια ευκολία που θα ξαπλώνει στον καναπέ. :)
Το θέμα είναι τι θέλει κάποιος να κάνει με το σκυλί του.

Όταν κάποιος μιλά για εργασία στα Rotts αναφέρεται συνήθως σε κυναθλήματα τύπου IPO και συναφή και όχι agility, dog dancing ή έλξη βαρών (που και αυτά εργασία ειναι και σαφώς μπορεί να ανταποκριθεί ένα Rott), αλλά αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα άνωθεν και τον ενδιαφέρει ο συναγωνισμός θα επιλέξει κατα πάσα πιθανότητα άλλη φυλή.

Σου κάνω λοιπόν την εξής ερώτηση φίλε μου Άρη:

Έχουμε ένα ιδιοκτήτη που θέλει να ασχοληθεί με Rotts και εργασία και όχι μορφολογία απαραιτήτως και έχει τις παρακάτω τέσσερεις επιλογές:

- 1 σκύλο με δάγκωμα ψαλίδι (το μόνο επιτρεπτό στη φυλή).
- 1 σκύλο με δάγκωμα λαβίδα (ελάττωμα στη φυλή).
- 1 σκύλο οπισθογναθικο (ελάττωμα αποκλεισμού).
- 1 σκύλο προγναθικό (ελάττωμα αποκλεισμού).

Ποιον από τους παραπάνω θα αγοράσει (ας υποθέσουμε ότι όλοι οι σκύλοι είναι του ίδιου ταπεραμέντου –έχουν δηλαδή τις ίδιες εργασιακές δυνατότητες-), έτσι ώστε να μετατρέψει αυτές τις δυνατότητες σε ικανότητες επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων όσο το δυνατόν καλύτερο δάγκωμα?