Υποθερμία

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
κοροιδο μουσολινι
Κορόιδο σιγουρα!!!
Περαστικά! Να την κακομάθεις τότε σήμερα, να τη φασκιώσεις, να τη μπουκώσεις και να μας βάλεις φώτο "σεχραζάτ επί τω έργω"!
μμμ ναι να πάθει υποθερμία περιμεναμε εδω για να την κακομάθουμε!!! Εσύ βρήκες ευκαιρια να ζητησεις φωτογραφία ε???

Το μεσημερι με υποδεχτηκε κλασικά, και ελεγα μην παρω την κτηνιατρο να ρωτησω αν ό,τι ήταν περασε ή παίζει να υποτροπιασει σημερα..... αλλά φοβάμαι μη με κράξει για το πρήξιμο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Περαστικά και αγύριστα να είναι στον κορίτσαρο!
Σε ευχαριστώ Μιχαλη μου!!! Περισσοτερο εγώ εφαγα φρίκη βλέποντας το νιντζα ετσι... θα με γεράσει πριν της ωρας μου

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το χειμωνα θελουν παραπανω τροφη τα σκυλια για να παραγουν θερμοτητα μεσω των καυσεων των θερμιδων,, οποτε το μελι λειτουργησε σαν καυσιμη υλη και παρηγαγε θερμοτητα,,κι εμεις τρωμε μελι σταφιδες το χειμωνα και κονιακ οταν ειμαστε εξω στα χιονια χωρις θερμανση,, επισης μακρυα απο ρευματα αερος μπανια με κρυα νερα ξαπλωμα σε γυμνα κρυα δαπεδα και ακομα το σοκ που παθαινουν οταν απο πολυ ζεστο περιβαλλον τα βγαζουμε εξω σε πολυ κρυο,,, ,, η ζηνα και μερικα αλλα εξαιρουνται γιατι βουτανε στη θαλασσα και το χειμωνα και το απολαμβανουν,,,

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Περαστικα σας! Ποσα γευματα τρωει και καθε ποσο? Η υπογλυκαιμια δεν ειναι σπανια στα πολυ μικροσωμα σκυλια αν μεινουν πολλες ωρες νηστικα απ'όσο ξερω.
Πολύ απίθανη η υποθερμία. Η υπογλυκαιμία πολύ πιο πιθανή. Το τρέμουλο που περιέγραψε στην αρχή είναι σύμπτωμα. Γιαυτό και με το μέλι συνήλθε (κάτι ήξερε η κτηνίατρος).

Πού είναι εκείνος που έλεγε να αφήνουμε τα σκυλιά 3 μέρες νηστικά για να εκτιμούν το φαγητό; ](*,)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Πολύ απίθανη η υποθερμία. Η υπογλυκαιμία πολύ πιο πιθανή. Το τρέμουλο που περιέγραψε στην αρχή είναι σύμπτωμα. Γιαυτό και με το μέλι συνήλθε (κάτι ήξερε η κτηνίατρος).

Πού είναι εκείνος που έλεγε να αφήνουμε τα σκυλιά 3 μέρες νηστικά για να εκτιμούν το φαγητό; ](*,)
η υποθερμία δεν ηταν υποψια, αλλά προεκυψε βάσει θερμομέτρου.
Η υπογλυκαιμια ηταν υποψια και περιεργη μαλιστα αφού το σκυλι ήταν ηδη φαγωμένο.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
το τρεμουλο ειναι και συμπτωμα απο ελλειψη μαγνησιου.. οι επεξεργασμενες τροφες για παραδειγμα εχουν ελαχιστο μεσα (επειδη χρησιμοποιουν χημικα-φυτοφαρμακα),παιζει ρολο και η ποιοτητα του μαγνησιου.

επισης αν τρωει τροφες πλουσιες σε ασβεστιο,η πολυ ζαχαρη σε κονσερβες,φαρμακα κ.α

το μαγνησιο επιδρα στο νευρικο συστημα με ενεργεια παρομοια του ασβεστιου.
στη νευρομυικη συναψη εχει αντιθετη επιδραση απο του ασβεστιου,και στο μυοκαρδιο επιδρα μονο σε σε πολυ υψηλες πυκνοτητες.

ενταξει εδω στη σελιν δεν ειδαμε αν ειχε και ταχυκαρδια και διαφορα αλλα,μια υποθεση κανω.. και γενικα τα εγραψα για τα ινφο(ολα ειναι για τον ανθρωπινο οργανισμο) που ειναι και η βαση για τον σκυλο με παρομοια πραγματα..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
37.2 δύσκολα το λες υποθερμία... Low Body Temperature in Dogs | petMD

Καλά και πώς κρύωσε; Μέσα στο σπίτι δεν ήταν;
ειναι οριακά χαμηλη η θερμοκρασία. Επρεπε να ειναι από 38 και πανω
Βόλτες δεν βγαίνει? η υγρασία από το εδαφος σε συνδυασμό με τον αέρα που είχαμε, ανετα κανει ζημια.
Επισης το τρέμουλο ειναι αντιδραση του οργανισμου στην προσπάθεια να ανακτησει την φυσιολογική θερμοκρασία

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Βγαίνει ντυμένη βόλτα Γκέλυ;
Γιατί πολλές φορές το τρίχωμα στην κοιλιά μαζεύει συν όλα τα άλλα και υγρασία, νερά κλπ. Ειδικά αν πάει σε τίποτα χορτάρια κλπ γίνεται μούσκεμα ο σκύλος από κάτω. Αν μετά δεν το στεγνώσεις και κάτσει και σε μωσαικό πχ ή μαρμαρο ή γενικά κρύα επιφάνεια, δεν θέλει και πολύ. Την έχω πατήσει έτσι.

Επίσης ακόμα και ντυμένα να βγουν, το ρουχαλάκι μαζεύει και αυτό νερά ή υγρασία και αν δεν το αλλάξεις πρακτικά στεγνώνει πάνω τους.

Σχετικά με την υπογλυκαιμία, εγώ είχα θέμα για 5-6 χρόνια με τον παππού μας. Στο ξεκούδουνο τον έπιανε κρίση, με πολύ τρέμουλο σαν επιληψία ένα πράγμα, αστάθεια και σάλια, πολλά σάλια. Καταφέραμε μια φορά και τον πήγαμε την στιγμή της κρίσης στον γιατρό, όπου βρέθηκαν χαμηλά επίπεδα γλυκόζης (αν θυμάμαι καλά) στο αίμα του.
Από τη στιγμή που αλλάξαμε τροφή εδώ και 7 χρόνια περίπου, δεν τον ξαναέπιασε.
Σύμπτωση;; Δεν ξέρω...
Μπορεί δηλαδή και η τροφή που τρώει να μην έχει τα απαιτούμενα συστατικά για την ίδια και τον οργανισμό της.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Σύμπτωση;; Δεν ξέρω...
Μπορεί δηλαδή και η τροφή που τρώει να μην έχει τα απαιτούμενα συστατικά για την ίδια και τον οργανισμό της.
τι ετρωγε πριν και τι μετα ? :)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Είχαμε δοκιμάσει αρκετές ξηρές και γνωστές αλλά και πρωτοεισαγώμενες για δοκιμή. Από τότε που αλλάξαμε σε Arden με σολωμό τελειώσαν όλα. Μπορεί ξαναλέω, να είναι συμπτωματικό.
Από τις περιγραφές της Γκέλυ για την Σελίν, δεν μου μοιάζει για κρίση υπογλυκαιμίας με βάση τις δικές μου εμπειρίες και με τα τωρινά αλλά και με τον άλλον τον μούργο που είχα προ 25ετίας. Μου ακούγονται αρκετά ήπια τα συμπτώματα, αλλά φυσικά δεν είμαι γιατρός...
Απλά γενικώς τα γιόρκια είναι κρυουλιάρικα λόγω έλλειψης υπομανδύα. Ο,τι μαζεύουν πάει καρφί στο δέρμα

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Είσαι πηγή γνώσεων Ντούλη.

Ποιές τροφές είναι πιο πλούσιες σε μαγνήσιο?

το μαγνησιο επιδρα στο νευρικο συστημα με ενεργεια παρομοια του ασβεστιου.
στη νευρομυικη συναψη εχει αντιθετη επιδραση απο του ασβεστιου
Δηλαδή τι επίδραση έχει το καθένα σε.. κάθε ένα?

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
το ασβεστιο ειναι για την διατηρηση του δυναμικου της κυτταρικης μεμβρανης,τη λειτουργια των νευρομυικων συναψεων και τη συστολη των μυικων ινων,τη δραση ενζυμων και πηξη αιματος..

το μαγνησιο ειναι για διαφορα ενζυμα τα οποια συμμετεχουν στο μεταβολισμο του φωσφορου,και εδω ελαττωνει την απελευθερωση ακετυλοχολινης..

τροφες δεν το εχω ψαξει αλλα να σου πω τρωω ωμο ηλιοσπορο(μπεστ) απο σουπερ μαρκετ και δεν το ψαχνω καθολου..

το καλυτερο ειναι στα φυτρα και στο ταχινι-σουσαμι.. αλλα εχει και σε αλλες...

ειδικα σε γυναικες ειναι σημαντικο το μαγνησιο εννοω εγκυμοσυνη,σαν προληψη..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Βγαίνει ντυμένη βόλτα Γκέλυ;
Γιατί πολλές φορές το τρίχωμα στην κοιλιά μαζεύει συν όλα τα άλλα και υγρασία, νερά κλπ. Ειδικά αν πάει σε τίποτα χορτάρια κλπ γίνεται μούσκεμα ο σκύλος από κάτω. Αν μετά δεν το στεγνώσεις και κάτσει και σε μωσαικό πχ ή μαρμαρο ή γενικά κρύα επιφάνεια, δεν θέλει και πολύ. Την έχω πατήσει έτσι.

Επίσης ακόμα και ντυμένα να βγουν, το ρουχαλάκι μαζεύει και αυτό νερά ή υγρασία και αν δεν το αλλάξεις πρακτικά στεγνώνει πάνω τους.

Σχετικά με την υπογλυκαιμία, εγώ είχα θέμα για 5-6 χρόνια με τον παππού μας. Στο ξεκούδουνο τον έπιανε κρίση, με πολύ τρέμουλο σαν επιληψία ένα πράγμα, αστάθεια και σάλια, πολλά σάλια. Καταφέραμε μια φορά και τον πήγαμε την στιγμή της κρίσης στον γιατρό, όπου βρέθηκαν χαμηλά επίπεδα γλυκόζης (αν θυμάμαι καλά) στο αίμα του.
Σύμπτωση;; Δεν ξέρω...
ειχε πααααααααααρα πολυ καιρό να βγει βολτα ντυμένη. Οποτε το μαλλι υπολογιζω και εγω να εκανε τη μαλακια. Και τώρα χειμώνα δεν της το ξυρίζω στην κοιλια, όπως το καλοκαίρι, οποτε το πιο πιθανό να τραβηξε από εκει υγρασία.