Υποτακτικη ουρηση?????


Varvara

Member
1 Απριλίου 2020
6
2
41
Καλημερα!!!!Εχω ενα σκυλακι 1 ετους...περςσε μια φαση που εκανε τσισα σπιτι(περασε ενα χειρουργειο ισως γιαυτο)..καποια στιγμη που τα εκανε τον μαλωσα για πρωτη φορα αρκετα..απο τοτε κςθε φορα που παω να τον πλησιασω να του βαλω το λουρακι για βολτα τα κανει πανω του...το τσεκαρα γιατι οταν παει ο αντρας μου να του το βαλει και το πρωι και μεστη μερα δε κανει τιποτα..μολις πλησιασω τσουπ...με φοβηθηκε μαλλον...βεβαια ολη την υπολοιπη μερα κολλημενος πανω μου...καμια ιδεα τι κανω για να ταλλαξω ετσι που τακανα????
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Πας για restart της σχέσης σου με τον σκύλο.
Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου οτι είναι ένας άγνωστος σκύλος και τον βλέπεις πρώτη φορά.
Ξεκίνα να τον καλοπιάνεις με γλυκόλογα, με κάποια λιχουδιά ή κάποιο παιχνίδι.
Μην πας εσύ πάνω του. Περίμενε να έρθει αυτός σε σένα. Γενικά μην πας κατά πάνω του, ούτε για να τον χαϊδέψεις ας πούμε. Πάλι θα πας κοντά του ήρεμα, θα του μιλάς και θα σταματήσεις σε μια απόσταση, θα τον καλείς και θα κάνει αυτός τα τελευταία βήματα για να τον χαιδέψεις. Ασχολήσου περισσότερες ώρες την ημέρα απ ότι εως τώρα. παιχνίδια, εκπαίδευση, τρικάκια..
Αν χρειαστεί να τον πας εσύ βόλτα πάλι θα τον πλησιάσεις με το λουρί στα χέρια, και θα τον καλέσεις να έρθει αυτός σε σένα.
Αν δεν σε πλησιάζει, δώσε του λίγο χρόνο και προσπάθησε ξανά σε 10-15'
Αν ξανακατουρήσει υποτακτικά κάνε σαν να μην συμβαίνει.

Προφανώς και το παράκανες με το μάλωμα, το έχεις καταλάβει ήδη. Για το μάλωμα ένα δυνατό κοφτό ΜΗ είναι αρκετό. Προϋποθέτει να ξέρει το ΜΗ βέβαια. Δεν πρέπει να έχει δυσάρεστες εμπειρίες απο σένα για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, μέχρι να κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη του.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Καλημέρα @Varvara

Εντάξει, δεν έχεις κάνει και φόνο. :D

Μη σε αγχώνει ιδιαίτερα... Αυτό που έχεις να κάνεις από εδώ και πέρα είναι κάτι που ούτως ή άλλως θα ήταν καλό και χρήσιμο να κάνεις. Να δημιουργήσεις έναν ισχυρό δεσμό με το σκυλάκο σου.

Είτε μιλάμε για σχέσεις ανάμεσα σε ένα είδος είτε μεταξύ διαφορετικών ειδών, οι σχέσεις είναι οι ίδιες σε σχέση με το τι χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν σωστά.

Υπάρχουν άπειρα βιβλία για τη βελτίωση της σχέσης σας με έναν σύντροφο, το παιδί ή το φίλο και προσφέρουν πολύ παρόμοιες συμβουλές με αυτές που θα ακούσετε.

Σχέση σκύλου και ανθρώπου.jpg

Πως βελτιώνεται η σχέση μας με το σκύλο μας

1.
Περάστε χρόνο μαζί

Σχέση σημαίνει να είσαι με τον άλλο και να μοιράζεσαι εμπειρίες, οπότε ο χρόνος που αφιερώνεται στο σκύλο και με το σκύλο την ενισχύει. Ιδανικά αν ξοδεύεις αυτόν τον χρόνο με ευχάριστους τρόπους.

Βόλτες μαζί και μπόλικο παιχνίδι, χαλαρά στο σπίτι με το σκύλο κοντά και πάντα να είσαστε εκεί. Δηλαδή, να παρατηρείτε τις αντιδράσεις του και να μαθαίνετε τον τρόπο επικοινωνίας του.

2. Καθαρή επικοινωνία

Οι παρεξηγήσεις και η σύγχυση είναι οι εχθροί των καλών σχέσεων, οπότε να είστε όσο πιο ξεκάθαροι μπορείτε όταν επικοινωνείτε με το σκυλί σας. Να είστε συνεπείς με τις εντολές και τα "σήματα" σας.

Τα σκυλιά μαθαίνουν οπτικά σήματα γρηγορότερα από τα φωνητικά στοιχεία, οπότε χρησιμοποιήστε το πρώτο όταν είναι δυνατόν.

Τα σκυλιά δίνουν προσοχή σε αυτό που κάνουμε περισσότερο από ό, τι σε αυτό που λέμε. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε αυτό που κάνουμε όταν επικοινωνούμε μαζί τους να συμφωνεί με αυτό που λέμε και εννοούμε. Τα σκυλιά δεν γνωρίζουν έννοιες.

Ποτέ μη ζητάτε από το σκύλο κάτι που πριν δεν είσαστε σίγουροι πως του το έχετε δείξει.

3. Φαγητό και σχέση

Ο έρωτας περνά από το στομάχι και άλλα παρόμοια κλισέ έχουν κάποια βάση.

Ο σκύλος έχει την τροφή ψηλά στις "αξίες" του, οπότε να συνδυάσετε τον εαυτό σας με το φαγητό του. Να τον ταΐζετε και να τον επιβραβεύετε για τις επιθυμητές συμπεριφορές του.

4. Εκπαιδεύστε το σκύλο σας

Τουλάχιστον σε εντολές βασικής υπακοής που η αξία τους είναι ανεκτίμητη για όλη την διάρκεια της ζωής μας με το σκύλο μα και της σχέσης μας.

Η όλη διαδικασία της εκπαίδευσης είναι ένα τεράστιο δέσιμο με τον σκύλο. Επίσης, ο εκπαιδευμένος σκύλος μπορεί να περνά περισσότερο χρόνο μαζί μας διότι δεν αποτελεί "βάρος".

Χτίζοντας την σχέση μας με το σκύλο.jpg

5. Παιχνίδι

Για το κεφάλαιο “Παιχνίδι” θα μπορούσαμε να μιλάμε και να αναλύουμε (και το κάνουμε) χρόνια. Είναι τόσο μεγάλο όσο και σημαντικό κεφάλαιο το παιχνίδι για το σκύλο, όσο και για τον άνθρωπο.

Παρόλο που μπορεί να νομίζουμε το αντίθετο, ο κατοικίδιος σκύλος έχει περισσότερο ανάγκη το παιχνίδι με τον ιδιοκτήτη του, παρά με άλλα σκυλιά.

Τα σκυλιά, όλα τα ζώα μα και εμείς παίζουμε για το παιχνίδι! Παίζουμε για τα συναισθήματα που μας προκαλεί το παιχνίδι και τα οποία ανιχνεύονται και σε ορμονικό ή φυσιολογικό επίπεδο. Παιχνίδι χωρίς συγκεκριμένο στόχο, σαν εργαλείο εκπαίδευσης. Απλά παιχνίδι for the fun of it!

Όπως και με τα παιδιά μας ή τους φίλους μας, όταν παίζουμε και διασκεδάζουμε παρέα η σχέσεις μας δυναμώνουν.

Επίσης, παιχνίδια που ενεργοποιούν το μυαλό του και τον κάνουν να μη βαριέται. Διότι και τα σκυλιά βαριούνται σαν κι εμάς.

6. Μένετε ψύχραιμοι και ήρεμοι

Χάνοντας την ψυχραιμία σας, φωνάζοντας ή "φρικάροντας" με οποιονδήποτε τρόπο αναστατώνετε όλους όσους βρίσκονται κοντά. Ακόμα κι αν δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα που σας αναστάτωσε βρίσκονται στη μέση μιας συναισθηματικής καταιγίδας.

Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, αποπνέετε μια αίσθηση ηρεμίας, ώστε το σκυλί σας να μπορεί να βασιστεί σε εσάς για να διατηρήσετε την τάξη και την ζωή όπως είναι.

Αν δεν βλέπει σε εσάς την ηρεμία, την αποφασιστικότητα, τον ξεκάθαρο λόγο και άλλα, θα προσπαθήσει να τα επιβάλει ο ίδιος με τον τρόπο του ή να τα βρει αλλού.

7. Μάθετε περισσότερα για τη συμπεριφορά των σκύλων

Ειδικά για τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου που υποδεικνύουν το άγχος.

Όταν μπορείτε να εντοπίσετε τα σημάδια που δείχνουν ότι το σκυλί σας είναι ανήσυχο ή φοβισμένο, θα είναι ευκολότερο για εσάς να το προστατέψετε ή να απομακρύνετε το σκυλί σας από καταστάσεις που τον κάνουν να νιώθει άβολα.

Εάν ο σκύλος σας μπορεί να βασιστεί σε εσάς για να τον κρατήσετε ασφαλή, η εμπιστοσύνη μεταξύ σας θα είναι καλύτερη και, επομένως, η σχέση σας.

Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά βιβλία, άρθρα, βίντεο και dvd...

8. Να αγγίζετε το σκυλί σας

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η φυσική επαφή, όπως η περιποίηση και η χάιδεμα μειώνει το άγχος σε σκύλους σε καταφύγια, η οποία μετριέται από μειώσεις τόσο στον καρδιακό ρυθμό όσο και στην κορτιζόλη (της ορμόνης του στρες) καθώς και από την αύξηση της οξυτοκίνης (της ορμόνης κατά του στρες).

Αυτό οδήγησε τους ερευνητές να πιστεύουν ότι η σωματική επαφή παίζει ρόλο στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ ανθρώπων μα και σκύλων και ανθρώπων.

Πέρα από το χάδι, να αγγίζετε το σκύλο σας για το βούρτσισμα του, για τα νύχια του, για καθάρισμα δοντιών, μασάζ για τους μυς του, κλπ.

9. Βλεμματική επαφή

Μέσα από τα παιχνίδια και το φαγητό ή τα χάδια να επιδιώκεται την επαφή με τα μάτια με το σκύλο σας.

Αν και το παρατεταμένο κοίταγμα προκαλεί άγχος στα σκυλιά και σημαίνει άλλα πράγματα, το δικό σας βλέμμα θα πρέπει να το αποζητά. θα πρέπει να το έχει συνδυάσει με όμορφα πράγματα και στιγμές και να τον ηρεμεί.

Σχέση σκύλου και ανθρώπου στα χρόνια.jpg

Η λέξη "αγάπη" πετιέται πολύ όταν πρόκειται για τη σχέση σκύλου-ανθρώπου. Αυτό για το οποίο δεν μιλάμε πολύ είναι ο "δεσμός" μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη, που προκύπτει από κάτι άλλο για το οποίο σπάνια μιλάμε, τον "σεβασμό".

Η κατοχή ενός σκύλου πρέπει να φέρνει χαρά στη ζωή σας. Θα πρέπει, επίσης, να παρέχει στον σκύλο αυτά που πρέπει για να είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος.

Δημιουργώντας χαρούμενες στιγμές και φροντίζοντας το σκυλί σας, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μην δεθείτε με τον καιρό. Ναι, όλα τα σκυλιά είναι διαφορετικά. Μερικά δείχνουν τα συναισθήματά τους με διαφορετικό τρόπο. Μερικά δεν συνδέονται με όλους, ενώ άλλα συνδέονται εύκολα. Κάποια είναι ευαίσθητα και φοβικά και άλλα λιγότερο ευαίσθητα και εξωστρεφή.

Χρειάζεται μόνο χρόνος, υπομονή και προθυμία...
 


Varvara

Member
1 Απριλίου 2020
6
2
41
Eυχαριστω πολυ!!πολυ σημαντικα οσα μου γραψατε!!Γενικα ο σκυλακος μου ειναι πολυ κολλημενος πανω μου...ειναι συνεχεια απο πισω μου και κανουμε πολλα πραγματα παρεα γιαυτο μου εκανε εντυπωση και η συμπεριφορα του προς εμενα οσο αφορα τα τσισα και το αγχος μου πως θα τοαλλαξω αυτο..ελπιζω να τακαταφερω συντομα.ολα αυτα που μου γραψατε θα τα ακολουθησω!!!
 
  • Like
Reactions: canis


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Να προσθεσω επισης πως το να μαλωσεις το σκυλι σου αν τα κανει μεσα στο σπιτι (ποσο μαλλον αν ηδη τα εχει κανει και πας να το μαλωσεις βαζοντας τη μουρη του μεσα στα ουρα η κατι τετοιο ας πουμε, η φωναζοντας) ειναι αχρηστο. Ο σκυλος δεν μιλαει ελληνικα και δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβει οτι "α, με μαλωνει επειδη εκανα μεσα τσισα."

Για να λες πως περασε μια φαση, ποσο μαλλον μετα απο χειρουργειο κιολας, αυτο σημαινει πως πριν τα εκανε κανονικα εξω, και μετα το χειρουργειο κατι αλλαξε. Καλο θα ηταν σε τετοιες περιπτωσεις να παρεις ενα τηλεφωνο τον κτηνιατρο και να αναφερεις το προβλημα. Εγω ας πουμε ειχα σκυλακι με βαρια επιληψια, που καποιες φορες μετα τις κρισεις εκανε μεσα τσισα τις επομενες 2-3 μερες.

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι να το βγαζεις βολτα πιο συχνα. Ενα 5λεπτο να κανει τσισα. Η να ξερεις τα σημαδια και με το που δεις οτι ψαχνει να τα κανει μεσα στο σπιτι, βαζεις λουρι και αμεσως εξω, και οταν τα κανει εξω αμεσως χαρες και λιχουδια.

Περαν απο αυτο, ο,τι ειπαν τα παιδια και απο πανω. το σκυλακι σου δεν θα σε φοβαται για παντα, αλλα πρεπει σιγουρα να το παρεις παλι απ'την αρχη μαζι του.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3