Υποτονία

Stergioc

New Member
19 Ιουλίου 2012
4
0
Καλησπερα και καλως σας βρηκα!
Χτες το πρωι υιοθετισα ενα αδεσποτο θυλικο σκυλακι 3.5 μηνων. Ειναι ημιαιμο και φενεται να υπερισχυει η πλευρα του segugio. Το πηγα στον κτηνιατρο οπου 3εκινησε τα εμβολια του, και χαπι για εντερικα παρασιτα. Ηταν γεματο τσιμπουρια, γυρω στα 8, στα ποδαρακια της και ιδικοτερα μεσα στην πατουσα. Αυτο που εχω παρατηρισει ειναι η εντονη ραθυμια και υποτονια της. Ειναι σα να εχει καταθληψη, δεν παιζει πολυ και κοιμαται 15-16 ωρες τη μερα! Ειναι λογικο αυτο; Εχει να κανει η μολυνση των τσιμπουριων;
Ευχαριστω εκ των προτερων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Χθες το υιοθέτησες και χθες του έκανε τα εμβόλια ο γιατρός; Συνήθως για σκυλιά πρώην αδέσποτα περιμένει ένα δεκαπενθήμερο περίπου πριν εμβολιάσει ο εκάστοτε γιατρός γιατί μπορεί να νοσεί το ζώο.
Η υποτονία που βλέπεις μπορεί να οφείλεται σε φόβο για το νέο περιβάλλον, στην ζέστη ή ακόμη και σε ερλίχεια (ασθένεια που μεταδίδεται από τσιμπούρια και εντοπιζεται μετά από εξετάσεις αίματος). Για αυτό και καλό είναι αν γίνουν προληπτικά εξετάσεις αίματος κι ας είναι κουτάβι εφόσον ήταν στο δρόμο.
Καλώς ήρθες !

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Το κουτάβι το βρήκες στον δρόμο;
Κανονικά δεν ξεκινάμε εμβόλια αμέσως την επόμενη μέρα, που βρίσκουμε ένα κουτάβι στον δρόμο.
Αίμα του πήρε; Αφού ήταν γεμάτο τσιμπούρια, μπορεί να έχει ήδη προσβληθεί απο ερλίχεια για την οποία θα πρέπει να κάνει θεραπεία. Και αυτό έπρεπε να έχετε συζητήσει και πράξει με τον γιατρό, πριν τον εμβολιασμό. Ενας λόγος παραπάνω δηλαδή.

Το να κοιμάται δεν ειναι κακό. Κουτάβι είναι και μάλιστα ταλαίπωρο. Αστην να κοιμηθεί όσο έχει ανάγκη. Συζήτα όμως με τον γιατρό σου, το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από ερλίχεια.

Stergioc

New Member
19 Ιουλίου 2012
4
0
Ναι το εμβολιο εγινε το απογευμα που την υιοθετισα, ο γιατρος μου ειπε και για ασβεστιο αλλα το ξεχασε... θα επικοινωνησω μαζι του να δω τι μπορουμε να κανουμε.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ευτυχώς που το ξέχασε.
Ελπίζω να μένεις Αθήνα και να δοκιμάσεις την τύχη σου και σε άλλο γιατρό.

IVAN-TZIA

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2012
82
0
Κέα, Κυκλάδες
Να σου ζήσει το νέο μέλος και πολλά συγχαρητήρια που υιοθέτησες ένα αδέσποτο καταρχάς.
Η μόλυνση του αίματος απο τα τσιμπούρια είναι κάτι πολύ σύνηθες και θεραπεύεται με αντιβίωση σχετικά εύκολα. Μερικά απο τα συμπτώματα που κάνει είναι και η ατονία, η απροθυμία για παιχνίδι και φαγητό. Με τέτοια ζέστη όμως μέσα στον Ιούλιο μπορεί να είναι και σύμπτωση.
Και στους δύο μου πρώην αδέσποτους ο γιατρός πρώτα έκανε εξετάσεις αίματος για ερλίχεια και καλαζάρ, εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση και στο τέλος μαζί με το τσιπ κάναμε και τα εμβόλια (ήταν βέβαια ενός έτους ήδη).
Όπως σου είπαν και παραπάνω τσέκαρε τον κτηνίατρο γιατί λιγάκι προχειροδουλειές μου ακούγονται οι κινήσεις του!

Stergioc

New Member
19 Ιουλίου 2012
4
0
Τελικα προχτες εκανε εμετους και διαροια... την πηγαμε στον γιατρο το πρωι της εβαλαν ορο και τις εκαναν κατι ενεσεις για τον εμετο και εμεινε μεσα ολοι την Κυριακη... Σημερα μηλησα με τον γιατρο μου ειπε οτι ειναι πολυ καλυτερα και οτι περασε. Θα παω το βραδακι μου ειπε να την παρω...
Ελπιζω να ηταν κατι περαστικο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ΑΛΛΑΞΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ...καταρχήν. Εμβόλιο σε μωρό αδέσποτο μιας ημέρας = δολοφονία. Και αν είχε τύφο? θα το έστελνε μια ώρα αρχύτερα?

Stergioc

New Member
19 Ιουλίου 2012
4
0
Καταρχην ευχαριστω πολυ ολους σας για το ενδιαφερον... Δευτερον η Ερη μας ειναι σαφως καλυτερα η γενικη εδειξε οτι εχει λιγο πεσμενο αιματοκριτη και αυτο μονο. Εφαγε μονο μια φορα και λιγο το μεσσημερι και ο γιατρος μας ειπε να τις βαζουμε πολυ λιγο φαγητο για να μην την ξαναπειραξει. Το θεμα ειναι οτι δεν εχει ορεξη να φαει καθολου και απλα κοιμαται....
Σαν αιτια της αδιαθεσιας μας ειπε οτι μαλον φταιγαμε και εμεις γιατι της ειχαμε συνεχως το μπολ της γεματο και εκεινη ετρωγε κατα βουληση, και μαλιστα ετρωγε πολυ και ανα μιση με μια ωρα, οποτε μπορει να μην αντεξε το στομαχι της μιας και δεν ηταν συνιθησμενη. Ισχυει κατι τετοιο;