Υποτροπιάσαμε - ερλιχίωση

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Την ερλίχια την διαγνώσαμε αρχές Αυγούστου..
Είχα πάει στους παππούδες μου και πήρα το μικρό μαζί μου μιας και έχουν κήπο και θάλασσα δίπλα και ήταν ευκαιρία για μπανάκια .
Ο μικρός ήταν μέσα στην όρεξη ! δεν έιχε δείξει κανένα σημάδι αδιαθεσίας η κάτι το ανησυχητικό!!

Μία μέρα πριν την διάγνωση παίζαμε στον κήπο μαζι με τα αδέρφια μου πάρα πολύ ώρα !

Το επόμενο πρωί με ξυπνάει ο παππούς μου και μου λέει οτι το σκυλάκι μου δεν τρώει !
Τρέχω κ εγώ να δω τι συμβαίνει και παρατηρώ πως ο Dyllan δεν μπορούσε να σκύψει
Τρομάξαμε λοιπόν και φανταστήκαμε πως θα έπαθε κάτι απο το πολύ παιχνίδι !

Πήραμε τηλέφωνο τους γονείς μας και ήρθαν αμέσως ( είχα βρει μια γιατρό και τις είχα πει να μας περιμένει απο το τηλέφωνο ) να μας κατεβάσουν στην Αλεξανδρούπολη να πάμε το μικρό ( οι παππούδες μου έμεναν πιο έξω και δεν μπορούσαμε να πάμε μόνοι μας στο κτηνιατρείο )

Η κτηνίατρος εκεί ήταν παρα πολυ καλή και μας έκανε αμέσως εξετάσεις αίματος ! Νομίζω μας είχε πει κάτι για θρόμβο πίσω στον αυχένα , δεν θυμάμαι και καλά γιατι είμουν μέσα στη σύγχυση ! Οι εξετάσεις έδειξαν πάρα πολυ χαμηλά αιμοπετάλια !! 19.000 ! και απο εκεί κατάλαβε ότι είχαμε ερλίχια ! μας έκανε και το τέστ και το διαβεβαίωσε ! Έκανε εκείνη την ώρα στο μικρό ιμιζόλ ένεση , κορτιζόνη και μια άλλη που δεν κατάλαβα ακριβως τι ήταν αν και μου εξήγησε ( κάτι για εξουδετέρωση θυμάμαι )

Ξεκινήσαμε και αγωγή για ένα μήνα με vibramicyn και prezolon !

Mετά απο ένα μήνα ξανακάναμε εξετάσεις σε άλλο γιατρό αυτή τη φορά καθώς οι γονείς μου δεν μπορούσαν να κατέβουν Αλεξανδρούπολη πάλι ( και εγώ είχα γυρίσει Θεσ.νικη ) και τα αιμοπετάλια ήταν μια χαρά ! στο όριο νομίζω .. και η γιατρός εκεί είπε σε 10 μέρες να ξανακάνουμε εξετάσεις

Έρχεται το μικρό Θεσ.νικη μέσα σ αυτό το διάστημαι και τον πάω στην κτηνίατρο για να το συζητήσουμε και να κάνουμε και τις εξετάσεις .. Αλλά η δικιά μας η κτηνίατρος, μας είπε να περιμένουμε μεχρι να περάσει μήνας απο την τελευταία φορά που έγιναν !

Πάμε λοιπόν σήμερα που ήταν η ημερομηνία , κάνουμε τις εξετάσεις και βλέπουμε τα αιμοπετάλια πεσμένα στα 78.000 ... κάνουμε το τεστ της ερλιχίωσης και βγαίνει αρνητικο !!!!!!!!!!!! Ευτυχώς οι βιοχημικές βγήκαν κομπλέ!

Ξεκινήσαμε πάλι αγωγή με τα 2 φάρμακα , αν κ η κτηνίατρος δεν ήθελε να του κάνουμε ένεση ιμιζόλ ακόμη τουλάχιστον...

Και θα πάμε για άλλες εξετάσεις δεν θυμάμαι πως τις είπε pvc ?? καπως έτσι και παρακολούθηση αιμοπεταλίων !!!

Είμαι έτοιμη να σκάσω !! γίνεται να υποτροπιάσει έτσι?? η κτηνίατρος μου είπε πως γίνεται αν και είναι λίγες οι περιπτώσεις και μ είπε πως είναι έτσι η αρρώστια !!

ΑΦΦΦ έχει κανένας καμία ανάλογη εμπειρία με υποτροπιασμό της ασθένιας?

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Μπορεί η ερώτηση μου να είναι χαζή αλλά πως πήρες τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα? (εμάς βγαίνουν μετά από 2 μέρες) Και πως είναι αρνητικό το τεστ της ερλιχίωσης αλλά τα αιμοπετάλια χαμηλά?

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλημερα,να σε ρωτησω εξετασεις ερλιχιωσης εκαναν μονο τα τεστ?Αν ναι καλο ειναι να γινουν εξετασεις ωστε να δεις τον τιτλο που εχει και αν εχει!!!Παραδειγμα εγω στην δικια μου εκανα απλα εξετασεις και τιτλους για καλαζαρ και ερλιχιωση,βγηκε θετικη στην ερλιχιωση 1/200 και ειχε και αυτη χαμηλα αιμοπεταλια!!Μετα απο ενα μηνα vibramicyn,αφησαμε περασε παλι κοντα ενας μηνας και μετα εκανα παλι επανεξεταση και την βρηκαμε μια χαρα!!Και παλι θα κανω τωρα τελος Οκτωμβριου!!!
Επισης αμα παω να κανω τωρα το τεστ στην δικια μου το πιο πιθανον ειναι να βγει θετικη και αμα κανω τις εξετασεις να δειξει οτι δε χρειαζεται να κανει θεραπεια!!!Δηλαδη ουσιαστικα αυτο δε φευγει απλα πρεπει να το παρακολουθεις να ειναι σε χαμηλα ποσοστα!!

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
κατάλαβα... δεν κάναμε για τίτλο ! δεν μου το ανέφερε κανεις απο τους δυο πρώτους γιατρούς !

κάναμε αίματος που έδειξαν χαμηλά αιμοπετάλια και κάναμε το τεστ για να δούμε αν έχει την αρρώστια και δεν την είχε !!!!!!!!!
τώρα δεν ξερω τι επιπλ'εον εξετασεις θα κάνουμε....

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Κοιτα καλο ειναι να γινουν οι εξετασεις να δεις τους τιτλους,για εμενα κακως που δε το εκαναν!!!
Καθε γιατρος ειναι διαφορετικος...απο οσο ξερω κανεις την αγωγη περναει περιπου ενας μηνας και μετα κανεις παλι εξετασεις!!
Δε υπαρχει λογος να κανεις αμεσως,οταν περασει ο χρονος(ενα μηνα) μπορεις να δεις αν ηταν αποτελεσματικη η θεραπεια,γιατι αν κατι ειναι στασιμο και συνεχιστει η θεραπεια,πρεπει να υπαρξει ενα διαστημα που να μην περνει ο σκυλος αντιβιωση!
Περαστικα ευχομαι...

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
ευχαριστούμε πολυ ! εμείς κάναμε τις δευτερες εξετάσεις ενα μηνα μετά αφού ειχε διαγνωστεί η ασθένεια και τις τελευταίες τις κάναμε τον επόμενο αλλά δεν έπερνε αντιβίωση !! δηλ 6 αυγουστου διαγνώστηκε , 6 σεπτέμβρη κάναμε την εξέταση ( που έδειξε πως πήγαιναν καλά ) και χτες κάναμε την τρίτη εξέταση όπου δεν μας βγήκε καλή !!

Η πρώτη γιατρός ( που έκανε την διάγνωση ) μας σύστησε εξετάσεις καθε μήνα μέχρι τον δεκέμβρη !

Τι να πω! και εγώ δεν ήθελα να μπλέξουμε με τόσους γατρούς γιατί ο καθένας λέει αυτο που νομίζει οτι είναι σωστο ... αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλα !!!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καταλαβα,απλος πρεπει να γινουν οι τιτλοι για να δουν τι θεραπεια θα ακολουθησουν,γιατι εμας ηταν 1/200(χαμηλο ποσοστο)οποτε δε κανεμε ουτε ενεση ουτε κατι αλλο,μονο αντιβιωση βαση των κιλων μας και τελος!!
Τωρα που θα κανω παλι το τσεκ-απ της μπορει παλι να εχει-μπορει και οχι!Επισης δε υπαρχει λογος να κανει τα τεστ απο την στιγμη που εχει ερλιχιωση,μονο τις εξετασεις-τιτλους να δουμε σε τι ποσοστα ειναι!!
Εμας δε μας ειχε πει κατι τετοιο παντος,οπως ειπα ο καθενας παντα λεει τα δικα του!!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς σε τρεις μόνο μήνες από τη διάγνωση της ασθένειας βγαίνουν τα αποτελέσματα αρνητικά για ερλειχία. Υποτίθεται οτι τα αντισώματα διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα και γι αυτο δίνουν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ (ακόμα κι όταν έχει περάσει η ασθένεια). Πόσο μάλλον όταν φαίνεται από τα πεσμένα αιμοπετάλια οτι η ασθένεια είναι "εν ζωή". Σου το εξήγησε καπως αυτό η κτηνίατρος;

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
όχι δεν μου εξήγησε ... και ανησυχούσε και η ίδια... έχουμε προχωρήσει σε περισσότερες εξετάσεις και μάλλον θα κάνουμε και αξονική αν δεν βρούμε άκρη ...
Θα πάω την δευτέρα να το συζητήσουμε κ απο κοντά ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγώ δεν κατάλαβα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Είναι μεν χαμηλά τα αιμοπετάλια, αλλά υψηλότερα από πριν. Δεν είναι επαρκής πρόοδος αυτό? Οσο για τα snap test, αυτά είναι μόνο για περιπτώσεις που δεν έχει κανείς πρόσβαση σε εργαστήρια που να βγάζουν τίτλους αντισωμάτων. Μου κάνει τεράστια εντύπωση που για σκύλο με τόσο σοβαρο πρόβλημα, δύο κτηνίατροι σε μεγάλες πόλεις επιμένουν στο snap test!! Πάντως η θεραπεία δεν εξαρτάται από τον τίτλο ντε και καλά.... πολλοί κτηνίατροι κάνουν έτσι κι αλλιώς την imizol που πιάνει και μπαμπέσια, για παν ενδεχόμενο. Prezolon δε δίνουν όλοι. Εξαρτάται απ'τον κτηνίατρο.

Τουλάχιστον για καλααζαρ εξετάζεται το σκυλί ή κι αυτό με snap test?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαι κάτι τελευταίο, από πλευράς όρεξης/ενέργειας κτλ, πως είναι το σκυλί τώρα? Καλύτερα σε σχέση με κείνη την πρώτη μερα που λες ότι ήταν πολύ αδύναμο? (το "δε μπορούσε να σκύψει" δεν το αντιλαμβάνομαι ακριβώς!)

Περαστικά σε κάθε περίπτωση και αν περιπλέξει το πράγμα έχετε και την κτηνιατρική σχολή εκεί στη Θεσσαλονίκη! Μη διστάσεις να πάρεις και μια τρίτη άποψη!

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
αδύναμο δεν ήταν !! έτρεχε και έπαιζε αλλά δεν μπορούσε να σκύψει για να φάει και να πιεί νερό !!!! η κτηνίατρος στην Αλεξανδρούπολη είπε οτι ήταν θρόμβος απο την αρρώστια( ?? ) και του έκανε ένεση κορτιζόνης γι αυτο !!

Η κτηνίατρος στην θεσ.νίκη είχε πρόσβαση ( νομίζω ) για τίτλο αντισωμάτων αλλά δεν κάναμε γιατί η εξετάσεις του σεπτέμβρη έδειχναν πως τα αιμοπετάλια ήταν περίπου 200.000 και δεν το θεώρησε απαραίτητο να κάνει τίτπλ... ! τώρα στείλαμε εξέταση για τίτλους... γιατί έπεσαν στα 78.000 ενώ πριν ένα μήνα ήταν σχεδόν φυσιολογικα ...

μου προτείνεις να πάω στην κτηνιατρική κλινική ? δεν ξέρω τι να κάνω μου φένονται όλα τόσο μπερδεμένα και ανυσηχώ για το μικρό μου... αύριο θα πάω στην κτηνίατρο να το συζητήσουμε απο κοντά.. αν δω ότι δεν με καλύπτει θα πάω και στην κτηνιατρική ...

( για καλαζαρ του κάναμε σναπ τέστ τον αύγουστο μαζί με της ερλίχιας... έδειξε αρνητικό .. )

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Να μην ξανακάνεις snap test.
Να ζητάς κανονικές εξετάσεις και για ερλίχεια και για καλαζάρ.

Dyllangirl

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
176
0
Θεσσαλονίκη
Ανανεώνω το θέμα μιας και χθές πήρα τις εξετάσεις... Κάναμε εξέταση για ερλίχια ( IFA ) νομίζω την λένε και ο δείκτης βγήκε αρνητικός :confused::confused:! Δηλαδή λέει κάτω απο 1/80
Μίλησα και με ακόμη ένα κτηνίατρο και μου επιβεβαίωσε ό,τι ακριβώς είχε πει και η δικιά μας : ότι το σκυλί κατα πάσα πιθανότητα δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ:eek::eek: !! αυτή την αρρώστια !! είχε και τις 4 εξετάσεις μπροστά του..... Μου είπανε πως δεν γίνεται να πέσουν τα αντισώματα τόσο γρήγορα... συνήθως κρατάνε 6 μήνες με 1 χρόνο....

Από όλα αυτα... εμείς θα κάνουμε τον κύκλο της αντιβίωσης για καλό και κακό ...και σε ένα μήνα επανεξετάσεις .......