Υποψιες για καλαζαρ!

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Καλησπερα για ακομη μια φορα...
Θα μπω κατευθειαν στο ψητο γιατι ειμαι πολυ ταραγμενος...
Την κυριακη που μας περασε ιεχα παει μιας και ανοιξε ο καιρος εκδρομη με την μικρη στο εξωχικο..
διπλα απο το σπιτι υπαρχει μεγαλο οικοπεδο με ελιες και εσιειχαμε την ευκαρια για μια ωραια βολτα..
Η μικρη ετρεξε το κατχαρηκε..
γυρναω την δευτερα απο την δουλεια και παρατηρω στο ενα ποδαρακι κοντα στην πατοθσα της να λυπει ενα μικρο κομματακι τριχας...
Αυριο που δεν δουλευω ειχ< αποφασισει να παμε στο γιατρο να το δει..
Σημερα μετα το μπανιο της ενω την χτενιζα παρατηρισα να βαζει λευκα κομματακια σαν πυτιριδα...
Γκουγκλαρω λοιπον τα παραπανω και βλεπω πως και τα δυο συπτωματα ταιριαζουν στην ασθανεια του καλαζαρ..(πυτιαση και τριχοπτωση)
Πριν δυο μηνες που ειχα παει στο γιατροκαι του μιλησα για εξεταση καλαζαρ μου ειπε πως δεν υπαρχει λογος και πως ειναι πολυ μικρη...(τωρα αυτο που κολαει ποτε δεν καταλαβα αλλα λεω γιατρος ειναι κατι θα ξερει παραπανω)..
Πλεον ομως με αυτα που διαβασα τωρα εχω τρελαθει..
Αυριο θα παμε πρωι πρωι και θα ζητησω να μας κανει και της δυο εξετασεις..(καλαζαρ και ερλιχιωση)
Υπαρχει καμια ελπιδα να μην εχει η μικρη καλαζαρ και να ειναι κατι διαφορετικο...
Ξερω δεν ειστε γιατροι αλλα βαση εμπειριας αν μπορουσατε να μου απαντησετε..
Ετσι για να παρω μια ιδεα μεχρι αυριο γιατι ειμαι να σκασω!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Μην τρελλαίνεσαι - μπορεί να είναι κάτι απλό δερματικό.
Κάνε ωστόσο τις εξετάσεις για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Να σημειωσω επισης οτι αυτη απο προχθες εχει αρχιζει να γλυφετε-δαγκωνετε στο σωμα της σε διαφορετικα σημεια αλλα κυριως στα ποδια...
Μακαρι να μην ειναι καλαζαρ αν και απο αυτα που διαβασα απογοητευτικα πολυ!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
8 μηνών και να χει τόοοοοσο καλαζάρ που να ξύνεται και να δαγκώνεται και να κάνει ξηροδερμία, χλωμό.... Εμένα για κάτι αλλεργικό-δερματικό μου ακούγεται, βέβαια ο γιατρός θα σου πει καλύτερα.

• Like
Reactions: vek

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Το οτι ξυνετε και δαγκωνετε ειναι και αυτο συπτωμα του καλαζαρ?γιατι δεν το προσεξα πουθενα στα συπτωματα που διαβαζα πριν!!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μωρέ μην έχει ψύλλους??? Ξύσιμο δάγκωμα και δερματικα τόσο άμεσα μετά από βόλτα στην εξοχή εγώ αυτό θα σκεφτόμουν πρώτα πρώτα...

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Παιδια σας εχω ζαλισει το ξερω αλλα εχω τρομαξει..
Αν ειχε ψυλους θα μπορουσα να τους δω με γυμνο ματι?
Γιατι εψαξα την μικρη παντου και δεν βρηκα κατι...
Και ειδικα στα σημεια που φαγουριζετε και δαγκωνετε..
Επισης μπορει να δημιουργηθει απο ψυλλους απολεια τριχωματος??
Επισης χθες το βραδυ οταν πεσαμε για υπνο δαγκωνε επιμονα το μπροστινο της ποδαρακι..εκεινο το οποιο εχει και την απωλεια τριχωματος...
Μπορει να το εκανε και η ιδια αυτο??

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Ισως εχει δερματικα....ειδικα αυτην την πεειοχη που ο τοπος ειναι γεματος απο τσιμπουρια...ξερω σκυλακι 3 χρονων που παντα μετα την βολτα αρχιζει να δαγκωνει κ να γλυφει τα ποδια της κ να εχει καρουμπαλα στα ποδια...ο λογος ;; περπατησε απλα πανω στο σκυλι τσιμπουρι κ επειδη ειναι αλλεργικη εγιναν ολα αυτα...ολα καλα

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
41
Κι εμένα για δερματικό μου κάνει...κι εμένα ο δικός μου όλο με τα πόδια του ασχολείται,μια φορά είχαμε κι εμείς ασπράκια σαν πιτυρίδα,πήρα τον γιατρό κ μου είπε να πάρω ενα σαμπουάν φαρμακευτικό...τελικα δε χρειάστηκε,απλά τον έκανα ένα μπάνιο κ τον χτένιζα καλά για καμια βδομάδα και μας έφυγε...μην ανησυχείς δε πιστεύω να είναι κάτι.Οπως και να έχει να πας στο γιατρό να το δείτε!

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για σαμπουαν με aloe vera που ειναι για σκυλια με δερματικα

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Μολις γυρισαμε απο τον γιατρο...
Σημερα το πρωι η μικρη ξυνοτανε παλι σε ενα σημειο αυτη την φορα στο πισω μερος του ποδιου κοντα στο μπουτι και του εκανε κοκκινιλα..
Ο γιατρος πηρε λιγο υλικο και το κοιταξε στο μικροσκοπιο..
Μου ειπε πως δεν βλεπει να ειναι ψωρα η καποιος μυκητας και πως πιστευει πως ειναι αλλεργια..
Μου εδωσε συνταγη για Frontline sprey και ενα καλο ψεκασμα μηπως εχει ψυλλους..Hibitane σαπουνακι και Fucicort να βασω στα εν λογο σημεια 2 φορες την μερα...
Και το σαββατο να την ξαναπαω να την δει..
Αυτα τα νεα μας!!

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Κάνατε και εξετάσεις για καλαζαρ τελικά ή όχι? Περαστικά στη μικρή! Ελπίζω να ξεμπερδεψετε γρήγορα και να μην είναι τίποτα

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Οχι ο γιατρος μ ειπε πως δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι καλαζαρ...παρολα αυτα αν δεν δουμε αποτελεσματα μετα μου ειπε θα κανουμε περισσοτερες εξετασεις!!

• Like
Reactions: kosmaki

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Πληροφοριακά πάντως, εξέταση καλαζάαρ καλό είναι να γίνεται προληπτικά ούτως ή άλλως, 2 φορές το χρόνο: Μάϊο/Νοέμβρη (πριν και μετά τη "σεζόν" της σκνίπας).

Πέρα από αυτό, όντως ακούγεται πιο πολύ για κάτι ψιλοαλλεργικό. Επίσης καλά σαμπουάν για τέτοιες περιπτώσεις είναι τα Allercalm ή Allermyl, της Virbac.