Υψηλή αδρεναλίνη σε κουτάβι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας ενόχλησε ο κτηνίατρος.
Κατά την γνώμη του, βλέπει ένα κουτάβι αδύνατο και πιστεύει [βλέποντάς το κιόλας, πολυτέλεια που εμείς δεν την έχουμε], πως καλό θα ήταν να πάρει βάρος. Και το παρακολουθεί συχνότατα. Δεν πέταξε ατάκα κι άγιος ο Θεός. Ο divingpathos οφείλει να γνωρίζει τα της φυλής του σκύλου του. Και τώρα που το σκέφτομαι...και ο εκτροφέας του μπορεί να σου πει δυό έγκυρα πράγματα παραπάνω.

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
dog-weight-chart.jpg
Είναι κάπου ανάμεσα στην μέση με το κανονικό και το αδύνατο. Και εγώ θεωρώ ότι είναι ο σωματότυπος της συγκεκριμένης ράτσας και είναι απίστευτα δραστήριος σκύλος και γι'αυτό δεν παίρνει εύκολα κιλά. Δεν είναι λαίμαργο σκυλί αλλά σαν ποσότητα νομίζω ότι είναι αυτή που χρειάζεται.
Είναι σκύλος που δεν κάθεται σε ένα σημείο εάν είναι λυτός, θα μου πείτε όλα τα κουτάβια έτσι είναι αλλά διατηρώ επιφυλάξεις γι'αυτό όλα τα κουτάβια κάποια στιγμή κουράζονται...σταματάνε...εμάς τίποτα...όλο σκανταλιές είναι το άτιμο.:p
Κτηνίατρο δεν θέλω να αλλάξω πραγματικά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλός (σε ότι τον χρειάστηκα οποιαδήποτε μέρα και ώρα ήταν εκεί) και οι άλλες επιλογές που έχω καθώς είμαι στην επαρχεία είναι να τραβάς τα μαλλιά σου.
Αγχώθηκα επειδή θέλω να δέσει σωστά και να έχει σωστή ανάπτυξη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας ενόχλησε ο κτηνίατρος.
Κατά την γνώμη του, βλέπει ένα κουτάβι αδύνατο και πιστεύει [βλέποντάς το κιόλας, πολυτέλεια που εμείς δεν την έχουμε], πως καλό θα ήταν να πάρει βάρος. Και το παρακολουθεί συχνότατα. Δεν πέταξε ατάκα κι άγιος ο Θεός. Ο divingpathos οφείλει να γνωρίζει τα της φυλής του σκύλου του. Και τώρα που το σκέφτομαι...και ο εκτροφέας του μπορεί να σου πει δυό έγκυρα πράγματα παραπάνω.
Γιατί όσο θα υπάρχουν κτηνίατροι οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της φυλής που έχουν πάνω στο τραπέζι τους όταν το εξετάζουν άλλο τόσο δεν πρέπει να τους προτιμούμε!

1κιλό ξηρά την ημέρα ξέρεις τι είναι Μαρία για μια φυλή που εξ'ορισμού όταν είναι κουτάβι είναι αδύνατο?
Η φυλή του Τσεχοσλοβάκικου είναι έτσι εξ'ορισμού!Κουτάβι μοιάζει "καχεκτικό" γιατί αναπτύσεται απότομα και έπειτα βάζει σε μυική μάζα!Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν ο ιδιοκτήτης έχει πάρει την οδηγία από τον κτηνίατρο να μπουκώνει το κουτάβι επειδή το βλέπει αδυνατούλι?

Ναι ναι καλά κατάλαβες, αντικείμενο των κτηνιάτρων είναι ο σκύλος!Άρα είναι υποχρεωμένοι να διαβάσουν για τις φυλές και να μάθουν 5 πράγματα!

View attachment 47800
Είναι κάπου ανάμεσα στην μέση με το κανονικό και το αδύνατο. Και εγώ θεωρώ ότι είναι ο σωματότυπος της συγκεκριμένης ράτσας και είναι απίστευτα δραστήριος σκύλος και γι'αυτό δεν παίρνει εύκολα κιλά. Δεν είναι λαίμαργο σκυλί αλλά σαν ποσότητα νομίζω ότι είναι αυτή που χρειάζεται.
Είναι σκύλος που δεν κάθεται σε ένα σημείο εάν είναι λυτός, θα μου πείτε όλα τα κουτάβια έτσι είναι αλλά διατηρώ επιφυλάξεις γι'αυτό όλα τα κουτάβια κάποια στιγμή κουράζονται...σταματάνε...εμάς τίποτα...όλο σκανταλιές είναι το άτιμο.:p
Κτηνίατρο δεν θέλω να αλλάξω πραγματικά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλός (σε ότι τον χρειάστηκα οποιαδήποτε μέρα και ώρα ήταν εκεί) και οι άλλες επιλογές που έχω καθώς είμαι στην επαρχεία είναι να τραβάς τα μαλλιά σου.
Αγχώθηκα επειδή θέλω να δέσει σωστά και να έχει σωστή ανάπτυξη.
Αυτή η φωτογραφία αφορά σιλουέτα ενήλικου σκύλου!

Εσύ έχεις κουτάβι, φυλή που φαινομενικά είναι αδύνατη καχεκτική εξ'ορισμού!

Για τον κτηνίατρο δεν εξετάζουμε το πόσο κοντά είναι αλλά το ότι πόσο γνωρίζει ιδιαιτερότητες της φυλής σου!

Συμβουλή μου είναι να επικοινωνήσεις με τον εκτροφέα σου και να συζητήσετε!
Και φυσικά κόψε το 1 κιλό ξηρά που δίνεις!

Ποια Hills δίνεις?
Συζήτησε το με τον εκτροφέα σου για να δείτε την πρωτείνη που πρέπει να λαμβάνει!Μπορεί αυτή η τροφή να την φιλτράρει καλά και να χρειάζεται άλλη!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Η δική μου άποψη είναι, ότι ο κτηνίατρος οφείλει να γνωρίζει τις ιατρικές ιδιαιτερότητες, που μαστίζουν τις πιο γνωστές φυλές.

Οφείλει επίσης, να μεριμνά για την σωστή ανάπτυξη του κουταβιού, που βλέπει στο τραπέζι του, αν βεβαίως, είναι τακτικτός πελάτης το κουτάβι. Γιατί αν πηγαίνει πχ στη χάση και στην φέξη, δεν μπορεί ο γιατρός να ακολουθήσει ένα πλάνο, αν αυτό χρειάζεται.

Οταν λοιπόν, έχει στο τραπέζι του, ένα κουτάβι που του φαίνεται καχεκτικό, καλά κάνει και δίνει οδηγίες για να πάρει τα πάνω του. Ο ιδιοκτήτης αυτής, της σχετικά σπάνιας φυλής [σίγουρα σπάνιας για τα ελληνικά δεδομένα] πρέπει να του πει, ότι...ξέρεις γιατρέ...έτσι πρέπει να είναι αυτή η ράτσα. Ετσι λέει το πρότυπο, έτσι λέει ο εκτροφέας, έτσι είναι οι γονείς, έτσι θα πρέπει να φαίνεται και το μωρό. Γιατί αν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που οφείλει να γνωρίζει καλύτερα, προβληματίζεται τόσο έντονα, τι πρέπει να κάνει ο γιατρός;

Εδώ μάλιστα, έχουμε έναν γιατρό που δείχνει να νοιάζεται και ζητάει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του. Εμένα πάντως, μια χαρά γιατρός, μου ακούγεται.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
η επινεφρινη θελει τσεκαρισμα στα επινεφριδια.. εργαστηριακα και υπερηχο κτλ.. λογικα τα εκανε και δεν ειδε κατι υποπτο..ενδοκρινολογικο η καποιο οζιδιο,
σου εχει πει μια πιθανη αιτια.. στρες-αγχος π.χ ?
δηλαδη παει εκει ο σκυλος και δεν σου λει απο τι ειναι ? μια πιθανη αιτια κατι ? περιεργο
επισης αν κυκλοφορει τοση αδρεναλινη οπως λες στο σκυλο εχει και παρα πολυ γλυκοζη και ο σκυλος εχει τοση ενεργεια και θελει να την βγαλει εξω ! επισης στην πεψη εχει και εκει θεμα και γιαυτο ειναι αδυνατος.. σαν τον ανθρωπο που ειναι υπερκινητικος ειναι και αδυνατος..
εχει αυπνιες ? κλαιει ? γενικα εχει αλλα συμπτωματα ?

divingpathos

Active Member
10 Οκτωβρίου 2013
36
0
Του δίνω την hills puppy large breed αλλά θα την αλλάξω άμεσα και σαν συμβουλή του κτηνιάτρου μου αλλά και της εκτροφέα είναι να μην πάρω με υψηλή πρωτείνη. Μιλάω με την εκτροφέα και μου είπε ότι είναι ανάλογα την περίπτωση γιατί το αρσενικό, πατέρας του δικού μου είναι πολύ μεγαλύτερος σαν σωματότυπος. Συμβουλή της να συνεχίσει να τον παρακολουθεί ο γιατρός συχνά, να αλλάξω τροφή αλλά να μην τον έχω περιορισμένο για περισσότερο καιρό από 2 εβδομάδες. Γενικά σαν σωματότυπος θα είναι αδύνατος και αναπτύσσεται γρήγορα.
Ο σκύλος παρακολουθείται τακτικότατα...περισσότερο από κανονικά.

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
γεια σε ολους.καλη χρονια!ειμαι νεο μελος και προσφατως τυχερος-ατυχος συγκατοικος ενος θηλυκου τσεχοσλοβακικου λυκοσκυλου.ειναι 2 1/2 μηνων και ειμαστε μαζι περιπου 2 βδομαδες κατω απο την ιδια πλεον καταφαγωμενη στεγη.απο τα λιγα που εχω διαβασει το τυπικο βαρος για ενα τσεχοσλοβακικο ειναι στα 25 με 30 κιλα για ενα αρσενικο και 20 με 25 για ενα θηλυκο.η δικια μου ειναι 8 κιλα και φαινεται μια χαρα.θα ανεβαζα και φωτο αλλα κατι με μπερδευει στο τροπο.οταν ηρθε επισης το κουταβι ετρωγε ωμα απο την εκτροφεα εμενα ομως μου παρουσιασε διαρροιες κ τη γυρισα στη royal canin μετα κτηνιατρου κ pet shop αλλα επειδη η διαρροια συνεχισε κ μετα απο πολυ διαβασμα νομιζω οτι και οι 2 μου λεγαν αηδιες της το ξαναγυριζω παλι λιγο λιγο στο ωμο και το σκυλι τρωει σιγουρα πιο ευτυχισμενο [λυσσασμενο].για να μη λυπασαι το σκυλο σου δλδ.α!κ ο κτηνιατρος μου τη χαρακτηρησε υπερκινητικη τη σφεντονα μου οταν μου προτεινε τη ξηρα η οποια οταν διαβασα τα συστατικα εμεινα αναυδος και αυτος θα επρεπε να μεινει μ.....ς γιατι περιεχει αρκετα καλη ποσοτητα ταυρινης [και να μην ηταν δηλαδη να γινοταν].ασε που η ξηρα τους σκουραινει κ τα ματια μη χαρακτηριστηκο της φυλης.συγγνωμη για τη φλυαρια.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
ασε που η ξηρα τους σκουραινει κ τα ματια μη χαρακτηριστηκο της φυλης.συγγνωμη για τη φλυαρια.

Η ξηρα τους σκουραίνει τα μάτια;

Δεν το ήξερα για αυτό ο διακός μου έγινε μπιρπιλομάτης;
Έλα ξηρά στον τόπο σου και BARF είς τα παιδιά σου:p

fox

Member
31 Δεκεμβρίου 2013
22
0
κρητη
και ομως η ξηρη οπως και τα καροτα λογω της μεγαλης ποσοτητας βιταμινης Η σκουραινουν τα ματια της συγκεκριμενης ρατσας που εχουν σα χαρακτηριστικο τα κιτρινα ματια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κράτα τον σκύλο σου αδύνατο!

Είναι φυλή που θα τα δώσει μετά!
Μην τον μπουκώνεις τώρα με 1 κιλό φαΐ!
Αργεί η ανάπτυξη της φυλής και φυσικά όταν είναι κουτάβια φαίνονται αδύνατοι και ψηλολέλεκες!

Υ.Γ.: Άλλαξε κτηνίατρο!
Συμφωνώ απόλυτα με όλα και με το ΥΓ.
Και στην φωτογραφία ο σκύλος σου φαίνεται φυσιολογικότατος.
Άλλαξε την hills επίσης.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Εχε στο νου σου οτι ο σκύλος που εχει αργή ανάπτυξη αργεί να "δέσει" και παίρνει πρώτα το ύψος. Η δικιά μου ειναι ήδη 2μιση ετών και τωρα άρχισε να φαίνεται νορμαλ και να μην φαίνονται τα παΐδια της.
Προσωπικά σιχαίνομαι την hills για τους δικούς μου λόγους και θα έψαχνα εναλλακτικές αντί ξηράς. Αν σε αγχώνει ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει θέμα υγείας (πχ θυρωειδης) για να ευχαριστηθεις το κουταβάκι σου χωρίς προβληματισμούς και ασε τη φύση να κάνει τη δουλειά της!
Να σου ζήσει και καλα ξεμπερδεματα με την κουταβοπεριοδο...!

alphie

Member
17 Μαρτίου 2013
20
0
Γιώργο μην σε αγχώνει ο σωματότυπος του τώρα και ο δικός μου έτσι ήταν και αμα τον δείς τώρα θα νομίζεις οτι κοιτάς άλλο σκυλί ( έχει φτάσει και 40 κιλά ), αρχικά να ξέρει οτι το σκυλί σου απο εμφάνιση έχει παρα πολύ δρόμο μπροστά του για να πιάσει την τελική μορφή του, ο δικός μου στους εφτά μήνες έτρωγε ένα κιλό περίπου το οποίο και του το μείωσα σταδιακά στα 600 γραμμάρια οπότε και παραπάνω να τον ταίσεις τώρα φρόντισε κοντά στους 9 με 10 μήνες να του μειώσεις τροφή.

Επιπρόσθετα αυτό για τα μάτια ισχύει, όσον αφορά τις φιγούρες που έκανες attach να σου πώ οτι είναι για σκυλους ενήλικους με φυσιολογικό σκελετό, τα τσεχοσλοβάκικα λόγω λύκου αναπτύσουν σκελετό τετράγωνο όπως και κάποιες άλλες ράτσες(cane corso νομίζω κλπ)!!!(δεν το ήξερα ούτε εγώ το διάβασα)

τα νουμερα που αναφέρω εγώ είναι για barf ή ωμα η ξερά τροφή είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

και καχεκτικό να είναι τώρα δες πώς γίνεται μετά, είναι λίγο επεξεργασμένη στα χρώματα θα πάρεις όμως μια ιδεά.(συγκρινε τον με τη φωτο προφί και δες μερικές διαφορές) 9μηνών είναι στο προφίλ 12 τώρα.

a.jpg

Last edited:

joanna2

Member
9 Απριλίου 2014
7
0
Καλησπέρα σας, πριν ένα μήνα απέκτησα ένα πανέμορφο θηλυκό american akita. Είναι περίπου 3 μηνών.
Ξεκινήσαμε ξηρή τροφή Nutram αλλά δεν την έτρωγε εύκολα και είχαμε και διάρροιες. Μετά αλλάξαμε την τροφή σε Acana puppy large breed, όλα καλά τις πρώτες 10 μέρες και εχθές ξαφνικά πάλι διάρροια. Όταν λέω διάρροια εννοώ ότι πιο ζουμί δεν γίνεται. Την πήγα στο γιατρό, την εξέτασε, δεν της βρήκε τίποτα, άν και το κουτάβι είναι κακόκεφο, μάλλον εξασθενημένο από τη διάρροια. Παρ όλα αυτά της έδωσε σιρόπι flagyl για λίγες μέρες και λογικά θα της περάσει. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, όταν την πήρα ήταν ήδη αδυνατούλα, τώρα που είναι σχεδόν 3 μηνών παρά κάτι μέρες είναι 7 κιλά. Θα επηρεάσει αυτό την μετέπειτα ανάπτυξή της ή δεν έχει σημασία που τώρα είναι αδύνατη? Ευχαριστώ

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
οι μεγαλοσωμες φυλες θελουν παρα πολλη προσοχη κατα την διαρκεια της αναπτυξης τους,λογω του οτι πολλες φορες υπεραναπτυσσονται με συνεπεια μετεπειτα σκελετικα προβληματα...

πολλοι θεωρουσαν κι εξακολουθουν να θεωρουν υπαιτια την υπερβολικη προσληψη πρωτεινης,αλλα μεχρι στιγμης κατι τετοιο δεν εχει αποδειχθει...εν αντιθεσει στοιχεια δειχνουν οτι τα υπερανεπτυγμενα σκυλια που στην συνεχεια παρουσιασαν προβλημα ,ειχαν υπερβολικα ποσοστα ασβεστιου και μεταλλων...

επισης ,ανεξαρτητως ταχυτητας αναπτυξης τα σκυλια θα φτασουν το τελικο τους μεγεθος σκελετικα και μυικα...το προβλημα υφισταται καθαρα στην προωρη αναπτυξη κατα την διαρκεια της οποιας δεν υπαρχει ομοιομορφια σκελετικης και μυικης αναπτυξης...ειναι μυθος το οτι το σκυλι πρεπει να υπερταιστει μικρο ετσι ωστε να αναπτυχθει πληρως...οτι και να κανουμε η τελικη του αναπτυξη θα ειναι αυτη που θα ειναι,κατι που εξαρταται απο τα προτυπα της φυλης και το εκαστοτε γεννεαλογικο δεντρο...

επιβραδυνοντας την διαδικασια δινουμε χρονο στο μυοσκελετικο συστημα να αναπτυχθει οσο το δυνατον ομαλοτερα...

συνηθως ειναι προωρη η οστικη αναπτυξη με αποτελεσμα το μυικο συστημα να μην μπορει να ανταπεξελθει..."μπουκωνοντας" το σκυλι λοιπον,προσπαθωντας να το παχυνουμε, το μονο που καταφερνουμε ειναι να αναπτυσσεται ταχυτερα οστικα,μια και ο ογκος ερχεται τελευταιος...

τα δεδομενα μιλουν για τροφη με ποσοστα πρωτεινης απο 23-30% λιπους απο 9-16% και σε καμια περιπτωση ασβεστιο πανω απο 1.5% και φωσφορο 1.1%...ιδανικα 1.2-1.3 ασβεστιο και 0.8-0.9 φωσφορο...επισης βοηθουν αρκετα τα συμπληρωματα χονδροιτινης γλυκοσαμινης σε συνδυασμο με υαλουρανικο οξυ ετσι ωστε να βοηθηθουν οι χονδροι των αρθρωσεων...

το συνηθεστερο προβλημα που παρουσιαζεται ειναι το carpal flexural deformity (η flexural deformity of the carpus),κατα το οποιο οι καρποι του σκυλου "σπανε" προς τα εμπρος τις περισσοτερες φορες και καποιες λιγοτερες προς τα πισω,...

πολλοι ακομη και σημερα ακολουθουν διατροφη adult στα κουταβια προσπαθωντας με αυτον τον τροπο να επιβραδυνουν την αναπτυξη...τα τελευταια δεδομενα λενε οτι κατι τετοιο πρεπει να αποφευγεται διοτι δεν υπαρχει ορθη καλυψη σε βιταμινες και ιχνοστοιχεια που περιεχονται σε μεγαλυτερο βαθμο στις puppy τροφες...επισης κατ αυτον τον τροπο το σκυλι τρωει μεγαλυτερη ποσοτητα για να καλυψει τις αναγκες του με αποτελεσμα να παιρνει περισσοτερο ασβεστιο απ οσο χρειαζεται...

υπαρχουν πλεον και Puppy τροφες που ακολουθουν το σκεπτικο της βραδειας αναπτυξης...

900 γραμμαρια ξηρας που δινεις,ακομη και αν μιλαμε για σκουπιδοτροφη. ειναι κατι περισσοτερο απο παραλογα υπερβολικη...

επισης το σκυλι σου στους 5 μηνες βρισκεται σε πολυ κρισιμο σημειο απο πλευρας αναπτυξης και καλο θα ηταν να προσεξεις πολυ πως θα συνεχισεις...σιγουρα δεν ειναι λυση η παχυνση,μια και ουτως η αλλως δεν νομιζω να την καταφερεις...το σκυλι θα "γεμισει"αφου τελειωσει σκελετικα...

διαγνωση υπερβολικης αδρεναλινης χωρις εξετασεις εμενα δεν μου λεει κατι...εαν λεει στον κτηνιατρο σου προφανως θα ξερει κατι περισσοτερο απο μενα λογω πειρας...δεν θα ηταν κακο ομως να το συζητησεις μαζι του εφ οσον τον εμπιστευεσαι σε τετοιο βαθμο...

βασικα σταματα να θεωρεις οτι το αδυνατο σκυλι (προσοχη δεν μιλαμε για σκελετωμενο),κατα την διαρκεια της αναπτυξης οτι ειναι κατι ανεπιθυμητο...επιθυμητο ειναι και απολυτως φυσιολογικο...