ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ


Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
kango1 said:
να ρωτησω κατι ..γενικα αλλα πραγματα μπορεις να του παρεις απο το στομα..?αν φαει κατι απο κατω στην βολτα μπορεις να του το παρεις απο το στομα..?
Ναι οτιδήποτε άλλο δεν τον νευριάζει( ποτέ δεν έχει δαγκωσει για κάποιο άλλο λόγο ουτε εχει νευριασει έτσι) ,αλλωστε σε μένα δεν αγριευει όταν βλεπει ότι πάω να του πάρω κατι από το στόμα και του μιλάω. Αγριεύει αν πχ. ενω τρωει και ειναι αφοσιωμένος στο φαγητό του τον ακουμπήσω από πίσω.
 


Amelie

Guest
12 Δεκεμβρίου 2007
69
0
Thessaloniki
Σωστό, απλώς ήθελα να πω πως ενώ άλλες μορφές εκδήλωσης επιθετικότητας είναι πρόβλημα χαρακτήρα, η προστασία του φαγητού δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα χαρακτήρα-επιθετικότητας, αλλά μη επιθυμητή συμπεριφορά προς εμάς...[/quote]

Αρα αν είναι απλά το ένστικτο του μηπως δεν γίνεται να αλλάξει ετσι και αλλιώς?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eίμαστε μεγάλα παμφάγα, χωρίς μάλιστα ούτε κέρατα, ούτε νύχια ... το ένστικτό του, κάποτε του έλεγε να φτιάξει αγέλη, να μας κυνηγήσει και να μας ταίσει στα κουτάβια του ... τα ΠΑΝΤΑ αλλάζουν ...
Πρόβλημα συμπεριφοράς είναι ότι ενοχλεί τον καθένα. Το θέμα ειναι αν είναι λογική η απαίτησή μας από τον σκύλο ή όχι. Και το να μπορούμε να τον πλησιάσουμε χωρίς να κινδυνεύει η σωματικά μας ακεραιότητα όταν τρώει, είναι μία πολύ λογική απαίτηση. Είναι και πάρα πολύ χρήσιμο.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
συμφωνω με denis..

και κατι αλλο ..οταν σε ενα σκυλι το οποιο δεν εχει μαθει για καποιους λογους να το πλησιαζεις στο φαγητο δεν πας ποτε να τον αγγιξεις αποτομα απο πισω..
γενικα τα σκυλια εχουν εκφυσεως καποια σημεια που νευριαζουν αν τα ακουμπας που αναλογα απο πολλα ..καποια γρηλιζουν καποια δαγκωνουν καποια δεν κανουν τιποτα γιατι γενικος ειναι πληρης "υποταγμενα"στον ιδιοκτητη τους.Η ουρα και γενικα πισω ειναι ενα μερος που τα νευριαζει αν τα ακουμπας οπως ..εχουν και τα μεροι που εκφυσεως τους αρεσει.
θελω να πω οτι το να πας ετσι απο πισω και να τον ακουμπισεις ειναι σιγουρο οτι θα σου γριλισει..πρεπει να διαβαζεις το σωμα του και να εχεις και να εχει οπτικη επαφη μαζι σου..και να του μιλας γλυκα πλησιαζοντας το..

ειχε και το μαλτεζακι μου αυτο το προβλημα και θεωρω οτι φταιω εγω εφοσον δεν ασχοληθηκα εγκερα να το φτιαξω η μαλλον δεν εχτησα σωστη σχεση αναμεσα μας ..ηταν το πρωτο..

ειναι προβλημα γιατι μπορει καποια στιγμη να πρεπει να το παρεις το φαγητο που τρωει και μετα..τι κανεις..?και γενικα ειναι απαραδεκτο για οποιοδηποτε λογο να κινδυνευεις απο αυτο..