ΦΟΛΑ

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
αχ παιδιά σήμερα έπαθα το σοκ της ζωής μου.ήμουν στο μαγαζί και έρχεται μια κυρία και μου λέει είναι ένα σκυλί σφηνομένο στον πάγκο σου από πισω.βγαίνω και τι να δώ.ένα τερατάκι να έχει σπάσμούς και να βγάζει αφρούς. να πέρνω εκατό τηλέφωνα σε κτηνιατρους και να μην μπορώ να βρω κανέναν και όσους βρήκα μου λέγανε να πάρω ενέσεις.εκτός του ότι δεν μπορούσα να φύγω με το που ΄βλέπω συριγγα σωριάζομαι..τελικά ο μοναδικός γιατρός που ήρθε είναι ο κύριος Μομπιλος.δεν ξέρω αν επιτρέπεται που αναφέρω το όνομα του όμως εγώ θέλω να του πούμε ένα μεγάλο ευχάριστω γιατί η κοπελάρα σώθηκε χάρι σε κείνον!!παιδιά χαλάλι η λαχτάρα που πήρα γιατί η χαρά που έχω τώρα δεν περιγράφεται !!!!στο καθίκι που το έκανε΄ευχομαι να δηλητηριατεί αλλά αυτός να μην έχει κανέναν να τον βοηθήσει.το κτήνος.:mad:

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!!!!!!!!!!!

Ευτυχώς που σώθηκε το κακόμοιρο, τι φταίνε τα ζωάκια που υπάρχουν τέτοιοι άρρωστοι άνθρωποι????????

Τώρα που είναι το σκυλάκι?
Ήταν αδέσποτο?
Πως επανέρχεται από φόλα?

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
αδέσποτο ναι του έχουν κάνει στειρωση είναι δέκα χρονών και το ταιζει μια κυρία.έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να το πάρουν τα παιδιά από τη φιλοζωική αλλά είναι τεράστιο και έχει συνηθήσει έτσι είναι δέκα χρονών τώρα και δεν θέλει να πάει στο σπιτάκι που τα προσέχουν.η κυρία αυτή που λέω την ταίζει χρόνια τώρα και την έχει σαν αφεντικό της αλλά δεν μπορεί να το έχει μέσα στο σπίτι κι έτσι τρυγυρνάει.τώρα είναι έξω από το μαγαζί μου.της έχω νεράκι και της έριξα και πάνω της για να την πλύνω από τους αφρούς και για να δροσίζεται.ο γιατρός δεν μας είπε ότι χρειάζεται κάτι άλλο.έχει τύχει να είναι αυτός που την έχει στειρώσει όπως μας είπαν με δικά του έξοδα και τις ενέσεις αυτός τις ανέλαβε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ενημέρωσε την κυρία για το περιστατικό όμως και επισήμανε της ότι εφόσον κάποιος πετάει φόλες πολύ πιθανό να ξανασυμβεί. Ας πάρει μέσα τον σκύλο, κρίμα είναι.
Μπράβο και στον γιατρό που περιποιήθηκε το ζώο.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Εγώ προτείνω να βγάλεις ανακοίνωση < ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ>

Τώρα ήσουν εκεί την κατάλληλη στιγμή.
Να ενημερωθούν και οι περάστικοι για να έχουν το νού τους.
Αυτός που το έκανε μπορεί να δεί ότι δεν είχε αποτέλεσμα και να ξαναπροσπαθήσει.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
την κυρία αυτή ψάχνουμε να την βρούμε από κείνη την ώρα αλλά δεν μπορώ να την βρω πουθενά.μια γειτόνισα μας είπε ότι λείπει και δεν μπορώ να βρω το κινητό της !μένει κοντά σε μένα όμως και πετάγομαι αλλά τίποτα.τώρα για τις φόλες τι ανακοίνωση να βγάλω.όλοι ΄ξερουν ότι έχει πάρα πολλές φόλες εδώ γύρω.κι εγώ την άλις την βγάζω με πολύ προσοχή.αν και μου είπαν ότι υπάρχει περίπτωση να το ρίξαν συγκεκριμένα από κάποια πολυκατοικία γιατί πάει και κάθεται συνέχεια εκεί το σκυλί και δεν το θέλουν και μου είπε και μια κοπέλα ότι το είδε από το μπαλκόνι να έρχεται από κει...πώσ θα μπορούσαμε να μάθουμε όμως ποιος συγκεκριμένα το έκανε;;;α και κάτι άλλο ρε παιδιά.μετά από πόση ώρη αρχίζει να ενεργεί η φόλα΄;

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΑΑΑΑΑΑΑΑ δεν ήξερα ότι είναι σύνηθες το φαινόμενο με τις φόλες εκεί!!!!!!

Και εγώ από φόλες δεν ξέρω τίποτα, μόνο το ότι αν φάει φόλα και δεν παρέμβεις άμεσα το πολύ σε μισή ώρα το έχεις χάσει (έτσι μου έχουν πεί τουλάχιστον).
Ας μας δώσει κάποιος περισσότερες πληροφορίες ή ας μας παραπέμψει κάπου σχετικά να ενημερωθούμε.

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
σχετικά με τις φόλες, είναι εύκολα ορατές δηλαδή το βλέπεις ότι τρώει ή μπορεί να φάει και να μην καταλάβεις τίποτα ; επίσης σε πόση ώρα περίπου εκδηλώνονται τα συμπτώματα ;

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ο μονος τροπος να εισαι σιγουρος ειναι να φροντιζεις να εχεις την πληρη εποπτεια του σκυλου οταν ειναι εξω, ωστε αν παει να παρει κατι στο στομα του να τον αποτρεψεις. Ακομα ομως και στην περιπτωση που το καταπιει τουλαχιστον εισαι ενημερος και σε εγρηγορση για τυχον παρατραγουδα.

Η ωρα της εκδηλωσης των συμπτωματων ποικιλλει αναλογα με το φαρμακο που εχει χρησιμοποιηθει καθε φορα.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Χίλια μπράβο Γιούλη για την προσπάθεια σου να σώσεις το σκυλάκι και άλλα τόσα μπράβο στο γιατρό τον Μομπιλο που τα κατάφερε!!!

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
Χίλια μπράβο Γιούλη για την προσπάθεια σου να σώσεις το σκυλάκι και άλλα τόσα μπράβο στο γιατρό τον Μομπιλο που τα κατάφερε!!!
αχ βρε παιδιά όμως δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο και όλο το σκέφτομαι.
ασε που δεν μπορεί να φύγει από τη μύτη μου η μυρωδιά από τους αφρούς που έβγαζε.τι σκατά βάζουν βάζουν μέσα ρε γαμώτο βρωμοκοπούσε ο τόπος δηλητήριο

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Μετά από αυτό το περιστατικό άρχισα να ανησυχώ και εγώ για τις φόλες, μέχρι τότε δεν είχα ακούσει τίποτα, νόμιζα ότι η δική μου περιοχή είναι "καθαρή". Μέέέέέέγα λάθος!!!!!!!!! Άρχισα να το συζητάω με τους άλλους ιδιοκτήτες, στο πάρκο που πηγαίνουμε και έμαθα ότι είναι γεμάτο φόλες.:mad:
Ο δικός μου δεν τρώει από κάτω, ούτε παίζει με κουκουνάρια και ξυλαράκια που θα βρεί, όμως τώρα τον παρακολουθώ συνέχεια, που μυρίζει, αν κολλάει σε μια μυρωδία, δεν τον αφήνω από τα μάτια μου. Ενημερώνω και τους άλλους να έχουν το νού τους.
Υπάρχει μια ένεση, που την έχεις πάντα μαζί σου και σε περίπτωση που γίνει κάτι, του την κάνεις και κερδίζεις λίγο χρόνο μέχρι να τον πάς στον γιατρό.
Προχθές, μου είπε μια κυρία, ότι είδε έναν να κρατάει το σκυλί του αγκαλία και έτρεχε να παέι στον γιατρό. Φρίκη!!!!!!!!
Το ενθαρυντικό είναι ότι υποψιάζονται ποιός είναι ο μ........ς που το κάνει αυτό και έχουν τα μάτια τους ανοιχτά μην τον πετύχουν.

Το σκυλάκι εκείνο τι έγινε τελικά είναι καλά????? Επανήλθε???????

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
πλέον έχω πειστεί πως το μόνο μέρος χωρίς φόλες είναι δικοί μας περιφραγμένοι χώροι.και πάλι μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα την πετάξει μέσα.

το σκυλάκι αυτό δεν τα κατάφερε.την επόμενη μέρα ήρθε η κυρία που το ταίζε το πήρε σπίτι της και την επόμενη μέρα όταν ξύπνησε η εύα κοιμόταν για πάντα.κι αυτό γιατί κάποιοι σιχαμένοι είναι δολοφόνοι αλλά τα βράδια κοιμούνται ήρεμοι.και το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι δολοφόνοι μπορεί να είναι ο δάσκαλος του παιδιού σου,ο γείτονας που παίζει με το παιδί σου κι εσύ να μην έχεις πάρει χαμπάρι.

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
πλέον έχω πειστεί πως το μόνο μέρος χωρίς φόλες είναι δικοί μας περιφραγμένοι χώροι.και πάλι μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα την πετάξει μέσα.
Σ'αυτό έχεις πολύ δίκιο. Εδώ πετάνε φόλες για σκοτώσουν τα ξένα κυνηγόσκυλα μην κ τους φάνε άλλοι τα θυράματα. Μερικά από τα δικά μου σκυλιά φαίνονται κυνηγόσκυλα κ έχω βρει φόλες στην αυλή.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα μαθαίνω να τρώνε μονο από το χέρι μου (πράγμα όχι πάντα εφικτό να το μάθουν) κ να έχω ατροπίνες κ συριγγες πάντα.
Κ εμείς ξέρουμε ποιός τις πετάει κ ο άντρας μου κόντεψε να του ταϊσει μια, ως την αστυνομία φτασαμε, αλλα αν δεν τον πιάσεις την ώρα που το κάνει αποτελεσμα μηδέν.

kimeli

Member
19 Ιουλίου 2012
20
0
γεια σας κ απο μενα!!!
με τις φολες γινεται χαμος.ειμαι απο χανια κ στην περιοχη μου υπαρχουν κατι κτηνη(το πιο ευγενικο που μπορω να πω) καθε μηνα σχεδον δηλητηριαζουν 2-3 σκυλους.εχουν γεμισει την περιοχη με φωλες.εχουν βγαλει ανακοινωσεις απο την φιλωζωικη εδω για να ενημερωσουν τους κατοικους κ τους τουριστες που ερχονται με τους σκυλους τους,που δεν ειναι κ λιγοι..εχω κ εγω σκυλο κ φοβαμαι να τον βγαλω στην αυλη!παντα πριν τον βγαλω να παιξει,βγαινω κ ελεγχω να δω μηπως βρω κατι φαγωσιμο πεταγμενο πουθενα.παντως τον προηγουμενο μου σκυλο τον προλαβα στο τσακ!το μονο που εκανα ηταν να δωσω λαδι κ φαει να κανει εμετο,γιατι δεν ηξερα για συριγγες :(...παντως να ναι καλα κ ο γιατρος εκανε οτι μπορουσε κ τα καταφερε!!!