Φήμη (κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα;)

pdvet

New Member
25 Ιανουαρίου 2012
3
0
φαγώσιμο εμβόλιο μπορεί να δωθεί και στον σκύλο ας πούμε?
Αυτά δεν κάνουν για οικόσιτους σκύλους. Για αυτούς ένεση... που είναι και ασφαλέστερη.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν είχα ακούσει γι' αυτή την κίνηση. Έξυπνη μου ακούγεται αν και δύσκολο να εξακριβωθεί σε τι ποσοστό είναι επιτυχής και αποτελεσματική. Δεν έχω ιδέα τι κάνουν σε άλλες ηπείρους. Στην Αμερική π.χ. δεν ακούγεται η λύσσα πολύ, αλλά δεν έχω κοιτάξει καθόλου αν υπάρχουν κρούσματα, αφού μάλιστα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχουν εύκολη πρόσβαση άγρια ζώα. Ακόμα και τώρα, έτσι και δω λύκο πουθενά στην εθνική οδό, ή ακόμα και ελάφι, πάντα τρίβω τα μάτια μου διότι νομίζω ότι ονειρεύομαι...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
το εμβόλιο είναι ένα
και ο νόμος το ζητάει ετήσιο
αλλά κρατάει 3 χρόνια
ανάλογα τον σκύλο όμως
γενική κατάσταση ανοσοποιητικού συστήματος δηλαδή
Δεν είναι μόνο ανάλογα με την γενική κατάσταση του σκύλου, είναι ανάλογα και με την χώρα που γίνεται. Σε μία χώρα όπως η Αγγλία ή η Κύπρος π.χ. που δεν υπάρχουν σύνορα με άλλες χώρες το εμβόλιο και κάθε τρία χρόνια να γίνεται δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην Ελλάδα που κρούσματα υπάρχουν στα βόρεια συνορα μας καλό θα είναι να εμβολιάζουμε τους σκύλους μας τακτικά. Σε περίπτωση επιδημίας υπάρχει ενδεχόμενο να βγει εντολή να γίνει ευθανασία σε όλους τους σκύλους εμβολιασμένους και μη. Κτηνίατρος μου τα είπε όλα αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Καλό είναι κατά την γνώμη μου να αφήνουμε τους αυτοσχεδιασμούς όσον αφορά εμβολιασμούς για τέτοιες ασθένειες.

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Και ο δικος μου Κτηνιατρος ειχε πληροφοριες απο συναδελφους του οτι εμφανιστηκαν κρουσματα λυσσας σε Ιωαννινα και Αρτα πολυ προσοχη....

bellaciao

Member
28 Φεβρουαρίου 2013
8
0
Σήμερα διάβασα οτι βρεθηκε κρούσμα σε γατα στα ΤΡΙΚΑΛΑ!και μάλιστα δάγκωσε και μια γυναίκα που νοσηλέυεται.Ευτυχώς που έχω εμβολιάσει γιατί τρέμω στην ιδέα.

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Ένα απο τα θέματα που αναπτύξαμε χθες με τον κτηνιατρό μου ήταν το θέμα της λύσσας.
Δυστυχώς μια από τις πολλές παραμέτρους που ευθύνονται για την μετάδοση της είναι η λανθασμένη άποψη των κυνηγών, όπου δεν εμβολιάζουν τους σκύλους τους για τη νόσο αυτή, με το πρόσχημα πως ....εξασθενεί την όσφρηση.

Εκτός από τους αστικούς μύθους...έχουμε και τους υπαίθριους

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σήμερα διάβασα οτι βρεθηκε κρούσμα σε γατα στα ΤΡΙΚΑΛΑ!και μάλιστα δάγκωσε και μια γυναίκα που νοσηλέυεται.Ευτυχώς που έχω εμβολιάσει γιατί τρέμω στην ιδέα.
Ανησυχία προκαλεί το πρόβλημα της λύσσας μετά τη μόλυνση μεσήλικης γυναίκας, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν ειχα εμβολιασει τον γατο γιατι το θεωρουσα περιττο.Οπως και η κτηνιατρος .Ζει μονιμα μεσα κτλ.
Τελικα ομως καναμε αντιλυσσικο ετσι για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Η φολα επισης παει συνεφο...Βλεπει ο κοσμος σκυλι που εχει φαει δηλητηριο και παιρνουν τηλεφωνα πανικοβλητοι οτι ειναι λυσασμενο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
ΠΡΟΣΟΧΗ. περιστατικό λύσσας στην ανατ. Αττική. Με ενημέρωσε η κτηνίατρος μου.
Είναι εξακριβωμένο; Κακά ξεμπερδέματα θα έχουμε με αυτή την επιδημία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3