Φαγούρα στην ωμοπλάτη (κυρίως)

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Καλημέρα.Να πω τον πόνο μου (και κυρίως του Εκτορα) μπας και ακούσω καμιά ιδέα που ίσως να μπορεί να μας βοηθήσει.

Ο Εκτωρας ειδικά απο το Σεπτέμβρη κι ύστερα εμφάνισε έντονη φαγούρα στο μέσα μέρος των μηρών, όπου κάποιες στιγμές αρχίζει το γλύψιμο να πηγαίνει σύννεφο και στις 2 ωμοπλάτες, τις οποίες ξύνει κάμποσες φορές μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει αρκετό τρίχωμα (εχει ήδη κάνει δυο μικρες λακούβες στο τρίχωμα) κι αν εξακολουθήσει για λίγο καιρό θα εμφανιστεί και δέρμα.

Η φαγούρα, μετά απο σκέψη, εντόπισα οτι συνέπεσε με την εποχή που ξανάρχισε να ανεβαίνει και να κοιμάται στο κρεβάτι μας.Το καλοκαίρι λόγω ζέστης κοιμόταν στα πλακάκια και δεν είχε τέτοια θέματα.
Μολις όμως άρχισε να ξανανεβαίνει συστηματικα σε κρεβάτια-καναπέδες, νομίζω οτι τον έπιασε η φαγούρα.
Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό, απλά το αναφέρω.Διάβασα για πιθανές αλλεργίες σε ακάρεα τα οποία βρίσκονται κυρίως στα κρεβάτια μας (αν και είμαστε πολύ καθαροί :) )

Επίσης να αναφέρω οτι ο Εκτωρας είναι Λαμπ. 2 ετών
Διατροφή έχει barf.

Σε κάποιο πρόχειρο τεστ, μετά απο υπόδειξη του γιατρού, πήρε για 2 ημέρες prezolon με το οποίο του κόπηκε η φαγούρα.Μας είπε να το κάνουμε αυτό, για να αποκλείσουμε λέει την ψώρα.Αν ειχε ψώρα η φαγούρα θα εντεινόταν.

Κάποια ιδέα ?

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Ψύλλοι;
Απορρυπαντικό, μαλακτικό που πλένονται τα υφάσματα κρεβατιού/καναπέ;
Προσθήκη κάποιου καινούργιου υλικού σε barf;

ΥΓ1. Για τα ακάρεα κλπ.: Ψέκασμα καθημερινό όλων των υφασμάτων με dettol spray από το s/m.
ΥΓ2. Οι κορτιζόνες δεν θεραπεύουν, καλύπτουν το πρόβλημα. Μπορεί οι γιατροί να τις έχουν εύκολες για γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, αλλά δημιουργούν άλλα προβλήματα. Με μέτρο και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητες. Όχι για πειράματα. Για την ψώρα υπάρχουν και σχετικές εξετάσεις.

• Like
Reactions: l.Kyveli

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Ψυλλους δεν εχω εντοπισει ποτέ.Φοράει και τα κολλάρα του, και ψεκάζεται κάποιες φορές και το ειδικό χτενάκι εχω.

Για τις κορτιζόνες το ξέρω και με προβλημάτισε οταν μου το είπε μιας και δεν θέλω να του δίνω με το παραμικρό κι περισσότεροι γιατροί τις έχουν σαν τις ασπιρίνες.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει για αλλεργία στα ακάρεα... Εχετε στρώσει και χαλιά στο σπίτι;
Κατάλαβα ότι την κορτιζόνη την έδωσε για να κάνει δοκιμή, έτσι; Δεν θα την παίρνει μακροπρόθεσμα ο Εκτορας;

Σιγουρέψου ότι είναι καλυμμένος για ψύλλους, όπως είπε η elpinor, κ ας είναι χειμώνας κάνουν παρτυ τα παλιομαμούνια

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Κορτιζονες δεν παιρνουμε μονιμα.Για 2 μερες πηρε για τεστ μονο

Χαλια στρωσαμε πριν μια βδομαδα.

Τι παραπάνω να κανω για τους ψύλλους ? Και bravecto εχει πάρει παρεμπιπτόντως.

Τον λυπάμαι τον καυμενο και είναι απο τις λίγες φορές που δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω.

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Αν έχει πάρει bravecto τότε οκ. Στα σκυλιά που έχουν αλλεργία σε ψύλλους αυτό δίνουν συνήθως τώρα πια, οπότε εντάξει.
Υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι για να είναι αφιλόξενο το περιβάλλον για την ανάπτυξή τους (για τα ακάρεα μιλάω). Επίσης υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να αλλάξετε στην καθημερινότητα και τη φροντίδα του Εκτορα.
Ομως εγώ προσωπικά που έχω καεί απ το χυλό (και φυσάω και το γιαούρτι πλέον) θα σου πρότεινα να δείτε έναν δερματολόγο. Ειδικά αν λες ότι βλέπεις να χειροτερεύει το δέρμα του.. Να προλάβετε το όποιο πρόβλημα νωρίς, όσο το δέρμα δεν έχει σοβαρές αλλοιώσεις

Edit: Πάντως, ακόμα και αλλεργία να είναι πράγματι, θέλει διερεύνηση για να καταλήξετε στο τι την προκαλέι. Μπορεί να είναι και τροφική που εμφανίστηκε τώρα. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, η τροφική αλλεργία στο σκύλο αναπτύσσεται κυρίως μετά από μακροχρόνια κατανάλωση μιας τροφής και όχι με κάτι καινούριο που έφαγε το σκυλί. Δεν είναι όπως στον άνθρωπο. Οπότε θα επιμείνω στην πρόταση να δείτε έναν δερματολόγο, να ψάξει το θέμα όπως πρέπει και να μην ταλαιπωρείται ούτε ο σκύλος ούτε εσείς

Last edited:

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Nα ρωτήσω κάτι.Τα συμπτώματα τροφικής αλλεργίας είναι κάποια συγκεκριμένα που θα πρέπει να με υποψιάσουν, οι ολες οι αλλεργίες εχουν πάνω κάτω τα ιδια συμπτώματα ?

Θέλω να δω (μέχρι να μπορέσω να απευθυνθώ σε δερματολόγο), αν μπορώ μέσω των συμπτωμάτων να αποκλείσω με σχετική ασφάλεια την τροφική αλλεργία και να κοιτάξω αλλού.Αλλιώς θα πρέπει να του αλλάξω την τροφή για να δω αν σταματήσει το ξύσιμο.

Προς το παρόν του φόρεσα οσο λείπω ενα σαμαράκι που εχω και καλύπτει τα σημεία που ξύνεται, ωστε να μην κάνει άλλη ζημιά.

Υπάρχει ίσως κάτι που μπορώ να του βάζω απο κει και να ανακουφίζεται ? Π.χ χαμομήλι ?

Ευχαριστώ και πάλι

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
συνηθως αυτο που προτεινεται δεν ειναι να ειναι σκεπασμενο το ερεθισμενο μερος και μαλον επιτεινει την φαγουρα παα την ανακουφιζει..
αυτο που μπορεις να κανεις ειναι πλυσεις με αντιαλλεργικα σαμπουνα παραδειγμα allercalm που βοηθουν και τον κνησμο.. ειτε επαληωεις με ενα γαλακτωμα παραδειγμα το amiderm lait που βοηθα και στις δερματιτιδες ειδικα του εξω ακουστικου πορου αλλα και σε ολο το κορμι... το καθεενα απο αυτα εχει κοστος περιπου στα 9 ευρω....
το σαμαρακι γνωμη μου θα θελει ο σκυλος να ξυστει πολυ περισσοτερο και θ ατο κανει με μανια στο τελος λιγο απο εδω λιγο απο εκει θ ατ ακαταφερνει...

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα μόνος σου...
Συμφωνώ με τον GRDANE για μπανάκια, με allercalm, allermyl, όποιο βρεις. Κάνε μπόλικη σαπουνάδα και ας τη να δράσει όπως λένε οι οδηγίες, και παραπάνω αν μπορείς
Αν έχεις κάποια μπλούζα βαμβακερή μόνο που του κάνει και καλύπτει τα σημεία, μπορείς νομίζω να τη βάλεις. Αρκεί το δέρμα να μην έχει ανοίζει από κάτω, να μην υπάρχει πληγή.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Πληγές δεν εχει κάνει ακόμα αλλα αν εξακολουθήσει λίγο ακόμα θα κάνει/Παρηγγειλα ήδη το allercalm να δω και με αυτό.

Κακό πράγμα η αλλεργία γμτ.Δεν είναι κι ευκολο να θεραπευθεί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Eπειδή εγώ η ίδια ανακάλυψα πριν 1 χρόνο περίπου ότι είμαι αλλεργική στα μαλακτικά ρούχων τα οποία παρεπιπτόντως είναι ότι χειρότερο αφού κάνουν μία επικάλυψη στα ρούχα χωρίς να ξεβγάζονται ποτέ θα έλεγα ότι πιθανότατα αυτό έχει ενοχλήσει τον σκυλάκο σου.

• Like
Reactions: Johnkokk

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Eίναι κάτι που μου πέρασε απο το μυαλό και είμαι στις διαπραγματεύσεις με το έταιρον ήμιση, να τα κοψουμε για λίγο καιρό μπας και δούμε αλλαγή.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, να προτείνεις "ισοδύναμα". Απορρυπαντικό & μαλακτικό υποαλλεργικά για μωρά. Ή ένα έξτρα ξέβγαλμα για τα στρωσίδια.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Mπα δεν είχε αντιρήσεις.Βλέπει κι η ίδια οτι ταλαιπωρείται ο καυμένος, οπότε κάνουμε οτι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε.