Φαγούρα φαγούρα φαγούρα

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Καλησπέρα σε όλους σας, Η Φιόνα μου (miniature pincher 3 μηνών) εδώ και έναν μήνα ταλαιπωρείται από μια ακατάπαυστη φαγούρα. Παρατήρησα ότι είχε επίσης πάνω στο τρίχωμα ασπρακια μικρά σαν πιτυρίδα. Την πήγα στην κτηνίατρο της πήρε δείγματα από τα ασπρακια αυτά λοιπόν να τα εξετάσει στο μικροσκόπιο, δεν βρήκε παράσιτο μου είπε ότι μάλλον είναι σμυγματόρρια. Παίρνουμε λοιπόν φαρμακευτικο σαμπουάν και ένα σπρέι που μας έφτιαξε γ ψεκασμό 3 φορές τν βδομάδα το κάναμε για μισό μήνα και τίποτα!. Η φαγούρα φαγούρα, επίσης σε κάποια σημεία είχε 3 άσπρες τριχούλες, οι οποίες τώρα ήταν πολύ περισσότερες και μέσα σε αυτές τς άσπρες τρίχες είχε φόλα μέσα στο δέρμα σαν αλωπεκία. Την ξαναπάω λοιπόν στην κτηνίατρο, αυτή την φορά της παίρνει ξυσματα με το νυστέρι και δείγματα τρίχας κ περιμένουμε τις απαντήσεις τώρα. Η θεραπεία π κάνουμε τώρα είναι μια αμπούλα κάθε 15 μέρες και αναμένουμε. Επίσης δεν της φοράω καθόλου ρούχα παρά μόνο αν είναι βαμβακερά όπως μου είπε, και θα αλλάξουμε και την τροφή μην τυχόν την πειράζει και αυτή αν και θα την αλλάζαμε ούτως ή άλλως. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε εσάς ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Βασιλική καλώς ήρθες!
Να χαίρεσαι τη Φιόνα!! :love:

Επικεντρώνεται σε κάποια συγκεκριμένα σημεία ή ξύνεται γενικώς;
Οι άσπρες τρίχες πού είναι; Στα σημεία που την ενοχλούν;

Η πιτυρίδα μπορεί να οφείλεται σε ξηροδερμία.
Ειδικά στα πίντσερ όμως, όπως και σε άλλα σκυλιά με περιορισμένη αντοχή στο κρύο, το χειμώνα εμφανίζεται "πιτυρίδα" που σχετίζεται με το κρύο.

Καλό είναι ότι με το γιατρό σου αποκλείσατε κάποιες αιτίες -παράσιτα.
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν θέλεις κάνε μία εξέταση για λεϊσμανίωση.
Υπάρχει πιντσερίνα στο φόρουμ που είχε τριχόπτωση και οι γιατροί
επανειλημμένα την απέδιδαν αλλού χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την αντιμετώπιση μιας πολύ σοβαρής ασθένειας. Δες το θέμα αυτό.
Δεν βάζω το θέμα για να πανικοβάλλεσαι αλλά για να το ελέγξεις και να αποκλείσεις το ενδεχόμενο.

• Like
Reactions: dimitris-skg

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Βασιλική καλώς ήρθες!
Να χαίρεσαι τη Φιόνα!! :love:

Επικεντρώνεται σε κάποια συγκεκριμένα σημεία ή ξύνεται γενικώς;
Οι άσπρες τρίχες πού είναι; Στα σημεία που την ενοχλούν;

Η πιτυρίδα μπορεί να οφείλεται σε ξηροδερμία.
Ειδικά στα πίντσερ όμως, όπως και σε άλλα σκυλιά με περιορισμένη αντοχή στο κρύο, το χειμώνα εμφανίζεται "πιτυρίδα" που σχετίζεται με το κρύο.

Καλό είναι ότι με το γιατρό σου αποκλείσατε κάποιες αιτίες -παράσιτα.
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αν θέλεις κάνε μία εξέταση για λεϊσμανίωση.
Υπάρχει πιντσερίνα στο φόρουμ που είχε τριχόπτωση και οι γιατροί
επανειλημμένα την απέδιδαν αλλού χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την αντιμετώπιση μιας πολύ σοβαρής ασθένειας. Δες το θέμα αυτό.
Δεν βάζω το θέμα για να πανικοβάλλεσαι αλλά για να το ελέγξεις και να αποκλείσεις το ενδεχόμενο.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και καλώς σας βρήκα :) στην αρχή ήταν στο σημείο με τις άσπρες τριχούλες που όπως σου είπα έβγαλε περισσότερες κ μέσα έχει φόλα δερματακι λευκό υπερβολικά χωρίς χνουδι στο μέγεθος της φακής κ ίσως μερικά χιλιοστά περισσότερο , πλέον όμως ξύνεται παντού... Τώρα περιμένουμε τις εξετάσεις με τα ξυσματα που της πήρε με το νυστέρι και τα δείγματα τρίχας μου είπε ότι θα βγουν σε 8 με 15 μέρες. Δεν ξέρω τι να κάνω προσπαθώ να την απασχολώ με τον άντρα μου να μην ξύνεται, αλλά ώρες ώρες μοιάζει ακατόρθωτο και στεναχωριεμαι πολύ που δεν μπορώ να την βοηθήσω. Θα διαβάσω και την περίπτωση αυτή που μου είπες να δω αν υπάρχει συσχετισμός..

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εξετάσεις για λεϊσμανίαση πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο ανεξαρτήτως του αν δούμε κάτι ύποπτο στο σκύλο ή όχι.
Το σωστότερο είναι η εξέταση να γίνεται αιματολογικά, να κάνεις δηλαδή έλεγχο τίτλων (και όχι σναπ τεστ) και το κόστος της είναι γύρω στα 30 ευρώ.

Κράτα μας ενήμερους.
Ελπίζω ότι δε θα είναι τίποτα σοβαρό! :)

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Εξετάσεις για λεϊσμανίαση πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο ανεξαρτήτως του αν δούμε κάτι ύποπτο στο σκύλο ή όχι.
Το σωστότερο είναι η εξέταση να γίνεται αιματολογικά, να κάνεις δηλαδή έλεγχο τίτλων (και όχι σναπ τεστ) και το κόστος της είναι γύρω στα 30 ευρώ.

Κράτα μας ενήμερους.
Ελπίζω ότι δε θα είναι τίποτα σοβαρό! :)
Σοβαρά ? Αυτό δεν το ήξερα να σου πω την αλήθεια η Φιόνα είναι 3 μηνών τώρα και για να είμαι ειλικρινής είχα αναφέρει για αιματολογική ναι ξέρω το κόστος της αλλά η κτηνιατρος μου είπε ότι δεν ήταν αναγκαίο... Θα επιμείνω για την αιματολογική γιατί ούτως ή άλλως το σκεφτόμασταν με τν άντρα μου μόνο και μόνο για να μου φύγει η ιδέα... Και εγώ ελπίζω να μην είναι τίποτα γιατί στεναχωριεμαι πολύ που την βλέπω να ταλαιπωρείται από τόσο μικρή...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Και η διατροφή συνήθως είναι τεράστιος παράγοντας...δοκιμάζετε υπόαλλεργική τώρα???
Περαστικά σας ότι και να είναι....

• Like
Reactions: Vasoula123

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@Vasoula123 sorry!
Νόμιζα ότι είναι 3 χρονών...

Στα κουτάβια λίγο καιρό αφότου φύγουν από τη μαμά τους κάποιες φορές εμφανίζεται μία μορφή ψώρας (που τους την έχει μεταδώσει η μαμά) οπότε θα το ελέγξει σίγουρα ο γιατρός σας.
Ψάξε στο φόρουμ έχει αρκετά θέματα.

Μην ανησυχείς, αφού το ψάχνεις θα βρεις τι είναι και θα το αντιμετωπίσεις!
Όλα καλά θα πάνε! (y)

• Like

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Η
@Vasoula123 sorry!
Νόμιζα ότι είναι 3 χρονών...

Στα κουτάβια λίγο καιρό αφότου φύγουν από τη μαμά τους κάποιες φορές εμφανίζεται μία μορφή ψώρας (που τους την έχει μεταδώσει η μαμά) οπότε θα το ελέγξει σίγουρα ο γιατρός σας.
Ψάξε στο φόρουμ έχει αρκετά θέματα.

Μην ανησυχείς, αφού το ψάχνεις θα βρεις τι είναι και θα το αντιμετωπίσεις!
Όλα καλά θα πάνε! (y)
Εξέταση για ψώρα βγήκε αρνητική ναι μου το ανέφερε και αυτό σαν ενδεχόμενο αλλά το απέκλεισε αφού την εξέτασε.... Θα δείξει τώρα τι να πω θέλει υπομονή :-/

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Εαν εννοείς demodex, θα είχε φανεί στο δείγμα. Δυστυχώς έχουμε περάσει και αυτό...φαίνεται στο μικρόσκοπιο πολύ εύκολα...
Ναι μπράβο demodex όχι δεν έχει γιατί το κοίταξε όσο για την τροφή ρώτησα για υπόαλλεργική αλλά μου είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί και πάλι αυτά τα συμπτώματα για τροφική αλλεργία δεν ενδείκνυται αλλά παρόλα αυτά θα το αφήσουμε με ένα ερωτηματικό.... Εγώ σκέφτομαι να της πάρω την acana μιας και η γυναίκα που την πήρα της έδινε royal kannin και της την συνέχισα αναγκαστικά... Δεν ξέρω τι να σκεφτώ μετά μας είπε και για τα καλοριφέρ για την υγρασία όταν θα έχουμε ανάμεσα τα καλοριφέρ να βάζουμε πάνω ένα ποτήρι νερό το κάναμε και αυτό και τίποτα στα ίδια βρισκόμαστε..

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Ξεκίνα με τα υποαλλεργικά μπάνια και με το spray αυτό που ανέφερες!
Συζήτησε με την γιατρό για προσθήκη Ω3-6-9, καμιά Βιταμινούλα Α!
Πάρε καμιά Grain Free τροφούλα!
Το κάναμε για έναν μήνα χωρίς αποτέλεσμα με το σπρέι δε της έπεφτε και το τρίχωμα και μου ζήτησε η κτηνιατρος να της το σταματήσω... Όσο για την τροφή όπως είπα και παραπάνω μου είπε ότι δεν χρειάζεται... Αν και εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω την acana αυτό που μου είπε σαν συμπλήρωμα είναι η μία κουταλιά σούπας στν τροφή ηλιέλαιο η λάδι σολομού..

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Για να καλύψετε κάθε ενδεχόμενο, δεν κάνετε και μια εξέταση θυρεοειδή;
Γιατί παίζει κ ο θυρεοειδής με αυτά τα συμπτώματα ??? Η αιματολογική καλύπτει για θυρεοειδή ?? Η χρειάζεται άλλη εξέταση ? γιατί δεν έχω ιδεα

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Ναι, ο θυρεοειδής κάνει ξηροδερμίες/φαγούρα. Όχι δεν περιλαμβάνεται στις στάνταρ αιματολογικές, εκτός και αν το ζήτησε η κτηνίατρος επιπλέον. Η σήμανση του είναι Τ4.

• Like

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Καλησπέρα σε όλους σας, Η Φιόνα μου (miniature pincher 3 μηνών) εδώ και έναν μήνα ταλαιπωρείται από μια ακατάπαυστη φαγούρα. Παρατήρησα ότι είχε επίσης πάνω στο τρίχωμα ασπρακια μικρά σαν πιτυρίδα. Έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε εσάς ?
Στην ίδια η ηλικία η Μούζη είχε εμφανίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Το ξεπέρασα δίνοντάς της μια κάψουλα ιχθυέλαιο από αυτό που έπαιρνα και εγώ μαζί με το πρωινό της γεύμα, και ένα κουταλάκι ηλιέλαιο (για τη βιταμίνη Ε) μαζί με το μεσημεριανό και το βραδινό. Από την ώρα που της δίνω μια τροφή υποαλλεργική για σκυλιά με ευαίσθητο δέρμα χωρίς σιτηρά, η οποία περιέχει και Ω3 λιπαρά, λόγω του σολομού που περιέχει, όλα πάνε τέλεια, και δε χρειάζεται να της δώσω κανένα συμπλήρωμα, όπως έκανα παλιότερα. Δεν το έχει εμφανίσει ξανά. Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος, αλλά τώρα βρέθηκε μια πολύ οικονομική λύση όπως όλα προς το παρόν δείχνουν. Προφανώς το πρόβλημα της Μούζης ήταν μια δυσανεξία στα σιτηρά, κάτι που όλο και περισσότερα σκυλιά εμφανίζουν, και φυσικά έχει την εξήγησή του. Μάλιστα είχα παρατηρήσει, ότι η φαγούρα γινόταν εντονότερη μόλις έτρωγε.

http://www.dogforum.gr/community/threads/Ευκαιρία-για-physis-grain-free.31144/#post-817309

http://www.grainfree.gr/products/puppy

• Like

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Ναι, ο θυρεοειδής κάνει ξηροδερμίες/φαγούρα. Όχι δεν περιλαμβάνεται στις στάνταρ αιματολογικές, εκτός και αν το ζήτησε η κτηνίατρος επιπλέον. Η σήμανση του είναι Τ4.
Κατάλαβα θα πω την κτηνίατρο αν είναι να κάνουμε μια αιματολογική και μια θυρεοειδή για να αποκλείσουμε όλα τα ενδεχόμενα μπας και βρούμε κάποια άκρη.. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση :)

Vasoula123

Member
17 Νοεμβρίου 2015
14
11
33
Βόλος
Στην ίδια η ηλικία η Μούζη είχε εμφανίσει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Το ξεπέρασα δίνοντάς της μια κάψουλα ιχθυέλαιο από αυτό που έπαιρνα και εγώ μαζί με το πρωινό της γεύμα, και ένα κουταλάκι ηλιέλαιο (για τη βιταμίνη Ε) μαζί με το μεσημεριανό και το βραδινό. Από την ώρα που της δίνω μια τροφή υποαλλεργική για σκυλιά με ευαίσθητο δέρμα χωρίς σιτηρά, η οποία περιέχει και Ω3 λιπαρά, λόγω του σολομού που περιέχει, όλα πάνε τέλεια, και δε χρειάζεται να της δώσω κανένα συμπλήρωμα, όπως έκανα παλιότερα. Δεν το έχει εμφανίσει ξανά. Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος, αλλά τώρα βρέθηκε μια πολύ οικονομική λύση όπως όλα προς το παρόν δείχνουν. Προφανώς το πρόβλημα της Μούζης ήταν μια δυσανεξία στα σιτηρά, κάτι που όλο και περισσότερα σκυλιά εμφανίζουν, και φυσικά έχει την εξήγησή του. Μάλιστα είχα παρατηρήσει, ότι η φαγούρα γινόταν εντονότερη μόλις έτρωγε.

http://www.dogforum.gr/community/threads/Ευκαιρία-για-physis-grain-free.31144/#post-817309

http://www.grainfree.gr/products/puppy
Ναι και εμένα μου είπε για ηλιέλαιο και λάδι σολομού όσο για την τροφή αυτή την γνωρίζω ξεκίνησα και το λαδάκι και θα αλλάξουμε και την τροφή να δούμε αν θα δούμε αποτελέσματα σε ευχαριστώ πολύ για τα λινκ :)