Φιλοξενία σκυλιού μή κοινωνικοποιημένου με άλλα σκυλιά. Τι κάνω?


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ασχετα με την προελευση του και το προβλημα των ιδιοκτητων του, πιστευω ότι ο σκυλος πρεπει να αντιμετωπιστει σαν ενας ενηλικος σκυλος που μολις ηρθε στο σπιτι μας.

Η ασφαλης μεθοδος είναι μια. Ο σκυλος περιορισμενος, ώστε να μπορει να παρατηρει το νέο περιβαλλον και τα νεα ατομα, διποδα και τετραποδα, και να μαθαινει τις συνηθειες τους, τον τροπο ζωης τους, τον χαρακτηρα τους κλπ.

Ελεγχεις ολη την ζωη του, τον φροντιζεις, τον ασκεις με βολτα. Δεν τον αφηνεις ανεξελεγκτο μεσα στο σπιτι. Με την λυπηση που δειχνεις συντομα θα παρει τα πανω του και θα ζητησει δικαιωματα, εκτος και αν παραειναι υποτακτικος και φοβικος από την φυση του. Δεν θα σκεφτει ότι ειστε η καλη οικογενεια που τον φιλοξενει.

Το πινσερακι σου δικαιως θα ζηλευει και μπορει καποια στιγμη να μετατραπει σε θυμα ειτε από τον φοβο του καινουριου σκυλου (ηδη του γρυλισε) ειτε για λογους διεκδικησης. Το πινσερακι σου μπορει να κινδυνευσει ανα πασα στιγμη.

Επισης είναι το σκυλι του σπιτιου και εχει ηδη κεκτημενα δικαιωματα. Προνομια που τα κερδισε με την καλη του συμπεριφορα. Ο νεος σκυλος, τωρα που περασε την περιοδο φοβου του νεου περιβάλλοντος, θα πρεπει να τα κερδισει κι αυτος, αν προλαβει μια και το διαστημα φιλοξενιας θα είναι πολύ συντομο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.149
Μηνύματα
896.308
Μέλη
19.953
Νεότερο μέλος
Έφη Ασπιώτη