Φοβάμαι για το Μουφ :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν οι δυο Αυστραλεζοι τα βρήκαν μεταξύ τους και όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ο μικρός άρχισε να κάνει ιστορίες για να καταλάβει όλο το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Καβαλαγε το Μουφ και το Μουφ απλώς διαμαρτυρόταν. Έμπηγα κι εγω μια φωνή, όποτε συμμορφώνονταν το Πάντα-Πάντα. Τελευταία όμως παρατήρησα ότι το Μουφ άρχισε να τρώει πιο αργά, κι ας χλαπακιαζει ακόμα και ζητιανεύει τα πάντα, και άρχισε εμφανώς να επαφίεται στο Πάντα-Πάντα να ειδοποιεί για πιθανούς εισβολείς, πριν αρχίσει να ουρλιάζει το ιδιο. Επίσης άφησε το Πάντα-Πάντα επιτέλους να χρησιμοποιεί ένα απο τα τρία σκυλοκρέβατα που έχω σπίτι μου.

Πριν απο τρεις μέρες όμως το Πάντα-Πάντα επιτέθηκε στο Μουφ για το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τον δάγκωσε στο αυτί και κάτω απο το σαγόνι. Δεν είναι σοβαρό, αλλά έτρεχε αίμα απο κάτω απο το σαγόνι του και φαίνεται χτύπησε και ένα νεύρο διότι το Μουφ σσαλιάζει συνέχεια σε κεινο το σημείο. Επειδή φοβήθηκα ότι ίσως το Πάντα-Πάντα έχει πάρει πρέφα ότι ο άλλος γερνάει, είπα να τους πάρω και τους δυο υπό μάλης και να τους πάω στον κτηνίατρο, να κάνουν κιόλας και τα εμβόλια τους που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να κάνουν σε τρεις βδομάδες.

Ο κτηνίατρος είπε ότι όντως το Μουφ έχει αρχίσει να γερνάει και το Πάντα-Πάντα κάνει προσπάθειες για την πρωτοκαθεδρία. Το δάγκωμα δεν είναι σοβαρό και γίνεται καμία φορά, κι ας είναι τα δυο τους φιλαράκια κατα τ’ άλλα. Επίσης θα αποκατασταθεί το νεύρο κι εγω απλώς πρέπει να το καθαρίζω το σημείο εκείνο και να του βάζω αντιβιοτική αλοιφή μέχρι να κλείσει.

Είπα όμως να κάνει και εξονυχιστικές εξετάσεις στο Μουφ, τις οποίες και έκανε. Αποτελέσματα ορθολογικών και αιματολογικών θα πάρω αύριο, αλλά φαίνεται καλά το Μουφ. Το φύσημα στην καρδιά έχει εξαφανιστεί εδώ και δυο-τρία χρόνια, αλλά έχασε 1 κιλό κι ας τρώει τον άμπακο. Δεν έχουμε πάει κιόλας πολλές βόλτες διότι έχω πρόβλημα με το μηνίσκο και έτσι πάει μόνο στον κήπο κι εγω την βγάζω στο κρεβάτι ελπίζοντας να γλυτωσα την εγχειριση. Δυστυχώς όμως ο γιατρός επίσης ανακάλυψε ένα μικρό ογκίδιο στον πρωκτό του Μουφ. Περιμένουμε να δείξουν τι μπορεί να είναι οι αιματολογικές και αν δείχνουν πιθανό καρκίνο, πρέπει να πάω στην κτηνιατρική σχολή για παρακάτω. Αν δεν δείξει τίποτα, τότε πρέπει να τον πάω σε ένα μήνα να τον ξαναδεί ο γιατρός ώστε να δούμε αν μεγάλωσε. Αν μεγάλωσε, πρέπει να πάω στην κτηνιατρική να τον βάλει.

Αυτά. Εννοείται ότι έχω πάθει σοκ και σκεφτομαι ότι το Μουφ, το οποίο είναι σχεδόν 12, μάλλον γερνάει και οι Αυστραλεζοι ζουν 13-14 χρόνια. Αν έχει καρκίνο, θα πρέπει να βρω καλό χειρουργό κτηνίατρο για το Μουφ και έναν καλό ψυχίατρο για μένα. :(

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Εύχομαι ότι καλύτερο και πιο ανώδυνο και για τους δυό σας!!! Περαστικά της στιγμής να είναι.

• Like
Reactions: Sara

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Για τα ιατρικά θέματα, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην είναι τίποτα, το σοβαρό.
Τι ηλικία έχει τώρα το Μουφ;
Είναι όντως πολύ πιθανό, να κάνει αυτός πίσω εσκεμμένα και μπροστά ο άλλος.
Προστάτευσέ τον! Χώρισέ τους στο πίσω κάθισμα πχ, να μην έχουν την επιλογή, να τσακωθούν. Οσο καλά και να [νομίζεις ότι] τα πηγαίνουν, μπορεί να πληθύνουν οι διαμάχες. Φυσιολογικό είναι. Προστάτευσέ τους [ξαναλέω] και τους δύο. Χώρισε τα απανταχού τσανάκια τους. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και από "μακριά" κι αγαπημένοι. Ολα αυτά, είναι φυσιολογικά. Βάλτους φρένα. Εύκολο είναι.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επισήμως το Μουφ θα γίνει 12 χρονων τον Απρίλιο, αλλά κανεις δεν ξέρει ποτε ακριβώς γεννήθηκε. Ο κτηνίατρος λέει ότι οι Αυστραλεζοι ζουν 13-14 χρόνια. Επομενως τον ψυχίατρο θα τον χρειαστώ οπωσδήποτε και πολύ σύντομα, φοβάμαι. Αυτουνου ο ένας Αυστραλεζος πέθανε στα 13!

Ναι, το κατάλαβα ότι το Μουφ έχει αρχίσει να αποσύρεται και δεν μου αρέσει καθόλου. Τρώει π.χ. πολύ σιγοτερα και ο άλλος έχει πάει να του πάρει το φαΐ του, αν και κάνει ακόμα πίσω όταν του γρυλίζει το Μουφ και όταν του τσιρίζω εγω. Είναι αχάριστος ο μικρός. Τον πήρα κυριολεκτικά απο τα σκατα, τον ξεβρωμισα και τώρα μου πειράζει το Μουφ! Σχετικά με τα χωριστά, ναι, τρώνε χωριστά με μένα ως τείχος. Πρέπει να αγορασω σαμαράκια να τους δένω αλλιώς στο πίσω κάθισμα. Τι άλλο χωριστό να τους κάνω;

Είμαι τόσο έξαλλη με το μικρό, που έτσι μου ‘ρχεται καμία φορά να πάρω τη σκούπα και να αρχίσω να τον κυνηγάω σε όλο το σπίτι έχοντας την σε λειτουργία. Δεν έχει και καλώδιο η καινούργια, όποτε κάνει για τη δουλειά.

Τώρα πρέπει να ανακαλύψω γιατι έχασε ένα κιλό το Μουφ ενώ έχει ρίξει τόσο φαΐ.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Καλε μη σκεφτεσαι τους Μ.Ο. Αλλα σκυλια ζουν 10 άλλα 16 γι αυτο βγαινει ενας Μ.Ο 13. Το μουφ ειναι καλοζωισμενο και το προσεχεις, και οπως ειπες ειναι 12 και τωρα βλεπεις πρωτα σημαδια καποιας πτωσης. Περιμενε τις εξετασεις, μπορει να μην ειναι τιποτα. Και καλη ψυχολογια , μην επηρεασεις το Μουφ και καταπεσει απο τη στεναχωρια!

• Like
Reactions: Sara and SofiaEve

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Ο Μάρκος για τους ίδιους λόγους, τρώει δεμένος, 5 χρόνια τώρα.
Οταν έρχεται η ώρα του φαγητού, περιμένει με χαρά να δεθεί.
Και λύνεται, αφού ο Σώτος έχει φάει, έχει πιεί, έχει πάει για τσίσα και κακά και έχει αποφασίσει να γυρίσει πια στο μαξιλάρι του. Οση ώρα, κι αν χρειαστεί για όλα αυτά. Και είναι όλοι χαρούμενοι και ήρεμοι.

Στο αμάξι, δεν χωράει, να βάλεις τον μικρό σε box;

Μην τσαντίζεσαι όμως μαζί του. Είναι άδικο. Ετσι είναι η φύση τους.
Το Μουφ, μπορεί να έχει χάσει μυικό ιστό πχ και να έχει αδυνατίσει.
Τρέχει και παίζει και περπατάει όπως πριν;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Τώρα πρέπει να ανακαλύψω γιατι έχασε ένα κιλό το Μουφ ενώ έχει ρίξει τόσο φαΐ.
Αυτό είναι το σημαντικό.

Ο κτηνίατρος είπε ότι όντως το Μουφ έχει αρχίσει να γερνάει και το Πάντα-Πάντα κάνει προσπάθειες για την πρωτοκαθεδρία.
Χμ
Εγώ θα κράταγα μια πισινή.

Προβλήματα υγείας και απώλεια αισθήσεων (ακοή, όραση) κάνουν έναν σκύλο να νοιώθει ανασφάλεια.
Αυτό αναπόφευκτα μπορεί να δημιουργήσει προστριβές ανάμεσα σε σκύλους που εμείς τους βάλαμε να μοιράζονται τους ίδιους πόρους (πίσω κάθισμα πχ) και μέχρι πρότινος τα κατάφερναν περίφημα.
Επίσης είναι φορές που η δική μας μεσολάβηση μπορεί να πυροδοτήσει εναν τσακωμο που υπό άλλες συνθήκες να είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά.

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, αλλά δεν είναι το Μουφ που ξεκινάει τον καυγά. Το Πάντα-Πάντα έχει αρχίσει να γίνεται οχληρο και είναι δυόμιση χρονων μόνο.

Τελοσπαντων, βγήκαν τα αποτελέσματα του Μουφ και είναι λέει τέλειες οι εξετάσεις, χωρίς δείκτες καρκίνων. Τα ερυθρά του αιμοσφαίρια είναι ελαφρώς λιγότερα απο την τελευταία φορα, αλλά μέσα στο κανονικό. Θα τον πάω όμως τον άλλο μήνα να δούμε αν έχει μεγαλώσει το γρομπαλίδιο στον αποτετοιο του.

Και ναι, δεν κι είναι όπως παλιά διότι έχει αρθριτικά. Στο σκυλοπαρκο συνήθως μουφιαζει ή προσπαθεί πού και πού να καβαλήσει κανένα σκυλί, αλλά πάει το Πάντα-Πάντα και τον καβαλάει για να τον κατεβάσει. Επίσης τρέχει να γαυγισει σε σκύλους που δεν υπακούουν το Πάντα-Πάντα άμα θέλει να τους βάλει σε κοπάδι. Παντως το Μουφ δεν το βάζει σε κοπάδι ο μικρός.

Στους πάγκους εξακολουθεί όμως να ανεβαίνει να κλέψει φαΐ. Ένας λόγος για τον όποιον ενδέχεται να έχασε βάρος είναι ότι την περασμένη βδομαδα τελείωσε η ξηρά τροφή που μου την φέρνουν τώρα στο σπίτι στο τσουβάλι και έτσι πήγα και τους πήρα μερικές κονσέρβες, της ίδιας μάρκας. Όταν αλλάζω την τροφή, ψιλοπαθαινει το Μουφ διάρροια.

Παντως δεν έχω ησυχάσει. Απλώς αναβάλλεται ο ψυχίατρος για λίγο. Και εξακολουθώ να είμαι εκνευρισμένη για το βδελυρό Πάντα-Πάντα που δάγκωσε το Μουφ χωρίς λόγο.

Ξέρετε τι θα ήθελα; Να είχα πολλά λεφτά να έβαζα το Μουφ να του κάνουν πετ, κατ και μαγνητική τομογραφία προληπτικά να δω τι έχει μέσα. Μην ξεχνάτε ότι είναι απο καταφύγιο και μάλλον γόνος ΒΥΒ, όποτε η υγεία του δεν είναι και η καλύτερη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Εγώ πάλι, θα ξανασταθώ στα συμπεριφορικά θέματα, μεταξύ των δύο σκύλων σου, τα οποία δεν καταλαβαίνω, αν τα εκλαμβάνεις στα σοβαρά, ή αν εφησυχάστηκες τώρα, με τις απαντήσεις των εξετάσεων, που στην ουσία καμία σχέση δεν είχαν, εξαρχής. Θα επιμείνω, ότι το Μουφ, τραμπουκίζεται συχνά-πυκνά και ότι κατά την γνώμη μου, πρέπει να τον προστατεύσεις. Δεν πρέπει να αγωνιά, για να φάει. Ούτε για να μπει στο αμάξι να πάει την βόλτα του και δεν ξέρω και τι άλλο. Οσο μεγαλώνει, έχει ανάγκη ασφάλειας και ψυχικής ηρεμίας.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Όπως επίσης και την ψιλοαρνητική διάθεση που έχεις προς το Πάντα, με το άγχος σου για αυτό ως προς το Μουφ. Δε μιλάω για την επίθεση τώρα (πολύ πιθανό αυτό με την ηλικία, το χει κι ο δικός μου), αλλά για τις πολλές μικρές αναφορές σου, από πριν ακόμα πάρεις το Πάντα, και μετά.

Θα βγει στη συμπεριφορά του Πάντα παντιοτρόπως.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Μουφ είναι μια χαρά στην υγεία του.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται ότι θα προστατεύσω το Μουφ! Προέχει το Μουφ! Και όπως είπα, θα τον πάρει ο διαολος τον αλλον.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Παρα πολυ αδικο....επελεξες να τον παρεις δεν σου φορτωθηκε με το ετσι θελω....οριοθετησε τον αλλα μην το αδικεις κ μην τον χαρακτηριζεις κακως απο πολυ φυσιολογικες συμπεριφορες...ν

Θα περασετε πολλα χρονια μαζί ακομα, παρτο λιγο αλλιως μαζι του...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε συ...γιατί να τον πάρει ο διάολος τον άλλον;
Τι κακό κάνει, ο κακομοίρης;
Δάγκωσε το Μουφ και του βάρεσε το νεύρο, όποτε τώρα σαλιαζει απο τη μια πλευρά το Μουφ μέχρι να κλείσει η πληγή και να επανέλθει το νεύρο. Δεν πρέπει να τον πάρει ο διαολος και τον σηκώσει τον αλλον; Που βρήκε τον αγαθό γεράκο και τον κακοποίησε!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παρα πολυ αδικο....επελεξες να τον παρεις δεν σου φορτωθηκε με το ετσι θελω....οριοθετησε τον αλλα μην το αδικεις κ μην τον χαρακτηριζεις κακως απο πολυ φυσιολογικες συμπεριφορες...ν

Θα περασετε πολλα χρονια μαζί ακομα, παρτο λιγο αλλιως μαζι του...
Καλε δεν τον δέρνω, ούτε τον αφήνω νηστικό. Συνέχεια μαζί μου είναι. Απλώς είμαι έξαλλη που δάγκωσε το Μουφ. Το Μουφ δεν τον έχει δαγκώσει ποτε.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Πολύ θετικό το ότι οι εξετάσεις βγήκαν καλες. (y)

Αν αλλάξεις συμπεριφορά απέναντι στον μικρό είναι πολύ πιθανό να το κάνεις χειρότερο.
Ένας από τους "πόρους" είσαι και εσύ μην το ξεχνάς.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Ε μωρέ, κρίμα και το πάντα!

Έχοντας ζήσει και εγώ καυγάδες μεταξύ της δικιάς μου σε μεγαλύτερη ηλικία, και του μπουνταλένιου νέοπα, κι εγώ τότε, το μέρος της μεγαλύτερης έπαιρνα. "Μα κοίτα" έλεγα, "Αυτή δεν κάνει τίποτα! Αυτός πάει και της την πέφτει". Και μαλώναμε, περισσότερο το νέο και μπουνταλά. Η αλήθεια όμως, μάλλον ήταν, πως επειδή δεν έχουν ανθρώπινη ομιλία, έχουν άλλη, σκυλίσια. Και λέγαν μεταξύ τους, μάλλον βαριές κουβέντες, πολλές φορές με δυο ματιές - δεν ήθελε παραπάνω. Και δεν ξέραμε εμείς, να τις ακούσουμε.

Δε λέω πως οι καταστάσεις είναι ίδιες. Εκ των υστέρων όμως, μάλλον στεναχωριέμαι, και λέω εμείς φταίμε. Που τους δίναμε την ευκαιρία να τσακώνονται, και να χαλνάν τη ζαχαριένα ολονών.