Φοβία σκύλου

kat11

New Member
4 Ιουνίου 2011
1
0
Γειά σας,
Έχω ένα σκυλάκι 8 μηνών, το οποίο το βρήκα στο δρόμο σε ηλικία 1 μηνού. Γενικά, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα μαζί του. Είναι πρόσχαρο, παιχνιδιάρικο και έχει μάθει να κάνει έξω απο το σπίτι τις ανάγκες του. Λόγω του ότι έμενε σε χωριό δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με αυτοκίνητα, θορύβους και πολυκοσμία. Όταν το βγάζω βόλτα σε κόσμο σταματάει και μένει ακίνητο απο το φόβο του. Το πρόβλημα μεγάλωσε όταν το έφερα στη Ρόδο. Πλέον η βόλτα έχει γίνει για το Rudy μια οδυνηρή κατάσταση. Κάνει τις ανάγκες του και μετά θέλει να γυρίσει καταευθείαν στο σπίτι, ενώ παλιότερα ζητούσε να βγαίνει συνεχώς. Φοβάται τους ανθρώπους, δεν πλησιάζει άλλα σκυλία, σχεδόν του περνάνε απαρατήρητα, και τρέχει να κρυφτεί όταν ακούει ή βλέπει αυτοκίνητα.
Σιγούρα παίζει ρόλο η αλλαγή περιβάλλοντος αλλά θέλω να αντιμετωπίσω αποτελεσματικά και όσο είναι νωρίς τη κατάσταση.
Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλώς ήλθες, και να σου ζήσει το σκυλάκι σου. Θερμά συγχαρητήρια που το μάζεψες από τον δρόμο ! :) Αυτό που θα προσπαθούσα να κάνω εγώ στην θέση σου, είναι να προσπαθήσω να το εξοικειώσω σιγά-σιγά με το νέο του περιβάλλον. Αρχικά βγάζοντας το βόλτα σε ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο (π.χ. νωρίς το πρωί), και πηγαίνοντας το σε μέρη που δεν έχει πολλή κίνηση. Όταν αρχίσει να συνηθίζει στα αυτοκίνητα και τον κόσμο στα συγκεκριμένα μέρη, τον πηγαίνεις σιγά-σιγά σε μέρη με περισσότερη κίνηση, ώστε να προσαρμοστεί σταδιακά. Επίσης άν έχεις φίλους στην Ρόδο που ο Ρούντυ γνωρίζει, μπορείς να κανονίσεις να συναντιέστε στα μέρη που πηγαίνετε για βόλτα, για να χαϊδεύουν το μικρό και να παίζουν μαζί του. Έτσι θα συνδυάσει τις βόλτες με κάτι θετικό. Άν βεβαίως δεν καταφέρεις τίποτε με όλα αυτά, τότε και εγώ δεν βλέπω άλλη λύση από τον επαγγελματία εκπαιδευτή.

JSYROU

New Member
1 Ιουλίου 2011
2
0
Καλησπέρα και από εμένα. Εϊδα το μήνυμα, γιατί τώρα γράφτηκα στο forum. Θα σου έλεγα κι εγώ να συμβουλευθείς κάποιον ειδικό, γιατί τέτοιου είδους φοβίες, μπορεί μελλοντικά να εξελιχθούν σε επιθετικότητα ή να σε ταλαιπωρήσουν σε άλλα θέματα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην έχει κάποιο σκυλάκι έντονε φοβίες γιατί το κάνουν δυστυχισμένο. Πάντως να ξέρεις, έχω κι εγώ σκύλο περίπου 9 μηνών, ότι αυτή η ηλικία είναι αρκετάδύσκολη και θέλει προσοχή.

Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
φίλος και εμενα σχεδόν τα ίδια έκανε.βόλτα θέλει δεν θέλει,όταν σταματάει εσύ δεν σταματας και απλά το τραβάς από το λουρί,όχι σπαστικά,όμορφα όπως περπατούσατε απλά εσύ sinexizis.an σταματήσει k σταματήσεις k εσύ του επιβεβαιώνεις τους φόβους,ότι κοίτα σταμάτησε k αυτός άρα κάτι τρέχει.
πάρε μαζί ένα αγαπημένο παιχνίδι και παίζε του.κάτσε σε ένα παγκάκι λίγο μακριά από αυτοκίνητα και δώστου λιχουδιές,να ξεψαρώνει.
βάζε φίλους σου να του δίνουν λιχουδιές,να καταλάβει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο από τον άνθρωπο.
προσπάθεια θέλει και υπομονή.
και κοντό λουρί να μην μπορεί να τυλίγεται γύρο σου,και τον ελέγxεις καλλίτερα.εμενα το ξεπέρασε με ένα άδειο μπουκαλάκι από νερό!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr