αν μου επιτρέπεται αν απαντήσω (αν και πλατειάζει το θέμα), μόνο και μόνο για να γίνω κατανοητός, γιατί σέβομαι ότι διαφωνείς με την άποψη μου, αλλά η γενίκευση της λογική μου που κάνεις είναι τελείως άστοχη.Σίγουρα η απόκτηση σκύλου θέλει μεγαλη υπευθυνότητα, αλλά διαφωνώ κάθετα με το ότι πρέπει να ξέρεις τι θα κάνεις τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής σου. Δυστυχώς έτσι όπως είναι σήμερα η ζωή κανείς δεν ξέρει που θα είναι σε 10 χρονια. Με την ίδια λογική να μην ερωτευόμαστε, να μην παντρευόμαστε, να μην κάνουμε παιδιά, γιατί μπορεί να συμβεί κάτι αύριο και να φύγουμε από αυτό τον κόσμο.
@lorena καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις.
Με την δική μου λογική λοιπόν, να ερωτευτείς, να παντρευτείς. Αν στραβώσει το θέμα λόγω πρακτικών προβλημάτων, έχεις να κάνει deal μόνο με τον εαυτό σου. Φάε το αγγούρι σου και πάμε παρακάτω.
Με την δική μου λογική, να μην κάνεις παιδιά, αν δεν είσαι (όσο το δυνατόν γίνεται) σίγουρος ότι θα είσαι σε θέση να του προσφέρεις το βιοτικό επίπεδο που εσύ θεωρείς αξιοπρεπές. Γιατί αν σου στραβώσει σε αυτή την περίπτωση και δεν έχεις να ταΐσεις το παιδί σου,είσαι υπεύθυνος για μία ακόμα ζωή. Θα μπεις στην διαδικασία να ζητιανέψεις για το παιδί σου; Θα είσαι ευτυχισμένος τότε για αυτό που σου έχει συμβεί; Βέβαια, θα ξαναπώ, ότι ο καθένας θέτει τα προσωπικά του όρια. Ο τσιγγάνος πχ, θεωρεί αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο να κάνει 10 παιδιά και να τα αμολάει στα φανάρια. Ο Σύριος αποφάσισε να κάνει παιδί εν μέσω πολέμου και είδε το νεογέννητο του να πνίγεται στο Αιγαίο. Ακραία παραδείγματα μεν, αλλά θέλω να δείξω το πόσο διαφορετικά μπορεί να σκέφτεται κάποιος και να υποστηρίξω γιατί είμαι τόσο απόλυτος σε ότι έχει να κάνει με την ευθύνη του να φέρεις μία νέα ζωή στον κόσμο.
Αντίστοιχα και με τον σκύλο γιατί και αυτός είναι μία νέα ζωή που αναλαμβάνεις την κηδεμονία της, για να το δέσω με το θέμα μας. Θα μπεις στην διαδικασία να στερηθείς το δικό σου φαγητό αύριο, αν δεν έχεις να ταΐσεις τον σκύλο; Να μείνεις σε μία ισόγεια αρχαία γκαρσονίερα μαζί με τον σκύλο σου γιατί μόνο εκεί θα σου βγαίνει ο μηνιαίος ισολογισμός; Θα πεις στον νέο σου σύντροφο αύριο, το σκυλί μου πάνω από όλα και εγώ τον έχω μάθει να κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι; Θα χάσεις επιπλέον 2 ώρες από τον ήδη ελάχιστο ύπνο σου, αν σε 5 χρόνια έχεις κάνεις και ένα παιδί, αλλά ο σκύλος πρέπει να βγει την βόλτα του;
@lorena τελικά αυξήθηκαν οι γνώμες που σου λένε να μην πάρεις δυναμική φυλή για πρώτο σου σκύλο και με πολύ τρανταχτά επιχειρήματα μάλιστα. Σε ένα ολόκληρο σκυλοforum δεν βρέθηκε κανένας να πει ότι ναι, είχα πάρει σκύλο όταν ήμουν φοιτητής και ζήσαμε ζωή και κότα. Κάποιοι το μετάνιωσαν.Δικός μου σκοπός δεν ήταν να σου "απαγορεύσω" να πάρεις σκύλο (με ποιο δικαίωμα άλλωστε). Εγώ είμαι ικανοποιημένος αν πριν μπεις στο forum, είχες θέσει το προσωπικό σου πήχη δυσκολίας για την απόκτηση σκύλου στο 50% , αλλά μετά από όσα σου είπαμε,τον ανέβασες στο 95%.
Αν ξεπερνάς και τον πήχη του 95%,
Αν οι απαντήσεις σου στα παραπάνω ερωτήματα μου είναι σε όλα ναι,
Αν όντως έχεις σκοπό να αντιμετωπίσεις όλες αυτές τις πρακτικές δυσκολίες που αναφέρθηκαν από όλους,
Αν πιστεύεις ότι θα είσαι η εξαίρεση που θα πάρεις για πρώτο σου σκύλο ένα Dogo και θα ζήσετε αρμονικά,
τότε με το καλό να βρεις τον σκύλο που γουστάρεις.
edit: είδα ότι με τον @johnk γράφαμε περίπου τα ίδια πράγματα την ίδια ώρα σχετικά με την λογική για την σταθερότητα στη ζωή μας και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε σχέση με τις συνειδητές επιλογές μας...
ωραία παρομοίωση...θα την χρησιμοποιώ κι εγώ όταν βαριέμαι τα σεντόνια (αν και είναι ειδικότητα μου....Είναι σαν να έχεις μόλις πάρει δίπλωμα αυτοκινήτου και να πας να πάρεις μια φερραρι ... Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες στην πρώτη στραβογκαζιά να τρακάρεις και θα είναι κρίμα !
Βρες κάτι πιο ...ήπιο για αρχή κι εάν το έχεις αποφασίσει προχώρα....
Last edited by a moderator: