Φριντα η κουκλιτσα

24 Ιουλίου 2013
8
0
Καλησπέρα ! Λέγομαι κωνσταντίνος και με την αδερφή μου αναλάβαμε να μεγαλώσουμε μια υπέροχη κουκλα την φρίντα. Είναι Λαμπραντόρ ( 2 μηνών ) λευκό τρίχωμα με ελαφρύ καφέ στα αυτάκια της! Είμαστε καινούριοι και προσπαθούμε να μάθουμε όσα πιο πολλά γίνεται για μια σωστή εκπαίδευση για ένα υπάκουο σκυλάκι !

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλησπέρα ! Λέγομαι κωνσταντίνος και με την αδερφή μου αναλάβαμε να μεγαλώσουμε μια υπέροχη κουκλα την φρίντα. Είναι Λαμπραντόρ ( 2 μηνών ) λευκό τρίχωμα με ελαφρύ καφέ στα αυτάκια της! Είμαστε καινούριοι και προσπαθούμε να μάθουμε όσα πιο πολλά γίνεται για μια σωστή εκπαίδευση για ένα υπάκουο σκυλάκι !
Καλως ηλθατε κ να τη χαιρεστε!!!ειναι λιγο μικρουλα για βασικη υπακοη..αυτο που πρεπει να γινει σ αυτη την ηλικια ειναι η κοινωνικοποιηση του κουταβιου, να μαθει πως να συμπεριφερεται μεσα στο σπιτι..κ βεβαια την τουαλετα της!!!καλη αρχη!!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Ααα!!και περιμενουμε φωτο!!!

24 Ιουλίου 2013
8
0
φωτο εβαλα στο προφιλ μου! στα χερια μας εφτασε απο εναν θειο που η σκυλιτσα της γεννησε 8 μικρα και μας εδωσε το ενα !!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για πες μας περισσότερα. Τι ηλικία εχετε εσύ και η αδελφή σου???
Πανέμορφη ειναι η μικρή, γλυκυτατη φατσουλα. Αν και την αποκτήσατε με λάθος τροπο μιας και κακώς ο θείος σας εβαλε τη σκύλα να γεννησει.

Alexandra-F

Member
24 Ιουλίου 2013
5
0
Είμαι και εγώ νέο μέλος! Έχω ένα σκυλάκι τη Φίφη! Να την χαίρεστε την Φρίντα εσύ και η αδελφή σου και να μην την αφήσετε ποτέ!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τι εννοεις με λαθος τροπο ? ειμαστε 27 και 25
Για να μπει μια σκύλα στη διαδικασία να γεννησει, πρεπει να κατέβει σε εκθέσεις μορφολογίας, ωστε να κριθεί κατάλληλη, χωρις μορφολογικά προβλήματα, οπως δυσπλασίας ή αλλες κληρονομικές ασθένειες. Μετά από αυτό, και πριν από κάθε γέννα, πρεπει να γινονται αναλυτικές εξετάσεις ωστε να επιβεβαιωθεί οτι δεν εχει κάποια ασθένεια ή προβλημα που μπορεί να κληρονομηθεί από τα κουτάβια. Σε αυτο βοηθά το πεντιγκρι, μιας και δειχνει το γενεαλογικό δέντρο του σκυλιου, για αρκετές γενιές πισω και μπορεις να τσεκάρεις και από εκει, τυχόν προβλήματα στους γενητορες. Αυτά φυσικά εχουν μεγάλο κοστος τοσο οικονομικό όσο και ψυχολογικο, με αποτέλεσμα οι ιδιώτες που απλά εχουν μια σκύλα, να τα θεωρούν τα ανωτέρω μάταια και "ελα μωρε, στη φύση πώς θα γεννούσε" κλπ
Αυτος λοιπόν ο τρόπος ειναι ηθικά λάθος και για αυτό το λόγο ειναι μόνοδρομος η αγορά από εκτροφεα αναγνωρισμένο και σωστό, σκύλου καθαρόαιμου.
Καλό θα ήταν λοιπόν να ενημερώσετε και το θείο και να στειρώσει την μητέρα τώρα που απογαλακτίστηκαν τα μικρα.
Όσο για το κουτάβι, να ριξεις βάρος στην κοινωνικοποιηση του με αλλα σκυλια και ερεθισματα. Σκυλια, όχι οποια βρείτε στο δρόμο σας, αλλά μόνο ισορροπημένα, ωστε να μην συνδυάσει τα σκυλιά με δυσάρεστες εμπειριες και αναπτύξει φοβιες/επιθετικότητα. Όσο για την εκπαιδευση, αυτή ξεκινά από το πρώτο λεπτο που φερνετε το κουτάβι σπιτι. Καθε σας κινηση, διάθεση, φωνή, ειναι μάθημα για αυτό, οποτε να ειστε προσεκτικοί, να του διδάξετε πειθαρχία και να σεβεστε πάντα το προγραμμα που θα του ορισετε. Στα σκυλια δεν αρεσουν οι εκπληξεις, αλλά η ρουτίνα!

24 Ιουλίου 2013
8
0
ααα καταλαβα τι εννοεις. ειχε μπει σε αυτη τη διαδικασια ο θειος μας... ειχε παραγγειλει σπερμα απο αγγλια και ειχε κανει ηδη ερευνα για το συγκεκριμενο μια ερευνα για το γενεαλογικο.. συντομα και εμεις θα επικοινωνησουμε με τη κτηνιατρο ( αυτη που ξεγεννησε τα μικρα ) για να μας πει σχετικα για το γενεαλογικο δεντρο και ποτε να κανουμε το πρωτο εμβολιο κλπ. Σημερα ειναι η 2η μερα της φριντας στο σπιτι !

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Γειά σου,η Φρίντα είναι πολύ όμορφη να την χαίρεστε! Βέβαια μου φαίνεται πιό μικρή απο δύο μηνών και να σε διορθώσω πώς στο χρώμα των λαμπραντόρ το άσπρο δεν υπάρχει(μπέζ εννοείς). Τώρα ο θείος σου κακός ζευγάρωσε την σκύλα του(αν κοιτάξεις στο φόρουμ θα μάθεις αρκετά πράγματα σχετικά και με αυτό). Απο περιέργεια έχεις καμία φωτογραφία των γονιών θα ήθελα να την δώ πώς θα γίνει περίπου όταν μεγαλώσει?

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
αυτο με το σπερμα που παρηγγειλε ειναι καποιου ειδους αστειο??

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
αυτο με το σπερμα που παρηγγειλε ειναι καποιου ειδους αστειο??
εχω ακουσει πως από αμερικη εχουν γινει τετοιες παραγγελιες και χωρις μαλιστα ελεγχο σε ποιο σκυλι χρησιμοποιείται.... θελω να πιστευω οτι ειναι φημες

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
άσχετο με την χρήση ή μη του σπέρματος απο τον συγκεκριμένο θείο......

το ζευγάρωμα με σπέρμα απο το εξωτερικό είναι μια πολύ συνηθισμένη ( και καθόλου μεμπτή...)πρακτική μεταξύ των εκτροφέων....

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Να τη χαίρεστε! :)

Προφανώς και υπάρχει η διαδικασία γονιμοποίησης με το κατεψυγμένο σπέρμα και στους σκύλους -και σε άλλα ζώα, πχ στα άλογα όπου είναι ευρύτατα διαδεδομένη.

Άλλωστε και στο καταστατικό του ΚΟΕ υπάρχει πρόβλεψη για την τεχνητή γονιμοποίηση.
Έχω ακούσει ότι πριν αρκετά χρόνια είχε δημιουργηθεί και ένα θέμα για το ποια ηλικία θα δηλωθεί ως ηλικία του πατέρα: αυτή που έδωσε το σπέρμα ή αυτή που έγινε η γονιμοποίηση (που μεταξύ τους μπορεί να απέχουν πολλά χρόνια) και τελικά προτιμήθηκε η πρώτη.

Κωνσταντίνε, μετέφερε και καμιά φωτογραφία της εδώ!
Να σας ζήσει!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ειναι πολύ συνηθισμένη τακτική γονιμοποίησης αυτη στο εξωτερικο, με κατεψυγμένο σπέρμα το οποίο συλλέγει ο κτηνίατρος (*sick* ) και γίνεται μετα η γονιμοποίηση. Ξερω περίπτωση παγκοσμίου πρωταθλητη που, επειδη ήταν τόσο περιζήτητος επιβήτορας, οι εκτροφεις του είχαν μαζεψει τέτοια μπουκαλάκια, και δεν πήγαιναν τον σκύλο για ζευγάρωμα αλλα έστελναν ένα μπουκαλάκι...
Επίσης άλλη περίπτωση που ο "σπερματοδότης" δεν ειναι πλέον στη ζωη, και όμως απέκτησε παιδια...με αυτο τον τρόπο και πάλι.

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ναι πέρσυ όταν ήμουν ακόμα στην αναζήτηση εκτροφείου και κουταβιού, ο εκτροφέας είχε σπέρμα από ένα αρσενικό το οποίο το είχε πουλήσει στην Αίγυπτο και με το οποίο θα γονιμοποιούσε μια θηλυκιά του.
Βέβαια για κάποιο λόγο δεν πέτυχε η τεχνητή και δεν πήρα κουτάβι από αυτό τον συνδιασμό...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ναι πέρσυ όταν ήμουν ακόμα στην αναζήτηση εκτροφείου και κουταβιού, ο εκτροφέας είχε σπέρμα από ένα αρσενικό το οποίο το είχε πουλήσει στην Αίγυπτο και με το οποίο θα γονιμοποιούσε μια θηλυκιά του.
Βέβαια για κάποιο λόγο δεν πέτυχε η τεχνητή και δεν πήρα κουτάβι από αυτό τον συνδιασμό...
Συχνα δεν πετυχαινει αυτη η μέθοδος, γιατι με την ψηξη καταστρεφεται κάπως η ποιότητα και η κινητικότητα...