Φτερνισμα σκύλου

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
Καλησπέρα,
Έχω ένα pointer 4 ετών. Τον έβγαλα βόλτα και μου φτερνιστηκε δύο φορές. Όταν γυρίσαμε σπίτι φτερνιστηκε συνεχομενα και άλλες φορές. Πριν λίγο φτερνιστηκε όταν ακούμπησε την μύτη του κάπου. Πλέον έχει σταματήσει, έχει κάποιος παρόμοιο περιστατικό. Έχω αγχωθεί, πρέπει να πάω σήμερα το βράδυ σε κλινική ή να περιμένω μέχρι αυριο.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
αμα τον δεις οτι παει να ξυσει τη μυτη του η γενικα οτι τον ενοχλει και αρχιζει παλι το φτερνισμα, τοτε ναι καλο θα ηταν να πατε η σημερα το βραδυ η αυριο το πρωι νωρις νωρις. αν δεν υπαρχει αλλη ενοχληση, μπορει να ηταν οντως κατι τυχαιο. ειναι η εποχη τωρα με τις αλλεργιες κιολας, υποφερουν πολλα σκυλια οπως και ανθρωποι.

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
Δεν έχει ξύσει καθόλου την μύτη του(σαν να προσπαθεί να βγάλει κάτι). Η κτηνίατρος μου είπε ότι αν δεν ειναι ασταμάτητο το φτερνισμα κ αν δεν προσπαθεί να αφαιρέσει κάτι από την μύτη του τότε πιθανώς να ερεθίστηκε απλα από κάτι. Αν είχε εισέλθει κάτι τέτοιο μέσα δεν θα μπορούσε να ηρεμήσει καθόλου. Απλά λόγω άγχους ήθελα να ρωτήσω για δικές σαν εμπειρίες. Αν υπάρχει περίπτωση να έχει εισέλθει κάτι χωρίς να φτερνιζεται πλέον.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.433
8.405
Και ο δικος μου ρουφηξε με τη μυτη ενα αγανο, το ειδα, προσπαθησα να το τραβηξω αλλα σιγα μη με αφηνε, στην αρχη εκανε 2-3 δυνατα φτερνισματα και ενα ακομα πιο μετα εκεινη την μερα. Καπου βγηκε μαλλον καθως εχουν περασει μερες , ζει και δε βλεπω κατι να αλλαξε.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
ναι η αληθεια ειναι πως αν υπηρχε αγανο μεσα στη μυτη, δεν θα μπορουσε να ηρεμησει. αλλα επειδη ειπες οτι φτερνιστηκε οταν ακουμπησε καπου, σκεφτηκα και το ενδεχομενο ετσι οπως ακουμπησε την επιφανεια, αν υπηρχε κατι μεσα στη μυτη, να μπηκε πιο μεσα και να προκαλεσε ερεθισμο. εφοσων τον βλεπεις ηρεμο τωρα, ειναι καλο. δες αν μπορεις να διακρυνεις κατι μεσα στη μυτη με το φλας του κινητου. παρακολουθησε τον σημερα το βραδυ. επειδη τιποτα δεν αποκλειεται σε αυτη τη ζωη, καλυτερα να χασεις λιγο τον υπνο σου μια βραδια παρα να τον πιασει αμοκ μεσα στη νυχτα και να μην τον καταλαβεις.

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
Μόλις τον άκουσα που ξανά φτερνιστηκε. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου? Γνωρίζετε κάποια καλή κλινική?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
προσωπικα εχω μεινει ευχαριστημενος με την pawsitive vet care στο χαλανδρι. οπως ολες οι κλινικες ειναι τσουχτερη στις τιμες, αλλα μου γεμιζουν το ματι αρκετα. ο κτηνιατρος που ειδε τον σκυλο μου, με καλεσε ο ιδιος στο κινητο μου καποιες μερες μετα, να ρωτησει αν ηταν καλα επειδη μας σκεφτοταν. δεν το συναντας αυτο γενικα.

• Like
Reactions: Ioanna03

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
Κάνουν κατευθείαν νάρκωση σε αυτές τις περιπτώσεις ή ελέγχουν πρώτα αν χρειάζεται?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
συνηθως πρωτα κανουν αναισθησια ή μεθη, μετα γινεται ρινοσκοπηση να δουν αν/που υπαρχει κατι, μετα το βγαζουν, ξεπλενουν την περιοχη καλα καλα, ξυπναει το ζωο, και ισως να χρειαστει και αντιβιωση για λιγες μερες. δεν γνωριζω ακριβως τιμες καθως ο καθενας σε αυτα χρεωνει οτι θελει, αλλα σιγουρα πανω απο 100.
παρ'ολα αυτα δισταζω να σου πω απλα πηγαινε. μπορει να μην ειναι απολυτως τιποτα και να ταλαιπωρηθειτε και οι δυο χωρις λογο. απλα το αγανο ηταν η πρωτη μου σκεψη. ομως υπαρχουν και πολλοι αλλοι παραγοντες, οπως αλλεργιες κλπ.

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
Απο την εμπειρία σου, αν εισέλθει αγανο, το σκυλί μπορεί να ηρεμήσει κ να κοιμηθεί η βρίσκεται συνεχώς σε ένταση /δυσφορία?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
επειδη τα αγανα εχουν την ταση να μπαινουν ολο και πιο βαθια στους ιστους του δερματος, με αποτελεσμα η δυσφορια να μεγαλωνει, θα ηταν ειλικρινα πολυ δυσκολο ενας σκυλος με αγανο ειδικα μεσα στη μυτη να κοιμηθει και να φαινεται χαρουμενος. θα ειχε αγχος, θα προσπαθουσε να ξυσει συνεχεια τη μυτη του, θα υπηρχε συνεχες φτερνισμα, και θα εβλεπες σιγουρα και μυξες με αιμα. θα ηταν γενικα σε πανικο.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
(εκτος και αν ειναι σουπερ ντογκ σαν της μεδουσας και καταφερει να το βγαλει μονος του, αλλα ειπαμε.... μπατμαν ειναι μονο ενας!!)

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
επειδη τα αγανα εχουν την ταση να μπαινουν ολο και πιο βαθια στους ιστους του δερματος, με αποτελεσμα η δυσφορια να μεγαλωνει, θα ηταν ειλικρινα πολυ δυσκολο ενας σκυλος με αγανο ειδικα μεσα στη μυτη να κοιμηθει και να φαινεται χαρουμενος. θα ειχε αγχος, θα προσπαθουσε να ξυσει συνεχεια τη μυτη του, θα υπηρχε συνεχες φτερνισμα, και θα εβλεπες σιγουρα και μυξες με αιμα. θα ηταν γενικα σε πανικο.
Η αλήθεια είναι πως η περιγραφή σου με καθησυχάσε, κοιμάται ήδη του καλού καιρού. Σηκώθηκε πριν λίγο για να γλείφτει, ακούμπησε την μύτη του κ φτερνιστηκε. Την κοίταξα με φακό δεν είδα κάτι ούτε μου έδειχνε εικόνα να χει "γδαρθει" από κάτι. Και συνέχισε τον ύπνο του.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.095
1.144
29
ωραια, προτεινω λοιπον να μην παρεις τους δρομους για κλινικη, απλα εχε λιγο το ματι γαριδα αποψε σε περιπτωση που δεις κατι περιεργο. θετικες σκεψεις και υπομονη. και αγανο να ειναι, αφου εισαι διατεθημενη να τον τρεξεις αμεσως, θα ειναι μια χαρα.

Ioanna03

Member
8 Ιουλίου 2021
15
1
22
ωραια, προτεινω λοιπον να μην παρεις τους δρομους για κλινικη, απλα εχε λιγο το ματι γαριδα αποψε σε περιπτωση που δεις κατι περιεργο. θετικες σκεψεις και υπομονη. και αγανο να ειναι, αφου εισαι διατεθημενη να τον τρεξεις αμεσως, θα ειναι μια χαρα.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σου! Καλό βράδυ!

• Like
Reactions: TheBestBoi

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.311
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης