Φυσιολογική συμπεριφορά ή όχι?


jimmynet

Well-Known Member
26 Μαϊου 2008
74
0
Είναι φυσιολογική η επιθετικότητα σε 5,5 μηνών αρσενικά κουτάβια η όχι, τι εννοώ
Έχω ένα Αμερικάνικο Ακίτα 5,5 μηνών με απίστευτα ήρεμο χαρακτήρα και συμπεριφορά και σε ανθρώπους και σε ζώα ακόμα και σε γάτες. Είναι αρκετά κοινωνικοποιημένος θα έλεγα, δεν τον έχω δει μέχρι στιγμής να φοβάται κάτι ιδιαίτερα η να κατεβάζει την ουρά σε οτιδήποτε, άνθρωπο, ζώο, αυτοκίνητο, μηχανή, ήχο δυνατό, θόρυβο κλπ.
Χθες λοιπόν κανονισα με φίλο μου που έχει πάρει κι αυτός Ακίτα Inu Ιαπωνικό αρσενικό ίδιας ηλικίας με τον δικό μου να συναντηθούμε για πρώτη φορά σε μια πλατεία (ουδέτερο έδαφος) για να γνωριστούν τα μικρά και να παίξουν.
Ε καλά άμα δε. Δεν πρόλαβαν να μυριστούν καν. Μας τράβαγαν από μακριά μόλις είδε το ένα το άλλο και έδειχναν τα δόντια τους γρυλιζαν και η τρίχα στη ράχη κάγκελο.
Δεν ηρεμουσαν με τίποτα. Περιμέναμε κανα τέταρτο μπας και ηρεμήσουν αλλά τίποτα ώσπου αναγκαστηκαμε και φύγαμε.
Και ρωτάω εγώ τώρα αν κάνουν έτσι τόσο μικρά τι θα γινόταν αργότερα?
Και γιατί ο δικός μου δεν είχε πάλι τέτοια συμπεριφορά με τόσα άλλα ζώα που έχει έρθει σε επαφή?
Ελπίζω να ήταν τυχαίο, τι να πω.

Στάλθηκε από το GT-P3100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 




jimmynet

Well-Known Member
26 Μαϊου 2008
74
0
Είναι και τα 2 αρσενικά αρα δεν θελει και ερωτημα :p
Έχοντας μεγαλώσει 5 σκυλιά γνωρίζω κάποια πράγματα νομίζω.
Το ερώτημα μου όμως ήταν ξεκάθαρο και έχει να κάνει με την ηλικία και όχι με το φύλο.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αρα είσαι εμπειρος αρα ξερεις οτι ομόφυλα Ακιτα δεν τα πηγαινουν καλά και χρειάζεται πολυς χρόνος και υπομονη για να συνηθισουν το ενα το αλλο, αν ποτε συμβει... Εχεις δικιο στο οτι εμφανίστηκε νωρίς, συνηθως οι καυγαδες ξεκινάνε περίπου στον 9ο μηνα . Αυξηση κοινωνικοποιησης και βασικη εκπαιδευση διαρκείας ειναι must .
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
επιθετικες συμπεριφορες υπαρχουν κ απο πολυ πιο μικρα.υπαρχουν περιπτωσεις με ασχημα τραυματα σε κουταβια 2 μηνων.η ηλικια παιζει ρολο μιας κ το φαινομενο επιθετικοτητας σε μικρες ηλικιες δεν ειναι συχνο,αλλα σιγουρα τετοιου χαρακτηρα κουταβια θα δυσκολεψουν τον ιδιοκτητη.δεν υπαρχει λογος εσεις τωρα να στρεσαρεται τα ζωα για να κανουν παρεα οπως εσεις.αυτο που θα πρεπει να επιμεινετε ειναι απλα να καθονται στο μερος που θα τους πειτε οταν εσεις θα θελετε ωστε να μην χαλασει η δικη σας παρεα.βρειτε αλλα σκυλια να παιξουν τα δικα σας.
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Είναι και τα 2 αρσενικά αρα δεν θελει και ερωτημα :p
Αυτό μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο αλλά δε σημαίνει ότι δυο αρσενικά δε μπορούν να τα πηγαίνουν καλά εξ ορισμού. Ξέρω πολλά αρσενικά που συμβιώνουν καλά μεταξύ τους

jimmynet.. απο τα λίγα δείγματα ακίτα που έχω στο μυαλό μου να πω το εξής με κάθε επιφύλαξη:
Ο χαρακτήρας του σκύλου έχει σχέση με τον χαρακτήρα του ανθρώπου που τον φροντίζει. Ένα ακίτα που ο ιδιοκτήτης του δίνει περιθώρια να τσαμπουκαλεύεται και θέλει το σκυλί να αγριεύει για οποινδήποτε λόγο ή έκανε κάποιο λάθος το οποίο δεν ενδιαφέρθηκε να διορθώσει, θα έχει ένα σκυλί που αγριεύει, ένα ακίτα του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι ισορροπημένος άνθρωπος και ξέρει να ασχοληθεί με το σκυλί, θα είναι πιο ήρεμο.

Κατα τη γνώμη μου, δεν πρέπει να "υποχρεώνεις" τον σκύλο σου να παίζει με άλλα σκυλιά αφού δε το θέλει, έστω κι αν αυτά τα σκυλιά είναι συγκεκριμένα. Αυτό που πρέπει να κάνεις, για ηρεμία δική σου τουλάχιστον και για να έχεις λίγο πιο ήσυχο το κεφάλι σου, είναι να του κόψεις τον τσαμπουκά. Το να μη θέλει να κάνει παρέα με άλλα σκυλιά είναι επιτρεπτό, το να πηγαίνει για επίθεση δεν είναι(πάω λίγο πιο πέρα εγώ απο το περιστατικό..).

ΥΓ: Δε θέλω να σε προσβάλω ή να πω ότι δεν ασχολείσαι με το σκυλί. Όλοι μαθαίνουμε και όλοι κάνουμε λάθη και μπορεί ο σκύλος σου να ανέπτυξε τη συμπεριφορά αυτή ανεξάρτητα με τη δική σου συμπεριφορά απέναντί του. Απλά, κατ' εμέ, εσύ θα πρέπει να τον "φρενάρεις" λίγο για να μη χειροτερέψει στο μέλλον.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU