Δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσετε στο φαρμακείο να κάνει αυτό που εσείς μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και μάλιστα πολύυυυυυ καλύτερα.
Αρχικά πρέπει να βρείτε ΚΑΛΗΣ ποιότητας αιθέρια έλαια για ΜΑΣΑΖ (ΟΧΙ αρωματισμό χώρου). (να λέει το πλήρες όνομα του φυτού το μπουκαλι, ημερομηνίες παραγωγής, τρόπο συγκομοιδής και χώρα, γυάλινο μπουκάλι σκουρόχρωμο, όχι σιλικονης σταγονόμετρο, επωνυμία εταιρείας κλπ κλπ κλπ) Ενδεικτική είναι και η τιμή, όπου δεν έχουν "όλα 5 ευρώ" αλλά κάθε φυτό και άλλη τιμή. Μην προτιμήσετε τα πιο φτηνά.
Προσωπικά παίρνω της ΒΙΟart, η Σοφία που'χει την Αύρα και από την οποία έμαθα για τα αιθέρια έλαια ως πρόληψη (μετά διάβασα και πολλά στο ίντερνετ) χρησιμοποιεί τα ΛΕΩΝ. Σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα πηγαίνετε, τα φαρμακεία έχουν κυρίως apivita τα οποία είναι σε μεταλλικό μπουκαλάκι.
Παίρνουμε ψεκαστήρι από σούπερ μάρκετ (απλό, πλαστικό ψεκαστηράκι), το ξεπλένουμε και βάζουμε μισό λίτρο νεράκι (αν πάρετε πιο μικρό υπολογίστε ανάλογα).
Εγώ χρησιμοποιώ μόνο Σιτρονέλλα και Λεβάντα και λίγες σταγόνες Tea Tree. (προσοχή τα γαλλάκια, όχι Tea tree)
Επίσης πολύ καλά είναι και τα Δενδρολίβανο, Ευκάλυπτος, Lemongrass.
Στο μισό λίτρο βάζουμε 3-4 σταγόνες από το καθένα. (εγώ που χρησιμοποιώ δύο, βάζω 5-6 σταγόνες από τα σιτρονέλλα, λεβάντα και 2 από το tea tree)
Ψεκάζω προσωπικά πριν από κάθε βόλτα. Τα πόδια - κοιλίτσα, λαιμό και ένα γενικό "φσστ" πάνω στην πλάτη. Ο σκύλος μου αποδεδειγμένα μαζεύει πολύ εύκολα ζωύφια. Οι "οδηγίες" είναι για 2-3 φορές τη βδομάδα, ή για καλά ψεκασμένο μαντιλάκι - μπαντάνα γύρω από το λαιμό του.
Πέρισυ με κάμπινγκ, εξοχές, βόλτες συνέχεια δεν έπιασε τίποτε. (τα βράδια τον ψεκάζαμε και τον είχαμε δίπλα μας και για αντικουνουπικό για μας) (μετά κατέληξα να ψεκάζομαι κι εγώ γιατί τα κουνούπια ήταν πολλά στο κάμπινγκ!)
Όταν το αμελήσω, στάνταρ θα πιάσει ψύλλους(την έχω πατήσει) ο δικός μου σκύλος.
Κατερίνα, ο σκυλάκος που λέω, που'χει και καλαζαρ αλλά δε θα "σηκώσει" το milteforan (για αυτό το'χω βάλει και για πώληση στις αγγελίες), παίρνει αντί για cosequin, canosan. Είναι ένα γερμανικό φυτικό.
Υ.Γ. να πω ότι τα μπουκαλάκια με τα αιθέρια, θα σας φτάσουν για πρόληψη καθημερινή να περάσετε τουλάχιστον ένα έτος. Δεν είναι καμιά "τρελή" και δύσκολη χημεία, απλές σταγόνες ρίχνετε. Πανεύκολο.
το ότι θα το κάνετε "πολύυυυ καλύτερα" από το φαρμακείο το λέω γιατί θα διαλέξετε εσείς τις εταιρείες αιθέριων.