Φυτικά βοηθήματα;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον, ήρθαν τα έλαια!! :) (Μύρισε όλο το γραφείο..... σα μασατζίδικο.....)

Πήρα τα εξής: Δενδρολίβανο, σιτρονέλλα, ευκάλυπτο, γεράνι, βασιλικό, λεμονοχορτό, λεβάντα, μέντα, τεϊόδενδρο (18 λίρες όλα μαζί). Και τώρα?? Τι κανω??

Αποφάσισα να του βάζω το μαντηλάκι οταν είναι έξω και ίσως και να ψεκάζω αργότερα...... λετε να βάλω μια δυο σταγόνες απ'ολα?? ή να ξεκινήσω με κάποια απ'αυτά??

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έτσι οικονομικά που σου ήρθαν δεν μας λες κι εμάς από που τα παρήγγειλες.....οικονομική κρίση έχουμε...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δίκιο έχεις....εξαρτάται από την ποσότητα!
Για να υπάρχει και το ανάλογο, εγώ πήρα τα 10 ml σιτρονέλλα 9e.....

cgri1976

Well-Known Member
απο ένα γκρουπ που ειμαι στο facebook μου ηρθε το παρακατω μηνυμα πριν απο μερες...

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ...2-3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ.

ΣΙΤΡΟΝΕΛΑ -ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ - ΛΕΒΑΝΤΑ-ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ 600-800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (ΣΕ ΕΝΑ ΨΕΚΑΝΤΗΡΑ) ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΣΑΣ.
ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΒΡΑΔΥ. ΤΕΛΕΙΟ ..ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΨΟΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ..ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΑΡΑ-ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΊΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΑΚΙ!!!!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τελικά έβαλα 2 σταγόνες απ'ολα (εκτός tea tree) στο μαντηλάκι, χωρίς τίποτε άλλο και του το φόρεσα...... μυρίζει όλο το σπίτι, αλλά δε φαίνεται να τον ενοχλεί...... (δεν έκανε καμία απόπειρα να το βγάλει). Του πάει κι όλας... ;)
Δεν τα διάλυσα σε τίποτα γιατι δεν κατάλαβα ποιο το νόημα του διαλύτη στην προκειμένη περίπτωση αφου και το νερό και η αιθανόλη που προτάθηκαν θα εξατμηστούν γρήγορα και θα μείνουν μόνο τα έλαια..... οπότε τα έβαλα ως έχουν.
Θα δω πόσο κρατάει η μυρωδιά τους έτσι και θα σας πω.....

Πάντως συμπαθητικά μυρίζουν...... (χανεται κι η σιτρονέλα που τη μισώ, μεσα στα υπόλοιπα).

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
λοιπόν... από φαρμακειο ανθρωπινα ελαια... μπουκαλακι των 100γρ 12 ευρώ....
μερικα ελαια είναι καυστικα αν μπαινουν κατευθειαν στο δερμα επανω γι αυτο και χρειαζεται η αραιωση.....
η σιτρονελλα απομακρυνει τα κουνουπια, το trea tree χρειαζεται για ψυλλους και τσιμπουρια, η λεβαντα για καλυτερο αρωμα...
ομοιως και τα υπόλοιπα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
λοιπόν... από φαρμακειο ανθρωπινα ελαια... μπουκαλακι των 100γρ 12 ευρώ....
χμμμ.... μάλλον είναι φτηνότερη η Πάτρα, γιατι εδώ παίρνεις τα 10 ml γύρω στα 10 ευρώ......

μερικα ελαια είναι καυστικα αν μπαινουν κατευθειαν στο δερμα επανω γι αυτο και χρειαζεται η αραιωση.....
Ναι, ναι, δεν το συζητώ για πάνω στο δέρμα.... λέμε για τη μέθοδο μαντηλάκι.....

ομοιως και τα υπόλοιπα....
Εννοείς για καλύτερο άρωμα?? Υποτίθεται οτι και τα υπόλοιπα είναι εντομοαπωθητικά...... δεν είναι μόνο για το άρωμα.....

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Επαναφέρω το θέμα, γιατί θα ήθελα να μάθω, από όσους ήδη χρησιμοποίησαν τα αιθέρια έλαια για κάποιους μήνες, τι αποτελέσματα έχουν ως τώρα.
Εξακολουθείτε να είστε ευχαριστημένοι; Έχετε δει όντως διαφορά στο θέμα κουνουπιών, τσιμπουριών κλπ;
Αγόρασα το Σάββατο σπρέυ σιτρονέλλας-γερανίου για τη μικρή και της έβαλα, γιατί την είδα να ξύνεται αρκετά το βράδυ με τα κουνούπια.

Της έβαλα και την αμπούλα που μας έδωσε η κτηνίατρος (Novartis), αλλά για σκάλιμπορ το φοβάμαι.. Διάβασα για τις αλλεργικές αντιδράσεις και το σκέφτομαι πάρα πολύ.. Επίσης, πήρα και frontline, αλλά δεν της έχω βάλει ακόμα.

Οποιεσδήποτε γνώμες επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτες και θα με βοηθήσουν πολύ :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εγώ ψεκάζω τα πάντα έξω στην βεράντα με το μίγμα που έφτιαξα. Και τα σκυλιά εννοείται.
Αποτελέσματα δεν ξέρω να σου πω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μοσχοβολάει το σύμπαν :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ειναι αποδεκτό οτι το σπρευ σιτρονελλας είναι εντομοαπωθητικό....
απλά επειδή το πουλανε και ακριβα και περιεχει και χημικες ουσιες.... προτιμαμαι τα αιθερια έλαια... είναι σχετικά πιο αγνα...
ναι ειμαι ευχαριστημενος απο την χρηση του.... αυστηρως όμως για να ειναι αποτελεσματικό πρέπει να ψεκαζεις καθημερινα τον σκύλο....
το χρησιμοποιω σε συνδιασμό με φρονταλαιν ή εξποτ ή αλλη οποιαδήποτε αμπούλα.... ενίοτε και κολλαρα.....

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ψεκάζω με εκχύλισμα σιτρονέλλας που αραιώνεται σε νερό. Μέχρι στιγμή όλα καλά.....
εννοείται και σκάλιμπορ+αμπούλα .

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ααα, μάλιστα.
Δηλαδή, απαραιτήτως και κολλάρο, εκτός από αμπούλα και το σπρέυ ως βοηθητικό.
Δεν ξέρω τι να κάνω, ειλικρινά. Είναι 1,5 kg σκυλούμπι, μήπως παραφορτωθεί ο οργανισμός της, εάν της βάλω και scalibor? Μήπως να της βάζω frontline? Και σε τι συνδυασμούς;
Η αμπούλα καλύπτει ψύλλους και τσιμπούρια, για τα άλλα όμως;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά :)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
@GRDANE: Το σπρέυ που της πήρα, γράφει ότι είναι 100% φυτικό κλπ.. Κι εγώ δε γουστάρω τα χημικά, ελπίζω όντως να είναι φυτικό όπως λέει..

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εγώ γιατί τη μόνη σιτρονέλλα που βρήκα και στα 2 πετ σοπ που πήγα ήταν σε μπουκαλάκι τύπου Azax;
Ξέρετε καμία μάρκα να μου προτείνετε να την παραγγείλω;

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
mareco... συγγνώμη! που κολλάει η ερώτησή σου; λες να μην το χρησιμοποιώ; Το χρησιμοποιώ!
Απλά, το έχω ψωνίσει, από πετ σοπ εκτός Αθηνών, μου τελειώνει και το πήρα επειδή δε βρήκα κάτι άλλο άμεσα την ώρα που το χρειαζόμουν.
Άμα, κάποιος έχει αγοράσει ένα οικολογικό, 100% φυτικό κι έχει μείνει ευχαριστημένος, ώστε να το προτείνει, από το να πάρω αυτά που βρίσκω, καλύτερα να πάρω κάτι πιο "φιλικό"... λογικό δεν είναι;