Φύσημα στην καρδιά

marianta

Member
22 Μαϊου 2013
10
0
καλησπερα θα η8ελα την βοη8εια σας,λοιπον προχτες πηγα το κανισακι μου για εμβολιο ειναι 10 χρονων και η κτηνιατρος που το ακροαστηκε που ειπε οτι το βρησκει φυσημα στην καρδια,και να το ξαναπαω σε 3 μηνες να το κανω υπερυχο...δεν μου ειπε τιποτα για διατροφη 'η για ασκηση το μονο που τονισε ειναι αμα εχει βηχα να την παρω τηλ,περιτω να σας πω πως εχω γινει απο εκεινη την ημερα(πιστευω αφου ολοι εχετε κατοικιδια με καταλαβαινετε)το 8εμα μου ειναι οτι απο εκεινη την ημερα εχει βηξει 2 φορες και δεν ξερω αν πρεπει να ανυσηχυσω αν ειναι απο την καρδια 'η κατι ασχετο(γιατι δεν ειναι κατι διαφορετικο γιατι τυχαινε και παλιοτερα να βηξει)πως 8α το καταλαβω ρε παιδια?εγω το μονο που βλεπω ειναι λιγο οι αντοχες του που εχουν πεσει και κουραζεται πιο γρηγορα και ελεγα οτι ειναι απο την ηλικια.αν μπορειτε να μου δωσετε καποιες συμβουλες !!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Το φύσημα δεν είναι απαραιτήτως κάτι επικίνδυνο. Μπορεί να το έχει και εκ γεννετής και να μην το είχες ποτέ καταλάβει. Τώρα μεγαλώνοντας, που 10 ετών για poodle είναι μόλις μεσήλιξ :D απλώς θα αρχίσει να γίνεται περισσότερο αισθητό, μαζί με τα λοιπά συμπτώματα της ηλικίας. Εννοείται το παρακολουθείς. Ακολουθείς το πλάνο του γιατρού σου και ενημερώνεις για οτιδήποτε νέο που σε προβληματίζει. Αθληση και διατροφή, έτσι κι αλλιώς, πρέπει να προσαρμοστούν στην ηλικία του οποιουδήποτε σκύλου, ακόμη και του πιο υγιή.

Για τα γονίδιά του τι ξέρεις; Από που το έχεις πάρει; Αυτά θα πρέπει να σε προβληματίζουν περισσότερο και το εμβολιακό του πρόγραμμα. Απ'αυτή την ηλικία πλέον και μετά, θα πρέπει να το δείτε σε άλλες βάσεις. Δεν χρειάζονται ετήσιες επαναλήψεις. Συζήτα το με την γιατρό σου. Αν είναι κάθετη υπερ, ίσως ήρθε καιρός, να ρωτήσεις και αλλού...

marianta

Member
22 Μαϊου 2013
10
0
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!δεν ξερω αν το ειχε εκ γεννητης παντως πρωτη φορα μου μιλησε για το φυσημα,για τα γονιδια του επισης δεν ξερω το ειχαμε παρει απο γνωστο αλλα πλεον εχουμε χα8ει...επειδη μου ηρ8ε αποτομα με το που μου το ανεφερε η γιατρος δεν ρωτησα και πολλα σε κανα 2 μηνο που 8α παμε 8α ρωτησω πιο ειδικα περι του 8εματος και πλεον να εχουμε και ενα πλανο απο τον υπερυχο που 8α κανει.