ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ON LINE & OFF LINE


redsofia

Member
2 Μαρτίου 2008
8
0
Kallithea, Athens
Καλησπέρα,

Το όνομά μου είναι Σοφία, είμαι 36 χρονών και (θετή) μητέρα 2 ημίαιμων, της Ζήνας και του Ζόλταν.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αγαπούσα πολύ όλα τα ζώα, και μάλιστα όταν ήμουν μικρή είχα και κανα δυο γάτες. Πότε μου δεν είχα σκεφτεί όμως ότι θα συγκατοικήσω κάποτε με σκύλο. Μέχρι που έφτασε η στιγμή που αντίκρισα τη Ζήνα. Ήταν μια γλυκιά αδέσποτη (διαστάυρωση κόλλεϋ με λυκόσκυλο) ήδη 4-5 χρονών περίπου. Δεν ξέρω πως συνέβη απλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ 3 μέρες, την σκεφτόμουν συνεχώς. Μαντεύετε νομίζω τη συνέχεια…..
Κι επειδή (αν και είναι εξαιρετικά ήσυχο κι εύκολο ζώο) είμαι ευσυνείδητη μητέρα, η καθημερινή της φροντίδα απαιτεί διόλου ευκαταφρόνητο χρόνο, είχα αποκλείσει ότι θα πάρω άλλο κατοικίδιο.
Μια γνωστή μου που έχει χόμπυ να περιμαζεύει αδέσποτα και να τα δίνει για υιοθεσία με έπεισε να φιλοξενήσω προσωρινά τον Ζόλταν (εννοείται αδέσποτος ημίαμος, κόλλεϋ-λυκόσκυλο κι αυτός αλλά στο πιο large) μέχρι να βρεθεί κάποιος να τον υιοθετήσει.
Η προσωρινή αυτή φιλοξενία άρχισε τον περασμένο Ιούλιο και διαρκεί ακόμα. Ας όψεται η ψυχοπονία μου (αλλιώς τι φιλόζωη θα ήμουν) !
 












redsofia

Member
2 Μαρτίου 2008
8
0
Kallithea, Athens
Sorry Rottie,
Είμαι καινούργια σ'αυτά θα φροντίσω να κατατοπιστώ πλήρως.
Που να βρω χρόνο με 2 σκυλιά να ενημερωθώ..... :?

Είναι απίστευτο πόσο χρόνο ξοδεύω γι αυτά αλλά το αξίζουν. Είναι πολύ καλά παιδιά.
Τα ζηλεύω όμως και λίγο γιατί περνάνε πολύ καλύτερα απ'ότι εμείς.
 




redsofia

Member
2 Μαρτίου 2008
8
0
Kallithea, Athens
Ευχαριστώ παιδιά,

Πάντως μέχρι τώρα νόμιζα ότι είμαι σπάνια περίπτωση, με 2 μεγάλα σκυλιά μέσα σ’ένα μικρό διαμέρισμα, αλλά ξεφυλλίζοντας το forum βλέπω περιπτώσεις με 4 και παραπάνω σκυλιά.
Αυτό πια είναι full time απασχόληση.
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σοφία, γνωστές σκυλομουρες τα καμάρια σου! Τα πας βόλτα στον πεζόδρομο του Ιλισού και στις πλατειές της Σιβιτανιδου?
 


redsofia

Member
2 Μαρτίου 2008
8
0
Kallithea, Athens
Όχι, πλέον δεν φτάνει τόσο μακριά η χάρη τους.
Η Ζήνα είναι πολύ γριά για να πάει μέχρι εκεί και όσο για τον Ζόλταν αποφεύγουμε να τον βγάζουμε βόλτα σε μέρη που υπάρχουν πολλά σκυλιά γιατί θέλει να τα φάει όλα.

Κάντε μου κι άλλα κοπλιμέντα για τα παιδιά μου.

Βέβαια τώρα η Ζήνα είναι πολύ γριά (15 χρονών) θα προσπαθήσω να βρω (η μάλλον να σκανάρω) παλιές φωτογραφίες όταν ήταν νέα και κοτσονάτη.
Αυτό το σκυλί έχει περάσει ονειρεμένη ζωή. 3 βόλτες κάθε μέρα. Διακοπές σε διάφορα μέρη από τη Μάνη ως τις Σπέτσες, μέχρι και στα Κουφονήσια έφτασε η χάρη της..
Φυσικά έχει το καλύτερο και το πιο ακριβό φαγητό, έχει φάει μέχρι σολωμό και χαβιάρι. Έχει 2 κρεβάτια και το σημαντικότερο 2 ανθρώπους που την λατρεύουν (ο Ζόλταν απλά τη συμπαθεί).
Στο περπάτημά της και στους τρόπους της είναι σκέτη αριστοκράτισσα, είναι όμως η μεγαλύτερη (αξεπέραστη μιλάμε) ζητιάνα που έχω δει.

Αν η Ζήνα είναι της αριστοκρατίας, ο Ζόλταν είναι πιο λαϊκό παιδί. Με τραυματική παιδική ηλικία (ήταν μόνο του στο δρόμο και του επιτίθονταν οι άλλες αγέλες σκύλων) είναι κυριαρχικός τύπος σκύλου, πάρα πολύ τρυφερός με τους ανθρώπους, αλλά κτήνος απέναντι στα άλλα ζώα. Γάβγιζε ατελείωτα όταν τον φέραμε σπίτι, αλλά τώρα έχει ηρεμήσει κάπως. Προσπαθεί να μιμηθεί τη Ζήνα (δεν τη φτάνει όμως ούτε στη ζητιανιά, ούτε στη λαιμαργία).
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
redsofia said:
Κάντε μου κι άλλα κοπλιμέντα για τα παιδιά μου.
:D

Τα παιδιά σου είναι υπέροχα! Να τα χαίρεσαι Σοφία!
 








Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπράβο σου Σοφία για την ευσυνειδησία σου και την αγάπη σου για τα ζώα. Λίγοι θα υιοθετούσαν ημίαιμα μεγάλης ηλικίας και θα τους πρόσφεραν όλο τους το χρόνο και ζωή χαρισάμενη. Πραγματικά τα καμάρια σου, εκτός από κουκλιά, είναι και πολύ τυχερά !!! :)
 








Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki