Χάνει πολύ τριχα

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Εδώ και σχεδόν έναν μήνα ο σκύλος χάνει παρά πολύ τριχα τόσο που μόνο να.τον αγγίξω φεύγει ολόκληρη τούφα λέτε με αλαγη της τροφής να μειωθεί λίγο? Τι άλλο θα βοηθούσε ?? Με έχει πιάσει απελπισία

Palg7

Member
9 Μαρτίου 2022
12
3
44
Φίλε καλησπέρα θα σου πω συγκεκριμένα στο δικό μου Σιχ Τσου έπαθε το ίδιο , χρειάζεται κτηνίατρος και πρέπει να κάνει λογικά αιματολογικές να βρει τι φταίει , δεν είναι κάτι ανησυχητικό , λογικά κάποια τροφή η κάποια ασθένεια δερματολογική που με την κατάλληλη θεραπεία θα επανέλθει , μόνος σου δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα , πέρα από τον κτηνίατρο που θα σου συνιστισει εξέταση .

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Αιματολογικές έκανε και όλα είναι φυσιολογικά...τώρα θα δοκιμάσω να αλλάξω τροφή και θα τον ξαναπάω στον κτηνίατρο να δω τι θα μου πει

Palg7

Member
9 Μαρτίου 2022
12
3
44
Μια χαρά , μην ανησυχείς, όλα κομπλέ , άλλαξε και τροφή μήπως έχει συστατικά που το επηρεάζουν.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Ποιος σκυλος απο τους 2? Για να λες ολοκληρες τουφες - και ο σκυλος- φανταζομαι το ποιμενικο, οχι η dogινα.
Παρε μια βουρτσα τυπου furminator (υπαρχουν καποιες διπλες , απο τη μια furminator απο την αλλη φαρδια χτενα- εγω εχω μια τετοια και με εχει βολεψει πολυ) και κανε ενα καλο χτενισμα. Θα φυγει ολη η νεκρη τριχα και θα ηρεμησεις. Προχθες απο τη Θαλεια εβγαλα μια σακουλα. Περνουσε διπλα μας και απλα ακουμπουσε στα ποδια και εμενε τουφα στο παντελονι μας σκεψου. Ειναι η εποχη τωρα και τα συμπληρωματα σε σκυλο με τετοιο τριχωμα δε θα κανουν πολλα.

• Like
Reactions: theodss1

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Ναι το ποιμενικό, κάθε μέρα βγάζω και γω πολύ τριχα τώρα θα πάω να πάρω furminator ελπίζω να κάνει δουλειά τουλάχιστον να φύγει γρήγορα γιατί έχει έναν μήνα σχεδόν

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Σε μένα το παθαίνουν αυτό τέτοια εποχή όσοι πιάνουν αγκαλιά κάποιο θερμαντικό σώμα. Ένα δυο θερμόαιμα που δε μαζεύονται εύκολα μέσα στο σπίτι λόγω ζέστης, δεν έχουν χάσει τρίχα όλο το χειμώνα - και είναι απ' αυτά που μόλις ανέβει η θερμοκρασία στους 17 αρχίζουν να ρίχνουν το υπόστρωμα με τη χούφτα...

Φουρμινέιτορ είχα πάρει παλιότερα, και τελικά είχα τρομάξει περισσότερο και από την τριχόπτωση του σκύλου. Όσο το χρησιμοποιείς, τόσο βγάζει (πολλή) τρίχα. Θα πρότεινα να πάρεις μια ανάσα, μια καλή ηλεκτρική σκούπα, και μια τέτοια:

1646814615435.png

• Like
Reactions: theodss1

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Απλά μου φενεται περίεργο γιατί η κόκα σε μια εβδομάδα σταμάτησε να μαδάει

Lisa_the_rescue

Well-Known Member
29 Μαϊου 2019
113
62
23
Thessaloniki
Ναι το ποιμενικό, κάθε μέρα βγάζω και γω πολύ τριχα τώρα θα πάω να πάρω furminator ελπίζω να κάνει δουλειά τουλάχιστον να φύγει γρήγορα γιατί έχει έναν μήνα σχεδόν
Αυτή την εποχή νομίζω είναι φυσιολογικό να μαδαει, για να μειωθεί πέρα από το τακτικό χτένισμα δοκίμασε Ω3 λιπαρά και evening primeose oil (λάδι από νυχτολουλουδο) κάνουν θαύματα!

Rodilli

Member
3 Ιουνίου 2020
14
51
Αθήνα
Πάντως και εγώ έχω παρατηρήσει πως αυτή την εποχή μαδάνε άπειρα.

Εγώ χρησιμοποιώ δύο βούρτσες: την furminator 1 φορά την εβδομάδα, για να μην μείνουν και κουρούπες και μια με δοντάκια κάπου 2 φορές την εβδομάδα.

Ακούω από πολλούς και για λάδι σολομού στην τροφή που δεν το έχουμε δοκιμάσει, αλλά λένε πως έχει αποτέλεσμα.

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Ω3 έχει και η τροφή του και δίνω μια φορά την εβδομάδα ψάρια..από τροφή τρώνε και τα 2 πλέον acana Pacifica και η τροφή έχει πολλά ω3 πήρα καινούργια χτένα και τον περιορισα στο σπίτι γιατί κάθε μέρα βγαζει 2 σακούλες τρίχες...

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Αξίζει τον κόπο αν μπορείς να κάνεις ένα μίνι ταξίδι και να τον πας σε γκρούμερ - όχι για κούρεμα, αλλά για μπάνιο, χτένισμα και "φύσημα".
(ή αν έχεις αυτό το πως-το-λένε-που-φυσάει-τα-ξερά-φύλλα-απ-την-αυλή!)

• Like
Reactions: Orjo

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Τον κάνω με το σκουπάκι στην αρχή φοβόταν αλλά κάθεται τώρα..το σκέφτηκα να τον κουρεψω αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδεα..!

• Like
Reactions: sis

Rodilli

Member
3 Ιουνίου 2020
14
51
Αθήνα
Επειδή είδα πιο πάνω ότι πρόκειται για ποιμενικό το κούρεμα δεν είναι καλή ιδέα, γιατί έχουν διπλό μανδύα τριχώματος που ουσιαστικά λειτουργεί μονωτικά για το κρύο και την ζέστη αντίστοιχα.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Συμφωνώ κι εγώ, όντως δεν κουρεύονται. Άσε που και πρακτικά δε θα σε βοηθήσει, πάλι θα μαδάει ο γλυκούλης. Ότι θα ρίχνει κοντύτερη τρίχα δε σημαίνει ότι θα γλυτώσεις το σκούπισμα!

Αν δε μπορείς να τον βάλεις στη μπανιέρα σου, και έχεις ένα εσωτερικό-ζεστό χώρο, κάνε τον μπάνιο εσύ, θα βγει αρκετή τρίχα.
Επίσης δεν έχετε χιόνια; (Αν όχι, να σου στείλω, μου περισσεύουν :mad:) Δεν κάθεται καθόλου στην αυλή;

με φυσερό??? αλήθεια????:LOL::LOL::LOL:
Δεν απέχει και πολύ από το σεσουάρ των γκρούμερ :p

• Like
Reactions: Orjo

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Χιόνι έχει, απλά επειδή ακόμα έχει ανοιχτη πληγή στο πόδι και τώρα ξεκίνησε να κλείνει, δεν τον αφήνω πολύ έξω τώρα τον έχω να κάθεται στο κρεβάτι του ευτυχώς ακούει το μείνε μετά από 5 λεπτά πέφτει για ύπνο τουλάχιστον δεν μαζεύω τρίχες από όλο το σπίτι....μπάνιο τον έκανα πριν 4-5 μέρες

• Like
Reactions: sis

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ακόμα ε; στις πληγές τους χρησιμοποιώ πολύ το σπαθόλαδο, νομίζω ότι βοηθάει πολύ στην επούλωση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Πήγαινε τον για grooming. Θα σωθείς για κάμποσες μέρες. Και αν μπορείς να τον πηγαίνεις τακτικά, είναι το καλύτερο. Αλλιώς, πολύ συχνό χτένισμα.

• Like
Reactions: theodss1 and Orjo

theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
462
488
32
Οι πληγές του συγκεκριμένα στο πίσω πόδι, δημιουργήθηκε ένα ας πούμε πέλμα το θεμα είναι ότι τα κόκαλα στα δαχτυλα έχουν ενωθεί ο κτηνίατρος είπε να περιμενω ακόμα 2 μήνες αν δεν κλείσει θα πρέπει να γίνει επέμβαση στην ουσία να χωρισει τα κόκαλα για να κλείσει και να είναι κάπως ποιο λειτουργικό και μια φωτογραφια της ακτινογραφίας του

Attachments

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr