παμε παλι, θα γινω κουραστικος στο τελος...
τα χαπια ΔΕΝ ΑΠΩΘΟΥΝ. Απο την στιγμη που το σκυλι θα φοραει ή αμπουλα ή περιλαιμιο, ΔΕΝ ειναι αναγκη να παιρνει χαπι. τα χαπια αυτα, τα δινουμε ΜΟΝΟ σε περιπτωσεις που ηδη υπαρχει σοβαρη μολυνση με μεγαλο φορτιο που θελουμε να πεθανει συντομα. δεν τα δινουμε σε ενα υγιες σκυλι. τα δινουμε πχ. σε ενα αδεσποτο που μολις το βρηκαμε και ειναι γεματο ψυλλους και τσιμπουρια, για να πεθανουν ολα γρηγορα.
Αυτο που θελουμε στην ελλαδα ειδικα ειναι ΑΠΩΤΗΤΙΚΗ δραση. και αυτη μας την προσφερουν ΜΟΝΟ οι αμπουλες και τα περιλαιμια. την vectra 3d δεν την προτεινω, καθως και απο προσωπικη εμπειρια, και απο γνωμες κτηνιατρων, την εχω βρει μη αποτελεσματικη. προσωπικα προτιμαω το περιλαιμιο σερεστο, και επικουρικα απο μαιο μεχρι σεπτεμβρη βαζω καθημερινα σιτρονελλα.
παμε και στο κομματι των ενδοπαρασιτων: μπορεις απλα να δινεις ή drontal ή milbemax (το συγκεκριμενο ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΚΑΡΔΙΑΣ), ανα 3μηνο. που και αυτο ειναι υπερβολη, διοτι τα χαπια για τα ενδοπαρασιτα ΔΕΝ μενουν στον οργανισμο για 3 ολοκληρους μηνες. κανουν την δουλεια τους, και ο οργανισμος τα βγαζει την ιδια, ή αντε την επομενη μερα. και αυτα παλι, τα δινουμε ΜΟΝΟ αν ξερουμε οτι το ζωο εχει ενδοπαρασιτα. αν δεν τρωει βλακειες και δεν ερχεται σε επαφη με νεκρα ζωα ή βρωμικες περιοχες, δεν ειναι αναγκη ουτε υποχρεωτικο το καθε 3 μηνες. μπορεις να κανεις 2 φορες τον χρονο παρασιτολογικη κοπρανων. εγω αυτο κανω πλεον. δεν φορτωνω το σκυλι μου κατι που δεν το εχει αναγκη.