Χάσκι - Θα βρω? Και αν βρω θα τα καταφέρω?

Jonathan

Member
22 Οκτωβρίου 2009
5
0
Χαίρομαι πολύ που έγινα μέλος στην παρέα σας. Είμαι φοιτητής 22 ετών και έφτασα ως εδώ ψάχνοντας αγγελία στο ίντερνετ για ένα σκυλί.

Επειδή δεν ξαναείχα τέτοιου είδους κατοικίδιο ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Είμαι "ερωτευμένος" με τα σιβηρικα χάσκι. Οικονομικά δεν μπορώ να αγγίξω την αγορά του και σκέφτηκα μήπως χαρίζονται κάπου, όπως πολλά άλλα σκυλιά.

Είμαι ορειβάτης και λάτρης της φύσης, περπατάω πολύ, έχω πολύ ελέυθερο χρόνο.

Είμαι αποφασισμένος, ενθουσιασμένος και πολύ πρόθυμος και ευαισθητοποιημένος να τα βγάλω πέρα μαζί του.Θα κάνω τα πάντα να είναι υγιές και χαρούμενο.

Θα βρω κάπου ένα τέτοιο σκυλι, και μάλιστα που να χαρίζεται?

Θέλω την ειλικρινή σας γνώμη γιατί προτιμώ να μην το πάρω παρά να το αφήσω αργότερα. Θα ήταν εγκλημα.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Χαίρομαι πολύ που έγινα μέλος στην παρέα σας. Είμαι φοιτητής 22 ετών και έφτασα ως εδώ ψάχνοντας αγγελία στο ίντερνετ για ένα σκυλί.

Επειδή δεν ξαναείχα τέτοιου είδους κατοικίδιο ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Είμαι "ερωτευμένος" με τα σιβηρικα χάσκι. Οικονομικά δεν μπορώ να αγγίξω την αγορά του και σκέφτηκα μήπως χαρίζονται κάπου, όπως πολλά άλλα σκυλιά.

Είμαι ορειβάτης και λάτρης της φύσης, περπατάω πολύ, έχω πολύ ελέυθερο χρόνο.

Είμαι αποφασισμένος, ενθουσιασμένος και πολύ πρόθυμος και ευαισθητοποιημένος να τα βγάλω πέρα μαζί του.Θα κάνω τα πάντα να είναι υγιές και χαρούμενο.

Θα βρω κάπου ένα τέτοιο σκυλι, και μάλιστα που να χαρίζεται?

Θέλω την ειλικρινή σας γνώμη γιατί προτιμώ να μην το πάρω παρά να το αφήσω αργότερα. Θα ήταν εγκλημα.
οχι δεν χαριζονται !
υπαρχει εκτροφεας (και πολυ καλος)
να βρεις λεφτα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οικονομικά δεν μπορώ να αγγίξω την αγορά του και σκέφτηκα μήπως χαρίζονται κάπου, όπως πολλά άλλα σκυλιά
Ο σκύλο θα σου κοστίσει τον πρώτο χρόνο πολύ περισσότερα απο τα λεφτά που θα δωσεις για την αγορά του.... πως σκοπεύεις να τα βγάλεις πέρα απο τη στιγμή που η αγορά σου φαίνεται τοσο δυσβάσταχτη οικονομικά? (και ας μην αναφέρουμε την περίπτωση αρρώστιας.....).

Jonathan

Member
22 Οκτωβρίου 2009
5
0
Τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ε?:(

Τι εννοείτε δε θα μου δώσουν? Θα πρέπει να έχω..."προυπηρεσία"..?

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν θες βέβαια κάτι που απλά μοιάζει με χάσκυ πιστεύω ότι στις αγγελίες με τα αδεσποτάκια κάτι θα βρεις!

Επίσης πρέπει να σκεφτείς όλα τα έξοδα του σκύλου!Τα υπόλοιπα είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα αγοράς!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ε?:(

Τι εννοείτε δε θα μου δώσουν? Θα πρέπει να έχω..."προυπηρεσία"..?
Θέλεις τουλαχιστον (το χρόνο)

1200 ευρώ τροφή (100 ευρώ το μήνα πανω κάτω)
120 ευρώ αμπούλες (10 ευρώ η μία)
60 ευρώ λουράκι σκαλιμπόρ (15 το ένα, ανα τρίμηνο)
25 ευρώ αποπαρασίτωση
50 ευρώ εμβόλια
50 ευρώ εξετάσεις καλααζαρ/ερλίχια

Συνολο: πάνω από 1500 ευρώ για τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Στην πράξη βγαίνει πολύ περισσότερο (δεν έχουμε βάλει λουράκια, χτένες, σαμπουάν, παιχνίδια, κρεβάτια, κολλάρα, εκπαιδευτικά εργαλεία κλπ, και επίσης δεν έχουμε υπολογήσει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα υγείας)

Jonathan

Member
22 Οκτωβρίου 2009
5
0
Αν θες βέβαια κάτι που απλά μοιάζει με χάσκυ πιστεύω ότι στις αγγελίες με τα αδεσποτάκια κάτι θα βρεις!
Είναι δυνατό να μου δώσεις ένα λινκ γιατί είναι η πρώτη μου μέρα στο φόρουμ και χάνομαι λίγο? Ποια ράτσα σκύλων μοιάζει με ένα χάσκι? :-| Ευχαριστω :)

Απ' ότι βλέπω είναι πράγματι πολυέξοδο. Μάλλον δε θα τα καταφέρω. ..

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν σου είπα ότι θα είναι καθαρόαιμο!Θα είναι ένα ημίαιμο που κάπου θα έχει ένα πρόγονο χάσκυ, μαλαμούτ ή δεν ξέρω γω τι!
Αγγελίες για αδεσποτάκια υπάρχουν και μέσα στο forum
http://www.dogforum.gr/v2/index_forum.php

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι δυνατό να μου δώσεις ένα λινκ γιατί είναι η πρώτη μου μέρα στο φόρουμ και χάνομαι λίγο? Ποια ράτσα σκύλων μοιάζει με ένα χάσκι? :-| Ευχαριστω :)

Απ' ότι βλέπω είναι πράγματι πολυέξοδο. Μάλλον δε θα τα καταφέρω. ..
Ο Φοίβος εννοεί ημίαιμο, όχι καθαρόαιμο πλέον.
Εχε υπόψη σου ότι η επιλογή να πάρεις ημίαιμο, δεν πρεπει να στηρίζεται στο οικονομικό. Αυτά που παρέθεσα παραπάνω, είναι τα μινιμουμ απ'οπου και να τον πάρεις το σκύλο. Ημίαιμο να πάρεις μόνο αν το γουστάρεις και σε γουστάρει και δε σε νοιάζουν οι εγγυήσεις χαρακτήρα και μορφολογίας. Αν όμως θέλεις χάσκι, να πάρεις χάσκι. Οχι υποκατάστατο χάσκι. Αν δε σε φτάνουν τα λεφτά για χάσκι, δε σε φτάνουν ούτε και για ημίαιμο!!!!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κοίτα, αν έχες έστω και μια αμφιβολία, ασ' το για αργότερα!Όταν θα έρθει ο καιρός να έχεις ένα σκυλάκο, θα το έχεις όπως πρέπει!
Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε αγχώνει!Όταν θα έχεις την οικονομική σταθερότητα θα μπορέσεις να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα 100%!
Εν τω μεταξύ μπορείς να διαβάζεις και να μελετάςώστε να είσαι απόλυτα έτοιμος για το σκυλάκι όταν έρθει!

Jonathan

Member
22 Οκτωβρίου 2009
5
0
Για να είμαι ειλικρινής αυτό που χωράει στο όνειρό μου είναι ένα καθαρόαιμο χάσκι. Και αυτό θα ήθελα...και για να είμαι ακόμη πιο ειλικρινής..απογοητεύτηκα λίγο..:(..αλλά...με κάνατε και να ελπίζω πως κάποια στιγμή θα το αποκτήσω..όπως πρέπει, με τα "όλα" του..με την υγεία του, τις ανέσεις του κτλ. Φοίβο, φυσικά και θα διαβάσω τα πάντα, μ' ενδιαφέρουν όλα πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ όλους.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ακούγεται κάπως, αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είνα και τόσο τραγικά τα πράγματα. Πες ότι άρχισες το κάπνισμα, τόσο θα σου βγαίνουν τα ετήσια πάγια έξοδα.
Αν καπνίζεις ήδη, το κόβεις και βγάζεις τα έξοδα του σκύλου, κερδίζεις και κάνα χρόνο ζωής.;)

kwtsoulis

Member
9 Σεπτεμβρίου 2009
24
0
Kωλοτοπο
Jonathan: Και εγώ για χάσκι ψάχνω εδώ και καιρό.Και να φανταστείς δεν σκοπευω να αγοράσω τώρα αλλά σε 2 τουλάχιστον χρόνια για να μπορώ να πώ πως θα μπορώ να το φροντίζω.Πρέπει όμως πρίν πείς ότι θές αυτό το σκυλί,να διαβάσεις αν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με αυτό το σκυλί και άν σου ταιριάζει.Αν κ μιας και έχεις χρόνο δεν θα έχεις πρόβλημα με την άθληση του που ειναι βασικος παραγοντας,και επειδη λές σου αρέσει πολύ πιστεύω θα το φροντίζεις.Άν ενδιαφέρεσαι για καθαροαιμο μην ασχολείσαι με "τυχαίες" αγγελίες απο εφημερίδες και γενικά απ όπου να 'ναι γιατί μπορεί να προέρχονται απο BYB και δεν ξέρεις τι σου τυχαίνει.Τα petshop αποκλείoνται αμέσως.Αρκεί να διαβάσεις τις απαντησεις που υπάρχουν στο φόρουμ.Αν θές να πάρεις ενα καλό σκυλί μορφολογικα,και πάνω απ όλα υγιές,προτίμησε έναν αναγνωρισμενο εκτροφέα(πάρε τηλ τον ΚΟΕ και ζήτα τον κατάλογο εκτροφέων Χάσκι).Έτσι θα πάρεις ένα σκυλι που θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι υγιές και γενικότερα να ανταποκρινεται στα χαρακτηριστικα της φυλης.Γιατί το με το να πληρώσεις ένα σκυλί 700€-1000€+ γλιτώνεις από μελλοντικους μπελάδες και προβλήματα υγειας που θα σου κοστίσουν αρκετα παραπανωΑν δεν έχεις να δώσεις τα χρήματα για την αγορά,πως σκεφτεσαι να τα βγάλεις πέρα με τα έξοδα που ακολουθουν?Δέν στα λέω για να σε απογοητέψω,αλλά μελέτησε όσο περισσότερο μπορείς και για να μάθεις κάποια βασικά πράγματα,γιατί και εγώ δέν ήξερα πολλά και με το ψάξιμο έμαθα..Για όποια απορία στείλε μου ΠΜ

Δές και αυτά:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6608
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5934

Last edited:

Jonathan

Member
22 Οκτωβρίου 2009
5
0
Κατάλαβα απολύτως, πόσο "υπεύθυνα" είναι τα πράγματα. Χρειάζεται υπομονή και γνώση. Όταν με το καλό έχω την άνεση να προχωρήσω στην αγορά κτλ ελπίζω να τα ξανασυζητήσουμε.

Loukia:
Όχι εντάξει, δεν καπνίζω, είμαι ορειβάτης.
Kwtsouli:
Σίγουρα θα απευθυνθώ εκεί που μου είπες για την αγορά, και θα σου στείλω pm αν χρειαστώ κάτι :)

Ευχαριστώ γαι τη βοήθεια!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εύχομαι όλα να πάνε καλά, να ενημερωθείς κ καταφέρεις να το αποκτήσεις σύντομα τον σκυλάκο σου (καλά θα περάσει μαζί σου, κάνοντας πεζοπορία στα βουνά, πάντως :))