Χάσκυ Σιβηρίας

Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Εχει κάποιο καιρο που άρχισε το πρωί να εχει τσιμπλιτσες. Τι να κάνω; Μια κοπέλα μου είπε ότι εει καλαζααρ λέει είναι σύμπτωμα.... :/ όμως εγω παίρνω κάθε μέτρο για να είναι απόλυτα προστατευμενη. Επειδή άλλαξα κτηνίατρο, όταν κάνουμε εξετάσεις αίματος στο ζώο φαίνεται κ αν εχει καλαζααρ, σκουλήκι καρδιάς , ερλιχεια κτλ ; Α κ ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το χάπι που δίνουμε προληπτικά για το σκουλήκι της καρδιάς. Κάθε μήνα το δίνουμε; Κ τι τιμή εχει περιπου; Ρωτάω γτ ένας κύριος εδω μάλλον μας εκμεταλλεύεται ομαδικως.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Γειά σου Κατερίνα,
οι τσίμπλες μπορεί να δημιουργούνται από πολλούς λόγους.Η τροφή είναι μία από τις αιτίες.
Σε καταλαβαίνω στην αναζήτηση για καλό κτηνίατρο αλλά δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσεις όσο πιο πολλούς μπορείς μέχρι να καταλήξεις σε κάποιον που νομίζεις σε καλύπτει.
Καλλύτερα να αρχίσεις να παίρνεις τηλ κ να τους λες ότι δεν έχει κάτι το σκυλί σου κ απλά θέλεις να κλείσεις ραντεβού για να γνωριστείς με τον γιατρό αφού σκέφτεσαι να αλλάξεις..
Έτσι θα ρίχνουν κ μια ματιά στο σκυλί σου,θα δεις κ εσύ συμπεριφορές κ γενικά την μεθοδολογία του γιατρού κ δεν θα σε χρεώνουν κιόλλας κ για τις επισκέψεις,αφού κυρίως πας για γνωριμία και θα θέλουν να σε κερδίσουν σαν πελάτη..
Καλό είναι να ψάξεις κτηνίατρο όταν δεν έχει κάτι σοβαρό ο σκύλος παρά να τρέχεις τελευταία στιγμή,ρισκάροντας να πέσεις σε σκιτζήδες,κομπογιανήτες ου μπορεί να σε γδύσουν και οικονομικά..
Για τα σκουλίκια μπορείς να πας σε κάποιο pet shop κ να ζητήσεις χαπάκια Drontal Plus Flavour τα οποία κάνουν για όλα τα σκουλίκια.
Κάθε χάπι ανά 10 κιλά σωματικού βάρους του σκύλου,αν δηλαδή ο σκύλος σου ζυγίζει 25 κιλά θα του δώσεις 2 χάπια και μισό.Μην πάρεις όλο το πακέτο με τα χάπια,τα δίνουν κ ξεχωριστά κ κοστίζουν γύρω στα 3e το ένα.
Αυτή την αγωγή θα την κάνεις κάθε 3 μήνες για προληπτικούς λόγους.
Επίσης μην ακούς τι σου λέει ο ένας κ ο άλλος στον κύκλο σου,το γεγονός ότι κάποιος έχει σκύλο δεν σημαίνει ότι είναι κ κατάλληλα ενημερωμένος.Η πλειονότητα δεν είναι.
Ρώτα εδώ στο forum αν έχεις απορίες κ ψάχνε κ μόνη σου online στα αγγλικά αν γνωρίζεις.

Last edited:

Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Ευχαριστώ πολύ. Σίγουρα αυτό κάνει για όλα τα σκουλήκια? Γιατί εμένα μου είπαν άλλο κ για κάθε μήνα. Αν είναι αυτό μια χαρά. Το δίνω ήδη. Αλλά αυτός μου δίνει ένα χάπι. Όχι σε αναλογία βάρους.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Κάνει για όλα ναι,milbemax,drontal κ plerion παίζουνε συνήθως εκτώς κ αν έχει κάνει διάγνωση ο γιατρός ότι ο σκύλος έχει κάτι συγκεκριμένο κ σου δώσει κάτι διαφορετικό.
Τα παραπάνω θα σε καλύψουν όμως νομίζω - πρότεινα drontal γιατί αυτό δίνω εγώ κ αυτό ξέρω.

Ρίξε κ μια ματιά
Για Ενδοπαράσιτα - Κατοικίδιο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Το drontal και το plerion δεν κανουν για το σκουληκι της καρδιας. Ο σκυλος σου Κατερίνα θα πρεπει να παιρνει το milbemax μια φορα το μήνα. Αν είναι εως 25 κιλα ενα δισκιο στρογγυλο ειναι αρκετο.

Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Ένας πολύ καλός εκπαιδευτής μου είπε μία φορά το μήνα το interceptor. Aυτό καλό είναι? Όλο σκέφτομαι ρε παιδιά όμως. Δεν είναι πάρα πολλά φάρμακα αυτά για ένα σκύλο? Δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα στα νεφρά? Σκάλιμπορ, ντροντάλ, για το σκουλήκι της καρδιάς, αμπούλες.... δεν επιβαρύνεται από όλα αυτά?

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Τι είναι αυτό το σκουλήκι της καρδιάς.Ειναι απαραίτητο να το δινουμε. Εμένα μόνο το plerion5 μου έχει δώσει.

Κατερίνα Π.

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2011
170
0
Έχω δει δειγματα της δουλειας του, κ σε δευτερη μοιρα βεβαια μια φιλη μου εχει δει τα πτυχια του κ ξερουμε πως δουλευε με τα σκυλια της αστυνομιας κ στρατου. Η φιλη μου βεβαια τον εμπιστευθηκε αμεσως τυφλα επειδη εχει κ αδερφια αστυνομικους κ πιστευει πως της εφτανε αυτο κ μονο. Εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν τυφλα γι'αυτο ρωταω κ ξαναρωταω. Για την υγεια του καλυτερου μου φιλου μιλαμε. :p

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Τι είναι αυτό το σκουλήκι της καρδιάς.Ειναι απαραίτητο να το δινουμε. Εμένα μόνο το plerion5 μου έχει δώσει.
Εγω δινω το milbemax
Ναι ειναι απαραιτητο

Σκουλήκι καρδιάς στο σκύλο
Η νοσος της Διροφιλαριωσης με την ιατρικη ορολογια οφειλεται στο παρασιτο Dirofilaria Immitis που μεταδιδεται απο τα κουνουπια οταν αυτα μυζουν αιμα απο το σκυλο.Προσβαλλει πιο συχνα τα αρσενικα μεγαλοσωμα σκυλια διοτι συνηθως αυτα ζουν μεγαλυτερο διαστημα εκτος του σπιτιου.