Χαμηλή πρωτεϊνη στο αίμα

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Πριν ένα μήνα κάναμε τις πρώτες εξετάσεις αιίματος στο Buddy (ημίαιμο μαλινουά λυκοσκυλάκι 6 μηνών τότε). Πριν κάνουμε τις εξετάσεις είχαμε ένα δριμύ επεισόδιο εμετών και διαροιών (και 1-2 μικροεπισοδιάκια πριν από αυτό) που είχε κρατήσει καμιά δεκαριά μέρες και είχε εξαντληθεί και αδυνατήσει το ζωάκι μας, ενώ δεν είχε χάσει ποτέ την όρεξη του για φαγητό- έτρωγε και το έβγαζε (μασημένο) μετά από ώρες. Πάντα με τις συμβουλές του κτηνιάτρου προσπαθούσαμε να σταματήσουμε αυτήν την κατάσταση αλλά υποτροπίαζε. Ευτυχώς εκείνο το επεισόδιο πέρασε και κάναμε εξετάσεις αίματος αμέσως μετά. Έδειξαν χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνης στο αίμα (ελαφρώς) και με περαιτέρω εξετάσεις, η γιατρός κατέληξε πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο έντερο του και μας επισήμανε να το παρακολουθήσουμε διότι αν συνεχίσουν να πέφτουν τα επίπεδα θα υπαρξουν επιπλοκές (οιδήματα-πρηξίματα στο σώμα του). Ένα μήνα μετά, χωρίς να έχουν σημειωθεί εμετοί παρά μόνο 3-4 διάροιες - σκόρπιες χρονικά σε όλο το μήνα, επαναλάβαμε την εξέταση αίματος και είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο η πρωτεϊνη του (ελαφρώς χαμηλότερη). Κατά τα άλλα υγιέστατος, λαμπερός, παιχνιδιάρης. Η γιατρός πρόκειται να μας δώσει αγωγή με κορτιζόνη και "flamizil" αν το λέω καλά, διότι δε θέλει να πέσουν άλλο οι πρωτεϊνες μας. Να σημειώσω ότι σύμφωνα με τη γιατρό μας το σκυλάκι έχει αλλεργικό υπόβαθρο (είχε πρόβλημα με φαγούρα το οποίο αντιμετωπίστηκε πλήρως με λίγη κορτιζόνη, λίγα αντιισταμινικά χάπια και πλέον μόνο με υποαλλεργική τροφή με αρνί & ρύζι) και κάπως με ιατρικές ορολογίες τα συσχετίζει όλα αυτά :) . Τώρα θα ψάξει λίγο τα ούρα του, θα κάνουμε μια πιο εξειδικευμένη αποπαρασίτωση και μετά πιστεύει πως θα καταλήξουμε σε φαρμακευτική αγωγή.
Δεν τα αναφέρω όλα αυτά για να προσπαθήσετε να με βοηθήσετε με τη διάγνωση, όμως θα με ενδιέφερε να μάθω εάν κάποιο άλλο μέλος του forum έχει αντιμετωπίσει (επιτυχώς εύχομαι) παρόμοια κατάσταση και ίσως να μάθω πόσο συχνό είναι ένα τέτοιο φαινόμενο.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο αλλα πριν φορτωσω το σκυλο μου με κορτιζονες ή αλλο φαρμακο θα επαιρνα μια δευτερη γνωμη και απο αλλο κτηνιατρο.
ευχομαι τα καλυτερα για το κουκλακι σου!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Θα συμφωνησω με την ghost girl, μηπως να παρετε και μια ακομα γνωμη πριν του δωσετε κορτιζονη?
Ουρων εξετασεις κανατε? Και εκει θα δειτε τα επιπεδα πρωτεινης. Καντε πρωτα και αυτη την εξεταση
και μετα παρτες ολες και πηγαινε αν δεν σας κανει κοπο και σε εναν δευτερο γιατρο να δειτε τι θα σας
πει και αυτος.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Δεν έχω ανάλογη εμπειρία! Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες... καλύτερα να πάρεις ακόμα μια γνώμη!
Ρύζι... «φυτικής» προέλευσης πρωτεΐνη... λογικό μου ακούγεται!
Σου είπε πιο συγκεκριμένα ποια πρωτείνη είναι αυτή που είναι σε χαμηλά επίπεδα;
Περαστικά σας εύχομαι !!! :)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Πρέπει να μας είπε ποια πρωτεϊνη είναι αλλά θα είχε δύσκολο όνομα! Εξετάσεις ούρων αύριο. Κορτιζόνη έχουμε ξαναδώσει στο ζωάκι για μερικές ημέρες για έντονη φαγούρα που είχε και και δούλεψε αμέσως. Άλλος γιατρός ομως... κι άλλα έξοδα... Δηλαδή να τον παρακολουθούμε κάθε μήνα ναι, να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις τώρα ναι, να αλλάξουμε ακόμα και την τροφή του σε κάποια intestinal ναι πρόκειται να το κάνουμε και αυτό και χαλάλι το μηνιαίο budget, αλλά κολλάμε να πληρώσουμε έξτρα επίσκεψη σε γιατρό ή και εξετάσεις που θα ζητήσει επιπλέον αυτός. Ζοριζομέθα...!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πρέπει να μας είπε ποια πρωτεϊνη είναι αλλά θα είχε δύσκολο όνομα! Εξετάσεις ούρων αύριο. Κορτιζόνη έχουμε ξαναδώσει στο ζωάκι για μερικές ημέρες για έντονη φαγούρα που είχε και και δούλεψε αμέσως. Άλλος γιατρός ομως... κι άλλα έξοδα... Δηλαδή να τον παρακολουθούμε κάθε μήνα ναι, να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις τώρα ναι, να αλλάξουμε ακόμα και την τροφή του σε κάποια intestinal ναι πρόκειται να το κάνουμε και αυτό και χαλάλι το μηνιαίο budget, αλλά κολλάμε να πληρώσουμε έξτρα επίσκεψη σε γιατρό ή και εξετάσεις που θα ζητήσει επιπλέον αυτός. Ζοριζομέθα...!
Μωρέ δίκιο έχεις, και αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σας δεν είναι υποχρεωτικό να παίρνεις 100 γνώμες κάθε φορά. Απλά είναι κάτι που δεν έχω ξανακούσει ούτε εγώ και δεν μπορούμε να σου πούμε και μια άποψη από το φόρουμ.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Να λοιπόν μια απάντηση για το αν είναι κάτι συχνό. Η γιατρός αντίθετα ανέφερε ότι αυτή η πάθηση-κατάσταση εκδηλώνεται στα λυκόσκυλα. Αααχχ, δεν ξέρω, θα δω. Θα αφήσουμε και την intestinal τροφή να δράσει και επίζω να πάνε προς τα πάνω τα πράγματα. Τώρα για το αν την εμπιστεύομαι.. μεγάλη κουβέντα.
Έχει πέσει μέσα σε 3 πράγματα που μας έχουν συμβεί και αυτό είναι όλο. Και βεβαίως το γεγονός ότι σπάνια μας χρεώνει επίσκεψη και μας έχει συμβουλέψει και τσάμπα κάποιες φορές, είναι ένα μεγάλο προσόν για έναν επιστήμονα! Δε βρίσκετε;;

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μπορεις να παρεις τις εξετασεις του και τον σκυλο και να πας μια βολτα απο την φιλοζωικη στο κορωπι που εχει ιατρειο και απο οτι ξερω οι τιμες δεν ειναι εξωφρενικες. Ο γιατρος σου δεν χρειαζεται να μαθει ποτε οτι πηρες δευτερη γνωμη. Καντο για σενα αλλα και για το καλο του ζωου σου. Δεν ειναι κακο να τσεκαρουμε τον γιατρο μας ποτε ποτε.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Συμφωνώ πως μια δέυτερη γνώμη πάντα χρειάζεται. Ευχαριστώ για την πρόταση του Κορωπίου. Μάλλον θα πάω κι εκεί.
Έναν buddy τον έχουμε και πρέπει να είναι πάντα στην καλύτερη φόρμα για να έχει ελπίδες να με αντιμετωπίζει στο ρινγκ του σαλονιού! Είμαι ο μπαμπάς και ο σημαντικότερος αντίπαλος του στο αγώνισμα της Ελληνομουσουδιακής πάλης και ο μικρός έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να καταφέρει να μου πάρει τη ζώνη του πρωταθλητή. (Νομίζω ότι μόλις μοιράστηκα περισσότερα από όσο θα έπρεπε.. :oops:)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Σου είπε πιο συγκεκριμένα ποια πρωτείνη είναι αυτή που είναι σε χαμηλά επίπεδα;
Μόλις πριν από λίγο με πληροφόρησαν από το κοντρόλ, ότι έχει χαμηλή "Αλβουμίνη" και χαμηλές "Ολικές πρωτεϊνες".

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτες τις ολικες πρωτεινες τις ειχε και ο δικος μου λιγο κατω απο το οριο αλλα ο κτηνιατρος μου
ειπε να μην ανυσηχω.
Επισης πολυ προσοχη με την κορτιζονη διοτι ειναι ακομα κουταβος και δυστυχως πολυ κτηνιατροι
την δινουν (ευκολη λυση). Συγκεντρωστε τις εξετασεις και καντε καμια βολτα και σε αλλον ενα!

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Είναι αλήθεια ότι τη δίνει εύκολα την κορτιζόνη ναι! Από τις π.χ. 4 περιπτώσεις που χρειαστήκαμε βοήθεια (σε συνδιασμό με το ότι ο buddy θεωρείται επιρρεπής σε αλλεργίες από τη γιατρό μας) ίσως τις 3 να μας πρότεινε κορτιζόνη (δηλαδή και για τη φαγούρα του και για το επιμονο φτέρνισμα και για το βήχα - περιστατικά σκόρπια το ένα με το άλλο). Εμείς φυσικά του δώσαμε μόνο για τη 1 και όντως δούλεψε βέβαια.. Τι να πω, αυτή η συχνή αναφορά της κορτιζόνης με κάνει λίγο καχύποπτο.
Τι έγινε αργότερα με τις "ολικές πρωτεϊνες" Eirini-Fontas; Άνοδος - κάθοδος;
Α,α και τον κοντρόλ επίσης με πληροφόρησε ότι έως τώρα η διάγνωση είναι κάποια "φλεγμονώδης νόσος του εντέρου" και μάλιστα "ιδιοπαθής" !

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Επανηλθαν στο φυσιολογικο χωρις να κανω κατι το ιδιαιτερο. Θα κοιταξω ομως τις εξετασεις του το βραδυ
για να το διπλοτσεκαρω και θα επανελθω αυριο ξανα!

Μεχρι να κανετε και ουρων που πρεπει να συλλεξετε τα πρωτα πρωινα μην δωσετε τιποτα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ρε γμτ όσο και αν googlara αυτές τις 2 πρωτεΐνες, σε ανθρώπους δείχνει ότι εμπλέκονται με νεφρικές νόσους... Για ψάξε λίγο παραπάνω, ή κάνε στον γιατρό μια ερώτηση του στυλ "οτι ξέρεις ότι στον άνθρωπο πχ συνδέεται με αυτό... ισχύει το ίδιο και για τα σκυλιά;"

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Σήμερα πήγαμε τα πρώτα πρωινά τσισάκια για εξέταση (με δυσκολία, του Buddy δεν του άρεσε και πολύ η ιδέα του κυπελακίου από κάτω του την ώρα που κατουρούσε, χαχα!), οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα.
Παραγγείλαμε όμως και τροφή Intestinal της Eukanuba.

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Ρε γμτ όσο και αν googlara αυτές τις 2 πρωτεΐνες, σε ανθρώπους δείχνει ότι εμπλέκονται με νεφρικές νόσους... Για ψάξε λίγο παραπάνω, ή κάνε στον γιατρό μια ερώτηση του στυλ "οτι ξέρεις ότι στον άνθρωπο πχ συνδέεται με αυτό... ισχύει το ίδιο και για τα σκυλιά;"
Μέσα στα πολλά που μας λέει, μας έχει πετάξει και κάτι συνειρμούς για τα νεφρά, αλλά κάπως δεν της κολλάει από τα άλλα νούμερα που βλέπει. Τα μέχρι τώρα ευρήματα την οδηγούν σε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου με την οποία πιστεύει πως γεννήθηκε το buddy.
Προσπαθεί κιόλας να μη μας κάνει κάθε εξεταση που της περνάει από το μυαλό και πληρώνουμε πολλά. Π.χ. λέει: "Μπορώ να σας βρώ ακριβώς τι έχει αλλά θέλω κι αυτό και λαπαροσκόπηση και βιοψία κτλ. Όμως είναι πολλά έξοδα και πάλι στην ίδια θεραπεία θα καταλήξουμε κι ας μην ξέρουμε ακριβώς ακριβώς". Και φυσικά λέμε κι εμείς αφού στην κορτιζόνη θα μας καταλήξει, γιατί να ξοδέψουμε κατοστάρικα επί κατοστάρικων; Για να μας δώσει το όνομα της πάθησης;

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Τώρα αναμένουμε να μάθουμε νέα από τα ούρα αύριο, από τα οποία δεν περίμενε να δει κάτι η γιατρός τον προηγούμενο μηνα γι'αυτό και δεν τα κάναμε τότε. Πάλι τα συνολικά ευρήματα την έχουν κάνει να πιστεύει ότι δε θα βρει κάτι εκεί. Όμως αυτο τον μήνα τα ζήτησε κι εμείς φυσικά τα πήγαμε.