Χαμηλή πρωτεϊνη στο αίμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μέσα στα πολλά που μας λέει, μας έχει πετάξει και κάτι συνειρμούς για τα νεφρά, αλλά κάπως δεν της κολλάει από τα άλλα νούμερα που βλέπει. Τα μέχρι τώρα ευρήματα την οδηγούν σε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου με την οποία πιστεύει πως γεννήθηκε το buddy.
Προσπαθεί κιόλας να μη μας κάνει κάθε εξεταση που της περνάει από το μυαλό και πληρώνουμε πολλά. Π.χ. λέει: "Μπορώ να σας βρώ ακριβώς τι έχει αλλά θέλω κι αυτό και λαπαροσκόπηση και βιοψία κτλ. Όμως είναι πολλά έξοδα και πάλι στην ίδια θεραπεία θα καταλήξουμε κι ας μην ξέρουμε ακριβώς ακριβώς". Και φυσικά λέμε κι εμείς αφού στην κορτιζόνη θα μας καταλήξει, γιατί να ξοδέψουμε κατοστάρικα επί κατοστάρικων; Για να μας δώσει το όνομα της πάθησης;
Gazzy αν και από την εξέταση ούρων δεν βγάλετε άκρη πάρε τις εξετάσεις και πάρε και μια δεύτερη γνώμη πριν την θεραπεία.:rolleyes:

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Ευτυχώς η εξέταση ούρων δεν έδειξε κάτι. Και αφού συμφωνήσαμε να του πάρουμε ειδική τροφή για σκυλιά με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, δε μας δίνει φάρμακα ακόμα η γιατρός. Και ρε παιδιά το τσουβάλι των 14 κιλών κοστίζει 79 ευρώ και θα του το παίρνουμε εφ'ορου ζωής. Αλλά με αυτό το κόστος και αφού δεν μας συνέστησε φάρμακα ακόμα δε θέλουμε να δώσουμε άλλα λεφτά σε γιατρό αυτή τη στιγμή.. Θα πάμε με την τροφή μέχρι τον επόμενο μήνα όπου θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Η αλβουμίνη, οι λευκωματίνες, οι α-γλυκοπρωτείνες είναι πρωτείνες του αίματος όπου προσδένονται μόρια φαρμάκων. Ο συσχετισμός της αλβουμίνης με τις παθολογικές καταστάσεις των νεφρών είναι ότι όταν μειώνονται τα επίπεδα αυτών των πρωτεινών και ιδιαίτερα της αλβουμίνης περισσότερα ελεύθερα μόρια φαρμάκου είναι διαθέσιμα για απέκκριση από τα νεφρά και πολλά περαιτέρω.
Υ.Σ.1 Ίσως να τίθεται θέμα κολίτιδας ή ψευδομεμβρανώδους κολίτιδας για το σκυλί (έμετοι, διάρροιες, αίμα κλπ)
ΥΣ.2 Η κορτιζόνη είναι ανοσοκατασταλτική! Δεν την παίρνουμε για το τίποτα!!!!
Υ.Σ.3 Όταν δεν μας "περισσεύουν" λεφτά δεν επομιζόμαστε την ευθύνη ενός ζώου, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και τα απρόβλεπτα!

Περαστικά και ό,τι καλύτερο εύχομαι!!!

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Η αλβουμίνη, οι λευκωματίνες, οι α-γλυκοπρωτείνες είναι πρωτείνες του αίματος όπου προσδένονται μόρια φαρμάκων. Ο συσχετισμός της αλβουμίνης με τις παθολογικές καταστάσεις των νεφρών είναι ότι όταν μειώνονται τα επίπεδα αυτών των πρωτεινών και ιδιαίτερα της αλβουμίνης περισσότερα ελεύθερα μόρια φαρμάκου είναι διαθέσιμα για απέκκριση από τα νεφρά και πολλά περαιτέρω.
Υ.Σ.1 Ίσως να τίθεται θέμα κολίτιδας ή ψευδομεμβρανώδους κολίτιδας για το σκυλί (έμετοι, διάρροιες, αίμα κλπ)
ΥΣ.2 Η κορτιζόνη είναι ανοσοκατασταλτική! Δεν την παίρνουμε για το τίποτα!!!!
Υ.Σ.3 Όταν δεν μας "περισσεύουν" λεφτά δεν επομιζόμαστε την ευθύνη ενός ζώου, γιατί δυστυχώς υπάρχουν και τα απρόβλεπτα!

Περαστικά και ό,τι καλύτερο εύχομαι!!!
Σ'ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα στα νεφρά, οπότε μάλλον έχει να κάνει με το έντερο...φλεγμονώδης νόσος του εντέρου ίσως;

Και σχετικά με το 3, τον Buddy τον βρήκαμε 3 μηνών δίπλα σ'ένα κάδο σκουπιδιών με δερματικά προβλήματα και σπασμένο ποδαράκι...τον μαζέψαμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε γι'αυτόν και με όσα λεφτά έχουμε. Δεν αποφασίσαμε να πάρουμε σκύλο κι ας μην είχαμε λεφτά, απλά μας τον έφερε η ζωή.
Άσε που τα οικονομικά είναι αυτή τη στιγμή χειρότερα για όλους απ'ότι ήταν πέρσι. Πέρσι είμασταν καλύτερα οικονομικά.
Με στενοχωρούν τέτοιου είδους σχόλια...

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Με στενοχωρούν τέτοιου είδους σχόλια...
Να μην σε στεναχωρούν γιατί εσύ ξέρεις από το καθένα μας εδώ τι προσφέρεις στο σκυλάκο σου!!!:)
Και εγώ από τα λίγα που είδα είναι ότι τον αγαπάτε πολύ και κάνετε τα καλύτερα γι αυτόν,οπότε περαστικά στον κούκλο σας!!

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
gazy 90
Μην σε στεναχωρούν τέτοια σχόλια. Δεν μιλάω ποτέ προσωπικά!
Μπράβο σου που αποφάσισες να βοηθήσεις μία βασανισμένη ψυχή!
Τα λέω γενικά για να τα ακούνε όλοι πολλές φορές και συνέχεια έτσι ώστε να μην γίνει ποτέ κάτι όπως να πάρουνε κουτάβια και μετά να τα αφήσουνε γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν όπως πολλές φορές έχουμε ακούσει στο forum.
Οπότε μην παρεξηγήσε!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Λοιπον gazzy90 κοιταξα τις εξετασεις του Φωντα και στις αιματος ειχε τις ολικες πρωτεινες λιγο πανω απο το
φυσιολογικο και εχω σημειωσει (απο αυτα που μου ειπε ο κτηνιατρος) οτι εφοσον δεν εχει ερλιχιωση τοτε
ειναι αφυδατωμενος και να μην ανησυχω.

Εσας τι εδειξαν τελικα τα ουρα? Πως ειναι ο Buddy τωρα?

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Λοιπον gazzy90 κοιταξα τις εξετασεις του Φωντα και στις αιματος ειχε τις ολικες πρωτεινες λιγο πανω απο το
φυσιολογικο και εχω σημειωσει (απο αυτα που μου ειπε ο κτηνιατρος) οτι εφοσον δεν εχει ερλιχιωση τοτε
ειναι αφυδατωμενος και να μην ανησυχω.

Εσας τι εδειξαν τελικα τα ουρα? Πως ειναι ο Buddy τωρα?
Είμαστε στα αντίθετα άκρα των ορίων της πρωτεϊνης. Σε εμάς είναι χαμηλότερες απο το φυσιολογικό. Σου έυχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι όπως ακριβώς σου τα είπε ο γιατρός σου.
O buddy εδώ και 2 εβδομάδες περίπου ξεκίνησε να τρώει ξηρά τροφή ειδική για την κατάσταση του και για κάποιες άλλες παρεμφερείς καταστάσεις. Στόχος μας με την αλλαγή της τροφής είναι να μειωθούν τα κακά του και βελτιωθούν σε ποιότητα, αφού με την προηγούμενη τροφή υπήρχε μια αστάθεια στο αποτέλεσμα! Πότε ήταν σφιχτά και τέλεια, πότε ήταν μαλακά στο τελειώμα και πότε όλα μαλακά. Επίσης ενώ είναι 7 μηνών έκανε την ανάγκη του 3 φορές την ημέρα.
Η γιατρός μας είπε λοιπόν ότι τίθεται ζήτημα κακής αφομοίωσης της τροφής και συμβούλεψε να πορευτούμε με την ειδική τροφή για ενάμιση μήνα. Στην περίπτωση που συνεχιστούν τα κρούσματα "μαλακών κακών" τότε θα μας δώσει κάποια αντιβίωση. Διαφορετικά θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις και ίσως να βελτιωθέι η κατάσταση χωρίς φάρμακα.
Ήδη, ο buddy σταθερά αφοδεύει :) 2 φορές την ημέρα, σημειώνει αρκετά μικρότερες ποσότητες ανά φορά, δεν έχει πλέον αέρια και είναι όλα σφιχτά χωρίς μαλακές παρρεκλίσεις. Μάλιστα χθες αφόδευσε μονάχα 1 φορά για πρώτη φορά στη ζωή του!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ειχα καταλαβει οτι ηταν πιο πανω απο το φυσιολογικο οχι πιο κατω. . .

Η ειδικη τροφη τι γευση εχει? εχω ακουσει οτι με την doglovers δεν κανουν πολλα κακα.
Ισως οταν σταθεροποιηθει να μπορειτε να την δοκιμασετε!

Περαστικα ευχομαι στον μικρουλη! Παντως απο ενεργεια καλα τον ειδα στην πιτα! :)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Ω ναι, δεν είναι άρρωστος. Όλα αυτά προλητπικά είναι. Είναι με πάπια και ταπιόκα (!), Royal Canin Sensitivity Control Royal Canin Greece / Προϊόντα / Προϊόντα / Κτηνιατρικά προϊόντα / Vet Diet Canine / Sensitivity Control SC 21 NEW - Royal Canin.
Σύμφωνα με τη γιατρό και τη συσκευασία, απευθύνεται σε περιπτώσεις με τροφική αλλεργία,τροφική δυσανεξία και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Η διάγνωση μας είναι φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, οπότε γι'αυτό την επιλέξαμε. Άσε που το σκυλάκι μας έχει και αλλεργική ευαισθησία στο δέρμα και γι'αυτό επιλέγουμε να αποφύγουμε τροφές με συστατικό το κοτόπουλο. Όλα για το buddy μας...!

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Όχι όχι, ποτέ. Ίσως τον ξαναπιάσει φαγούρα τρώγοντας κοτόπουλο. Και αν βελτιωθούν οι τιμές πρωτεϊνης στο αίμα του, πιθανότατα θα τρώει μόνο αυτή την τροφή για πάντα (και αν τα καταφέρνουμε οικονομικά).

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
πηγή: Information for women on causes and natural treatment of IBS

Είναι μία από τις εικόνες που χρησιμοποίησα στην πτυχιακή μου εργασία. Νομίζω ότι έχει όλα σχεδόν τα συμπτώματα IBS.
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά!
Συμβουλή: Μέχρι στιγμής έχω ασχοληθεί ερευνητικά και με τη χρήση προβιοτικών, τα οποία συνίστανται στη θεραπεία διάφορων γαστρεντερικών παθήσεων. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το γιατρό σου, ρώτα τον να μάθεις περισσότερα για τις τροφές που είναι εμπλουτισμένες με προβιοτικά και ίσως την πιθανότητα να ακολουθήσετε μια τέτοια διατροφή!