Χαμηλός αιματοκρίτης σκυλου

Sandy21

Member
20 Απριλίου 2016
5
0
36
Γεια σας παιδιά! Λοιπον, θα μπω κατευθείαν στο θέμα το οποίο ειναι πολυ σοβαρό. Εχω ενα yorkie toy (1.3 κιλά). Πριν από μια βδομάδα που γυρίσαμε από το χωριό άρχισε να ειναι κακοκεφο, δεν έδωσα σημασία γιατί συνήθως έτσι ειναι πάντα όταν γυρίζει από την εξοχή. Σιγά σιγά άρχισε να μην τρώει, κάτι που επίσης δεν μου φάνηκε περίεργο αφού ειναι πολυ κακοφαγη γενικά. Το περίεργο ειναι οτι άρχισε να μην πίνει και νερό. Και τα ουρα της ηταν λίγα, σκούρα και πυκνά. Εντωμεταξύ η διάθεση της σταδιακά έπεφτε μέρα με την ημέρα. Τελοσπαντων, το πήγα σε μια κτηνίατρο κ ειπε οτι δεν τρώει γιατί έχει προβλημα στα δόντια και χρειάζεται καθαρισμό. Αλλα δεν γίνεται το σκυλακι να έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω των δοντιών όποτε το πήγα σε άλλον κτηνίατρο ο οποίος βρηκε οτι έχει αιματοκρίτη 22! :( Πιστεύει οτι δεν το έχει τσιμπήσει κάτι και οτι αυτο οφείλεται σε αυτοάνοση αναιμία. Χωρις ομως να ειναι απόλυτα σίγουρος για τη διάγνωση αυτή. Μας έδωσε κορτιζόνη και χάπια για το στομάχι τα οποία τα παίρνει από τη Δευτέρα το σκυλακι, αλλα η κατάσταση του δεν δείχνει να έχει καμία βελτίωση. Της δίνω νερό με σύριγγα και φαγητό είτε τρώει ελάχιστο με το ζόρι η της το δίνω κ αυτο με τη σύριγγα. Ενέργεια δεν έχει ούτε για να σηκωθεί, όλη μέρα απλα καθεται και κοιμάται. Ο γιατρός μας ειπε να ξαναπάμε Παρασκευή να δούμε πως αντιδράει στα χάπια. Δεν μπορω να την βλέπω έτσι και να κάθομαι και να περιμένω να έρθει η Παρασκευή, αλλα πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κανω.
Εχει κανεις καμία ιδέα τι άλλο θα μπορούσε να ειναι; Έχει περάσει κανεις κάτι παρόμοιο; Ξέρετε κανέναν καλο κτηνίατρο στη θεσσαλονικη;;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει κάτι σοβαρό. Θα σου πρότεινα με τίποτα να μη περιμένεις τη Παρασκευή και να πας αλλού, τη μόνη καλή κτηνίατρο που ξέρω στη Θεσ/κη είναι την Φαλτσή.

Sandy21

Member
20 Απριλίου 2016
5
0
36
Παίρνει κορτιζόνη για τον αιματοκρίτη, πρεδνιζολονη σε περίπτωση που την έχει τσιμπήσει κάτι (κατα της ερλιχιωσης) και ενα ακόμα για να μην την πειράξουν τα προηγούμενα δυο.
Δε νομίζω οτι μπορούν να της δώσουν κάτι παραπάνω. Ο καθένας λέει τα δικά του και πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Ναι, στην κτηνιατρική κλινική θα ήθελα να παω. Αλλα πιστεύεις οτι θα ασχοληθεί κανένας μαζί μου;

Sandy21

Member
20 Απριλίου 2016
5
0
36
Τα φάρμακα αυτά τα παίρνει εδω και 48 ώρες και η κατάσταση της ειναι σταθερή (ίσως έχει μια μικρή βελτίωση). Δεν ειναι λογικό να χρειάζονται κάποιες μέρες για να δράσουν από τη στιγμή που ειναι τόσο σοβαρά;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δηλαδη παιρνει 2 κορτιζονες και κατι για το στομαχι?
Η πρεδνιζολονη σαν δραστικη ουσια δοθηκε για την ερλιχιωση?

Εξετασεις δεν μπορειτε να κανετε?
Αν προκειται πχ για ερλιχιωση δεν θα χρειαστει αντιβιωση?

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Πού μένεις; Η Κτηνιατρική είναι κοντά στον παλιό σιδ. σταθμό, τσίμπα την μικρή και πάνε, εννοείται ότι θα ασχοληθούν. Να κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις να βρουν τι συμβαίνει.

• Like
Reactions: mareco

Sandy21

Member
20 Απριλίου 2016
5
0
36
Το σκυλακι το εχεις μαζι σου?
Δυστυχώς όχι. Είναι με τους γονείς μου Ελλάδα και η αλήθεια είναι ότι τους έχω πρήξει τους ανθρώπους (έχουμε και τη γιαγιά που μπήκε με έμφραγμα στο νοσοκομείο). Κάνουν ότι μπορούν, δε λέω αλλά δεν συμφωνούν με το να πάνε σε κάποιον άλλο κτηνίατρο. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω αν έκανε εξετάσεις για ερλιχιωση και δεν ξέρουν ούτε αυτοί. Το prezolon πάντως απ'ότι διάβασα δρα κατά της ερλιχιωσης. Κάνω λαθος??

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Εχει κανεις καμία ιδέα τι άλλο θα μπορούσε να ειναι; Έχει περάσει κανεις κάτι παρόμοιο; Ξέρετε κανέναν καλο κτηνίατρο στη θεσσαλονικη;;
Στις δύο πρώτες ερωτήσεις δεν μπορώ να σου απαντήσω, αλλά όσον αφορά την τρίτη, θα σου πρότεινα τον κύριο Αναστασιάδη, στρατιωτικός κτηνίατρος στην Πολίχνη.

• Like
Reactions: Sandy21