Χαπι κ δυσκολος σκυλος

mastrahan

Member
12 Απριλίου 2011
13
0
ανω λιοσια
Καλημερα. Ο σκυλος μου εχει ερλιχιωση και πρεπει να πινει 5 χαπια την ημερα.
Με φαι τα καταλαβαινει κ δεν το ακουμπαει κ οταν του τα δινω με τον κλασικο τροπο στο στομα κ να του το κραταω, αντιδρα ασχημα σε σημειο να με δαγκωσει ακομα κ μενα(το ξερω δεν ειναι καλο σημαδι αυτο).
εχω απελπιστει μια βοηθεια δωστε.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Θρυμματισε το χάπι μεσα στο φαΐ, αν επιτρέπεται και μπορείς να το δίνεις με κατι μαλακό (πχ τυρί) ακόμα καλύτερα

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Κάτι τέτοια ακούω, και σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι σε αυτόν τον τομέα.Τα τρώει και σκέτα.Χαπάκιας ο Εκτορας.

Δοκίμασε να πάρεις εκείνα τα τυράκια τα τρίγωνα, τα λαβάς και χώνε τα μέσα, να δείς αν μπορείς να τον ξεγελάσεις.Επειδή είναι μαλακά και χώνονται μέσα, ισως τα καταφέρεις.

Αλλη περίπτωση είναι το κοτατζ το οποία επειδή έχει και κομματάκια μέσα μπορεί να τον μπερδέψει και να θεωρήσει οτι και το χάπι είναι μέρος του τυριού.

• Like
Reactions: Orilis

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
49
Νίκαια
Δοκίμασε να πάρεις εκείνα τα τυράκια τα τρίγωνα, τα λαβάς και χώνε τα μέσα, να δείς αν μπορείς να τον ξεγελάσεις.Επειδή είναι μαλακά και χώνονται μέσα, ισως τα καταφέρεις.
Lavas quiri και πάνε κάτω αμάσητα.

• Like
Reactions: Orilis and dnassib

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Παρε ενα τηλ στον Κτηνιατρικο κυκλο,210 6611650,να σου πουν που μπορεις να το βρεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Κομμάτια από παριζάκι ή ζαμπόν ή λουκάνικο τυπου φρανκφούρτης και τα χώνεις μέσα. Εγώ έπαιρνα και πατέ (από τα lidl) χοιρινό - τρελαίνονταν γι αυτό.

• Like
Reactions: Orilis and johnk

mastrahan

Member
12 Απριλίου 2011
13
0
ανω λιοσια
εκανα μια γυρα στα μαγαζια κ δεν βρηκα... Πολυ φοβαμαι οτι θα σταματησει να τρωει. του πηρα μια κονσερβα να δοκιμασω τριμενο το χαπι κ ενα ζαμπον βοδινο.. ανοιξα το ζαμπον του εδωσα λιγο αλλα δεν το εφαγε... τον αφηνω λιγο να το ξεχασει κ θα δοκιμασω με κονσερβα σε λιγο.
οταν με βλεπει απομακρυνεται τωρα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Κομμάτια από παριζάκι ή ζαμπόν ή λουκάνικο τυπου φρανκφούρτης και τα χώνεις μέσα. Εγώ έπαιρνα και πατέ (από τα lidl) χοιρινό - τρελαίνονταν γι αυτό.
καλό είναι να λέμε και πόσα κομματάκια μετά να τρώμε και εμείς ! :)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Βασικα να ΜΗΝ σε βλεπει!
Οταν παω να δωσω χαπι στην Ηρα μαυτον τον τροπο (εξαρτάτε την "διαγωγη" της...) παριστανω τον πρακτορ θου-βου γιατι το ματι της ειναι κολλημένο πανω μου!
Χρησιμοποιω λαβας, φετα γαλοπουλας, βραστο αυγο, οτιδηποτε το παει κατω αμασητο!
Αλλα δεν πρεπει να σε δει οτι κατι εβαλες μεσα,δεν ειναι χαζά κ αμα ειναι κ υποψιασμενα χ$σ& ψηλα κ αγναντευε...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Οταν ειναι η ωρα για χαπι,ειχα βρει το κολπο με μια φετα ζαμπον,ή λουκανικακι χωμενο μεσα και το ετρωγε...το τελευταιο χρονο ομως.....πονηρεψε ο κυριος,το μυριζε,ετρωγε τη λιχουδια και το χαπι το εφτυνε...ειχα απελπιστει γιατι δεν εβρισκα αλλο τροπο να το φαει...μεχρι που βρηκα το κολπο με λιγο κιμα ωμο...του κανω ενα μικρο κεφτεδακι,το βαζω μεσα,και του το αφηνω στο πιατο του για να μην τον βαζω σε υποψιες...το καταβροχθιζει αμασητο μ αυτο το τροπο...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Η λύση είναι υπερενθουσιώδης σκύλος με την εκπαίδευση :D δίνεις δυο εντολές, μετα λες "μπραβοοοοο" δίνεις το χάπι σκέτο, χωρίς τυριά, ζαμπόν κλπ και το κατεβάζει αμάσητο. Το κακό είναι πως αν πρέπει να δώσω πάνω απο 3 μέρες σερί το καταλαβαίνει :notworthy:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Αν το βάλεις στο φαϊ (τυρί, ζαμπόν κτλ), το κομματάκι του φαγητού να είναι μικρό για να μπορεί όντως να το καταπιεί αμάσητο και εύπλαστο ώστε να καλύψεις πλήρως το χάπι μες στη μπουκιά. Βασικά τι του αρέσει πολύ να τρώει; Ζαμπόν; Κοτόπουλο; Μισή μπουκίτσα από αυτό να χρησιμοποιήσεις καθάρισες. Δεν είναι τίποτα να βράσεις ένα στήθος κοτόπουλο και να το έχεις για 3 μέρες ψυγείο μόνο για να δίνεις χάπια.

Επίσης, αυτό με κλείσιμο στόματος τι εννοείς; Αν εννοείς το βάζεις στο στόμα και μετά του το κλείνεις κρατώντας τη μουσούδα μέχρι να το καταπιεί, ε κι εγώ θα σε δάγκωνα, δε μπορείς να φανταστείς πόσο δυσφορία του προκαλεί αυτό;

Ο "παλιός" τρόπος που ξέρω είναι να ανασηκώνεις ελαφρώς το κεφάλι, να χώνεις το χάπι στο λαιμό (προσοχή μην το τραυματίσεις-πνίξεις) και να κρατήσεις το κεφάλι μερικά δευτερόλεπτα ψηλά, bonus αν χαϊδεύεις το λαιμό (υποτίθεται προκαλεί κατάποση, αλλά από κει που το άκουσα αμφισβητώ αν ισχύει). Από κάτω το κρατάς, δεν πατάς μουσούδα, δεν υπάρχει λόγος αν κοιτάει πάνω να κλείσεις το στόμα. Δεν θα το πρότεινα όμως. Πιάνει μια χαρά από την άποψη ότι δεν θα το φτύσει αλλά κάνει και αυτός ο τρόπος το σκυλί να τρέχει μακριά όταν παίρνει πρέφα τι πάει να γίνει. Μπορεί να είναι λιγότερο invasive αλλά πάλι είναι κάτι που το ζορίζει, άρα προκαλεί τζάμπα στρες με τα γνωστά επακόλουθα. Μια μπουκίτσα φαϊ κάνει θαύματα.

mastrahan

Member
12 Απριλίου 2011
13
0
ανω λιοσια
Οχι η διαδικασια που ακολουθησα ηταν να του ανοιξω το στομα με τα δαχτυλα να πιεζουν τα ουλα στο πισω μερος των δοντιων. Ριχνω το χαπι οσο μεσα μπορω κ σηκώνω ελαφρα το κεφαλι χαιδευοντας το λαιμο του. Μια, δυο ενταξει με το ζορι αλλα τα καταπιε, την τριτη ειχαμε προβλημα..

Το να εχω λιχουδιες δεν μου ειναι κατι καθως πλέον του δινω μαγειρευτο φαι, απλα σημερα αρνειται σε οτι κ να του δωσω απο ζαμπον μεχρι κ κοτοπουλο.
Δοκιμασα κονσερβα απο πετ μηπως η μυρωδια καλύψει το θριματισμενο χαπι αλλα τιποτα.

Θα τον αφησω να ηρεμήσει μεχρι το βραδυ μηπως φαει κανονικά κ θα ξαναπροσπαθησω κ με τους δυο τροπους. Καθως επισης κ την ιδεα με τον κιμα.

Σας ευχαριστω ολους κ καθε συμβουλη δεκτη!